Şimdi Ara

SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun suredir kullanmadığım sıstwmımı yenıden acıp kullanmaya başladım .
    sistem olarak onkyo ts-sr 607 ve jamo s606 hoparlor kullanıyorum. extra olarak surraund olarak s606 ların 2 kulasını temın edıp o sekılde kullanıyorum . sistemi 7.0 olarak dusnun.
    s606 ların kulelerının yanında 8'' pasif sublar var basları onlar karşılıyor. şuan ıcın extra aktıf sub alamya gerek var mı ?
    eğer var dersenız onerılerınız ne olur

    diğer sorum ise yeni 4 k destekleyen dolby atmos testeği olan vs hdmı arc cıkısı olan bır receiver almak ıstıyorum. onerınız ne olur. onkyodan devam mı edeyım yoksa farklı bir onerınız ne olur suan kı receıverımın tek eksığı 4k cıkıcı yok hdmı arc ve dolby atmos desteğının olmaması SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ
    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ



  • ***Şimdi Konu Subwofer'dan Açılmışken Belirtmem Gereken Çok ince Detaylar Var Bunların Herkesin Okumasını Bir Tecrübe Olarak Tavsiye Ederim***

    *Doğru boyutu seçme

    Genel olarak konuşursak, woofer yüzey alanı ne kadar büyük olursa, o kadar derin oynar. Ayrıca, kapsamlı bir dinleme deneyimi yaratmak için, subwoofer'ınızın diğer hoparlörlerinizle sorunsuz bir şekilde kaynaşmasını isteyeceksiniz. Küçük uydu veya kitaplık hoparlörleriniz varsa, 8 "veya 10" alt güzel eşleştirir. Büyük kuleli hoparlörleri mi kullanıyorsunuz? Düşük olani turboya yükseltmek için 12 "veya daha büyük bir Sub düşünün.

    Odanızın büyüklüğü de bir Sub seçerken rol oynayacaktır. Büyük, açık bir oturma odasını dolduruyorsanız, büyük bir subwoofer takip etmeye değer. Eğer bu rahat bir ev veya yatak odası için ise, daha alçakgönüllü olanlar daha mantıklı olabilir.

    Ayak izi hissi elde etmek için subwooferınızı yerleştirmeyi planladığınız alanı ölçün. Aradığınız altlıkların istediğiniz yere rahatça oturduğundan emin olun.

    *Önden atış VS atis düşürme

    Altını nereye koyacağınıza karar verin. Düşük frekanslı seslerin yararlarından birisi, daha yüksek frekanslardan daha az yönlü olmasıdır. Bu, ön hoparlörlerinizin yanına koymanız gerekmez demektir. Fakat eğer istediğin yer buraysa, o zaman bas tonu doğrudan doğruya itmek için bir önden ateşlemeli Sub seçmelisin (sol altta).
    Köşe veya yan duvara yerleştirme? Aşağı atesleme Subwoofer almaniz gerekir (sağ alt). Alt kısımda, bas boyunca odaya daha eşit bir şekilde ulaşan sürücü bulunur.
    (((Odanızın önden ileri atan bir Subwoofer (soldaki) idealdir. Asagi Atis yapan düşen Sub (sağdaki), bir duvara yerleştirilirse, bası eşit şekilde dağıtır.)))

    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ

    *KAPALI SUBWOOFERLAR VS DELIKLI SUBWOOFERLAR


    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ

    Kapali Subwooferlar (UST SAGDA) (akustik süspansiyon olarak da bilinir) sıkı, doğru bas verir. Hava içeri girip çıkmadığı için çok duyarlıdırlar. Bununla birlikte, Delikli Sublarda(UST SOLDA) genellikle (bas refleks) Kapali Sublardan daha az verimlidir, yani aynı miktarda bas sağlamak için daha fazla güç gerektirirler.

    Delikli Sublar, düşük bas frekanslarını güçlendiren bir havalandırma deliğine sahiptir. Taşınan bir Kapali Sub daha fazla güç elde etmenize gerek kalmadan daha fazla çıktı elde edersiniz, ancak eklenen yumruk karşılığında biraz doğruluğundan fedakarlık ederler.

    Her iki tasarım da ev sineması için yüksek kalitede baslar sunar. Caz, klasik veya diğer akustik müzikten hoşlanıyorsanız, kapalı bir Subwoofer öneririm. Sert rock, hip-hop veya EDM'yi tercih ederseniz, Delikli bir tasarım daha iyi bir seçim olabilir.

