Şimdi Ara

Şampiyonlar Ligi İstatistikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şampiyonlar Ligi'nin Türk takımları açısından yanlış bilinen ya da hiç duyulmamış olan bazı istatistikleri.

    - Şampiyonlar Ligi maçlarında bir maçta en fazla gol yiyen takım 2011-2012 sezonunda 2. ön eleme turunda Galler'in Bangor City takımı, Finladinya'nın HJK Helsinki takımına 10-0 yenilmiştir. Grup maçları ve sonrasında oynanan maçlarda ise 8 farkla yenilen Beşiktaş'ında içlerinde yer aldığı birden fazla takım bulunmaktadır.

    - Şampiyonlar Ligi'nde kendi evinde en fazla gol yiyen takım geçen haftaya kadar Galatasaray'dı. Liverpool'un Maribor'u geçen hafta Slovenya'da 7-0 yenmesiyle bu ünvan Maribor takımına geçmiştir.

    - Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en kötü averaj tutturan türk takımı Galatasaray'dır. 2014-2015 sezonunda Galatasaray 4 gol atıp, 19 gol yemiştir ve -15 averajda kalmıştır.

    - Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en iyi averaj ve tek + averaj tutturan Türk takımı Fenerbahçe'dir. 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe 15 gol atıp, 14 gol yemiştir ve +1 averajda kalmıştır.

    - Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en az puan toplayan türk takımı Fenerbahçe'dir. 2001-2002 sezonunda Fenerbahçe 6 maçını da kaybedip 0 puanda kalmıştır.

    - Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında en fazla puan toplayan türk takımı Fenerbahçe'dir. 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 11 puan toplamıştır.

    - Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 grup maçında en fazla puan toplayan türk takımı Beşiktaş'tır. 2017-2018 sezonunda Beşiktaş 2 galibiyet alarak 6 puan toplamıştır.

    - Şampiyonlar Ligi'nde ilk 3 grup maçında en fazla puan toplayan türk takımı Beşiktaş'tır. 2017-2018 sezonunda Beşiktaş 3 galibiyet alarak 9 puan toplamıştır.

    - Şampiyonlar Ligi'nde katılım başına göre en fazla puan toplayan Türk takımı 7,64 ortalama ile Galatasaray'dır. Beşiktaş 6,83, Fenerbahçe ise 6,50 ortalamada kalmıştır.

    - Şampiyonlar Ligi'nde maç başına göre en fazla puan toplayan Türk takımı 1,10 ortalama ile Beşiktaş'tır. Galatasaray 1,03, Fenerbahçe ise 0,98 ortalamada kalmıştır.

    Şampiyonlar Ligi İstatistikleri


    Şampiyonlar Ligi İstatistikleri


    Şampiyonlar Ligi İstatistikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 24 Ekim 2017; 13:27:13 >







  • gsnin attigi yediginden fazla olan sene yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jersey Devil -- 24 Ekim 2017; 12:36:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de geçen şampiyonlar ligi katılımlarına bakmıştım.

    Fener şampiyonlar ligine katılma konusunda en başarısız takım diyebilirim. Katılım sayısında önde olabilir ama katılma fırsatını değerlendirmede açık ara en başırısız takım.

    Doğrudan katılamadığı sezonlarda ön elemelerde çok fazla elenmiş. 8 ön eleme maçını 7 sinde elenmişti yanlış hatırlamıyorsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jersey Devil

    gsnin attigi yediginden fazla olan sene yok

    Siz en son ne zaman gitmiştiniz, playstation 2 dönemiydi galiba?
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    O istatistikte son resimde paylaşıldı. Hangi takımlar hangi güçteki takımları elemiş ve elenmiş son resimde yer alıyor.
  • Rai-gy kullanıcısına yanıt
    Yaşın kaç bilmiyorum ama, Galatasaray 4 sene üst üste şampiyon olup Avrupa'nın kralı olduğu dönemlerde Türkiye'de internet yoktu, yeni yeni yaygınlaşıyordu sadece büyük şirketlerde ve üniversitelerde internet vardı. Yani o 20. yüzyılın sonlarında foruma gireyim uefa kupasını paylaşayım ya da bir fenerbahçeliye siz fifa 96 döneminde mi uefa kupasına katılmıştınız diyeyim gibi durumlar yoktu. Taraflı tarafsız herkes galatasarayın avrupadaki başarısını destekliyor ve onunla övünüyordu. Ta ki geçen sene beşiktaş avrupa liginde çeyrek finalde elenene kadar, galatasarayın resmi sosyal medya hesabından günaydın galatasaraylılar başlığıyla uefa kupası paylaşılmıştı, ne galatasaray kulübü ne de galatasaray taraftarı interneti kullanmayı bilmiyor. internet yokken dünya daha güzeldi, insanlar milli ruha daha güçlü bir şekilde sahipti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 24 Ekim 2017; 16:57:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk1903besiktas

