Şimdi Ara

Blue-Ray 'in PS3 oyunlarına getirdikleri nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Arkadaşlar,

    Bu topic de bence şu PS3 ile gelen blue-ray teknolojisinin yapılan ve yapılacak oyunlar üzerinde ne gibi bir etkisi olur? Oyunlar için ekstra bir avataj sağlarmı yoksa dual layer dvd lerde (çok sayıda dvd medyadadan bahsediyoruz) nextgen oyunlar olabilirmi?



  • Bluray yüzünden birçok PS3 oyununu harddiske birkısmını kurmadan çalıştıramıyoruz.
    Bunun nedeni ise 9MB/sn'lik yavaş okuma hızı.

    Ps3'e 60GB harddiskin yetmeyeceğine adım gibi eminim.
    ilerde 30 - 40 oyunumuz olursa mutlaka bu harddisk dolacak.
  • En büyük kapasite Blue-Ray'da 50 gb'Lık oyunları oynayınca anlayacağız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 15 Mart 2007; 14:33:16 >
  • Birde DH de bazı arkadaşlar oyunların kalitesinin blue ray teknolijisinden faydalandığını söylüyorlar. Grafiklerin güzelliğini blue ray teknolojisine bağlıyorlarki kısmi olarak doğruluğu var. O da sadece böyle yüksek grafik içeren oyunlar çok yüksek alanlara ihtiyaç duyduğundan blu-ray medyalara ihtiyaç duyuluyor. Ama asla grafiklerin,seslerin v.s ninkalitesi blueray teknolojiyle doğru orantılı olamaz.
  • hayır aslında onunla orantılı değil. Ki şu anda 14GB'lık Resistance bile 7GB'lık Gears of War'ın grafik kalitesini yakalayamıyor.
    BluRay sadece daha fazla alan + düşük hız demek. Zaten şu anda çoğu PS3 oyunu 7GB civarlarında dolaşıyor.
    Örneğin
    Virtua Fighter 5 : 3.89GB
    Madden NFL 07: 7.8GB
    Motorstorm: 12GB

    Bluray daha yüksek film kalitesine olanak sağlıyor. DVD'lerde yer sıkıntısı olduğundan büyük ebattaki Videoları tercih etmiyorlar.
    Edenler ise Blue Dragon'daki gibi 3 DVD'e dağıtmak zorunda kalıyor (30 Saatlik HD video içeriyor)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aikimac
    Ama asla grafiklerin,seslerin v.s ninkalitesi blueray teknolojiyle doğru orantılı olamaz.



    tabiki doğru orantılı değil,ama sonuçta oyun yapımcıları için ellerinde ki kapasite ne kadar artarsa,oyunlrda göstericekleri ayrıntılarlar,tekstürler,detaylarda daha gerçekçi bir hal almaya başlıyacak.o zaman oyunların da grafiklerden tut,senaryonun uzunluğu ve kısalığı,hatta daha interktif bir hal alabileceği de göz önünde bulundurulabilecek bir durum teşkil edecektir.

    GOW ı bir 6GB da oynamak var,birde 25 GB da oynamak var vs.Sonuçta oyun sektörü,elindeki kapasitesi arttıkça bunu kullanmaya çalışacaktır.
  • Sıkıştırdıkça sorunların artması olasıdır. Ben ayrıca sıkış tıkış sevmem mdyalarımı, rahat rahat, ifil ifil, ferah ferah olmalı medya dediğin.. Oh be
  • oyunlardaki kaplama ve detayların artması da alan ihtiyacını doğurmaz mı ki ?
  • arkadaşlar niye kasıyoruz ki,

    En basitinden bundan 5 sene önce,hatta daha yeni 2 sene önceki oynadığınız oyunlara bir bakın,şimdinin oyunlarına bakın birde,bunda elde ki mevcut medyaların payı hiç yoktur diyen var mıdır acaba.adamlar bir şekilde,ha o olur ha bu şu olur,bu yeni medyaları kullanarak oyunları bir adım daha ileriye doğru götüreceklerdir,hangi alanlarlarda olacağı tartışılır tabi ki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetsary

    oyunlardaki kaplama ve detayların artması da alan ihtiyacını doğurmaz mı ki ?



    Tabiki doğurur ama bnm söylediğim bazı arkadaşların eksik bilgi ile bişeyleri doğru imiş gib yazmaları. Blue ray disk ler tabiki kaplama,detay,ses v.s. gibi şeyler için yeteri miktarda depolama alanı sağlıyor fakat sanki bazıları bunun blue ray olmazsa olamayacığını söylüyorlar. Doğru olan o detay ve grafiklerin zaten bir bilgisayarda üretiliyor ve sonradan bu tarz medyalara yazdırılıyor olması. Yerden kazanç yani ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 007ybse04

    Bluray yüzünden birçok PS3 oyununu harddiske birkısmını kurmadan çalıştıramıyoruz.
    Bunun nedeni ise 9MB/sn'lik yavaş okuma hızı.