    *Pasif radyatörler nedir?

    Asagida goruldigi gibi ((Definitive Technology'nin SuperCube 6000, kabaca bir kübik ayak muhafazasında oda sallamalı bas için iki adet 10 "pasif radyatör ile güçlendirilmiş bir 9" woofer ile eşleşir. Güçlü 1,500 watt RMS amplifikatör, geniş odaları doldurmak için yeterli güç sağlar.)))

    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ


    Pasif radyatörler, güç kaynağı sürücüsü ile birlikte hareket eden ilave güce sahip olmayan woofer'lardır. Birkaç üretici, şaşırtıcı derecede kompakt bir muhafazadan derin, güçlü bas vermek için pasif radyatör kullanmaktadır.

    ***Peki ya GUC?***

    Güçlendirilmiş subwoofer'lar hakkında en iyi şeylerden biri, amplifikatörün alt tarafın içine inşa edilmesidir. Ev sinemasi alacaginizdan ilave bir amplifikatör veya güç kullanmaya gerek yoktur. Artı, alt bölümlerdeki amfiler ve sürücüler birlikte çalışacak şekilde optimize edilmiştir, böylece mümkün olan en iyi performansı elde edersiniz. Bu, nispeten düşük güçlü bir subwoofer'dan bol BAS almanın mümkün olduğu anlamına gelir. Fakat genel bir kural olarak, daha büyük odalara daha güçlü bir
    Subwoofer odaya daha iyi verim verir.

    *Sesi ince ayarlama

    Öndeki ekrandan ayarlı modlarla Sub Olanlari kontrol edin - dinlemekte olduğunuz (Film, Video Oyunu, Rock Müzik, Caz Müzik, Spor veya Gece Dinleme) bağlı olarak boylece alt bas tepkisini özelleştirebilirsiniz

    Birçok Sub Mod ozelligi aynı zamanda, Sub bölümünüzü özel dinleme alanınızın akustiğine uyarlamanıza yardımcı olacak şekilde bir takım yerleşik eşitleme özelliğine sahiptir. Bazı ekranli Subwooferlarda secenekler Subwooferlarinizin yerleşimini (köşe, orta duvara, kabin içi vb.) Belirtmenize izin verirken, üst uç alt bölümler dahili bir mikrofon kullanarak ses örnekleri alabilir ve sesi odanızın uyacak şekilde otomatik olarak ayarlayabilir.

    *Uzaktan kumanda

    Tüm sublarınızın özelliklerini yönetmenize yardımcı olmak için kablosuz uzaktan kumandayı içeren bir özellik arayın. Eşinizin veya çocuklarınızın yattığı evde kısmındaki subwoofer'ın ses seviyesini ayarlamak için ve onlari kaldirmadan keyfini cikarmayi gerçekten takdir edeceksiniz.

    *Kablolu ve kablosuz

    Çoğu ev sineması subwooferlarınin kablosuz ozelligi yoktur. Subwoofer'inizi alıcınıza bağlamak için bir subwoofer kablosu almalısınız.

    Bazı Sub gruplarinda kablosuz bağlantı bir seçenektir . Satın aldığınız Sub aksesuarlarla verilen aksesuarlara bakın ve siparişinize kablosuz kiti ekleyin bu bir avantaj

    -Odanıza daha dengeli bir şekilde basan BAS için ikinci bir Sobwoofer ekleyin

    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ


    Ev sineması alıcısı, bir subwoofer bağlantısı için bir RCA çıkışı kullanır - bu bir 7.1.2 sistemindeki ".1" dir. Çoğu alıcıya, sisteminize ikinci bir subwoofer ekleme olanağı veren iki Sub çıkışi ("7.2-kanal") bulunur. İki altlık kullanmak, çoklu oturma yerleri olan bir odadaki bas dağıtımını geliştirerek herkese mükemmel bir performans kazandıracaktır. İki subwoofer da daha etkileyici dinamikler ve daha fazla sistem boşluk sağlar.

