Şimdi Ara

NuTonomy firmasını satın alan Delphi otonom sürüş yarışında iddialı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NuTonomy firmasını satın alan Delphi otonom sürüş yarışında iddialı
    Otomobil parça tedarikçisi Delphi yeni bir satın almayla otonom sürüş alanına daha fazla ağırlık vermeye başlıyor. İngiliz firma Boston'lu otonom sürüş teknolojisi firması NuTonomy'i 450 milyon dolara bünyesine kattığını duyurdu.
     
    Firma geçtiğimiz Ağustos ayında da Tesla'nın Autopilot teknolojisini ilk etapta geliştiren Mobileye ile otonom sürüş sistemi geliştirmek için ortaklık kurmuştu. Delphi ve NuTonomy firmaları satın alma öncesinde geçtiğimiz yıldan beri Singapur'da geliştirdikleri teknolojinin testlerini yapıyordu. Gerçekleşen anlaşma sonrası Delphi, 2017 sonuna kadar farklı pilot şehirlerde 60 adet sürücüsüz aracı test için yollara çıkaracak ve 70 mühendis ile bilim adamını kendi bünyesine katacak.
     
    Bu gelişme, teknoloji ve otomotiv firmaları arasındaki sürücüsüz araç teknolojisi yarışının iyice kızışmasını ve takip etmenin daha heyecanlı hale gelmesini sağlayacak. Tesla ve Waymo yaptığı milyonlarca millik testlerle bu alanda büyük bir hızla ilerlerken, Audi 2020 yılında ilk sürücüsüz aracını yollara çıkarabilmek için NVIDIA ile ortaklık korarken, Android yazılım geliştiricisi Cyanogen de yaptığı açıklamayla otonom sürüş alanına yöneldiğini duyurmuş durumda.
     



  • Audi nvidia ile ortaklık korarken derken korarken ne demek sayın editör açıklar mısın bizde aydınlanalım..

  • Delphi' nin otomon şürüş ve elektrikli otomobil bölümleri şirket bünyesinden ayrıldı sayın editör. İçten yanmalı motor geliştirme bölümü yine Delphi olarak kaldı fakat belirttiğiniz otonom sürüş vs bölümleri Delphi' den ayrılarak Aptiv isimli yeni bir firma halini aldı.
    http://www.euronews.com/2017/09/28/delphi-ceo-says-aptiv-delphi-tech-can-thrive-on-their-own

  • 10 seneye kadar bu iş ayağa düşer, atiker otonom dönüşüm istasyonları açılır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.