Şimdi Ara

Kamyonculuk/Tırcılık nedir, neden başladık, neden bıraktık ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
11
Favori
26.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
539 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler yeni Türkiyem...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pxcnsRy -- 17 Şubat 2023; 4:57:10 >



  • İktidara neden teşekkür edeyim kardeşim biri bana havadan para vermedi ya ? İktidar kim ya ? İktidar kimdir kardeşim ? Hükümet nedir ? Mecliste oturanlar seni beni temsil ediyor, onların sana teşekkür etmesi gerek, seni memnun etmesi gerek. BEN SEÇİYORUM BEN! Onlar bana köle olacak ki bir daha seçeyim onları, neden ben onlara köle oluyorum ?
    Bir ülkenin ekonomisi çöküşe nasıl gider sorusunun bir örneği bu anlattıklarınız, şimdi birileri gelir ülkeyi 12 tane kamyon mu ayakta tutuyor der, hayır mesele o değil, bu tür çöküşleri tüm sektörlerde gördüğünüz zaman (ki malesef görmeye başlıyoruz) o zaman anlarsınız ne demek istediğimi ama iş işten geçmiş olur...
  • herkes isyan ediyor da bunlara kim oy veriyor o zaman?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CThirty

    herkes isyan ediyor da bunlara kim oy veriyor o zaman?

    Kim oy atıyor biliyor musun, şikayet ettiğim mafyalar, parselleyen çakallar, onların çalışanları, bunlardan para alan, bunların yaladıkları ve bunları yalayanlar oy atıyor.
  • Sen vermiyon ben vermiyom, ulan kim bu yüzde elli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne denebilir ki hocam siz piyasadan cekildiniz emin olun yerinize hemen bir Suriyeli firma çıkar aman bizim insanımız halkimiz kazanmasin açlıktan ölsün. BAKIN BOYLE BASLIYOR SESSIZ AYAKLANMALAR DERINDEN KAVGASIZ SAVASSIZ SANDIKLA. Baktın sandıkta çare değil tüm gücünü gostermelisin bu aclara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede dürüstsen, düzgünce bir iş yapıyorsan değer görmüyorsun böyle malesef. Japonya gibi bir milletin içinde yaşamak isterdim şahsen.

    Bugüne kadar iyi dayanmışsınız gene o kadar tırı alacak maddi gücünüz varsa en güzeli gayrimenkule yatırım yapmak. Kafanız ağrımaz hem de değeri artıyor sürekli.
  • Almanya'da kamyonculuk yapan adam tek başına BMW 7.65 alıp hayatını istediği gibi yaşayabiliyor

    Sizin 30 tır azala azala 8 kamyona düşüyor

    bu işte bir terslik var

    size tavsiyem elinizdeki paraya sahip çıkmanız ve ufak bir Avrupa ülkesine yatırım yaparak oranın pasaportunu almak

    gerekirse Türkiye'de ne var ne yok satın, paranızı Avrupa'da değerlendirin

    zaten yıllardır, nesillerdir yaptığınız bir iş var

    bu işi nerede olursa olsun yapabilirsiniz

    Almanya'da nakliye sektörü neredeyse Türklerin elinde. 50-100 tır filosu olan firmalar var, Türk şoför yetmediği için göçmen zenci bile alıyorlar.

    İsveç'te kamyon şöförü olmak bir ayrıcalıktır mesela. Herkes tır şoförü olamaz çünkü ilk ehliyet alırken çok zor yazılı sınavlardan ve sürüş sınavlarından geçmek zorundasın. Ayrıca 3.000 - 4.000 liraya ehliyet alınmıyor Türkiye'deki gibi. Masraflar 100.000 kron'a çıkabiliyor (45.000 TL)

    Aylık maaş 70.000 kron (31.000 TL)kazanan tır şoförü biliyorum. En az kazanan 30.000 kron (13.000 TL) kazanır. Asgari ücret 15.000 kron'dan başlar (İsveç'te fix maaş yoktur asgari ücret için, çalıştığın saat kadar kazanırsın, yani asgari ücret saatlik belirlenen rakamdır ve 40 saat üstü katlanarak artar)

    İsveç'te tır şoförüyüm diyince insanlar sana saygı duyar çünkü uzun süreler evden uzak kalmak zorundasındır ve İsveçliler için aile ile vakit geçirmek en önemli geleneklerden biridir. Bu nedenle kamyonculuk yapanlar el üstünde tutulur.

    Ama Türkiye'de "kamyoncu" diyince çoğu insanın aklına maalesef ki abazan tipli, kıllı, maymundan bozma insanlar geliyor. Bu durumun haklılığı yok değil maalesef. Kamyonculuk mesleğini asla kötülemiyorum ama ilkokul mezunu, okuma yazmayı zor bilen, trafik kurallarından bi haber olan oldukça çok sayıda kamyoncu var Türkiye'de.