    Ps3'e 60GB harddiskin yetmeyeceğine adım gibi eminim.
    ilerde 30 - 40 oyunumuz olursa mutlaka bu harddisk dolacak.


    İyide bir konsolda en fazla 10-15 tane hit olarak çok iyi oyun oluyor.En çok oynanan oyunlar en iyi olanlar.Dolayısıyla 30-40 tane oyundan en fazla 8-10 tanesi devamlı tekrar oynanıyor.HD nin bundan dolayı dolması sözkonusu değil.Bir iki defa oynanıp kenara konulan oyunların HD deki verileri kaldırılabilir.

    Bluray grafikte farkedecektir.Sega Dreamcast GD rom kullandı PS2 DVD rom.PS2 grafikleri daha iyiydi.

    Kesinlikle grafikler farkedecektir.Çünkü bunlar Planlanıp yapılıyor emek harcanıyor.Yoksa Sony işin kolayına kaçar isterse DVD yi de kullanarak çok daha kar edebilirdi.




  • İyi ki bi Virtua Fighter 5 kendini HDD'ye kopyaladı, birisine kalsa bundan sonra hep böyle olacak...Kaldıki yer kapladığı felanda yok, elinde ps3 yok sallıyorsun bişiler ps3'ü olan birine sor bakalım ne kadar alan kaplıyor ve ne kadar sürüyor yüklemesi, mesela bana bi sor öğren ondan sonra konuş...Ayrıca Virtua Fighter 5 dışında da şu ana kadar hdd'ye yüklenme ihtiyacı olan oyun duymadım abartamakta da üstünüze yok.
  • Blue-ray ne katar bilmiyorum ama blu-ray çok şey katabilir

    Weycell,

    oyunların ön kopyalaması ve saveleeri kaç kb yada mb tutuyo genelde? Merak ettim, xbox360'da falan 200 küsür kb tan bikaç mb'a kadar değişiyodu, bunda da öyle mi?
  • Adventure kardeş MB olarak değilde yüzde olarak gösteriyor o nedenle boyut bazında bişi diyemem ama çok kısa sürüyor o nedenle fazla yer kapladığını sanmıyorum...Biraz kurcalarım aleti gösteriyorsa bi taraflarında söylerim sana...Savelere gelince çok çok az, daha 500kb'nin üzerinde save dosyası olmadı bende o konuda rahat olabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 15 Mart 2007; 16:45:59 >
  • O halde orjinal oyun kullanacak birinin 60 gb gibi bir kapasiteden şikayeti olmayacaktır, bu benim için çok iyi. Zaten herifler 60gb'ı intenetten indireceğin demolara, filmlere ve diğer dosyalara ayırman için sunuyo daha çok. Yoksa saveler falan haydi haydi yetiyo, 20gb bile çok fazla...
  • Ya diyorumya abartmaktan başka bişi yapmıyor bazıları bazı konularda, ne korkulacak bir ön yükleme süresi ne de devasa boyutta save dosyaları var...
  • Peki hocam genel açıdan bakılırsa frame rate oranları ne durumda? Hangi oyunlar vardı sene ve hangi tvde kullanıyosun yada monitörde?
  • bildiğim kadarıyla tüm oyunlar oyunu açar açmaz otomatik olarak hddye kayıt yapıyor ve bu da yükleme sürelerini çok kısaltıyor.ben de nba 07 ve resistance da öyle oldu ama bahsettiğiniz virtua fighterdaki başka bir şeyse bilemem ben de o oyun yok çünkü
  • Adventure:
    Bende Resistence Fall of Man ve Call of Duty 3 vardı, ikisinide bitirip uzunca bir süre online takıldım, sonra sattım. Frame Rate olayı Call of Duty 3'de hiç iyi değil ama Resistence gayet tatmin edici, Resistence'ın ayrıca grafiklerinin de üzerinde durmam gerek...Gerçekten es geçildi ya da bazıları GeOW'un gölgesinde bıraktı bu oyunun grafiklerini...Ben demosunu oynarken bu ne yaa hiç iyi değil demiştim ama tam sürümünü oynarken hiç abartmıyorum bazı oyun içi video sahnelerinde yuhhh dedim süper dedim, hatta bir bölümde kar yağıyor ve bizde şehirde tankla düşman avlıyoruz, örümcek desen o da var ve o bölüm gerçekten görmeye değer. Ben 19" LCD monitörde kullanıyorum hdmi-dvi kabloyla, samsung940BW'da...Çözünürlük 1080p olarak ayarlı ve tam ekran ama tabii 1440*900 de diyebiliriz ona, kayıp yok en azından...Zaten bendeki her iki oyunda 720p destekliydi, 1080p oyunlarda sanırım daha hoş şeyler göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 15 Mart 2007; 17:04:25 >




  • Eyvallah weycell

    O karlı bölümü hatırlıyorum gamespot videolarından evet, çok güzel görünüyordu. Motorstormun son versiyonunu alıp ynasan onun hakkında da ayrıntılı bi açıklama bekleriz bi zahmet
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.