Şimdi Ara

Turknet Twitch.TV Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ADSL kullanıyorum hızım sabit 10mibt hiç 10mbit in altına düşmüyor akşam saatleri de hep bu hızı alıyorum ama nedense akşam saatleri twitch.tv yayınlar çok donuyor. Bu en yüksek kalitede twitch izlemek için kaç mbit internet hızı gerekiyor yoksa hızım yeterli bu turknetin yurt dışı çıkışları mı kötü? Süperonline kullanırken 8mitlik tarifem vardı 6.8mibt hız geliyordu bu kadar çok donmuyordu. Bu iki iss'nin ADSL alt yapısında yurtdışı çıkışı olarak Türktelekomu mu kullanıyor yoksa kendi yurtdışı çıkısı var mı?

    Çok twitch izleyen biriyim yardımlarınızı bekliyorum.

    Ekleme saat gece 3 şuan şu istatistiklerdeki yayını sıkıntısız izliyorum ve ağ kullanımı ortalama 860kb civarı oluyor. Saat 19.00 ile 24.00 arası speedtest deki hızım aynı olmasına rağmenn twitch izlerken donuyor. Ağ kullanımı daha düşük oluyor.
    Turknet Twitch.TV Sorunu
    Turknet Twitch.TV Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuaLityTR -- 23 Kasım 2017; 3:14:1 >







  • türknetin değil bütün türkiyedeki sağlayıcılar aynı yurtdışı çıkışını kullanıyor ve maalesef onların durumu kötü(ben sansür için DPI falan yaptıklarını veya herkesi takip ettiklerini düşünüyorum). problem türk nette değil ve bütün sağlayıcılarda böyle.

    sorun bundan dolayı mı öğrenmek çok kolay,gidin 3-4 $ a bi aylık VPN satın alın bir firmadan(ucuz vpn firmaları falan aratın google'da). ondan sonra ona bağlanıp izlemeyi deneyin. bende bazen 480p takılırken VPN e bağlanınca 1080p yi sorunsuz izliyorum.


    720p izlemek için(çoğu kanalda en yüksek) 5 mbit yeterli. sizin hattınızda gayet yeter.
  • Türk telekom'da aynı telia yurt çıkışını kullanan tüm ISP'ler aynı bu yüzden boş yere taahhüt imzalamayın.
  • şu an 1080p tw yayınlarını akıcı bi şekilde izleyebiliyorum. akşam 7-10 arası yoğun saatlerde tekrar yazıcam.
  • sawgiray S kullanıcısına yanıt
    Sizi anladım zaten o vpn olayını şans eseri denemiştim ve baya şaşırdım böyle iş mi olur asıl vpn açınca hız düşmesi lazım demiştim ama superonlinenin kendi yurtdışı çıkışı yok mu superonline 8mbitlik internet kullanırken akşamları en yoğun saatlerde neredeyse sıkıntısız 1080p yayın izliyordum. Turknet'de hızım daha yüksek olmasına rağmen böyle olunca baya bir garipsedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuaLityTR

    Sizi anladım zaten o vpn olayını şans eseri denemiştim ve baya şaşırdım böyle iş mi olur asıl vpn açınca hız düşmesi lazım demiştim ama superonlinenin kendi yurtdışı çıkışı yok mu superonline 8mbitlik internet kullanırken akşamları en yoğun saatlerde neredeyse sıkıntısız 1080p yayın izliyordum. Turknet'de hızım daha yüksek olmasına rağmen böyle olunca baya bir garipsedim.

    Superonline ve Vodafone fiber aynı yurtdışı çıkış kullanıyor bunlar ikisi'de sorunsuzlar.
  • sawgiray S kullanıcısına yanıt
    Demek daha düşük hızım olmasına rağmen superonline'de bu yüzden daha rahat twitch izliyordum ama 8mbitlik akksiz paketleri 120tl ben turknette 10mbitlik hıza 60tl veriyorum.
  • Aynı sorun YAPA da bende de var. Net 25-30 mbit arasında ama 3k bitrate ile yapılan yayın her 10 saniyede 1 donuyor. VPN ile problem yok. TurkNet hızı limitliyor bilerek destek talebi oluşturdum ancak yanıt yok. 5K upload yapabiliyorum ama 3mbit download yappamıyorsam limit olduğu barizdir.
  • -M-K- - kullanıcısına yanıt
    Sorunu ben vpn değilde ufak bir chrome eklentisi ile çözdüm. Frankurt üzerinden donmadan 6k bitratelik yayınları izliyorum.
    https://www.crx4chrome.com/extensions/nnahmgokconolakhpdmgnmgaokhjcncb/
  • Sorun VPN ile çözülmüyor maalesef. Yurtdışı, yurtiçi her taraf 19-24 saatleri arasında hızlar düşüyor pingler artıyor. Altyapımız çöp başka açıklaması yok
  • Ben turk telekomda akn sonu 5mbps ile 720 60fps sifir donma ile izliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. 1080p 60fps yayınları çok rahat izliyordum donma vs. olmadan. Ama bugün twitch'de sıkıntı yaşıyorum. Hız testlerinde bir sıkıntı yok, youtube'dan 4K video açıyorum takır takır izliyorum ama twitch'de 160p yayın bile izlenmiyor, donuyor sürekli.

    Turknet Twitch.TV Sorunu


    Modemi kapatıp açtım, dns kullanıyordum onuda sıfırladım, başka tarayıcıda denedim ama hiç bir işe yaramadı. Sanırım aynı sorunu yaşayanlar var. Bir ara twitter'da baya yavaşladı 15-20dk ama sonra düzeldi.

    Ben ülke genelinde bazı bölgelerde olan bir sıkıntı diye düşünüyorum. Net bir bilgisi olan var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 4 Aralık 2017; 21:42:19 >




  • Yukarıda verdiğim eklendi rahatlatıyor onu deneyebilirsiniz. Bence sorun twitch serverleri ile bizim bağlantımız da bir yerlerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuaLityTR

    Yukarıda verdiğim eklendi rahatlatıyor onu deneyebilirsiniz. Bence sorun twitch serverleri ile bizim bağlantımız da bir yerlerde.

    An itibariyle sorun ortadan kalktı. O eklentiyi de kullandım ama işe yaramamıştı. Neyse umarım bir daha olmaz böyle bir sorun :)
  • Moralini bozmak gibi olmasın ama ara ara hep oluyor bende çok oluyordu o eklenti nedense işime yaradı benim.
  • QuaLityTR Q kullanıcısına yanıt
    @nomadahmet
    hakkaten 100mbps internet ile 480p zor izleniyor bu eklenti şuan chrome a eklenmiyor store da yok maalesef
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    store de yok ama verdiğim link den indirip choreme uzantıların içine sürükleyin yükleniyor.
  • QuaLityTR Q kullanıcısına yanıt
    operaya yükleyebildim dün gece ama bir işe yaramadı bende yine de donuyor 720p de bile
  • Bu sorunu çözüm bulabilen var mı ya? Superonlineda sorun yok ama Turk.net hattımda twitch.tvde yayın izlemek zulum adeta hiç bir şeyde sorun yok 50 kere arıza kaydı oluşturdum bizden kaynaklı sorun yok diyorlar. Evdeki kabloları değiştirdim farklı modemlerle test ettim hiç değişen bir şey yok...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.