    Aynen Fenerbahçe'nin de sadece 2007-2008 sezonunda attığı yediğinden 1 fazla. Tek + averaj tutturabilen Türk takımı Fenerbahçe.

    Gslileri ayar edecek tablolar bunlar Beşiktaş bile Liverppol'dan 8 yediği sene -15 averaj tutturmamış, -11'de kalmış :)

    Şampiyonlar liginde evet tartışmasız en fazla maç yapan ve en fazla katılan takım Galatasaray'dır. Ancak katıldığı senelerde düşük puanlar aldığı, başarısız olduğu seneler o kadar fazla ki, bu başarısızlıklar yükseldiği iki çeyrek finali silip süpürmüştür. İşin garibi hiç gruptan çıkamayan Beşiktaş maç başına alınan puan ortalamalarında Galatasaray'ı geçmiş, bu sezon çeyrek final oynarsa, katılım başına göre puan ortalamalarında da geçiyor.

    Galatasaray şampiyonlar liginde katıldığı son 3 sezonda oynadığı 20 maçta 14 puan toplayabilmiş, Beşiktaş ise yine katıldığı son 3 sezonda oynadığı 15 maçta 20 puan toplamış. Fenerbahçe ise 22 maçta, 23 puan toplamış. Bence Şampiyonlar liginin en başarısız takımı Galatasaray'dır, bakmayın gruptan çıktığına çeyrek finaller oynadığına, genel tabloya bakarsanız başarısız olduğu senelerin sayısı o kadar fazla ki, Fenerbahçe ya da Beşiktaş 14 defa katılmış olsa daha fazla üst tur ya da çeyrek yarı final oynayabilridi.

    Pensilvanya'dan da artık destek gelmediği ve şampiyon olup şampyonlar ligine katılım sayıları azaldığı için, şimdide yine Pensilvanya'daki Rocky'den destek bekler duruma düşmüşler. Ne var bu Pensilvanya'da anlamadım gitti. Fenerbahçe derbide ezici bir üstünlük sağlamıştır, TT arenada kazanmaya yakın olan taraftı. Galatasaray'ın fikstürü kolaydı şimdiye kadar çok fazla zorlu maç oynamadı. Oynadığı zorlu maçlarda ise ya hakem hatalarıyla şansına son anda kazandılar ya da berabere kaldılar. Örnek Konya maçında hakem hataları olmasa yenilebilir ya da berabere kalabilirdi, Antalya deplasmanında berabere kaldılar, Fenerbahçe'yi kendi sahalarında yenemediler. Bursa deplasmanında son çeyrekte attıkları 2 golle kazandılar. Daha Trabzon, Başakşehir, Beşiktaş ile oynayacaklar. Fenerbahçe ya da Beşiktaş akıllı olursa 6-8 puanlık farkı ligin ilk yarısı bitmeden bile kapatabilir. Gomis küçük maçların oyuncusu, zorlu defanslar ve büyük takımlar karşısında etkisiz oluyor, Fenerbahçe karşısında da nasıl oynadığını herkes gördü. Şu anki puan tablosu aldatır, Galatasaray böyle oynamaya devam ederse, bu seneki ligide üçüncü ya da dördüncü sırada tamamlayıp, şampiyonlar ligine katılamayacaktır.

    Pensilvanya gibi sacma benzetmelerinden dolayı şikayet edildin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İsterseniz 300 maç kazanın, Avrupa ligi ve Süper kupa almış tek takımız, bunları kazanıp gelin öyle sidik yaristiralim.

    Katılmaksa konu her yıl katılım sağlayıp, gruptan çıkan klasik takımlar var, bakıyorsun 1 kere bile kupa alamamış.



    Sonuca varın öyle konuşalım bu konuları.

