Şimdi Ara

Philips'i tüketici mahkemesine vericem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle 8 yıl önce philips led tv almıştım ondada banding vardı philips'e bunu bildirdim oralı olmadılar,bahçelievler ve bakırköy servisleri hiç ilgilenmediler sonra mecidiyeköy servisinde ismini hatırlayamadığım iyi birine telefonda ulaştım ona bandingle ilgili resimleri ve videoyu gönderdim kendisinin yardımlarıyla philips tv'yi değiştirdi ama gönderdiği tv'de de banding vardı.8 yıl sonra bu yıl ocak ayında forumdaki dallas hocanın tavsiyesiyle philips 65pus6521 aldım keşke almasaymışım teknoloji gelişti artık banding sorunu yoktur sanırken yine bandingli ışık sızmalı bir philips tv bana gönderildi hemde 6000 tl'ye.Philips'i arayıp tv'de sorun olduğunu söyledim Bahçelievler servisinden eleman gönderdiler gönderdikleri elemanlar tv'deki çizgileri gördü tv'ye değişim vermeleri lazım ama fotoğrafını çekip merkeze göndericez dediler sonra beni hiç aramadılar,ben onları aradığımda merkezden bu çizgiler için NORMALDİR bilgisinin verildiğini bir şey yapamayacaklarını söylediler,sonra bakırköy servisini aradım onlar bana birini gönderdiler gelen eleman ise hiç çizgi yok dedi,düşünün bir servisi çizgiyi kabul ediyor diğeri çizgi yok diyor,çizgi yok diyen gördüğü çizgiyi görmedim diyen karakterde birisiydi onuda belirteyim çünkü çizgiyi gösterdiğim herkes gördü.Daha burada yazmadığım şeylerde var Türkiyeye hatalı üretim bandingli ve ışık sızmalı tv'leri satan üstelik birde yavuz hırsız gibi Tüketici mahkemesine verirsen ver diyen bu Hollanda firmasından uzak durun.Bunların servisleride merkezide aynı,bunlar Türk insanını enayi yerine koymaktan başka birşey bilmiyorlar.Ben artık sosyal medyada olsun forumlarda olsun başıma gelenleri yazıyorum pek çok kişi bana özel mesaj atıp''sayende philipten vazgeçtim''yazıyor bu sayede onlardan intikamımı alıyorum,kendini şark kurnazı sanan dürüstlükle alakası bile olmayan Hollanda firması eğer bana değişim yapsaydı çok daha karlı olacaktı,Bir daha bedava verseler philips almam.Bana yaptılar başkalarına yapmasınlar diye heryere yazıyorum.Göz göre göre hatalı bandingli ışık sızmalı tv'yi iade alıp yerine aynısını getirmekten bile aciz bir firma.Lg alın Lg en azından hatalı tv'sini iade alıp değişim veriyor.
    Şimdi bu firmayı kendim avukat olmadan tüketici mahkemesine verip paramı geri almayı düşünüyorum,forumda benim gibi pek çok kişiye yol göstermesi için tüketici mahkemesine dava açıp kazanan olduysa tüketici mahkemesine nasıl başvurulur-Süreç nasıl işler v.b. buradan yazıp yol gösterecek biri olursa sevinirim böylece philips ve onun gibi şark kurnazı firmaların yaptıkları yanına kar kalmamış olur.







  • bunun philips ile ne alakası var LED TV nin genel sorunu banding ışık sızmasıdır. sadece philips de değil
    LG de SAMSUNG dada aynı sorun mevcut. :)
    paran varsa PHILIPS OLED TV ye bakıcaksın.
  • Philips veya Samsung veya LG farketmiyor. Alayı zaten ülkedeki tüketicinin kanunlarının caydırıcı olmadığını bildikleri için kusurlu malları çatır çatır satarak müşteriye rest çekmeye devam ediyorlar. Ancak şu var, denildiği gibi Oled olmadığı sürecek 6000 lirada olsa banding, bleeding, clouding az veya çok alayında var. Sony'de de var. Biz Philips 43PUS6412 aldık. Ben kurcaladıkça Android tabanlı yığınla yazılımsal hata buluyorum ve üzerine gözüm dikkatli olduğundan vertical banding ve hafif clouding görüyorum. Ama evdekiler bunu dert etmediği için baskı yapıp iade yoluna da başvuramıyorum.

    Yani beklentiler önemli.

