Şimdi Ara

Hackerlar ABD'nin enerji ve sanayi şirketlerini hedef aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hackerlar ABD'nin enerji ve sanayi şirketlerini hedef aldı 

     
    Geçtiğimiz temmuz ayında hackerların ABD'deki nükleer santralleri kapsayacak şekilde enerji ağına yönelik ciddi bir siber saldırı girişiminde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu saldırı girişimlerinin yanı sıra haziran ayında da İç Güvenlik Bakanlığı, bazı enerji şirketlerinin hackerlar tarafından hedef alındığını açıklamıştı. Siber saldırıların giderek artması sonucunda hedef olabilecek şirketleri uyarmak isteyen ABD hükümeti; nükleer, enerji, havacılık, su ve kritik imalat sanayi gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlere mesaj gönderdi.


     

    Şirketlerin Faaliyetlerini Takip Etmeyi Amaçlıyorlar 

    İç Güvenlik Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu tarafından şirketlere gönderilen mesaja göre hackerları geçtiğimiz mayıs ayından beri enerji şirketleri başta olmak üzere ülkedeki önemli üretim tesislerini hedef alıyor. Mesajda hackerların kötü niyetli e-postalar ve web siteleri aracılığıyla siber saldırıda bulunulan şirkete ait belgelere ulaşmayı ve şirketin faaliyetlerini yakından takip etmeyi planladığı yer alırken hackerların faaliyetleri boyunca en az bir enerji jeneratörü de dahil olmak üzere bazı hedeflere sızmayı başardıkları ve ağlarda keşif yapabildikleri belirtildi.


     

    İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Scott McConnell, söz konusu mesajdaki bilgileri ayrıntılı bir şekilde açıklamayı reddetti veya hükümetin şu anda bu bilgileri kamuya açıklamasının hackerların işine yarayacağını kaydetti zira mesajda ''birden fazla sektörü hedef alan kötü niyetli siber faaliyetleri önlemek ve azaltmak için öneriler'' yer alıyor. Siber güvenlik şirketi Dragos'un CEO'su Robert Lee ise raporun, Rus hükümetinin çıkarları doğrultusunda çalışan hackerları tanımladığını belirtti ancak daha fazla detay paylaşmadı. Bahsedilen siber saldırıların son derece agresif olduğunu dile getiren Lee, hackerların ağlara sızıp ilgili şirketlerin faaliyetlerini öğrenerek çok tehlikeli şeyler yapabileceklerini belirtti.


     

    Rus Hükümeti İle Bağlantılı olabilir 

    Bir başka siber güvenlik şirketi olan CrowdStrike da Robert Lee ile aynı fikirde. CrowdStrike'a göre siber saldırılar Rus hükümetine bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Berserk Bear isimli hacker grubu tarafından gerçekleştirildi. İç Güvenlik Bakanlığı'nın paylaştığı mesaja ait detaylar henüz bilinmediği için güvenlik şirketlerinin bu iddialarının bakanlığın ifadeleriyle örtüşüp örtüşmediği belli değil ancak bakanlık, siber tehditlerin uzun vadeli bir program kapsamında düzenlendiğini belirterek şirketlerin güvenliği elden bırakmamalarını öğütlüyor. 








  • Yav zaten abd de elektrik kesilse ruslardan bilecekler artık sıktılar valla

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smsngneveriphone4ever

    Yav zaten abd de elektrik kesilse ruslardan bilecekler artık sıktılar valla

    Orada elektrik kesilmez kolay kolay(!) . Kesilirse ruslar yapmıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 25 Ekim 2017; 14:52:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greylights


    quote:

    Orijinalden alıntı: smsngneveriphone4ever

    Yav zaten abd de elektrik kesilse ruslardan bilecekler artık sıktılar valla

    Orada elektrik kesilmez kolay kolay . Kesilirse ruslar yapmıştır

    Şebekeleri o kadar eski ki kesilmesi için pek çok sebep var. Orada kesilmez falan çok iddialı laflar. Eyaletten eyalete değişken bir sistem sonuçta.
  • amerika kendini korur onu da biz mi düşüneceğiz bizimkilerde durum nasıl mesele o.
    bu saldırıyı çinde yapmış olabilir.
    siber savaşlar sıkça göreceğiz.

  • Greylights kullanıcısına yanıt
    Kesiliyor rahat olun. Kesilmiyor denen belli başlı merkezi bölgeler ki tonla yerden hat çekip yedeklilik sağlamışlar buralara. Her yerde bu imkan yok. Çok eski yüksek gerilim hatları var ve yenilemek milyarlarca dolar masraf gerektiriyor. Bundan dolayı da aslında şebekelerinin eskiliğinden ve bakımsızlığından şikayet ediyor ve açıkçası korkuyorlar. İletim şebekeleri de bölge bölge şirketler tarafından işletiliyor ve hiçbiri de çok fazla yatırım yapmaya meyilli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Greylights


    quote:

    Orijinalden alıntı: smsngneveriphone4ever

    Yav zaten abd de elektrik kesilse ruslardan bilecekler artık sıktılar valla

    Orada elektrik kesilmez kolay kolay . Kesilirse ruslar yapmıştır

    Avatarından utan ne diyeyim.

    CIA, NSA, Google, Facebook Rusya'nındı zaten.

    Avatarımdan niye utanayım? Abd li marka diyemi? Adam benim hayallerimi gerçeğe dönüştürdü. O adamın yaptığını milyonlarca dolar bütçeye sahip birçok marka var onlar utansın asıl. Orada aslında tersini kastetmiştim. Nasıl bir düşmanlık varsa artık. Bizdeki o büyük elektrik kesintisinde bakan çıkıp binbir türlü neden uydurmuştu. Nedenini bulamadılar ne hikmetse. Asıl ülkece bu durumda olduğumuz için biz utanalım. Şu "bizim ülkeden iyisi yok" düşüncesini bir kenara atın da gözlerinizi açın. Asıl o zaman bişeyleri görüpte gelişiriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.