Şimdi Ara

Kombi atık suyunuzu ne yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, disintegration hocamın da yardımları sayesinde kombi tesisatı döşedik eve. Her şey tamam, Daikin'in son çıkardığı çok özel (onlar öyle diyor) kombiyi satın aldım.

    Her şey buraya kadar çok güzel.

    Kombiyi bağlamaya geldiler eve, bizim kombi mutfağın tam köşesinde, binanın dış cephesine denk geliyor tam ve atık su giderini de duvarı delelim aşağıya damlasın dediler.

    Ben de Allah Allah dedim, bu su normal su mu zararlı olmasın? Yok bu su klima suyu gibi, sorun olmaz dedi arkadaş. Ben de bir internetten bakayım dedim, bi baktım kombi atık suyu asitik suymuş. Yani çok zararlı ve tehlikeli bir su. Sakın duvarı delip aşağıya sarkıtayım o boruyu falan deme dedim. Mutfak suyu giderine bağlamasını istedim. Aslında biz boruları başka bir firmaya çektirmiştik, o boruları çeken herifin bunu bize söylemesi lazımdı. Bu yoğuşmalı kombiden atık su çıkacak, mutfağı yaptırırken ona göre bunu da göz önüne alın demeliydi.

    Ama sorun bu değil, sorun kombi tesisatı döşeyen adamın bu su klima suyu gibi, sorun olmaz demesi! Yani izin versem duvarı delecek o su aşağıya damlayacak...

    Daha sonra Daikin genel müdürlüğünden bir mühendis ile görüştüm, olayı anlattım. Adam şok oldu! Nasıl öyle bir şey olur dedi ve kombi tesisatı yapan firma bilgilerini aldı benden. Genel bir bilgilendirme yapacaklarını söyledi bu konuda. Belli ki büyük bir bilgisizlik var ortada dedi. Hatta 2-3 kere tekrar tekrar bu işi daikin'in yetkili bayisine mi yoksa dışarıdan birisine mi yaptırdığımı sordu. İnanmak istemedi yani... Belki yasal bir uyarı dahi yapabiliriz firmaya dedi.

    Dedim ki "hadi bu adam bilmiyor, bu adam bana dedi ki biz hep böyle yapıyoruz ya da balkon giderine bağlıyoruz. E peki aksa, igdaş vb gaz mühendisleri bu projeleri nasıl onaylıyor?"

    Daikinin mühendisi de bana "Eğer ki böyle bir durum gerçekten varsa, o mühendisler de şikayet edilmeli, onlar hakkında da soruşturma başlatılmalı. Onay verdikleri tüm projeler incelenmeli." dedi.

    Çünkü kesinlikle yoğuşmalı kombi atık suyunun kanalizasyona gitmesi gerektiğini belirtti tekrar.

    Sizde durum nasıl? Kombi atık suyunuz hangi gidere bağlı?



  • kombi suyu klima suyu gibi değil hafif yoğunluklu asitik sudur.bir gidere bağlanması gerekir
    o cahil adamın uyarılması gerekir.o su sokaktan geçen insanların kafasına damlatılmaması gerekir
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam daha vahimi, o cahil adam mühendisi arıyor, ona soruyor duvarı delip sarkıtalım mı diye mühendis de "olur sarkıtın bişey olmaz" diyor.

    Evet bunu diyen mühendis...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.