    Mesaja sevdiğim ve konuya vakıf arkadaşlardan birkaçını etiketledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam heryere yazdım demişsiniz ama şuradaki kullanıcı değerlendirmeleri bölümünü atlamışsınız.

    https://www.philips.com.tr/c-p/65PUS6521_12/6000-series-guecuenue-android-tvtmden-alan-3-tarafli-ambilight-ve-pixel-precise-ultra-hd-oezelligine-sahip-4k-ultra-ince-tv

    Yoksa Philips yazdığınız değerlendirmeyi sildi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philips tv birimi, yıllar önce Çinli TPVye satıldı. Hollandalı falan değil yani.

    Banding, ışık sızması vs, tüm lcd tvlerde vardır. Ama az ama çok. Firmalar bunları sorun olarak görmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun

    Beni bilen bilir bu güne değin malum konumda o markanın adını dahi anmaz ve bu konuda benden ne tavsiye isteyin nede bir soru sorun demişimdir,

    Benim bu sözüme istinaden inanın

    Bu markayı "neden önermezsin nasıl önermessin" diye

    Şahsıma en ağır hakaretlerde bulunup beni marka fanatikliği ile suçladılar,

    Kim neyle suçlarsa suçlasın ben bunlara kulak tıkadım ve malum markayı önermemeye bu güne değin devam ettim

    Çünkü o markanın görüntü performansında belki başkalarının farkedemeyeceği bir eksikliği bu markaya baktığım anda anlıyordum,

    Ve işletim sisteminin android yani hantal olması ise cabasıydı,

    Tüm bunları bilmeme rağmen bu markada sadece evet, 2016'da 65pus6521 modelini önerdim peki ama neden,

    Hernekadar bu markaya karşı bir tutumum olsada özellikle krterlerinde düşük bütçe ile 65 inç isteyenler için

    Bu panel kagıt üzerinde hakikaten bulunmaz bursa kumaşıydı çünkü

    Tüm panellerinde İPS kullanan bu marka bu 65 inc modelinde tamda bizim istediğimiz gibi;

    VA panel, 100 hz., Direcktled vs. vs. donanımlarını barındırıyordu..

    İşte bu veriler ışığında bu panel önerilmeyi hakediyor diye düşünüp 6521'i kriterleri uyuşanlara önerdik...



    Gelelim ışık sızması olayına

    Bu durum maalesef hemen hemen tüm panllerin kronik sorunu,

    Ve yine malesef bu ayıbı firma ve servisler görmezden geliyor, normal diyor...

    Ha tabiki bir yandanda ışık sızması olmayan modellerde yok değil elbette var öneğin benim sahibi olduğum mu9000'de böyle bir sorun yok

    Aynı şekilde xe9005'dede ışık sızması yok.



    Benim merak ettiğim farklı bir konu var

    Şimdi 6521'deki bu ışık sızmasını bir kenara bırakırsak

    Panelin genel görüntü performansı nasıldı memnunmuydun peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aylardır philips tv leri evinize sokmayın %90 banding var başka sorunlar var diyoruz bunu dediğimizdede insanlar bize kızıyor niye markayı kötülüyorsunuz markanın kendisi kötü biz gerçekleri söylüyoruz sadece..şimdi gelsinde o philipsi savunanlar arkadaşın mağduriyetini gidersin bakalım...bazılarıda banding her markada var yazmış her markada az çok var ama yıllardır banding sorunu en çok philips modellerde var sonrasında ise lg markasında samsung ve sony istisna modelleri hariç bu soruna denk gelmezsiniz birde kimse tv alırken düşünmüyormu samsung ve sony neden diğerlerinden pahalı sebebi bunlar işte...artı philips satıldığından beri kaliteden eser kalmadı tv lerde berbat tv ler yapıyor 2017 yılında bir tane alınacak tv si yok alayı ips panel ışık sızan bandingli paneller..
  • dallass kullanıcısına yanıt
    Dallas usta, aslında senin tavsiyelerine uyup eve 55mu9000 aldik ve gerçekten de memnunum ancak hic clouding,ışık sızması yok olayına tam katılmıyorum çünkü bir çok test yaptik bizimkinde çok az da olsa var. Hatta ilk aldığımızda bildirdim yaptım, Samsung servisi inceledi ve bu kadar clouding ve fark edilmesi zor ışık süzmeleri olur, bu kadarı değişim yada iade gerektirmez diye bilgi verdi. Biz bu açıklamayı yazılı istedik ve gerekirse yasal başvuru yapacağımızı belirttik. Velkelam eniştemiz de bizden bir kaç hafta sonra bizim daha evvel tavsiye ettiğimizden sevep 55mu9000 almış, incelediğimizde onda da nerdeyse aynı oranda çok nisbi clouding ve ışık hüzmesi vardı. Birde teknosa reyondan servis elemanı ile inceledim, yine nerdeyse aynı, çok az ve farkedilmesi zorda olsa onda da vardı. Bizde yasal başvurudan vazgectik, zaten rahatsız edecek düzeyde de değil.