    Uefa Kupasi, Süper kupa tesadüf alınmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peekay kullanıcısına yanıt
    İdrar yarıştıran yok, ben şu mesajından şunu anlıyorum:

    Beşiktaş bu sene ütopik bir şekilde tesadüfen şampiyonlar ligi şampiyonu olsa diyeceğiniz ve idrar yarıştırma şekliniz şudur:

    - Biz şampiyonlar liginden gelen takımı yendik süper kupayı kazandık süper kupayı kazanın ondan sonra idrar yarıştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 24 Ekim 2017; 18:55:50 >
  • İnsanda biraz utanma sıkılma olur.. bir beşiktaşlının CL konusu açması kadar vahim bi durum yok şu forumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin lokomotif takımı Beşiktaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazi fanatik arkadaslar burada tartismak yerine baska konularda bu verileri carpitmaya, sayilari degistirme teknigiyle kendine gore sonuc cikarmaya calismis. Genel olarak bunu yapan avrupada diger takimlarin basarisini kabullenemeyen gs taraftarlari olmus. Burada hicbir takim basarili ya da basarisiz olarak gosterilmiyor. Once onu bir anlayalim. Sampiyonlar liginde yanlis bilinen ya da bilinmeyen her veri paylasilabilir. Eldeki verilere mumkun oldugunca fazla iskence edersek bikini haric tum ciplakligi gosterebiliriz. Galatasarayin bikinisinin cikartilmasi da besiktasin ya da fenerbahcenin bu seneki ve bundan sonraki senelerde basarisinin devam etmesine baglidir. Pek tabi galatasaraylilarda ellerindeki verilerle uskence etmeye devam edebilir. Benim gordugum sampiyonlar liginde 3 kulubumuzde birbirinden basarisiz sonuclara imza atmistir. Ancak bu sezon besiktasin yaptigi kucumsenecek bir basari degildir simdiye kadar sadece 26 farkli takim 63 defa gerceklestirebilmis ilk uc grup maclarinin ucunu birden kazanmayi. Ve avrupanin en iyi 6 liginde yer alan takimlar disinda bunu gerceklestirebilen bir ulke takimi bulunmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 24 Ekim 2017; 23:6:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk1903besiktas

    Bazi fanatik arkadaslar burada tartismak yerine baska konularda bu verileri carpitmaya, sayilari degistirme teknigiyle kendine gore sonuc cikarmaya calismis. Genel olarak bunu yapan avrupada diger takimlarin basarisini kabullenemeyen gs taraftarlari olmus. Burada hicbir takim basarili ya da basarisiz olarak gosterilmiyor. Once onu bir anlayalim. Sampiyonlar liginde yanlis bilinen ya da bilinmeyen her veri paylasilabilir. Eldeki verilere mumkun oldugunca fazla iskence edersek bikini haric tum ciplakligi gosterebiliriz. Galatasarayin bikinisinin cikartilmasi da besiktasin ya da fenerbahcenin bu seneki ve bundan sonraki senelerde basarisinin devam etmesine baglidir. Pek tabi galatasaraylilarda ellerindeki verilerle uskence etmeye devam edebilir. Benim gordugum sampiyonlar liginde 3 kulubumuzde birbirinden basarisiz sonuclara imza atmistir. Ancak bu sezon besiktasin yaptigi kucumsenecek bir basari degildir simdiye kadar sadece 26 farkli takim 63 defa gerceklestirebilmis ilk uc grup maclarinin ucunu birden kazanmayi. Ve avrupanin en iyi 6 liginde yer alan takimlar disinda bunu gerceklestirebilen bir ulke takimi bulunmuyor.

    Tamam kardeş sizin dilinizden konuşuyorum yeter ki sus

    Bjk avrupanın en iyi takımı len

    Oğuzhan 172 m € len

    Cenk tosun 69 m € len

    Cl kupasının en büyük favorisi bjk len

    Şenol güneş > Jose len

    Şu an aslında ligin gizli lideri bjk len

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FullHD


    quote:

