Şimdi Ara

Diyarbakir merkez guvenli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diyarbakir'a 2 sene once gitmistim. Cok guzel bir yerdi. Tekrar gitmek istiyorum ama sur olaylarindan sonra sehir merkezi ne durumda merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • şuan belkide türkiyenin en güvenli yerlerinden biri geçen ay gittim her cadde de PÖH durduğu gibi birde devriyeler var sıklıkla ama bir olay olacakmış gibi değilde rutin bir olay gibi geliyor sana o yüzden benim gönlüm rahat gezdim
  • 2006 yılıydı. Turist rehberliği öğrencisiydim ve zorunlu staj kapsamında Türkiye gezisini tamamlamış olmam gerekiyordu. (diğer öğrenciler gibi)

    Hocalarımız gerekli izinleri aldı, organizasyonları yaptı bütün sınıf bir otobüste başladık Türkiye turuna. Önce Ankara'ya oradan Çorum-Amasya üzerinden Karadeniz, Artvin'den Kars'a bağlanarak Doğu ve akabinde Güneydoğu Anadolu illeri, ondan sonra Tekrar İç Anadolu'nun Akdeniz'e yakın olan şehirleri sonrasında Ak Deniz sonrasında tur bitecekti.

    Diyarbakır'da konaklamamız olmayacaktı, sabahtan şehre girip, ulu cami yi gezdikten sonra surların olduğu bölgeye gidecek oradan da tura devam edecektik.

    Hocamız 1 gün önceden uyardı. Küpe takan erkekler çıkarsın, saçı uzun olan erkekler bağlayıp şapka taksın, şort, kapri parmak arası terlik vs. giymeyin diye. Kızlara da eşarp bağlamalarını, uzun etek, dar olmayan kot giymelerini, askılı, kolsuz ve dar bodyleri giymemeleri ve aşırı makyaj yapmamaları konusunda uyardı.

    Otobüs ulu cami önüne yanaştı ve indik, bizi hocamızın eski öğrencisi olan bir rehber karşıladı. camiye girdik, rehber kendini tanıttı, anlatıma başladı ama çevreye bakıyoruz, sanki ilk defa insan görmüşler gibiler. bir birlerine kaş göz yapıp bizi işaret ediyorlar, 2 li 3 lü gruplaşıp kürtçe bir şeyler konuşuyorlar, ve kalabalıklaşıyorlar dı. bu hareketliliğin üzerine rehberimiz hocamıza dönüp, hocam isterseniz araca geçelim burasının tadı kaçabilir dedi, caminin içine giremeden, güneş saatini fotoğraflayamadan geldiğimiz gibi döndük. Hocamız ortalığın tatsız bir hal olacağını sezdiği için kısa kestiğini belirtti.

    Bu 2006 yılıydı ama o günden Diyarbakır ve bir kaç doğu ilinde gördüğüm manzara ve karşılaştığım muameleden sonra rehber olduğumda GAP ve doğu illerine düzenlenen turlara rehberlik yapmam demiştim kendime. Sonra 1 kere tükürdüğümü yalayım dedim, özel bir grupla Mardin'e Gurme turuna rehber olarak katıldım, gittiğimiz mekanda garson nerden geldiğimizi sordu, İzmir dedim, Vayy Türkiye'de durum vaziyetler nasıl dedi bende biz gurbettemiyiz ki sen Türkiye'yi soruyorsun diye çıkışınca ortam gerildi, dedim ki lanet olsun tükürdüğümü yaladığım için ama bir daha dedim Kayseri'nin ötesine geçersem 2 olsun.

    Ondan sonra zaten acenteler de benim gördüğüm manzaraların benzerlerini görmüşler ki sözleşmişçesine GAP ve Doğu turlarını kestikler. eskiden İzmir - İstanbul ver Ankara'da en az 4-5 otobüslü turlar çıkarken, Diyarbakır, Gaziantep, Van uçaklarının yarısında GAP turuna katılanlar varken, acenteler güvenlik zaafiyetleri, bölge halkının tutumu vs. yüzünden yapmıyorlar. özel 6-8 kişilik grupların taleplerini kırmamak adına yapanlar vardır ama bir Karadeniz, bir Kapadokya turu gibi açık satış 1 otobüs kontejanlı Tur yapan 1 tane bile acente yok.

    Bunlar tabi 10- 11 sene öncesinin durumları ama son 11 sene de de Diyarbakır'da olanlar, yaşananlar malum bir düzelme, iyileşme olacağını sanmıyorum. kısacası zorunlu bir işiniz yok ise dediğim gibi Kayseri ötesine geçmeyin (Karadeniz hariç)




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    2 sene once gittim. Sortla ve kiz arkadasimla el ele gezdim 2 gun. Sort giydigim icin saskin saskin bakiyorlardi sadece. Adamlarin kulturune ve yasantisina ters bir sey bir erkegin sort giymesi. Fakat baski gibi algilamadim, saskin saskin bakiyorlardi sadece. Mardin'de de sorun yasamadim fakat sanliurfa'da sortla dolasmak mumkun olmadi. Kiz arkadasimin elini de tutamadim. Korkunc bir yobazlik var. Adam karisinin elini tutmuyor, onlu arkali yuruyorlar. Boyle bir sehir. Bu sebeple Urfa'ya bir daha gitmem ama diyarbakir gercekten guzel bir sehir. Mardin'de de midyat'a tekrar gitmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanki istanbulda bir turist gezdiğinde herkes dönüp bakmıyor. bu genel meraktır, belki de bir konuda kendini muhabbete davet ettirme hissidir. o bölgelerde batıdan gidip çalışan onbinlerce kamu görevlisi var. kamufle mi oluyorlar ? kılık kıyafet belki sorun olabilir, bu da birçok büyükşehirin belli semtlerindekine benzer durumdur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.