    Sanrım buda şans işi. Neyse aslında konu Phillips olduğu için yazma gereği duydum, şimdiye kadar ambilight benide cezbetmiş olsa dahi Phillip hakkında genel kullanıcı ve uzman fikirleri beni caydırmıştı.



    Ancak geçen hafta ağabeyim Phillips 55pus7002 modelini aldı,bu arada ağabeyim de bekar ve üst katta yani uzak değil:), bu kadar yakından ilk defa etraflıca Phillips modelini inceleme fırsatım oldu, doğrusunu söylemek gerekirse özet olarak görüntü kalitesi beklentimi ciddi aştı, net ve canlı bir görüntüsü var, sadece sd yayınlara mutlaka ince ayar şart, biraz yardımcı oldum ağabeyime ve bayağı iyilestirdik sd yayınları ancak eminim daha iyi ayarlar vardır, arayış içindeyiz, bilginize.



    Ambilight tam bir büyü, hızımızı alamadık üstune phillips hue başlangıç paketi aldık, tüm odayı ambilight yapacağız, bakalılım ne kadar daha büyüleyecek.



    Neyse gelelim yine tv ye, full hd ve 4k kalitesi en az benim samsung kadar iyi diyebilirim. Android işletim sistemi hakkında ciddi sıkıntılar duymuştum, bayağı inceledim, sanrım v7 nougat ile bayağı geliştirmişler ki akıcı ve sıkıntısız bir işleyişi var.



    Kısacası özet ile bu kadar, gerçekten olumlu yönde şaşırttı Phillips yorumumu belirtmek istedim. Sanrım artık tv lerde, özellikle es değer klasmanlarda tv özellikleri, panel dahil çok yakın, iş işlerim sistemi ve yazılımsal şansa kalıyor gibi bir intiba kaldı bende bilmem haklı tarafım var mı. Bu arada konusunu da açtım, sormak istediğiniz olursa her soruya açığım, denemek için banane de olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınız genel kanı olarak aldığım için bende Phillips almamıştım. Gerçi bizim samsung mu9000 den çok memnunuz. Lakin yorumlarınızın aksini ağabeyimin yeni aldığı 55pus7002 gösterdi bana. Yukarıda yorumlarımı özetledim. Ayrıca sanırım 50hz ve ips panel olması da dezavantajı gözüküyor olsada youtube den fhd ve 4k futbol örnekleri izledim. Bizim mu9000 den çok farkı olduğunu söyleyemeyeceğim. Alt yazı kaymasıda far edemedim. Clouding belirtmiş olduğum gibi zor fark edilir derecede ve ışık hüzmeside nisbi derecede. Gözle görülüp, rahatsızlık verecek kadar kesinlikle değil. Benim mu9000 fark ettiğim tek üstün özelliği siyah dolgunluğunu olduğunu belirtebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olan adam Philips oled çöpünü mü alır?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar marka fanatikliği ya da hayranlığı yapmaya gerek olmadığı gibi bir markayı abartılı kötülemek de mantıklı değil. Öncelikle tüm ürünlerdeki asıl sorun teknik servis elemanı diye verdikleri adamların ne yaptıklarını bilmemeleri. Benim eve montaj ve tanıtıma gelen eleman daha android'i nasıl kullanacağını bilemiyordu. Onun dışında bu panellerde hz olayı kalktı ne hz'i abi diyen mediamarkt marka sorumlusu da gördüm. Onun dışında LG, Samsung vs çok iyi Philips çok diye diyenleri de anlamıyorum. Herkes bir uzman adeta. Allah aşkına kaçınız televizyondaki kontrast oranını fark edebiliyorsunuz ki bir de ahkam kesiyorsunuz. Burada umarsızca kötülenen ürün 2017'in en iyi 10 tv arasına girmiş modellerden bir tanesi,

    http://www.techradar.com/news/television/10-best-ultra-hd-4k-tvs-in-the-world-today-1198304

    https://www.stuff.tv/features/best-4k-tvs-available-under-ps600/philips-49pus6401 (600 dolar altı en iyi ürün)

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/65pus8601-201605234294.htm (2016 serisi tvler için teknik testler)

    https://www.avforums.com/review/philips-7601-65pus7601-uhd-4k-hdr-tv-review.12505#sectionAnchor47999 baştan sona tüm detaylı incelemeleri görebilirsiniz.