    ***İkinci bir Subwoofer neden bas'i odaya daha eşit bir şekilde dağıtmaya yardımcı oluyor?***

    Düşük frekanslı ses dalgaları çok uzun. Bu dalgalar odanızdaki duvarlara yansıyacağından, subwoofer'a geri dönerler ve orijinal ses dalgasıyla örtüşebilirler. Bazı noktalarda, dalgalar birbirlerini iptal ederek bir "düğüm" veya "boş nokta" oluştururlar. Bu, odanızın bazı alanlarının bas tepkilerini önemli ölçüde zayıflatacağı anlamına gelir.İkinci bir subwoofer eklemek, bas tepkisinin zayıf olduğu boşlukları doldurabilir. Bu, ev sinemasındaki her koltuğa, sıkı ve derin bas ile bolca yardımcı olur.


    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ



    (((Yukarıdaki diyagramda, turuncu çizgiler orijinal ses dalgalarını temsil eder ve mavi çizgiler yansıtılan ses dalgalarını temsil eder. Buluştuğu yerde, kırmızı "x" ile gösterilen düğümler.)))


    ***SONUC OLARAK***

    Agirlik da önemli bir faktördür. Geleneksel bileşen amplifikatörlerinde olduğu gibi, bir subwoofer'ın ağırlığı içerideki şeylerin iyi bir göstergesi. Elit Subwooferlar, boyutu ve ozellikleri ayni olan Subfowerlarla karsilastirildiginda Elit Subwooferlar iki kat daha ağır olabilir.

    Mümkün olan en iyi bas arıyorsanız, SVS veya JL Audio, Klipsch R115SW gibi özel bir üreticinin premium modeli veya bir alt kategorisini düşünün.


    Selamlar Herkese



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 24 Kasım 2017; 15:50:34 >
  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    Bilgikendirmeniz için teşekkürler.
    Giriş seviyesindeki cihazlar içinde önerebileceğiniz ürünler var mıdır?
    Denon AVRC-1400H modelini uygun hoparlor ve sub ile modifiye etmeye çalışıyorum. HAngi marka ve moelleri önerirsiniz? Nacizene araştırmalarım sonucu Magnat 802 - 202 - 302a Sub eklentileriyke modifiye etmeyi düşünüyorum.
  • thurguth kullanıcısına yanıt
    Birsey degil ben tesekkur ederim vakit buldukca yardimci olmak isterim.

    Simdi o modeli cok iyi biliyorum.Bu soruya cevap verebilmem ve size en iyi secenegi soylemem icin oda durumunuz,(butun boyutlari,dinleme pozisyonuna olan uzaklik.mustakil/Apartman?), ne amacla kullanaksiniz, muzik? sinema? her ikisi?
    Avr ye bagli olan hoparlor gurubunun hespsini bilmem gerekir.

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 24 Kasım 2017; 16:1:0 >
  • Merhabalar Gunaydin

    Aktif bir Subwoofer Kullanmaniza gerek yok s606 'in bas durumu normal filmler ve müzikler için yeterli olan 8 inç yan atışlı wooferi yeterlidir.
    Eger dolby atmos yapacaksaniz Dolby Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi vede KLIPSCH Konusu altinda konusunda Dolby Atmos uzerine bir uzman olarak cok onemli yorumlar yaptim. Lutfen inceleyiniz.

    Elinizde 7.0 olduguna gore 7.0.2 veya 7.0.4 yapacaksiniz ama oncelikle bir AVR onermem icin oda durumunu (dinleme pozisyonu,arka koltukla duvar arasinda kalan mesafe tavan, oda buyuklugu bastan sona,tavan yuksekligi,apartman mustakil? eger mumkunse oda resmi. Cunku isin icide bilmediginiz bir suru detay var.

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 25 Kasım 2017; 6:45:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burakay2015

    Birsey degil ben tesekkur ederim vakit buldukca yardimci olmak isterim.

    Simdi o modeli cok iyi biliyorum.Bu soruya cevap verebilmem ve size en iyi secenegi soylemem icin oda durumunuz,(butun boyutlari,dinleme pozisyonuna olan uzaklik.mustakil/Apartman?), ne amacla kullanaksiniz, muzik? sinema? her ikisi?
    Avr ye bagli olan hoparlor gurubunun hespsini bilmem gerekir.

