Şimdi Ara

Asus X550VX USB 3.0 portlarının çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle asus ismine güvenip lanet x550vx modelini aldığımdan nasıl pişman olduğumu söyliyerek konuya girmek istiyorum. Bunca yıldır birçok marka laptop kullanmışımdır. Arkadaş bir laptop bu kadar mı kötü olabilir. Neyse söyliyecek çok şey var ama konu dağılmasın.

    Başta her şey yolundaydı. 64 bit win 10 kullanıyorum. Kendi kendine soldaki 2 tane USB 3.0 portu çalışmaz oldu. Daha doğrusu usb 3.0 destekleyen aygıtları (harici hdd gibi) sorunsuz çalıştırıyor ama 2.0 aygıtları (kablosuz mause, flash bellek gibi) çalıştırmıyor. Tepki bile vermiyor. Her şeyi denedim. Driverdan dır dedim sildim yeniden tanıttım. En güncel driverları yükledim. Biosunu bile güncelledim. En son format attım nalet şey aynı. Garantisi halen devam ediyor ama 2 hafta bunun için bekleyemem. Mecburen sağdaki tek usb 2.0 portu kullanıyorum. Sinek küçük ama mide bulandırıyor.



  • Asus pişman etmez bir USB arıza yaptı diye başka markalarda millet dandiklikten anakart yakıyor bu konuda asus anakart uzmanıdır sağlamlık üzerine tanımam Asus'un.USB portu dışarda 10 dk da değiştirin iş bu kadar basittir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carso

    Asus pişman etmez bir USB arıza yaptı diye başka markalarda millet dandiklikten anakart yakıyor bu konuda asus anakart uzmanıdır sağlamlık üzerine tanımam Asus'un.USB portu dışarda 10 dk da değiştirin iş bu kadar basittir.

    Birincisi bize kampanyalı diye iteledikleri x550vx modeli hakkındaki şikayetleri bir araştır lütfen. Hayatında ilk defa Laptop kullanıp ilk sorunda marka kötüleyecek biri değilim. 10 yıldır Laptop kullanıyorum her yönüyle en berbat ve en Sorunlu ürün bu çıktı.

    Neyse usb portu dışarda 10dk da değiştirin derken ne demek istediniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    Dışarda garanti bitti ise 10 dk da usb portu değiştiriyorlar değiştirtin demek istedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu sorun çözüldü mü çözüldüyse nasıl çözüldü. Ben de aynı sorunu yaşıyorum ve tek portla kullanmak tam bir saçmalık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necrofx

    Hocam bu sorun çözüldü mü çözüldüyse nasıl çözüldü. Ben de aynı sorunu yaşıyorum ve tek portla kullanmak tam bir saçmalık.

    Servise verdim ücretsiz anakart değişimi yaptılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama daha sonra bu sorunu yaşayacaklara bilgi olsun.

    2017 Temmuz'dan beri bu bilgisayarı kullanıyorum. 5-6 ay önce okulda bir program sırasında salonun ses sistemine kulaklıktan çıkış almıştım, 1 ay geçtikten sonra soldaki 2 adet USB 3.0 portu USB 2.0 araçları çalıştırmamaya başladı (ilginçtir ki samsung telefon kablosu çalışıyordu, telefonu görüyordu yani). Sağolsun bir bilgisayar tamircisi iyi ilgilendi, "elektrik akımı yemiş" dedi ve kuzey köprüsü ile KBC değişimi yapıldı. Sonrasında kulaklık girişi çalışmadı, formattan sonra ses driverı (realtek) güncellendiğinde ses tamamen kesiliyordu ve tekrar format atmadan kesinlikle geçmiyordu (bu konuda denemediğim şey kalmadığı için eminim). Tekrar tamire götürdüm, KBC tekrar değişti (ücretsiz). Şu an her şey normal çalışıyor GİBİ GÖRÜNÜYOR, gibi görünüyor diyorum çünkü USB 3.0 portları çalışıyor ama portlara takılı bir flashdisk bir buçuk saat içinde 4 kez "çıkarılıp tekrar takılmış gibi ekrana geliyor". Bunu daha dün farkettiğim için araştırma yapıp yazmak istedim. Düne kadar webcam arızalı galiba diyip duruyordum, kaç kere format attığımı sayamadım bile.


    Vatan Bilgisayar'da gezinirken, bilgisayarlarla ilgilenen bir çalışana durumu anlattım, anakart arızalıdır, geçmiş olsun dedi. Henüz USB port değişimini denemedim. Deneyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentagram_31 -- 6 Şubat 2023; 21:30:23 >




  • pentagram_31 P kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Aynı sorunu yaşıyorum, aynı bilgisayar.

    Format attım düzelmedi.

    Sürücüleri değiştirmek yüklemek kaldırmak hiçbirşey çözmedi.

    Fiziksel olarak usblerde sorun yok gibi duruyor çünkü güç alabiliyorum iki porttanda. Yani telefon bağlayınca şarj ediyor. Sol porttan birinde sadece güç veriyor, algılamıyor; diğerinde hem güç veriyor hem algılıyor fakat aygıt yöneticisinde usb aygıtı tanınmadı hatası veriyor.

    Sorunu çözebildiniz mi ?

  • Önceki mesajda yazdığım tüm işlemlerin ardından ara ara takılmalar ve güç kesintileri olduğu için USB 3.0 portlarını komple değiştirttim geçen hafta. Şimdilik bir problem yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.