Şimdi Ara

Cam Filmi Söktürme Niyeti Olan Baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar,

    Aracımda sıfır alındığından beri (5 senedir) en ön cam dahil açık renk cam filmi vardı. Cam filminin tekrar yasaklanması ile devletin paraya olan ihtiyacı birleştiğinde ve çevremdeki bir iki kişinin 3-4 gün içinde ceza yemesi doğrultusunda söktürsem mi diye düşünmeye başladım. Daha önceki yıllarda da yasaktı ancak açık renk olması ve bu kadar gündeme gelmemesi sonucu çok dert etmemiştim. Ancak TuvTurk te ağır kusur olduğunu öğrendikten sonra , (aracımın muayenesi Nisan) boşuna kış ve kapalı havalar için risk almayayım dedim.

    İlk önce meraktan youtube 'tan 10-15 video izledim ancak elim çok yatkın olmadığı ve iz kalmasından korktuğum için söktürecek camcı aramaya başladım.Bir diğer korkumda 5 senedir duran filmin kolay çıkmaması riski idi. Bir kaç tane cam çeken yer sadece film çektiklerini söyledi. İnternet'ten de elle tutulur bir adres veya kontak bulamadım. En sonunda yakın çevrede cam söküp takan bunun yanında cam filmi söküp takan bir firmayı buldum. 100TL ye sökerim dedi,gelmeden ara dedi. Özellikle gitmeden yarım saat önce aradım ki bekletmesin diye. Gittiğimde 2 araba bir transporter sökülüyordu.Bu kalabalığı görünce alternatif belirlediğim ama aramadığım bir dükkana gittim adam da 200TL ye sökerim deyince geri döndüm.Dedim iyi ki arayıp geldik, eleman istersen sen başla dedi bize bakarak. Anaa dedim bu ne iş amele style. Bu olayda cuma akşam üstü oluyor, işten erken çıktım cumarteside şehirler arası yola çıkacağım.

    Adamların elinde bildiğimiz yedek far-çata bıçakları, bir ellerinde de su. Yukarıdan kazıyıp komple indiriyor. Yapışkanları da cam sil su karışımı ile yalap şalap temizliyor. Neyse arka camlar kendi karartmalı olduğu için ben oradan başladım. E tabi 10 derecelik havada bir kalkıyor hemen kopuyor. Yaşışlanlar kaldı parçalandı falan. Sonra elemanlar geldi diğer yan camları söktü. Bu söküp temizlemede 1 buçuk saati geçti. En son temizlemiş bana gösteriyor.
    BEN - Dedim ön cam duruyor.
    ELEMAN- Kazırım ama alt kısmı çok dar elim girmez bıçakla temizleyemem.
    BEN- EE ne olcak ?
    ELEMAN- Yap dersen yapayım ama kötü durursa ben sorumluluk almam.
    BEN-Arka cam ne olcak?
    ELEMAN- Onda rezistans var asla sökülmez?
    BEN-Asla mı ne olcak ?
    ELEMAN- Polis birşey demez yoksa rezistanslar bozulur. ,
    BEN - Yolu var mı
    ELEMAN -Yok

    Parayla rezil olmak tanımının tam karşılığı bu olsa gerek. Bu arada cam sil ile sildi ama soğuk havada akşam üstüne doğru olduğu için küçük yapışanlarda kalmış. Borcumuz ne dedim birde 100TL demez mi ? 90 verdim hala burun kıvırıyor. Zaten ilk camın yarısını ben kazıdım , parası önemli değilde dedim ya paran ile rezil olmak durumu.

    Sonra hava kararırken diğer 200 TL diyen dükkana gittim, sadece ön camı kaça yaparsınız dedim. İçeride 30 yaşlarında eleman siz gelmiştiniz yan camları söken arkadaş söksün diyor. Aklı sıra trip atıyor. Dedim bedava yapacak halin yok kaç paraysa söyle, hala kız gibi biz size fiyat verdik diyor. Benim delirdiğimi görünce 100TL'ye yaparız dedi. Yaptırmayacağım ama elemana fiyat soruyorum 30 yaşında herif 15 yaşında kız ergen kız çocuğu gibi diğer yanda söksünler diyor. Neyse eve geldim arkadaşlar misafirler olduğu için kendi kendimi yeme işini pazar gününe bıraktım.