    Orijinalden alıntı: bjk1903besiktas

    Bazi fanatik arkadaslar burada tartismak yerine baska konularda bu verileri carpitmaya, sayilari degistirme teknigiyle kendine gore sonuc cikarmaya calismis. Genel olarak bunu yapan avrupada diger takimlarin basarisini kabullenemeyen gs taraftarlari olmus. Burada hicbir takim basarili ya da basarisiz olarak gosterilmiyor. Once onu bir anlayalim. Sampiyonlar liginde yanlis bilinen ya da bilinmeyen her veri paylasilabilir. Eldeki verilere mumkun oldugunca fazla iskence edersek bikini haric tum ciplakligi gosterebiliriz. Galatasarayin bikinisinin cikartilmasi da besiktasin ya da fenerbahcenin bu seneki ve bundan sonraki senelerde basarisinin devam etmesine baglidir. Pek tabi galatasaraylilarda ellerindeki verilerle uskence etmeye devam edebilir. Benim gordugum sampiyonlar liginde 3 kulubumuzde birbirinden basarisiz sonuclara imza atmistir. Ancak bu sezon besiktasin yaptigi kucumsenecek bir basari degildir simdiye kadar sadece 26 farkli takim 63 defa gerceklestirebilmis ilk uc grup maclarinin ucunu birden kazanmayi. Ve avrupanin en iyi 6 liginde yer alan takimlar disinda bunu gerceklestirebilen bir ulke takimi bulunmuyor.

    Tamam kardeş sizin dilinizden konuşuyorum yeter ki sus

    Bjk avrupanın en iyi takımı len

    Oğuzhan 172 m € len

    Cenk tosun 69 m € len

    Cl kupasının en büyük favorisi bjk len

    Şenol güneş > Jose len

    Şu an aslında ligin gizli lideri bjk len





    Tamam kardes bende senin dilinden konusayim o zaman



    Galatasaray dunyanin en iyi takim lo



    Gomis 347 milyon euro lo



    Muslero 145 milyon euro lo



    EL kupasinin en buyuk favorisi ostendurs lo



    Cunku dunyanin en buyuk kulubunu eledi lo



    Tudor simeone lo



    Su an aslinda EL nin gizli sampiyonu galatasaray lo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • - Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 grup maçında en fazla puan toplayan türk takımı Beşiktaş'tır. 2017-2018 sezonunda Beşiktaş 2 galibiyet alarak 6 puan toplamıştır.

    - Şampiyonlar Ligi'nde ilk 3 grup maçında en fazla puan toplayan türk takımı Beşiktaş'tır. 2017-2018 sezonunda Beşiktaş 3 galibiyet alarak 9 puan toplamıştır.


    Şu maddeler nedense bana "fenerbahçe kırmak üzereyken tanımlanan rekorlar" isimli konuyu hatırlattı.

    ayrıca biribirine denk bir gruba düştünüz iki sene, Juve , Real li bir gruptan çıkın hakkınızı verelim. UEFA ligi tadında gruplardasınız iki senedir Kaldı ki geçen sene noktayı 6 gol ile koydunuz.
  • Küçümsedikçe daha da küçüleceksiniz Beşiktaş daha da büyüyecek.

    Ayrıca birbirine denk grupa düşmüşüz :)

    Monaco 1
    Porto 3
    Leipzig 4

    1+3+4 Eşit Değildir 9

    Grup birbirine denk gibi görünmüyor :)

    Monaco: Geçen senenin Fransa şampiyonu, şu anda liderin 4 puan gerisinde ligde ikinci sırada, yine geçen sene şampiyonlar liginin yarı finalisti.
    Porto: Geçen senenin Portekiz ikincisi, şu anda ligin lideri, şampiyonlar liginin gediklisi, küçümsediğiniz takım 2 defa şampiyonlar ligi şampiyonu, 2 defa avrupa ligi şampiyonu olmuş, her sene şampiyonlar liginde boy göstermiş.
    Leipzig: Geçen sene Almanya liginin ikincisi, şu anda liderin 1 puan gerisinde ligde üçüncü sırada, dördüncü torbanın en güçlü takımı, almanya liginin başakşehir gibi proje takımı.

    Şampiyonlar Ligi tarihinde 10 farklı ülkeden, 25 farklı takım 66 defa 3'de 3 yaparak başlamıştır.

    2'si deplasman, 1'i iç saha olan takımlarda ise, 8 farklı ülkeden, 16 farklı takım 26 defa bu durumu gerçekleştirmiştir.

