Şimdi Ara

Marshall Major 2 Bluetooth İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
7.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun süren bir hasretin sonunda nihayet kavuştuğum Marshall Major 2 BT hakkında çok teknik olmayan ancak son kullanıcı için önemli birkaç detayı paylaşmak istiyorum. Öncelikle bir Sennheiser ve Sony meraklısı olarak Marshall' dan özellikle ilk Major hakkındaki yorumlardan sonra uzak durdum. Ancak Sony 65BT ve 4.40 denedikten sonra özellikle kullanım rahatlığı ve ses berraklığı olarak kendimi bir anda Marshall standında arka arkaya parça dinlerken buldum. Öncelikle ne tür müzikten hoşlandığınız çok çok önemli. Eğer bir rock/metal, blues/jazz meraklısıysanız bu konyu hiç görmemiş gibi diğer konulara yönelebilirsiniz (Fiyat farkına çok değdiğini düşünmesem de Marshall Monitor' ü bir inceleyin derim) çünkü bu kulaklık sizin kulaklığınız değil. Ancak R&B, house, club vb. parçalarda kendinizi ritim tutarkan buluyorsanız çekin sandalyenizi konuşacak çok şey var!

    İncelemeleri okuduğumda hiç denemediğim 650BT ve 950BT alacağım diye odaklandığımı söyleyebilirim. Kullanım rahatlığına göre tercihimi yapacaktım. Ancak 650BT' nin beklentilerimi yerle bir etmesinin üstüne derin bir nefes çekip bir yerlerde bir hata olduğunu düşünmeye başladım. Hemen yanımda duran Marshall standına gözüm kaydı ve ne zamandır takip ettiğim Marshall Major 2 karşımda duruyordu. Önceki seri incelemelerinde yerden yere vurulan, tizleri berbat, midleri vasat bu kulaklığa bir şans vermek istedim.

    Övgüler:

    Aynı playlist ile bir giriş yapayım dedim ancak daha kulağıma taktığım anda, henüz hiçbir parça açmamışken kulaklığa hayran kaldım. Padleri o kadar yumuşak ki eğer stand yandan sıkmasa kulağınızda olduğunu anlamanız imkansız! Ses yalıtımı çok başarılı. Hani kulakiçi kulaklığı taktığınızda bir basınç oluşur ya bu kulaklıkta da aynı basıncı hissediyorsunuz. Bu bile sizi heyecanlandırıyor! Playliste geçtiğimde keyfim kat ve kat arttı, zira midler ben burdayım derken, tizler arkadan arkadan göz kırpıyordu. Hiçbir eko ayarına gerek kalmadan bas odaklı, mid/tiz dengeli bir şekilde o parçadan o parçaya koştum. Sonuç çok başarılıydı. Hani 650BT' de keşke bit tık fazla olsa, 950BT' de ise bu ne yahu şunu biraz kısalım hissini yaşadıysanız bu kulaklıkta aynen devam ediyorsunuz. Kaynaklar arasında geçiş hızı muazzam. Hatta extreme bir örnek vereyim size. Kablo ile Nintendo Switch' e bağlıyken, BT telefonuma bağlı ve telefonumdan bir video izlemek istediğimde sanki hiç kaynak değiştirmemişim gibi aynen diğerine geçiş yapıyor. Bu konuda çok çeken biri olarak sevinçten gözlerim yaşardı desem yeridir.

    Cık cık cık:

    Kulaklık tam müzik sizi sarmışken, hadi paşam sen bir ara ver dedirtiyor zira stand biraz sıkıyor. Bu nedenle 30dk üzeri dinlemelerde 15-20sn ara vermek gerekebiliyor. Mikrofon koy dediniz koyduk amacıyla var. Görüşmelerde siz karşı tarafı çok net duyuyorsunuz ancak karşı taraf sizi karşıki köyden duyuyor! Bu nedenle önemli görüşmelerde dahili mikrofonu çok tercih etme şansınız yok.

    Kahvemizi içip kalkalım:

    Kutu içeriği oldukça başarılı. İçerisinden çıkan ara kablo sizi bataryanın bittiği anlarda çaresizlikten kurtarıyor. Kablo çok kaliteli ve sarmal yapıda olması nedeniyle oldukça ergonomik. Kutudan bir adet de şarj kablosu çıkıyor ve bu canavar maalesef tam 4 saatte şarj oluyor. Pilini bitirmek sanırım imkansız. Kulağımdan düşmemesine karşın 2. günün sonunda aynen devam ediyor. Her akşam düzenli şarj eden biriyseniz zaten bunu düşünmeyin bile. Ben kulaklığın genel performansından çok memnun kaldım ve yukarıda belirttiğim dinleyici grafiğine uyan her arkadaşa tavsiye ediyorum.

    Kulaklık hakkındaki tüm sorularını yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. Zira incelemelere bakarak ürün almaya kalkarsak Sony' den başka alacak kulaklık yok sanırım.

