Şimdi Ara

Sony Walkmanlerde Ses Limitini Kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Biliyorsunuz ülkemizdeki Walkmanler Avrupa Birliği ses regülasyonuna uygun olacak şekilde bir ses limitiyle gelmekte. Bu durum, kulak ve işitme sağlığı açısından olumlu olsa da zaman zaman dinleyiciler, sürülmek için biraz güç isteyen kulaklıkların bu ses limitinden dolayı arzu ettikleri ses seviyesine çıkamamasından şikayet etmekteler.

    Bu duruma yılın ilk yarısında bir çözüm bulundu.

    Oldukça basit bir kod sayesinde Sony Walkmanlerin servis menüsüne girerek, Walkmanimizi ses limitinin olduğu bölgeden (Avrupa Birliği ülkeleri) olmadığı bir bölgeye (örneğin Asya / Avustralya) alarak bu ses limitini devre dışı bırakmak mümkün. Bu sayede Sony Walkmanlerde belirgin ölçüde yüksek bir ses çıkışına ulaşılabiliyor.

    (Ek Bilgi : Aynı şekilde bu işlemin tersi de uygulanabiliyor. Yani örneğin, çocuğunuza veya küçük kardeşinize bir Walkman vereceksiniz. Fakat onun yüksek sesle dinleyip işitme duyusuna zarar vermeyeceğine emin olmak istiyorsunuz. Bu durumda, elinizdeki Walkman, diyelim ki yurt dışı cihazıysa (yani ses limiti yoksa), bu yöntemle onu AB bölgesine alıp ses limiti koymak da mümkün.)

    Birkaç ay önce limit kaldırma işlemini olabildiğince basit bir şekilde anlatmaya çalıştığım bir video hazırladım ve Youtube'a koydum.

    Umarım DH okurlarının işini kolaylaştırır!

    Önemli Not : Bölge değişikliği yaparak ses limiti kaldırma işlemi Android işletim sistemine sahip Walkmanlerde işe yaramamaktadır. Örneğin bu kod, bir Android Walkman olan Sony ZX2'de çalışmamaktadır.
    Bu yöntem yalnızca Sony'nin kendi işletim sistemine sahip olan A15, A25, A35, ZX100, WM1A ve WM1Z gibi modelleri içindir.
    Videodaki direktifler doğru biçimde uygulandığında yöntemin herhangi bir riski yoktur.

    Fakat belirtilen yöntemin hatalı uygulanması sonucu cihazda oluşabilecek olası hasarın sorumluluğu kullanıcıya aittir.

    Link aşağıdadır. Herkese iyi dinlemeler.


    Sony Walkman Ses Limiti Kaldırma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenedosian -- 11 Ekim 2017; 2:2:5 >







  • Bu arada bu yöntem Sony'nin ülkemzide yakında piyasaya süreceği ZX300 ve A45 Walkman modellerinde de başarıyla uygulanmış, merak edenlere buradan güzel bir haber vermiş olayım!
  • a 45 olmuyor cannot open device diyo
  • nw a 45 sony yemiyor ya da ben yapamadım
  • Merhabalar sony nw a55 walkmen satın aldım bu cihazı sadece bilgisayardanmı şarj edebiliyoruz yoksa kendi kablosuyla ceb telefonu adaptörüne bağlayıp şarj edersek sıkıntı yaşarmıyız yardımcı olursanız sevinirim.saygılarımla.Ferhat Papila


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: f.papila

    Merhabalar sony nw a55 walkmen satın aldım bu cihazı sadece bilgisayardanmı şarj edebiliyoruz yoksa kendi kablosuyla ceb telefonu adaptörüne bağlayıp şarj edersek sıkıntı yaşarmıyız yardımcı olursanız sevinirim.saygılarımla.Ferhat Papila

    sıkıntı yaşamazsın..


    walkman kullanıcıları kulaklık olarak ne kullanıyorsunuz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.