Şimdi Ara

Dünya'nın en iyi tankı seçildi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
124.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Leopard 2A6
     Dünya'nın en iyi tankı seçildi...

     Dünya'nın en iyi tankı seçildi...

     Dünya'nın en iyi tankı seçildi...


    http://www.youtube.com/watch?v=8lEsJPntcvg
    http://www.youtube.com/watch?v=k1I1xWVV7Xg&mode=related&search=

    Günümüzde, yarışmalar ve yapılan testler sonucu rus t-90'ları ve amerikan abrams tanklarını geride bırakarak dünyanın en iyi tankı ünvanın elinde bulunduran alman yapımı ana muharebe tankıdır. 1970'lerde geliştirilmeye başlanan tank, 1979'da alman ordusunun bünyesine katılmış ve leopard(şimdiki adı leopard 1) tankları ile değiştirilmiştir. değişik çeşitlemeleri alman ordusu tarafından kullanılmaktadır. ayrıca birçok avrupa ülkesi de bu tankı tercih etmektedir.

    tankın iki gelişim süreci vardır. leopard 2a4 tipine kadar olanları düz bir kule sahipken leopard 2a5 tiplerinden itibaren eğimli kuleye geçilmiştir. bütün tipler elektronik atış düzeneğine, lazer hedefleyicilerine, tamamen sabitlenmiş topa ve termal kameraya sahiptirler. 4 metre dalış yapabilir ve solukluğu sayesinde suyun içinde kalabilir, 1 metre yüksekliğindeki duvarları aşabilir. 1500 beygir gücünde v12 dizel motoruna sahiptir, bu motor tankın 70 km/s hız yapmasına olanak sağlar.

    gelişim süreci:
    sscb'nin geliştirdiği yeni nesil tanklara karşı yeni bir ana muharebe tankına ihtiyaç duyan alman ordusu 1970'lerde leopard tankına rheinmetall l 44 120 mm'lik topunu takarak bu ihtiyacını giderebilieceğini düşünüyordu. ancak sonraları abd ile birlikte mbt-70 süper tank tasarısına girildi. bu tank devrim niteliğinde bir tasarıma sahipti ancak yüksek maliyeti nedeniyle bu tasarı geri çekildi.

    1974 yılında 17 ilk-örnek arasından seçilen yeni tank tipi önceki tasarımdan daha iyi zırha, daha büyük bir topa, geniş mühimmat kapasitesine sahipti.

    abd 1976 yılında bu yeni tank tasarısı ile ilgilendiğini belirtti. bunan sonucunda abd için birkaç deneme modeli üretildi. bunların kuleleri farklı iken diğer bölümleri aynıydı. kuleler abd standartlarına getirilmek için l7a3 105 mm'lik topu ve hughes atış denetleme düzeneği ile donatıldı. ayrıca bu modelin rheinmetall 120 mm'lik topu ile olan çeşitlemesi de yapıldı. başka tiplerde de bu iki top çeşidi değişmezken hughes-krupp atlas elektronik emes 13 atış sistemi denendi.

    abd'ye ulaşan ilk ilk-örnekler xm1(m1 abrams ilk-örnek adı) ile karşılaştırıldı. leopard 2'lerin atış gücü ve hareket kabiliyeti olarak xm1'den daha iyi olduğuna karar verildi. ancak yapılan sınamalarda leopard 2'nin zırhının xm1'den daha kötü olduğu anlaşıldı. abd xm1 tasarısında karar kıldı. bugün leopard 2 tanklarının zırh olarak da xm1'lerden daha iyi olduğu bilinmektedir.

    türk silahlı kuvvetleri leopard 2a4 tanklarından 298 adet satın almıştır.türkiyenin 298 adet leopard 2a4 tankı almasıyla dünya orduları arasında en fazla 2a4 tankına sahip ordu türk silahlı kuvvetleri olacaktır. ( almanya 2007 den itibaren sadece 2a6 kullanmaya başlayacaktır.) almanya 2006 sonuna kadar tank taburlarının sayısını 6' ya indirecektir.

    Kaynak: privatesozluk.com

    Leopard 2A5 ile buz üzerinde kaymak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Oğlu -- 25 Temmuz 2007; 0:27:36 >