    Marshall Major 2 Bluetooth İncelemesiMarshall Major 2 Bluetooth İncelemesiMarshall Major 2 Bluetooth İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 13 Kasım 2017; 18:33:32 >







  • İnceleme için teşekkürler. Bluetooth kulaklık almak için yola çıkmıştım ama o da ne hiç inceleme yok.

    Herkes aynı ürünler etrafında dönmüş. Teknoloji odaklı youtube kanalları bile farklı ürünler incelememiş.

    Sormak istediğim bende sennheiser hd 4.40 almak üzereyim ama bu incelemeden sonra bir durdum.

    Aralarında farklar birbirlerinden iyi oldukları taraflar. Cevaplayabilirseniz sevinirim.
  • philippe P kullanıcısına yanıt
    Hocam Pazartesi günü ürünü deneme şansım olacak. Birebir karşılaştırma yazarım. Üzerinden baya bir zaman geçti tekrar hatırlamam lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 17 Kasım 2017; 23:1:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAVIAR

    Hocam Pazartesi günü ürünü deneme şansım olacak. Birebir karşılaştırma yazarım. Üzerinden baya bir zaman geçti tekrar hatırlamam lazım.

    Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. Deneyimlerinizi paylaşmanız bizim için çok değerli olacak.
  • Çok güzel inceleme teşekkürler. Peki bunu abisi monitör bir modeli için yorum rica etsek? Bu ufak geldi kulaklarima

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anthon A kullanıcısına yanıt
    Monitor en üst nokta. Eğer dengeli bir ses ağı olsun, her detayı duyayım, kayıt sırasında uçan sineğin bile vızıltısı gelsin diyorsanız tercih edebilirsiniz. Özellikle Jazz, Blues, Rock, Classic ve hatta Funk seviyorsanız bu kulaklık tercih sebebi olabilir. Ancak minik kardeşine göre fiyat/performans dengesinde biraz aşağıda kalıyor.



    Şunu belirtmem gerek Major 2 nin pedleri başlarda biraz ara verme ihtiyacı doğursa da sonra sonra çok rahat ediyorsunuz. Bence Marshall' ın bu seride en favori iki modeli budur. Düşünenler Mid modelini direk elesin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikrofonun vasat olması benim açımdan işi bozdu. şu an morhipo'da 399tl. kuponlarla 350 civarına düşürülebilir. inceleme gayet başarılı

    https://www.morhipo.com/kampanya/detay/18648111/64823/marshall-major-ii-bluetooth-ct-kulakustu-kulaklik
  • 2 değil de ilk Marshall Major bence tizleri baskın olduğu için rock,metal,jazz müzik için çok ideal. Ne diyorsunuz ?
  • Tala Valkov T kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bence Major bir deneme ürünüydü. Harika bir pazarlamayla orta seviye bir ürün sundular. Major tıpkı Mid gibi uzak durun diyeceğim bir kulaklık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kablolu modelinde de kablolu olması dışında herhangi bir fark var mıdır?
  • Turkishpower$ kullanıcısına yanıt
    Marshall 2 64ohm empedansa sahipken, Bluetooth olanı 85ohm empedansa sahip. Yüksek ses seviyesinde kablolu modeli daha çabuk kimliğini kaybedecek ve size istediğiniz kaliteyi veremeyecektir. Ancak normal bir seviyede dinlerken aralarında hiçbir fark yok diyebiliriz. Bir de bass konusunda empedansı daha yüksek olduğu için BT modeli daha tatminkar bir sonuç verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAVIAR

    Yok hocam bence Major bir deneme ürünüydü. Harika bir pazarlamayla orta seviye bir ürün sundular. Major tıpkı Mid gibi uzak durun diyeceğim bir kulaklık.

    bende hem mid var hemde monitör ama ikiside bana göre güzel kablosuz olmasından ötürü birde 30 saat şarj gitmesi ama monitörün sesi mide göre az geldi hifi oldugundan olsa gerek genel hifi yazan ürünlerin sesi bana nedense dinlerken kısık geldi ben monitörü 550 aldım midide amazondan ilk zamanları aldım cıtıgında 600 geldi bana
  • spencermila S kullanıcısına yanıt
    Ben Mid i çözemedim hocam. Monitor ve Major bence 2 ayrı segmente son derece uygun iki kulaklıkken Mid yüksek ses haricinde birşey sunmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAVIAR

    Ben Mid i çözemedim hocam. Monitor ve Major bence 2 ayrı segmente son derece uygun iki kulaklıkken Mid yüksek ses haricinde birşey sunmuyor.

    ama sesi kötü degil digerlerine göre ama bakalım ileride ürünleri yükseltmeyi düşünüyorum bu model ile

    Beoplay H9
  • Hiç jbl e45bt ile karşılaştıtma şansınız oldu mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bununda replikası var mi, sahibinden'de satan biri var, hong kong tan almis 275 lira istiyor sifirina

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 5 gün önce bu yakışıklının kahverengi modelini amazondan sipariş ettim. Hala kullanan var ise tecrübelerini ve kulaklığın zarar görmemesi için (sanırım menteşelerinde biraz sıkıntı varmış) önerileriniz bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.