    Şampiyonlar Ligi İstatistikleri


    Şampiyonlar Ligi tarihinde gruptaki 2'si deplasman 1'i iç saha ilk 3 maçını kazanarak başlayan sadece 16 takım var. İlk 2 maçını kazanıp 6 puan alan bir Türk takımı bile yokken küçümsediğin olaya bak :)

    Şampiyonlar Ligi'nin 26 yıllık tarihinde oynanan 180 farklı ilk tur gruplarının sadece 26'sında 16 farklı takım bu başarıyı elde etmiş, bu 16 takımdan biri de Beşiktaş.

    Şampiyonlar Ligi İstatistikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 25 Ekim 2017; 11:18:55 >




  • Her fırsatta Liverpool 8-0 Beşiktaş maçını ve Fenerbahçe'nin sıfır çektiğini söyleyen Galatsaraylılara gelsin. Aşağıdaki liste 1992-2017 Şamapiyonlar Ligi grup maçlarını -15 ve daha kötü averajla tamamlayan takımların listesi.

    Şampiyonlar Ligi İstatistikleri


    Bu takımlardan Galatasaray'dan daha kötü averaja sahip olan bazı takımların bile grubu 3 puanda tamamladığını düşünürsek Galatasaray'ı listenin dahada başına alabiliriz, ama gerek yok.

    Bakalım 3 sene önce ne yapmış Galatasaray.

    Sadece Anderlecht ile kendi sahasında 90. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı golle 1-1 berabere kalmış. O gol gelmese 0 puan -16 averajla grupları tamamlayacaktı fakat 1 puan almayı o son dakika golüyle başarabilmiş.

    Arsenal'den 2 maçta 8 yemiş 2 atmış.
    Dortmun'dan 2 maçta 8 yemiş, 1 atmış
    Andelect'ten 2 maçta 3 yemiş, 1 atmış.

    Şimdi bakalım Beşiktaş Liverppol'dan bir maçta 8 gol birden yediği senede ne yapmış.

    Porto, Liverppol ve Marseille'nın olduğu grubu 6 puan -11 averajda tamamlamış.

    Porto'dan 2 maçta 3 yemiş 0 atmış.
    Liverppol'dan 2 maçta 9 yemiş, 2 atmış
    Marseille'dan 2 maçta 3 yemiş, 2 atmış.

    Hani diyorlarya Beşiktaş'ın bu sene oynadığı grup dengeliymiş, 14 defa Şampiyonlar Ligine katılıp hiçbir sezonda artı averaj tutturamayn Galatasaray'ın oynadığı çeyrek finale bakalım bir de.

    Grubunda Manchester United, CFR Cluj ve Braga var, inanılmaz dengeli bir grup değil mi? Galatasaray bu gruptan adı sanı duyulmamış CFR Cluj takımıyla 10'ar puanla ikili averaj üstünlüğüyle zor bela ikinci olarak çıkmış.

    Durun daha bitmedi, 2. turda eşleşebileceği muhtemel rakipler aşağıdaki gibi:

    Barcelona
    Bayern München
    Juventus
    Borussia Dortmund
    Paris SG
    Malaga
    Schalke

    İkinci turda eşleşme ihtimali olan bu 7 takımdan Malaga'da dahil 6'sı çeyrek finale yükselmiş. Schalke çok dengeli değil mi :)

    Bu rakiplerden Schalke ile eşleşmiş ve eleyerek çeyrek finale kalmış. Oysaki o sezon final oynayan takımlar ne Galatasaray'ı çeyrek finalde eleyen Real Madrid ne de grubundaki Manchester United. O sezon Bayern München ve Borussia Dortmund iki alman devi final oynamış. Galatasaray'da Schalke gibi bir takımı yenerek çeyrek finale kalmış.

    Çeyrek finalde ise Real Madrid'e elenmiş. O sezon çeyrek finalde en güçlü takımı çektik dedikleri Real Madrid ise yarı finalde Borussia Dortmund'a elenmiş :)

    İşin garibi yine aynı sezon 2. turda Real Madrid, Galatasaray'ın grubunu lider tamamlayan Manchester United'ı da elemiş :)

    Çok güçlü dedikleri Schalke o sezon Almanya ligini de liderin 36 puan gerisinde 4. sırada tamamlayabilmiş. Son 2 sezondaki Leipzig'den daha dengeli değil mi :)

    O sezon yine yarı finalde Alman devine elenen keşke eşleşmeseydik dedikleri güçlü Real Madrid ise, İspanya Ligi'ni Barcelona'nın 15 puan gerisinde 2. sıradan tamamlayabilmiş :)