    Selamlar


    Merhabalar, cevabiniz için teşekkür ederim. Yogunlugum nedeniyle cevap yazamadım kusruma bakmayın. Öncelikle hoparlor setimi ikinci elden forumdan bir arkadaştan satın aldım. Bu set :

    Front : Magnat Monitor Supreme 802
    Surround : Magnat Monitor Supreme 202
    Center : Magnat Center 213
    SW : Magnat Monitor Supreme Sub 302A

    elemanlarından oluşmakta. AVR henüz gelmediği için sistemi test etme şansım olmadı. Bende bu süre zarfında teorik olarak en iyi surround etki nasıl elde edilir diye biraz araştırma yaptım. Bu arada müstakil evde kalmaktayım, yaklaşık 25m2 lik yatak odamda kurulum yapıyorum ve sinema için bu sistemi topladım.

    Aşağıdaki resimde yapmaya çalıştığım şeyi özetle anlatayım. Surround hoparlorlerimi birbirlerinden maksimumum 3.5 metre uzaklığa yerleştirebiliyorum. Buradan hareketle bir kenar uzunluğu 3.5m olan bir kare çizdim. Bu karenin içerisine sığabilecek en büyük çemberi çizerek yoluma devam ettim. Ardından Center in bulunduğu konumu 0derece kabul ettim ve 30derece uzaklıklara Frontları 120 Derece uzaklıklara Surroundları yerleştirdim.

    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ

    Sonuç olarak odanın son hali :
    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ


    Siz değerli forum üyelerinden de düşüncelerinizi ve yardımlarınızı almak isterim. Sizce bu hesaplara hiç girmeyip boylu boyunca her hoparleri odanın bir kosesine koyarsam etki nasıl olur? Maalesef şuan elimde avr olmadığı için deneyimleme şansım yok araştırmlarım teorik hesaplar üzerine. Ancak AVR elime geçince deneyimlerimi de buradan paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thurguth -- 29 Kasım 2017; 12:1:45 >
  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    Burak bey merhaba gerçekten çok teşekkür ediyorım verdiğiniz bilgiler için evet dolby atmos olayına gecmek istiyorum fakat avr yi değiştirmem gerekiyor oncelikle .

    1 . Konu evim malesef müstakil değil . 2 . Konu ise ev biraz üçgen yapıda boyle dikdortgen formda değil malesef. Fakat ortalama izleme mesafesi ve hop mesafe aralıpı 3.30 onler yanlar 2.80 arka sur backler ise 2.10 mt gibi dusunun . Ayrıca s 606 ların yanlarında 8 inc vooferların olması atmosferi değiştiriyor gerçekten. Fakat dolby atmos olayını gercekten cok merak ediyorum ama ev müstakil olamdıpı için de sizin verdiğiniz detayları goz onune alınca maceraya girmek istemiyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thurguth kullanıcısına yanıt
    Merhabalar .Gunaydin , bende oyle vakit buldukca burda olabiliyorum.siz kusura bakmayin. detayli aciklamaniz icin ben tesekkur ederim. Arastirmaniz saglikli ve dogru sadece bir kac detay ekleyecegim
    -Simdi oncelikle magnat hoparlor serisinin hassasliklari iyi seviyede oldugu icin Denon X1400 bunlari surmede zorluk cekmez.
    -Odaniz icin Saglikli bir 5.1 sistemi icin konusursak oda fazla buyuk olmadigi icin 120 derecede tutmak daha faydali ama 110 dereceye cekme imkaniniz varsa fark yapabilir.bu durum odadan odaya degisir bazi odalarin dogal ses yalitimi guzel oldugu icin yaptigimiz testlerde ses gercege daha yakin olmustur.Buyuk odalar icin ust sinir olarak 110 derece aliyoruz.ses goreceli bir kavram ve herkesin kulagina farkli etki edebilir ama olmasi gerekenlerle ilgili konusursak.Sesin icerde donmesi gerekir ki surukleyicilik gercege daha yakin bir efekt olusturur.

    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ

    -5.1 sisteminde, surround hoparlorler en iyi dinleme pozisyonunuzun soluna ve sagına yerlestirilir. En iyi ses icin onları dogrudan dogruya size dogru yonlendirin. Yan yerlestirme pratik degilse, yanlarda mesafe yoksa surround hoparlorlerinizi dinleme konumunuzun birkac metre arkasına yerleştirin ve onlari size doğru yonlendirin. En iyi ses efektlerini elde etmek için surround hoparlorlerinizin kulak seviyesinin 30-60cm üzerinde olmasını gerekir.