    Çok efendi, iyi eğitimli insanlar yok mu aralarında? Elbette var.

    Neyse çok uzattım

    Saygılar.




  • echonia kullanıcısına yanıt
    Gönül isterdiki iskandinav ülkelerinde veya avrupada bu işi yapalım. Kaderin üzerinde bir kader vardır. Sattık gitti. Ziraat Bankasına parayı koyup faizden yürüyeceğiz.
  • CThirty kullanıcısına yanıt
    Hekesin keyfi yerindeyken gül keke ehehehee, işler zora girdiği zaman "Bu ülkeden gitmek istiyorum"


  • https://www.youtube.com/watch?v=0UadGDmDljM




  • peki yeni hedef ne hocam kamyonculuktan sonra?
  • Hocam üzüldüm, hazıra dağ dayanmaz derler. Faiz ile bi yere kadar. Tl sürekli değer kaybediyor. Küçükte olsa bir işletme falan açın en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin durumunu ve geleceğini sizler gösteriyorsunuz. Kangren başkadıysa bizden önce siz hissediyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakmakla iyi yapmışsınız bence de . Hayırlı olsun.
  • Bu ülkenin suç örgütü lideri son seçimlerde iktidar partisi ve malum şahıs için oy istedi, mitingler yaptı,milyonları topladı. Adamlar tetikçiliği resmiyete dökmüş, siz hala kamyonculuğa mafya bulaştı diyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbonun tırcı versiyonu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedem eski kamyoncu babam halen yapsada kendi işyerimizin malzemelerini getirmek için yapıyor genelde. Amcam da bu işi yapıyordu kamyonun önü kesilip gasp edildikten sonra bıraktı. Babam da bırakmak istiyor elinde bir adet kırkayak var malum kasko, sigorta, vergi, src bakım felan derken eline para kalmıyor. Bu meslek bu hale düşmemeliydi halen 4 yıl önceki fiyatlara yük götürmek ve hayatının bir direksiyona bağlı olması ve aileden yoksun geçen bir hayat. Kız kardeşim 4 yaşlarındayken babam 6 ay sonra eve gelmişti ve dediği şey şuydu ''Anne bu abi kim ? '' ağlar mısın güler misin. Neyse iyi akşamlar doğru karar. Bu işi de yine büyük flo şirketlere peşkeş çekerek bitirdiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @cakiyyyy kimin keyfi yerinde ? ben ülkeme aşığım fakat bu düzen böyle yü-rü-mez!

    @Meticulous faiz ? veyahut kendimize yetecek hayvan ve sebze meyve ekip biçmek.

    @arifomer peder beyin saçında beyaz kalmadı, saçlarda dökülmeye başladı. insanın babası gözünün önünde yaşlanınca anlıyor paranın anılardan daha önemli olmadığını. aç kalırım ama babam yanımda olur. fazlası başkasının olsun karnımız doysun yeter.

    @interwap parmaklar, el, bilek, dirsek ve en sonunda kol komple gitti. Kangren şuanda kalbe sıçradı. yapacağım tek şey sigaramı yakıp haberleri izlemek olacak.

    @cazador1453 teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için.

    @caner4141 ben kamyon sürüyodum haberim yok, ilgilenmiyorum zaten 2 kuruşluk mafyalarla. bende elime silah alıp tetiğe basarım ama o silah aslında benim gençliğim. gerek yok.

    @benimadimkuntakinte oturduğun bilgisayarın başından kalk, cips yemekten yağlanmış ellerini yıka bi dışarı çık. Bak bakalım dolar ne kadar, hangi esnaf mutlu durumundan. turbonun kamyoncu versiyonuymuş. gel sen gebze / tepeören'e ben sana göstereyim memleketin halini.

    @vedatcan19 1500 km kazasız belasız mal götür, kapıdaki güvenlikten hamalına kadar sana köpek çeksin. yazık gerçekten bu meslek aşırı düştü. dedem eskiden mahalleye gelince esnaf el pençe dururmuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pxcnsRy

    Gönül isterdiki iskandinav ülkelerinde veya avrupada bu işi yapalım. Kaderin üzerinde bir kader vardır. Sattık gitti. Ziraat Bankasına parayı koyup faizden yürüyeceğiz.

    Ziraat gibi bir bankaya atacağına toprağa göm daha iyidir. Bu bankalardan çok kişinin canı yanacak bak buraya yazıyorum.
    Dolar al kardeş..Ben 20 yıllık borsacıysam az bir şeyler öğrenmişimdir.
    Zarar etme ihtimali zor olan şey mükemmel kazandırır.Doların 3500 altına düşme ihtimali hamsinin kavağa çıkma ihtimali gibidir.
  • Allah yardımcıniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.