    Peki gruplarında 2'lia verajla eledikleri CFR Cluj takımı ne yapmış, Romanya Ligi'ni liderin 30 paun gerisinde 8. sırada tamamlamış :)

    O zamanlar Braga çok gçlüydü diyorlar, bakalım Braga ne yapmış, şampiyonalr ligindeki grubunuzda sadece İstanbul'da Galatasaray'ı yenerek 3 puanla grub sonuncusu olmuş, diğer 5 maçınıda kaybetmiş :) Portekiz Ligi'ni ise yine aynı sezon liderin 26 puan gerisinde 4. sırada tamamlamış.

    Güçlü ve dengeli Galatasaray ise o sezon Türkiye Ligi'nde 10 puan farkla şampiyon olmuş :)

    2013-2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 7 puan ve -6 averajla tekrar gruptan çıkmayı başarmış. Son 16'da ise Chelsea'ye elenmiş.

    2014-2015 sezonunda ise yukarıda bahsettik gruplarda tarih yazmış, 1 puan, -15 averaj.

    2015-2016 sezonunda yine Galatasaray var sahnede. Atletico Madrid, Benfica ve Astana'nın olduğu grubu 5 puan -4 averajla tamamlayarak şampiyonlar liginden elenmiş ve 3. olarak avrupa ligine katılmış. Avrupa liginde son 32 tutunda ise Lazio'ya boyun eğerek elenmiş. Güçlü ve dengeli Lazio takımı ise son 16 turunda elenerek turnuvaya veda etmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 25 Ekim 2017; 12:44:49 >




  • UEFA bu yılın başında aşağıdaki gibi bir istatistik paylaşmış. Bu istatistik ne kadar şeffaf? Sizce bu istatistiğe göre Atletico Madrid Galatasaray ile aynı hizada olmayı hak ediyor mu? Bilin bakalım bu veride ilk 25 sırayı haketmeyen başarısız sıradan takımlar hangileri?

    Şampiyonlar Ligi İstatistikleri


    Bir de aşağıdaki gibi bakalım takımların gerçek durumuna?

    Şampiyonlar Ligi İstatistikleri


    Dediğimiz gibi fazla katılmak, katıldığında başarısız olmak başarıyı ölçmez. Fazla katılıp başarılı sonuçlar almak başarıyı ölçer. Yukarıdaki istatistik Şampiyonlar Ligi'nde en fazla boy göstermiş en fazla maç yapmış takımların sıralamasıdır. Kimisi başarılı sonuçlar almıştır, kimisi başarısız sonuçlar almıştır, başarısız olanların ise en iyi 25 takım olarak gösterilmesi hatalı bir istatistiktir. Galatasaray'ın -69, maç başına -0,66 averajı bile herşeyi özetlemektedir.

    Herkes dikkatle baksın Dynamo Kiev, Atletic Madrid ve Galatasaray takımlarına. Galatasaray'lılara göre Atletico Madrid, Dynaomo Kiev'den daha başarısız bir takım, çünkü daha az katılıp daha az maç yapmış :)

    Galatasaray bu listede maç başına en az galibiyet, en fazla mağlubiyet ve en kötü averaja sahip olan takım olmuş. Bu da yetmemiş, maç başına en az puan alan takımda Galatasaray olmuş. Avrupa fatihi avrupayı fethedememiş, 14 defa sefere çıkıp defalarca bozguna uğrayıp ülkesine dönmüş. Katılım başına puan ortalaması ise sadece 7,64'de kalmış. Galatasaray'ın yarısı kadar katılan Atletico Madrid'in maç başına puanı 1,80, katılım başına puanı 16,43. Başarı ve büyük takım olmak, ilk 25'de yer almak böyle birşey olsa gerek. Sahte şampiyonluklarla katılınan Şampiyonlar Ligi, Galatasaray'ın durumunu çok iyi özetliyor. Galatasaray fazla katılmıştır ancak, katıldığında Fenerbahçe ve Beşiktaş kadar başarısız olmuştur. Gruptan hiç çıkma başarısı gösteremeyen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın ortalamalarını geçerek, Galatasaray'ın anlı şanlı sandığımız aslında hiçbir şey olmayan tarihini yerle bir etmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 25 Ekim 2017; 15:36:34 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.