Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnerboost -- 11 Temmuz 2020; 20:26:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mercimek Çorbası Tarifi:

    Malzemeler

    1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 adet soğan
    1 adet patates
    1 adet havuç
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 litre su
    Karabiber
    Kırmızı toz biber
    Tuz

    Hazırlanışı

    Çorba tenceresini ocağa alalım tereyağını eritelim. Tereyağı eriyince yemeklik doğranmış soğanları ilave edelim. Soğanlardan sonra havuçları ufak doğranmış şekilde ilave edelim. 1-2 dakika soğanla beraber havucu kavurduktan sonra kırmızı mercimeği ekleyelim. Küçük doğranmış patatesleri de ekledikten sonra 1 litre suyu ilave edelim. Çorbayı karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak çorbayı pişirelim. Sebzeler pişince tuzunu, karabiberini ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştıralım. Çorbayı püre haline getirmek için el blendırından geçirelim. Çorbamız böylelikle servise hazır hale gelecektir. Toplamda 10 dakikada hazırlayabilir. 15 dakikada pişirebilirsiniz. Bu malzemeler yaklaşık 4-6 kişiliktir. Toplam kalori miktarı 385'dir. Çorbamız çeşitli sebeplerden dolayı koyu veya sıvı olabilir, telaş yapmanıza hiç gerek yok. Malzemeyi tutturamamış olabilir veya ölçüyü kaçırmış olabiliriz. Gayet normal böyle şeyler. Malzeme listesinde geçen su bardağı ölçüsü 250ml olan su bardaklarından. Her evdeki su bardağı değişkenlik gösterebilir o yüzden çorbanın kıvamı değişebilir. Eğer çorba koyu olursa sıcak su ilave edebiliriz. Eğer çorbamız sıvı olursa kıvamını koyulaştırmak için içerisine biraz tereyağı katabilirsiniz. Çok sıvı olursa eğer önce bir miktar un alarak tereyağında kavurduktan sonra çorbadan biraz alıp kavrulmuş una ekleyelim ve tekrar çorbaya ilave edip koyuluğunu ayarlayalım. Ek olarak acılı seviyorsanız tereyağında kırmızı pul biber kızdırarak yiyebilirsiniz.




  • Dünyanın en ortalama tipi olsa gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hodjam ateş ediyorsun



    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SümüğüKulağındanAkanAdam S kullanıcısına yanıt
    Ahahah güzel olmuş hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.