Şimdi Ara

Suriyeli Bir Genç İle Yaşadıklarım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle suriyelileri istemeyen hatta sevmeyen biriyim herhangi bir parti üyesi değilim ve herhangi bir partiyi tutmuyorum insanların hangi dinden olduğunu zerre önemsemiyorum iyi bir insan olması sevmeme yeter.

    okurken din dil ırk cinsiyet kavramı olarak değil 2 insan birinin durumu iyi ötekinin kötü olarak okuyun kısaca insan olarak okuyun ve ona göre yorum yapın yeter.

    geçenlerde aşti'den dönüyorum işe yetişicem miras davası yüzünden mersine gitmiştim otobüse gece binince sabah direk ofise geçicektim.

    aştiden bindikden sonra türkçe bilmeyen yine benim yaşlarımda 20-22 arası biri elindeki kağıdı gösterip ben ostime gitmek istiyor dedi eli yüzü düzgün güler yüzlü bir bi insan'dı malum suriyelilerin çıkarttığı onca olaydan sonra insan tedirgin yaklaşıyor.

    benim ineceğim yerde inmen gerekiyor demeye çalışsamda pek anlatamadım sadece bekle bekle dedim duraklar geçtikçe ve kızılaya ulaştığımız'da onu aktarma yapmasını nasıl söyleyeceğimi bilemediğim için aktarma yapılan metro'ya götürdüm ve metro bekleme alanında ki sıralı durakları göstererek ostim'e kaçıncı durakta ineceğini anlattım anladıda sonra teşekkür etti ve nedense gitmek yerine beklemeyi tercih ettim.

    metro geldi bindirdim gittiği her durak'ta kırmızı ışığın yeşil olacağını ostime geldiğinde şurası yeşil yanacak diyip anlatabildiğim kadar anlattım ve bindi sonra tam giderken bir dakika demek istedi (fakat farklı bir şekilde dedi bi daakka gibi bir cümle kurdu)

    sanırım biraz içtenlik ve yardım ile teşekkür etmek istedi fakat dil bilmediğinden Selamın Aleyküm diyip tekrar teşekkür etti galiba sarılmak istedi fakat yalnızca tokalaştık ve bindi gitti.

    önyargılı olmamaya aşırı derecede dikkat ettiğim halde malesef ilk başlarda önyargımın kurbanı oldum kendi içimde tanımadan etmeden suriyeli diye it kopuk tarzı düşüncelere kapıldım ve iyide bir ders oldu.


    bilmiyorum onlarda insan böyle sınırı açıp hadi çayıra diye değilde içindeki düzgün insanları alıp bir vize verip (2-3 yıl) bu süre içersinde okuyanı veya çalısanı sorun cıkartmadığı taktirde vatandaşlık dahi verilebilirdi aslında.

    doktoru gelir burada doktor olabilirdi ahcısı yine aynı şekil adam gibi seçerek alıp orda yaşamaya hakkı olan insanları ülkeye artı olarak şekilde kazandırabilirler'di ama yapmadılar.

    çünkü bu dünya herkesin çıkar ilişkisi üzerine kurulu bir dünya ve bu ülkemizden inanılmaz derecede fazla.



  • Evet hocam suriyeliler de insanbizde suç oranı %20 ise onlarda en fazla %20.00001 dir abartıyoruz sadece kötülerini görüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istisnalar kaideyi bozmaz. 50 kisiden 1 tanesi boyle cikcak diye kalan 49 una Turk insani katlanmak zorunda degil. senin burda milli benligini kaybetmen soz konusu ve benliginde daha onemli birsey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Texassm0ke

    istisnalar kaideyi bozmaz. 50 kisiden 1 tanesi boyle cikcak diye kalan 49 una Turk insani katlanmak zorunda degil. senin burda milli benligini kaybetmen soz konusu ve benliginde daha onemli birsey yok.

    tabiki öyle yukarıda ş arkadaş fakat o düşünce yanlış 1ini alalım 49u kalsın vs.


    bize sorun yaratacak çalışan değil yiyen olacaksa almayacaksın.

    emekline işcine vereceğin parayı onlara vermeyeceksin.


    insan olan iyi olanı alırsın.

    alırken illaki geçmişine bakılmasınada gerek yok ver 3 yıllık vize 3 yıl sonra vatandaş olabilecek şartları yaratmışsa devam yaratamamışsa atarsın sınıra geri yakaladığın yerde.
  • eğitimlisi, cebinde para olanı yıllar önce zaten Avrupa'ya kaçtı

    araya kaynayan abazası, cahili, dolandırıcısı son yapılan anlaşmalar yüzünden Türkiye'ye geri postalanıyor

    Avrupa'ya kaçmayı tercih etmemiş ya da Türkiye'de daha iyi işler yapabileceğinin farkına varmış sadece birkaç bin Suriyeli var.

    sizin denk geldiğiniz kişi iyilerindenmiş

    köprü altında kızı sıkıştırıp tecavüz etmeye kalkanı da az değil hani!!!
  • gideceği yeri sormuş altı üstü. bu olaydan iyi birisi olduğunu çıkarmış

    allah akıl fikir versin ne diyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.