    Subwoofer icin Bas frekansları çok yönlü olduğundan, subwoofer'ınızın nereye gittiğini yerlestirme olarak esneklikle karşılıyor olursunuz. Subwoofer'ınızı bir duvara yerleştirmeniz genelde daha fazla bas ile sonuçlanacaktır. Üç oda sınırının bir araya geldiği bir köşeye yerleştirmeniz size daha fazla şey kazandıracaktır.

    Sizin ve butun arkadaslarin Dikkatli Olmaniz Icin En Hassas ipuclari

    (ipucu 1): Hoparlorlerinizi ve koltugunuzu koselerden ve duvarlardan uzak tutmaya calisin. Hoparlorunuzu bir koseye veya duvara yakin yerlestirmeniz, dusuk frekanslari ve orta frekanslari guclendirecek, patlamaları cok yuksek hale getirecek veya diyalogun anlasılması guc olacak. Duvarlardan 60-90cm uzakta olması onerilir, ancak odanızda calısmazsa, kendinize olabildiginizce fazla mesafe katetmeyi deneyin.

    (ipucu 2): Ahsap ve fayans zeminlerin bakimlari kolaydir ve harika gorunur, ancak sert yuzeyler yuksek frekanslari kulaklarınıza dogru geri atar ve onlari cok yuksek sesle olusturur. Bu seken veya yansiyan frekanslar, hoparlorlerden dogrudan kulaklarınıza doğru olanlardan (((bir saniye))) sonra gelir; bu nedenle diyalogu anlamayi zorlastiracak ve kucuk abiyans ayrintilarini kamufle edeceginden cok kisa bir yanki bulursunuz. Aynı sey onunde sert bir kahve sehpası icin de gecerli. Eger sert zeminleriniz varsa, sizinle hoparlorleriniz arasinda kalin bir alan halisi kullanin ve öne kahve sehpalari yerine yan masalari daha kucuk kullanmaya calisin.

    NOT! Herzaman kulak-seviyesi diyoruz ne demek. Kulaklarinizdan yere kadar olan mesafededir. Bu degiskendir, ancak çoğu insan için 81.5 ila 91.50cm arasinda bir yerde. Baslamadan once , bir serit olcumu cikarmak ve en sevdiginiz koltuga oturdugunuzda kulaklariniza olan mesafeyi bulmak isteyebilirsiniz.

    *Bu birkac ipucu goz onune alindiginda, MERKEZ hoparlore gecebiliriz.*

    Aslinda onemsiz gibi gorunsede cok onemli diger biridir.Ekranın ustunde veya altinda ortalanmıs olarak dogrudan onunuzde olmalıdır. Mumkun oldugunca TV'nize veya ekrana yakın tutmaya çalışın. hemen hemen tum diyalogu cogaltacaktir. Dolayisiyla, ekrandan cok uzaktaysa, sesler ekrandaki hareketli dudaklardan geliyormuş gibi gelmez; zeminden veya tavandan geliyormus gibi gelir.

    Ayrıca Merkez Hoparlorleriyle Sikayeti Olanlar Icin!!! bu merkez hoparlorunu mobilyanizin icindeki bir rafin icine koymak cazip gelebilir. Ancak, mobilyanizin yanlari odanizin duvarlari gibi calisir yani bu ellerinizi agzinizin etrafinda tutarak konusmaya benzer. bu hoparlorun tonunu degistirerek dogal olmayan bir ses verir. Onun icin kullanacaginiz hoparloru soluk alabilecegi sekilde mobilyalarinizdan cikarin. eger illa bir mobilyanin icerisine koymaniz gerekiyorsa, hoparlorun önü mobilyanin önü ile bile aynı kalacak sekilde mumkun oldugunca ileri itin ve ekstra mesafe icin hoparlor etrafindaki boslugu cizin. yansimalari absorbe etmek icin Auralex akustik gibi bir sirketin akustik kopugunu kullanin.