    Ayrıca ingilizcesi olanlar biraz açsın okusun lütfen. Sağdan soldan öğrenilen 3-5 terim ile marka fanatikliği yapmak kadar saçma bir durum yok.

    Arkadaşın konusuna gelince, arkadaşım teknik servis ile ne muhattap oluyorsun ki bu kadar? Direk tüketine haklarına git, olmadı philips avrupaya bir de mail at. Diğer tüm elektrik eşyada olduğu gibi TVlerde de yaşadığımız en büyük problem arkamızda duran bir devlet, yetkili merci olmaması ve firmaların tüketicinin burnundan getirmesi. Başka ülkede olsan hiç itiraz dahi edemezler ama Türkiye'de hakkını arayan kitle çok az olduğu için rahat davranıyorlar, iş bilmez teknik servisler de ekstrası.




  • neozine kullanıcısına yanıt
    hocam iki tv arasında kalite farkı göremiyorsanız izlediğinizde yanlış anlamayın ama mu9000 e boşuna aradaki farkı vermişsiniz :) renk resim kalitesi kontrast siyah olarak uçurum var iki tv arasında ben tv almadan önce 7002 modelini iki kez inceledim kontrastı parlaklığı mu9000 e çok çok düşük sd yayınlardaki resim kalitesi mu9000 e göre çok düşük siyahları berbat siyah göremiyorsunuz hiçbir türlü hele uydu yayınlarını açtığımızda insan cilt yüzlerdeki renk tonlarını görünce bu kadarda kötü olmaz dedim resmen berbat adamın yüzünü neredeyse kahverengi gösteriyordu bu arada bunları yapmadan önce tüm ayarları gözden geçirdim bu tv yide 10dk 20dk değil 2 saate yakın inceledim çünkü fiyatına göre kağıt üzerinde özellikleri iyiydi ama gel gör ki sadece kağıt üzerinde öyle yoksa ben paramın düşmanımıydım neredeyse 2 kat fark verip mu9000 aldım :) bazıları sizin gibi standart kullanıcı oluyor aradaki farkı göremeyebiliyor ama emin olun iki tv yi yanyana koysanız doğru ayarları yapsanız aradaki bariz özellikle kontrast ve resim kalite farkını görmeme şansınız yok..kaldı ki biri bi markanın orta seviye ips paneli diğeri orta üst premium diye sattığı va panel tv bence siz bi gün üşenmeyin iki tv yi yanyana koyun ne demek istediğimi anlayacaksınız..




  • Blitzkrieger B kullanıcısına yanıt
    philipsmi satıyorsunuz? yoksa bu yazdıklarınızın başka açıklaması olamaz..kontrastı yerlerde parlaklık düşük resim kalitesi düşük siyahları kötü ortalama bi tv ips panele sahip siz diyorsunuzki ilk 10 a girdi ilk 3 e girse ne olur göz var nizam var sizin bu yazdıklarınıza ancak işi bilmeyen inanır ben tv almadan önce aylarca araştırdım gittim test ettim kendi viodelarımla ayarlarımla saatlerce siz bana gözümle gördüklerimi yok öyle değil diyorsunuz sağdan soldan öğrenilen 3-5 terim diyorsunuz dünyadan haberiniz yok onu farkında değilsiniz birde gelmiş burda millete sallıyorsunuz komediden başka bişey değil..
  • Blitzkrieger B kullanıcısına yanıt
    birde o payşatığınız modeller va panel üst modeller tr de satılan ips modeller gibi çöp değiller iş görecek modeller en azından ama burda satılmıyor sadece pus8102 modeli satılıyor tr de burda satılmayan kimsenin kullanmadığı tv leri örnek vermenin bi anlamı yok..kaldı ki iyice araştırırsanız bu modellerinde xe9005 xe9305 mu9000 modellerinin gerisinde kaldığını görürsünüz ama sizin philipsle bi bağlantığınız olduğu için görmek isteyeceğinizi sanmam
  • Tek cevap vereceğim, linkte verilen bazı ürünler 2016 modelleri ve VA panel değil. Eğer yeterli ingilizceniz varsa açar okursunuz. Anlamsız "Philips mi satıyorsunuz? cümlesi ise ürün sevdalısı olduğumu göstermez, sadece forumda 3 - 5 kendini uzman sanan kitle yüzünden her malın kötü olmadığını anlatmaktan öte gidemiyoruz, derdim o. Onun dışında diğer yine gereksiz yorumlara detaylıca cevap yazmadan şunu diyeceğim, hali hazırda amator fotoğrafçılık ve video işleri için iMac 4K, macbook pro ve ipad air 2 kullanan birisiyim, retina ekranlar ve parlaklık ve kontrast vs oranları konusunda en iyilerindendir. Kontrast vs nedir eminim burada ahkam kesen bir çok sözde uzmandan daha iyi bilirim. Onun dışında bana laf yetiştirmek yerine linklere girip "tabi diliniz yeterse" açıklamaları okuyun ondan sonra konuşalım. İngilizce olmaz diyorsanız Fransızca vereyim ? Almancası da var isterseniz. Ayrıca OLED serisi haric philipslerin hepsi arkapanel aydınlatmalı RGB-IPS panel kullanır.