    Cumartesi günü İst-Bursa yaptım geldim. Gece evde tekrar cam söken adam gibi bir yer var mı araştırayım dedim. En azından para veririz ama güzelce olsun. Yine camcılar şunlar bunlar çıkıyor. Hep takan var söken yok. Sonra tekrar youtube açtım. Bana en mantıklı gelen videoları belirledim. Yöntem ısı tabancası veya saç kurutma makinası olacaktı. Amonyok, alkol, siyah poşet güneş kombinasyonu bunları da izledikten sonra saç kurutma makinası prosesini beğendim ve uyguladım.

    Bu sabah erkenden araba ile bir tura çıktım ve ön cama en sıcak havayı verdim. Araç ısındı (içi hamam gibi oldu) bir 10 dk da rölantide hava verdim. Ben içinde durmadım bunaldım.Tabi bu uygulamayı kapalı garajda yaptım,dışarısı yağmurlu. Cam ısınmıştı, sonra saç kurutma makinasını aldım ve sökeceğim uca uyguladım.Araç kala çalışıyor ve sadece ön cama sıcak hava üflemeye devam ediyordu. Ucundan başladım ve inanılmayacak derecede basit bir şekilde çıkıyordu. Saç kurutma makinası biraz güçlüydü 2300W. Neyse ön camı 7-8 dk da bitirdim. NE bir iz ne kopma. Tulum çıktı vallaha :) Bir tek sağ üst kızımda çok hafif yapışkan bırakmışım. Demek sona doğru iyi ısıtmadan çekmişim. Onun içinde alkol diyorlardı, evden ya vokta alacaktım yada limon kolonyası. Kolonya yı tercih ettim ve biraz bastırarak sildim muhteşem şekilde çıktı. NE bir iz ne bir yapışkan. Koca camı 10 dk olmadan sökmüştüm. Daha sonra ön camı komple kolonyalı bez ile bastırarak sildim ardından camsil ile temizledim. Bu kadar rahat çıkınca arka camı da yaparım dedim. Bu kez arkaya hava veremeyeceğim için rezistansı açtım. 2 kez. Arka cam da ısınmıştı. Sonra kurutma makinası ile yine bir uca hava vererek temizledim. Kolay çıktı ancak ön cam daha kolaydı. Daha yavaş yaptım rezistanlara zarar gelmesin diye ama çokta gerek yoktu sanırım. Arka cam filmi 2 ye bölündü tek parçada çıkartamadım ve daha çok iz kaldı. Sanırım ön cama verdiği sıcak hava daha iyi gelmişti. Sonunda arka camda bitti muhtemelen 15 dk almamıştır. Sonra kolonyamız ile yapışkan kalan yerleri komple temizledim. Cuma günü elemanların yaptıklarında temizledim, parçaladıkları ve kazıdıkları için küçük küçük yapışkanlar kalmıştı.Sonra bir kalite kontrol ile rezistansı çalıştırdım. Tel boyu kontrollerde ısındı. Bir sorun çıkmadı.

    Sonuç olarak ben bilmem işi bilene götüreyim dedim ama pişman oldum, camlarda küçük çizikler oldu. Dışarıda yaptıracaksanız bile ısı tabancası ile sökmüyorsa asla vermeyin. Bu işi yapanların çoğu (tabiki işin ehli çok) sizin kadar araştırıp yöntemi belirleyememiş bile. Hala soğuk havada bıçakla kazıma işlemi yapıyor. Niyeti olan var ise bir saç kurutma makinası ve kolonya ile bu işi tamamlayabilirsiniz.Cam Filmi Söktürme Niyeti Olan Baksın
    Cam Filmi Söktürme Niyeti Olan Baksın