    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ


    ideal olarak, merkez hoparlorunuzun en yuksek frekanslari ureten en kucuk surucu olan tweeter, kulak seviyesinde olmalıdır!!!
    Cunku en cok yonlu olandir! Kulaginizin ustunde, altinda veya yaninda ne kadar cok hizalanirsa hizalansin, duydugunuz frekanslar o kadar dogru olmaz ve diyalogu anlamakta zorluk cekebilirsiniz. Bununla birlikte, bu sadece bir merkez kanali ile pratik degildir, cunku kulaklık seviyesi goz seviyesine cok yakındır ve genellikle ekraninizin ortasindadir. Merkez hoparlorunuzun goruntunun engellemesini istemezsiniz, bu nedenle, tweeter'ı kulaklarınıza dogru hedeflemek icin hoparloru biraz yukarı veya asagi açılayiniz. Bazi merkez hoparlorleri rafin sekline gore yukari veya asagi dogru açı yapacak şekilde tasarlanmıştır veya sadece bu amac icin ayarlanabilir bir ayak(spike) olabilir. Bunun için Auralex MoPAD gibi profesyonel bir ürünü yada bildiginiz pratik bir kolaylik bir cift kaucuk kapi durdurucuyu da kullanabilirsiniz.


    Ozetlemek gerekirse, Merkez Hoparlor Boyle olmalıdır:

    ● Dogrudan onunde, ekraninizin ustundev eya altında ortalanmıs olarak.

    ● Ekraniniz engellenmeden mumkun oldugunca yukseklik kulak seviyesine yakin olmalidir.

    ● Tweeter kulaklariniza bakacak sekilde egilmis.

    ● Mobilyalar disinda ve mumkunse duvarlardan uzakta.

    Gelelim Surround Hoparlorlere

    Ve son olarak, surround hoparlörler. Dolby ve DTS standartlarına gore, surround hoparlorler merkezden 90-110 derece uzakta, dogrudan kenara ya da biraz oturma pozisyonunuzun arkasinda olmalidir. Ayrıca, on hoparlorlerimizin aksine, surround hoparlorlerin tiz hoparloru, oturdugunuzda kulak seviyesinin 60-90cm yukarida olmasi gerekir. Bir baska deyisle, daha gercekci bir ses alanı olusturan sesin tam olarak nereden geldigini duymayi zorlastirir. Bu, muhtemelen duvara monte edilmeyi veya uzun boylu ayaklar kullanmayı gerektirecektir.

    SONUC OLARAK Bu adimlar goz onune alinirsa o zaman daha gercekci bir ses elde etmemeniz icin hemen hemen hic bir sebep kalmaz.Avr niz geldigi zaman otamatik kalibre sisteminden zaten mesafeyi ve yansimayi ayarliyacaktir herhangi bir sorunla karsilasirsaniz sormaktan cekinmeyin lutfen .Hayirli Olsun

    Umarim yardimci olmusumdur.iyi bir gun gecirmeniz dilegiyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 30 Kasım 2017; 7:49:0 >
  • CuneytBora kullanıcısına yanıt
    Merhaba Cuneyt Bey Gunaydin , ben tesekkur ederim vakit buldukca elimden geleni yaparim.

    Simdi ev mustakil olmadigi icin eger cok hassas komsulariniz varsa 7 hoparlorlu bir sistemde yeterince guclu, Atmos sisteme gecerseniz daha daha gurultulu olma anlaminada gelir.Mesela ortalama kac DB'le kadar ses acabiliyorsunuz?

    Ev ucgen bir yapida oldugu icin biraz daha matematik yapmak gerekecek bir krokisini musait zamanda cizip gonderir misiniz lutfen? yada resim
    Belki bu konuda 5.0.2 veya 5.0.4 yapilabilinir. eger komsulariniz ile iletiminiz iyiyse 7.0.2 yada 7.0.4 neden olmasin

    Evin ucgen bir yapida olmasi durumunda yanlis bir dizilimde ses buyuk olcude disari cikacaktir dogru bir zilimde daha guclu olacaktir. en onceliklisi On Kulelerden her bir hoparlorlerinin yan duvara yansima mesafesinin esit olmasi gerekir bir de atmos icin yasima mesafesi bir problem teskil ediyor onun icin tavan yontemiyle atmos yapilmasi gerekir

    5.1.4 Tavan yontemi ile atmos

    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ


    7.1.4

    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ


    5.1.4 hoparlor uzerinden yansima

    SİSTEMİM İÇİN SUB VE RECEİVER TAVSİYESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 30 Kasım 2017; 8:36:25 >
  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve detaylı anlatımınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz ince detaylar içinde ayrıca teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.