    İyicene araştırsam ürünün diğerlerinden geri kaldığını da görmüyoruz, misal siz tükürdüğünüzü yalayıp açık bir okursanız linkleri ve gerçekten teknik açıklamaları o zaman dediğiniz gibi " kimsenin kullanmadığı tvlere örnek vermenin anlamı yok" lafının ne kadar gereksiz olduğunu da görürsünüz. Bir de neyi test ettiniz? Bir demo video oynatıp aaa bunun renkleri daha canlı diyip çıktınız. Sanki bana kalibrasyon benckmarkları kullandınız da göz var nizam var diyorsunuz.

    Neyse derdim marka övmek değil, sadece futursuzca marka kötüleyenlerin aslında kendi malının övmekten başka birşey yapmadığını göstermek.

    Ayrıca bilmeyen arkadaşlar için, her tv'nin en iyi görüntü verdiği kişiselleştirilmiş ayar, ya da ince ayar olayı farklıdır. Bunun için ortam ışığına bakarak gerekli ayarları avforums'dan bulabilirsiniz.




  • RNNN kullanıcısına yanıt
    link verdiğim ve sizin kimsenin kullanmadığını iddia ettiğiniz ürün tam olarak şu 49PUS6401. Yani tartışmanın döndüğü ürünün bir alt modeli ve IPS panel.
  • Blitzkrieger B kullanıcısına yanıt
    6401 modelini konuşmaya bile değer görmediğim için yazmadım bu tv yi kullanıp philipse güzel diyorsanız ve beğeniyorsanız konuşacak bişey yok zaten :)
  • Blitzkrieger B kullanıcısına yanıt
    hala bilmiş bilmiş yazıyorsunuz oled harici tüm panller ips kullanılıyor demişsiniz alın size va paneller
    https://www.displayspecifications.com/en/model/82bb2b7
    https://www.displayspecifications.com/en/model/b41cdfa
    https://www.displayspecifications.com/en/model/947a2bd

    dahada vardır benim aklıma gelmiyor şuan fotografçılık retina falan bişeyler anlatmışsınız konumuzla uzaktan yakından alakası yok


    yukarda paylaştığınız modellerinde 6401 olanı hariç hepsi va panel daha ondan bile haberiniz yok birde açın okuyun diyorsunuz ilk önce kendiniz bi açın okuyun öğrenin gidin bu tv lerin hepsini saatlerce test edin sonra gelin bi daha konuşuruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 15 Kasım 2017; 15:30:54 >




  • http://www.trustedreviews.com/news/philips-tv-2017-2949029

    One OLED model features in the new lineup. The rest are LCD models – IPS at that. Philips’ picture guru Danny Tack says there will be VA-type LCDs later in the year
    Read more athttp://www.trustedreviews.com/news/philips-tv-2017-2949029#VFTFcYXObT0biwEK.99


    Ben demiyorum, Philips uzmanı diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 15 Kasım 2017; 15:42:41 >




  • Onun dışında VA panel vs kıvırmasına girişmeyin, arkadaşın aldığı ürün belli, yukarıda onun alt modeli olan ürünün 2017 en iyi ürünleri arasına girmesi belli. Konu neyin VA olup olmadığı da değil.

    Onun dışında ne derseniz Boşa laf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 15 Kasım 2017; 15:44:31 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.