  • Leopard 2 Serisini birçok ülke zaten kullanmaktadır.Amerikan ve İngiliz tankları hem dayanıklılık hemde menzil olarak daha düşükler.
    T90
     Dünya'nın en iyi tankı seçildi...
  • 4 metrelik suda gidebilme özelliği dikkatimi çekti..
  • guzel paylasım
  • zaten bu leopard larin atalari dunyanin 1 numarali tanklaridir.discorey deki tank belgesellerini izleyenler bilir 2. dunya savasindaki alman tank birliklerinin kahramanliklarini.
  • muhteşem görüntüler...
  • harbiden güzelmiş
  • etkileyici
  • ,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanderr -- 12 Mayıs 2016; 13:11:07 >
  • yerl,
     Dünya'nın en iyi tankı seçildi... Dünya'nın en iyi tankı seçildi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanderr -- 12 Mayıs 2016; 13:12:18 >
  • Yeni video eklendi
  • ruslar işi biliyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eggy13

    ruslar işi biliyor

    Alman tankı...
  • Akerliğini bir kaç ay önce tankçı olarak yapmış ve leopard 2a4 tank komutanı olan biri olarak ne kadar kısa dönem olsamda ne kadar tankla fazla uğraşmamış olsamda askerde bu tankla ve diğer tanklarla ilgili öğrendiklerime dayanarak şunu söyleyebilirim Leopardlar gerçekten dünyanın tartışmasız en iyi tankları.Gerçekten müthiş tanklar.Almanlar otomobiller konusunda olduğu gibi tank konusundada rakipsiz.Hep en iyileri onlar yapıyorlar.Bu aradada leopard 2a4 üzerinde mercedes motoru var bunuda belirtmek istiyorum.Askerdeyken Tugay komutanı Tuğgeneral çocuklar dünyanın en iyi tankının tank komutanısınız çok şanslısınız biliyormusunuz dediğinde açıkcası çok umursamamıştım abartıyor diye düşünmüştüm ama hem askerde gördüklerim tüm tanklar hakkında öğrendiğim bilgiler ve discovery'de belgesel kanalında dünyanın en iyi tanklarını sıraladığında Leopard'ın 1.sırada olduğunu görmem beni çok etkiledi Leopard'ı yakından görmek onun tank komutanı olmak gerçekten büyük bir şansmış benim için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eggy13

    ruslar işi biliyor

    Dostum rusların tankı 3.sırada ve Leopard'a rakip olacak düzeyde bile değil.Leopard'ın kullanımı adeta bir otomobile benziyor direksiyonu sanki f1 direksiyonu,koltuğu spor araba koltuğu sank ferariden çıkarılıp takılmış gaz,fren aynen otomobiller gibi kullanımı kolay ve hızlı.Üstelik müthiş teknolojilere sahip.Bunun yanında ruslarınki çok eski külüstür gibi kalıyor.Kullanımı daha zor direksiyon yerine uzun vites gibi değişik şeyler var.Teknoloji olarak ve zırh olarak Leopard'ın çok gerisinde.Leopard'a en yakın tank amerikan tankı olan abraham tankları ki o bile Leopard'ın çok gerisinde.Leopard zırh ve teknolojik donanım olarak vede kullanım kolaylığı olarak çok üstün bir tank.
    Tartışmasız en iyisi alman tankı olan ve Türkiye'ninde özellikle trakya ve kıbrıs taraflarında kullandığı Leopard 2a4 tankı
  • Mercedes, BMW, Audi, WW, Opel gibi markaları ortaya çıkartan bi ülkenin yaptığı tankın kalitesine şaşmamak lazım. Heleki ikinci Dünya savaşında adı Panzerlerle özdeşleşmiş bir altyapının ülkesiyse.
  • yunanistan leo 2a6 dan almış ve trakyada yerleştirmiş bulunuyor....

    inş yapacağımız yerli tank bunlardan daha üstün olucak.....3.5 nesil diye bahsediliyor
    bunlar 3. nesil tanklar..
  • Yerli tank isi bence tras.... 30 sene once baslansa belki birseyler yapilirdi ancak simdi kimse metal zirh kullanmiyor, kompozit zirhi bize saglayacak ? Atis sistemleri vs ayri konu... Ayrica almanlar 2. dunya savasinda en iyi ucak ve tanklara sahiptiler ama bunlar karinca surusu misali etraflarina ususen amerikanlilari yenmeye yetmedi savasta sayi cok onemli bir etken.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teme

    Yerli tank isi bence tras.... 30 sene once baslansa belki birseyler yapilirdi ancak simdi kimse metal zirh kullanmiyor, kompozit zirhi bize saglayacak ? Atis sistemleri vs ayri konu... Ayrica almanlar 2. dunya savasinda en iyi ucak ve tanklara sahiptiler ama bunlar karinca surusu misali etraflarina ususen amerikanlilari yenmeye yetmedi savasta sayi cok onemli bir etken.

    metal zırh olacağını kim söyledi?...
    reaktif zırh üretebiliyoruz.....zırh konusunda bir problemimiz olmaz...

    volkan atış kontrol sistemini eski tanklarımıza uygulayarak büyük aşamalar kaydettik....
    önemli olan yeterli desteğin maddi manevi verilmesidir....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eggy13

    ruslar işi biliyor

    yazıyı okumadın galiba
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.