Şimdi Ara

Samsung, kablosuz şarj menzilini arttıran yeni bir patent başvurusunda bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, kablosuz şarj menzilini arttıran yeni bir patent başvurusunda bulundu
    *Alınan patentin görselidir. 
     
    Samsung'un 2018 yılında tanıtacağı Galaxy S9 serisi şu sıralar teknoloji gündemini meşgul eden konular içerisinde yer alırken Galaxy S9 için yeni bir parmak izi okuyucu patenti alan Samsung, şimdi de USPTO'ya yapmış olduğu patent başvurusunda, iki farklı manyetik şarj yöntemi kullanarak tek seferde birden fazla cihazı şarj edebilen kablosuz şarj cihazını ortaya koydu.
     
    Samsung'un yapmış olduğu patent başvurusunun detaylarına bakacak olursak, kablosuz şarj cihazı hem manyetik rezonans hem de manyetik indüksiyon şarj teknolojilerini kullanabiliyor. Samsung'un şu an mevcut olan kablosuz şarj ünitesinde ise yalnızca manyetik indüksiyon teknolojisi kullanılmakta. Samsung'un geliştirmiş olduğu yeni şarj pediyle birlikte, üzerine yerleştirilen cihaz ped tarafından algılanarak otomatik olarak uygun manyetik şarj teknolojisini devreye sokacak.
     
    Manyetik indüksiyon ve manyetik rezonans arasındaki en temel fark ise manyetik rezonans teknolojisinin, cihaz şarj aletinden biraz uzaktayken de dolumu mümkün kılıyor olması. Ancak Samsung'un yapmış olduğu patent başvurusunda cihazın, şarj pedine maximum 7 mm uzaklıkta olması gerekmekte. 
     
     
    Samsung her ne kadar 7 mm menzile kadar kablosuz şarj imkanı sunsa da bu konudaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Üreticiler bir süredir daha uzak mesafelerden kablosuz şarj imkanı sunmak için çalışmalar yapıyor. Bugüne kadar bazı projeler son halini aldı ancak henüz piyasaya sürülmedi. Şu anki şartlar altında 30 santimetreye kadar kablosuz olarak şarj desteğinin sunulduğunu da söyleyelim.
     
    Samsung'un geliştirdiği yeni kablosuz şarj cihazının Galaxy S9 serisiyle birlikte tanıtılması bekleniyor. 
     







  • wifi sinyali benzeri telefonu olduğu yerde şarj eden bir teknoloji ne zaman gelecek acaba?

  • Samsung hergün patent aliyor Apple da Samsung dan ekran alıyor.

  • Keşke havadaki sinyallerinden enerji üretecek şekilde yapılsa şu sistem o zaman en azından telefonun ekranı kapalıyken uyku modun da hazırda beklerken tükettiği enerjiyi havadan karşılardı.

  • Manyetik rezonans fazla maaruz kalındığında insan beynine çok zararlı. Bu iyi bir gelişme değil insan sağlığı açısından.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İleride bunu biraz geliştirip 1-10 metre vs yapılırsa boyutunu futbol sayası yaparsak kapsadığı alan bir şehre yetebilir ayrıca bunun gibi tüm şehirlere dağıtılırsa ülke genelinde kabloya gerek kalmaz ama tabi radyasyon vs yok sayarsak :)

  • Tesla'nın meşhur bir projesi vardı, kablosuz enerji aktarımı diye. Elektrik şirketleri para kazanamaz diye bunu engellemişlerdi. Bari şarj konusunda bu teknoloji tekrar gündeme gelse, telefonu standa koymadan gerçekten kablosuz şarj edebilsek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Tesla'nın meşhur bir projesi vardı, kablosuz enerji aktarımı diye. Elektrik şirketleri para kazanamaz diye bunu engellemişlerdi. Bari şarj konusunda bu teknoloji tekrar gündeme gelse, telefonu standa koymadan gerçekten kablosuz şarj edebilsek.

    Aynı durum geçenlerde benim aklımada geldi ama olayın detayına girdikçe engellenmesinin sebebinin elektrik üreten şirketler olmadığı ortaya çıkıyor kaldıki bir elektrik dağıtılınacaksa kablosuz olarak, her halükarda bi yerden almamız gerekiyor o elektriği, teslanın projesinde kullandığı kulelere geliyordu mesela elektrik enerjisi yani gerçekleşmiş bile olsa kazançsız çıkan bi taraf olmuyordu.
  • berkaytunali B kullanıcısına yanıt
    Elektriği iletmek için dünyayı kullanıyordu sanırım, tam hatırlamıyorum. Tekrar araştırıcam merak ettim.
  • 1 metre ıcerınse sarj edılebılırse gayet kullanıslı olur zaten adaptore takıncada 1 metreden fazla uzaklasamıyoruz kullanacaksak, belkı gun 10 sene sonra 20 metre menzıl cıkar ve evın ıcınde dolasırken bıle telefon sarj olur,ımkansız gelmıyor aslında kulaga, ama ınsana zararsız sekılde bunu ne zaman ve nasıl becerebılırler orası muamma.

  • :D Aynen öyle.

  • Tesla yaşıyor olsa 30 santime gülerdi. Ben kilometrelerce uzağa teknoloji daha yokken gönderdim derdi...

  • 7 mm menzilli uzaktan sarj.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.