Şimdi Ara

Facebook'ta 4K video testleri başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook'ta 4K video testleri başladı

    Günümüzde birçok amiral gemisi ve orta sınıf akıllı telefonun kamerası 4K video çekimi yapabilecek kapasiteye sahip. Hal böyle olunca da sosyal medya sitelerinin 4K video oynatmayı desteklemek için belirli altyapı çalışmaları yapmaları gerekiyor. YouTube'dan sonra şimdi Facebook da 4K video yükleme ve 2160p UHD-1 Ultra Yüksek Çözünürlüklü Televizyon standardı ile izleme testi yapmaya başladı.

     

    Popüler video platformu YouTube bu özelliğe 2014 yılında sahip olmuştu ve şimdi 7680p'de izlenebilen 8K video yükleme olanağı da sağladı. Yayınlanan yeni bir rapora göre şu anda bazı Facebook sayfaları ve profilleri sosyal platforma 4K video yükleyebiliyor ve bu videolar aynı yüksek çözünürlükte izlenebiliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Daimler elektrikli kamyonunu Tesla'dan önce sahneye çıkardı
    Şüphesiz ki 4K video özelliği, sahip oldukları kullanıcı kitlesine yüksek çözünürlüklü videolar sunarak etkileşime geçmek isteyen kuruluşlar ve şirketler için çok yararlı olacak. Facebook mobil uygulamalarını güncelleme konusunu da oldukça ciddiye aldığını görüyoruz. Platform artık yüksek kalitede video yayınının önünü açtığına göre YouTube ve Netflix ile rekabet edebilmek için kapsamlı stratejilere kafa yormaya başlayabilir.







  • Facebook'a yüklenen videoları gönlünce izleyebilen var mı? Ben hiç öyle bir şerefe nail olamadım çünkü. Video çözünürlüklerinden çok alt yapısına harcama yapsa daha iyi olur. Bir videoyu Facebook ve Youtube üzerinde izlemeye kalktığın an Facebook 30 saniyelik bir videoyu bile dakikalarca yükleyemezken Youtube'da 1080P film izleyebiliyoruz en azından.
  • Kullanmıyorum kafam rahat :)

  • Facebook'taki video oynatıcısı da inanılmaz salakça bir yazılım.

  • kimsenin türkiyeyi önemsediği yok bizde 360p bile takıla takıla doluyor-dolmuyor,youtubede şakır şakır açılırken.
    facebookta video görsem bile tıklamıyorum artık

  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.