Şimdi Ara

Kullandığım Sistem Hakkında Parça Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Forumdan bir arkadaşımızdan 9 gün önce altta yazdığım konfigürasyona sahip sistemi aldım. 2002'den beri iş harici masaüstü kullanmıyorum, sürekli laptop kullandım ve bu süreçte donanımlarla hiç ilgilenmedim. Bilgisayarı oyun için kullanıyorum. Acaba rica etsem, hangi parçasını ne ile değiştirebilirim bana tavsiyede bulunabilir misiniz?

    Intel I7 4770K (Büyük boy hava soğutucu ile beraber)
    Asus Z97 PRO GAMER
    Asus Strix GTX 980 4GB
    Corsair Vengeance 16GB DDR3 1600MHZ (2x8GB)
    Samsung SSD EVO 850 250GB
    Western Digital Green 2 TB HDD
    SilverStone PS11B-W + HighPower 750W 80+ Bronze PSU Pencereli Mesh Ön Panelli USB 3.0
    Asus VS238H-P (HDMI)
    Razer MAMBA TOURNAMENT EDITION
    Razer BLACKWIDOW CHROMA İngilizce
    Razer Goliathus Control Edition Extended
    Logitech G930 Kablosuz Kulaklık

    Teşekkürler.



  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin diğer konulardaki mesajlarınıza denk geliyordum, biraz kurcalayayım ne tavsiye edilmiş öğreneyim, hazır beklemeyeyim diye dolaşırken.

    Hard disklik pek olayım olmuyor şimdilik üstad, laptopta 1 TB, haricilerimde toplamda 6-7 TB yer var, oyunları da SSD'ye yüklüyorum. Birkaç ay içinde değiştireyim madem. Ekran kartı hususunda verebileceğiniz bir öneri var mı? Bu sistemde şu marka ya da şu ürün iyi gider gibi? Dediğim gibi, donanımdan uzak kaldığım için ilk gördüğüm GTX 1070'i almayayım.

    Soğutucu, güç kaynağı ve ramler yeterli diyorsunuz anladığım kadarıyla. Onlara dokunmayı düşünmüyorum o hâlde.

    Sağolun.


    Edit: Bir de monitör tavsiyesi alabilirsem çok iyi olur. Laptop ekranı 120 hz idi, ekran kartı, işlemci ve ram daha düşük olmasına rağmen rahat oynattığı oyunlarda sanki görüntü daha güzeldi. Yine şöyle 23-24 inç fiyat/performans ve parasını hak eden monitörlerden önerir misiniz? G-SYNC çok fark ediyor mu, kestiremiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 12 Ekim 2017; 16:58:43 >




  • Memnun olmadığınız parçalar neler? Ona göre yardımcı olalım.

    Şu an bir parça değiştireceksiniz ekran kartı değiştirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Memnuniyetsizlik değil de, monitörü daha oyun odaklı alabilirim, daha iyi olur diye düşünüyorum. Onun dışında ekran kartı yükseltilebilir, yorumlardan anladığım kadarıyla.
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Yanıt için tekrar teşekkürler. Hızlıca okudum, yarın tekrar okuyup değerlendireceğim.

    İyi geceler.
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz ekran kartını ve 23 inç ya da 27 inç 144 hz G-SYNC'li bir monitörü almaya karar verdim. IPS olması çok mühim mi?
  • GTX 1070, GTX 980 den daha iyidir ama elinizde hazır 980 var iken onun yerine alınacak kadar iyi değildir. Genel olarak oyunlarda GTX 980 rahatlıkla yeterlidir. Onun yetmediği yerde, GTX 1070 den de mucize beklemeyiniz. Bu kadar yüksek maliyetle yalnızca bir segment üzerine sistem iyileştirmesi yapmak mantıklı değildir. GTX 980 ekran kartını kullanabildiğiniz kadar kullanıp ileride daha uygun bir maliyetle veya GTX 1070 den daha performanslı bir karta yükseltme yapmayı düşünmelisiniz.
  • ENCHANTER E kullanıcısına yanıt
    Oynadığım oyunlarda da zaten hiç sıkıntı yaşamıyorum ama, bu sistemde alınabilecek yükseltilebilecek bir şey var mı, var ise marka ve modeli nedir öğrenmek istiyorum.

    Sanırım öncelikle monitör hedeflemeliyim. Size de teşekkürler.
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Enchanter kesinlikle haklı Gtx 1070 e geçince mucizevi bir fps artışı görmyeceksiniz , gtx 980 da gayet güçlü ve iyi bir kart bir sonraki nvidia nesil kartları bekleyin derim şuanda gereksiz ekstra para harcamak olur minimum 2000 tl civarı bir ekran kartı almak.
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Asus'un konu mesajında belirttiğim modelini kullanıyorum. 60 hz, normal bir şey. Bundan önce laptopta 120 hz kullanıyordum. 144 hz'lerin bambaşka olduğuna dair mesaj atan bir arkadaş vardı. Buna istinaden maksimum 2200 liraya kadar bir monitör bakayım.
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    144Hz monitörler gerçekten fark yaratıyor bende benq xl2411 monitör var özellikle csgo da fark ediyor . Yalnız diğer yeni oyunlarda 100+ fps de 144hz in tadına varırsınız ancak , bunun içinde biraz grafik ayarlarından feragat etmek gerekebilir.
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Peki G-SYNC de o kadar fark yaratıyor mu? Bir monitör beğendim, 144 hz ama G-SYNC olan ile olmayan modeli arasında 600 liralık fark var. Değerse alayım diyorum artık.
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Bir kere g sync in neye yaradığını bilmek lazım ; otomatik refresh rate ini o an oyundan aldığın fps değerlerine sabitler. Buda ekranda hertz - fps uyuşmazlığında kaynaklanan parçalanmaları ve donmaları engeller free sync veya g sync olmayan monitörler bunu yapamaz monitör hangi hertze ayarlanmış ise onda kalır oyundaki fps en 30 a 40 a düşmesiyle kendini o fps ye ayarlamaz. Eğer bu özellik 600 liraya değer bir fark yaratacaksa sende ona göre kararını ver.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.