  • Kardeş bu kadar meraklı araştıran eli yatkın birisin macera aramişsın. Bu araba tamir bakim işlerini gözünüzde büyütmeyin. Bak Aslan Gibi halletmişsin eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en çok kızdığım şey sanayideki bu tür elemanları zengin ediyorsunuz.nekadar işsiz beceriksiz varsa sanayide yada yol kenarında dükkan açmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/peSDSbQfdr0 Ben de bu şekilde kendim söktüm. Kimseye minnet etmeyin, basit bir işlem. Tüm camlara videodaki gibi işlem yapın tüm camlara uygulayın güneş altında 20dk bekleyin çıkıyor. Kullanılan Solüsyon sabunlu su.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Zengin ediyorsunuz kısmına katılmıyorum, adam bu işin ustası olduğunu iddia ediyor. Ben ve benim gibi risk almak istemeyenlerin işin ehlini aramasından daha doğal bir durum olamaz.
    Sanayi ve yol kenarında dükkan açan beceriksizlerin olduğu konusuna kesinlikle katılıyorum.
  • evolvo kullanıcısına yanıt
    Bunu da izledim ama solisyon için amonyak kullanıyorlar sabunlu su değil, Türkiyeen de uygulama videoları izledim. Birde bu havada güneşi kim kaybetmiş siz bulacaksınız. Ben saç kurutma makinası ile denedim, benim yaşadığım ikilemi yaşayan arkadaşlar içinde konu açtım, tavsiye ederim.
  • az önce indim arabama kendim söktüm. arka cam'da dikkat etmek lazım. ben dikkat ettim rezistanlara bişey olmadı. öyle 100 liralık bir iş değil kesinlikle..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extecher

    Bunu da izledim ama solisyon için amonyak kullanıyorlar sabunlu su değil, Türkiyeen de uygulama videoları izledim. Birde bu havada güneşi kim kaybetmiş siz bulacaksınız. Ben saç kurutma makinası ile denedim, benim yaşadığım ikilemi yaşayan arkadaşlar içinde konu açtım, tavsiye ederim.

    Ben cuma günü yaptım sabunlu suyla. İzmirdeyim tabi güneşliydi burası. Yanımda kurutma makinası vardı ama kullanmadım. Dediğin gibi asıl olay filmin bir şekilde ısınması, solüsyon çok önemli değil demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burda 40 tleye sokuyorlar yav. 100 200 neymiş.

    Neyse elinize sağlık. Kendi işinizi halletmeniz daha güzel olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötü usta insanı iş sahibi yapıyor valla büyük bir arıza olmadığı taktirde arabanın tüm işlerini ben yapıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sanayide 10 TL ye sokturdum. 100 200 verenlere üzülüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum, bu işi de öğrenmiş olduk.
  • Yarısında okumadan çıktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Camda kalan yapışkan lekeri nasıl cıkardınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Code140

    Ben sanayide 10 TL ye sokturdum. 100 200 verenlere üzülüyorum

    Hocam nerede o sanayi? 3-4 yeri aradım buna benzer fiyat söylediler. 1 saat uğraşmaları için 50TL normal üstü çok saçma. Bir çok yerde sökmek takmaktan daha zor falan diyor, piyası domine etmişler hepsi ağız birliği yapmış gibi.
    Ben tecrübemi paylaşayım ki düşünenlere fikir versin.
  • Önce kolonya (duru limon kolonyası) ardından camsil. Zaten kurutma makinası ile yaparsanız leke falan kalmıyor. Sadece bir kısımda ısıtmadan hızlı çekmişim o kısımda kolonya ile rahatça çıktı.
  • camlardaki yapışkanlat için izopropil alkol yada tiner kullanabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada

    camlardaki yapışkanlat için izopropil alkol yada tiner kullanabilirsiniz

    Tiner riskli, sağa sola damlayıp aracın içine edebilir.
    Kolonya yeterli, yeterli gelmese idi eczaneden saf alkol alacaktım. Gerekmedi
  • Hocam izlediğiniz ve beğendiğiniz videonun linkini atar mısınız?
  • Ya arkadaş neden kimse bu olaya itiraz etmiyor. Herkes direk sökmeye başladı. Bir sene önce izin verilen filmler bir sene sonra yasaklanıyor. Bu resmen kendi milletini salak yerine koymaktır. Hem tüketiciyi hem de satıcıyı. Tamamen araç içini göstermeyen filmlere ben de karşıyım. Ama millet toplanıp bir dava açamazmı ya da bi imza kampanyası, protestolar yapılamazmı? Ne kadar kolay kabullendik bunu anlayamadım.

    Aracımda film yok buarada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.