Şimdi Ara

I7 4790k Gtx 1080 8gb ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimdeki i5 4690k yi satıp i7 4790k aldım.Gtx 1080 aldım.Ve yakın bir zamanda 2k monitöre geçiş yapacağım.Fakat ramim hala gskill 8gb (4*2)1600mhz.-ki onu da yakında değiştirmeyi düşünüyorum -Bir problem yaratır mi kısa süreli olarak ? Ve sizce sistemi bu şekilde upgrade ederek iyi mi yapmisim.Şimdiden teşekkürler görüşleriniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ayni sisteme sahibiz ben ramleri 2400 e oc ladim ama 1600 den pek bir farkini goremedim bosa masraf olur.
  • 4790k Kullanıcısı olarak 4790k performanslı bir işlemci fakat mevcut 1070im ile yeni yüksek düzey oyunlarda yüksek FPS avantajı yok yüksek fps derken 100 üstü diyorum 144hz monitör alacaksanız yeni yüksek düzey oyunlarda 144 hz yakalamayı pek beklemeyin hani 75 Hz felan içinse içiniz rahat olsun
  • Tunahan741 T kullanıcısına yanıt
    1070 ile 1080 arasında da fark var hocam o da etkili olabilir sanki.Yani 144hz gaming için söylüyorum.Islemciden değil gibi yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyperchondriac kullanıcısına yanıt
    Ben de düşünüyorum oclamayi ama pek tecrübeli değilim.Çoğu yerde 16 gb yapmalısın gibi yorumlar gordum.Etkili bir artış sağlar mi acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnerercan -- 11 Ekim 2017; 1:29:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı oyunlarda 8 gb ram sıkıntı yaratabiliyor en basitinden bf4 multide ram kullanımı oldukça yüksek, eğer arkada 3-5 sekme açıpta oyuna girerseniz ram bitti hatası almanız mümkün, arkada hiçbir şey çalışmıyorsa kıtı kıtına yeter. 16 gb ideal oyun oynanan bir sistem için. Günlük kullanım yada fazla sistem kaynağı istemeyen oyunlar için 8 gb yeterli.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Kısa bir süre daha idare eder yani.Ilk fırsatta 16 gb rame geçeyim o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnerercan kullanıcısına yanıt
    illaki var hocam o konuda hemfikiriz ama 1070 in daha yüksek işlemcilerle baktığım testlerinde max fps değerlerinde çok fark vardı
    ayrıca msi after burner ile bakınca Darboğaz olan işlemci oluyor yüksek FPs de.
    Ama dediğim gibi 70-75 Hz Alacaksanız dert etmeye lüzüm yok :)
  • cnerercan kullanıcısına yanıt
    yanlıs okumusum ramlerinizi 16gb yapın mhzine takılmayın 2x4gb ekleyin fazla masrafa gerek yokç
  • Upgrade olrk iyi yapmışsın ve anakartında 4 adet bellek slotu varsa belleğini değiştirmene gerek yok yanına bir dual kit daha alıp ekleyebilirsin ve aynı marka model olmak zorundada değil bütçene uysun yeterli.

    Bellek kapasitesini arttırmak en başta akıcılığa hissedilir etki edebiliyor fps ye genel olrk çok olmasada yinede etkisi mevcut, youtube ta bunnla alakalı videoları inceleyebilirsin.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 11 Ekim 2017; 3:7:41 >




  • Tunahan741 T kullanıcısına yanıt
    Sizin sorun muhtemelen farklı. i7-4790K Gtx 1070'e kesinlik ile darbogaz yapacak işlemci değil. Kaldı ki Gtx 1080 Ti ile kullananlar mevcut. Ayrıca, Gtx 1070 her oyunda 144Hz frame oranını karşılayabilecek bir kart değil. Ultra Aaa için bazı oyunlarda Gtx 1080 Ti bile karşılayamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 11 Ekim 2017; 5:28:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8gb bir süre idare edecektir seni. elindekilerin aynısından ya da farklı marka da olsa aynı özelliklere sahip 2 tane daha alıp 4 slot kullanabilirsin en uygun yöntem bu olacaktır ama yok ille hızları yükselteceğim diyorsan önce elindekileri sat sonra ram al ama güncel oyunlar 8gb rami fullüyor windows ve arka plandaki ufak tefek uygulamaları da hesaba katınca. Ram dolması demek anlık takılma demek o da oyun keyfinin içine edilmesi demek :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

    Upgrade olrk iyi yapmışsın ve anakartında 4 adet bellek slotu varsa belleğini değiştirmene gerek yok yanına bir dual kit daha alıp ekleyebilirsin ve aynı marka model olmak zorundada değil bütçene uysun yeterli.

    Bellek kapasitesini arttırmak en başta akıcılığa hissedilir etki edebiliyor fps ye genel olrk çok olmasada yinede etkisi mevcut, youtube ta bunnla alakalı videoları inceleyebilirsin.







    Teşekkür ederim hocam görüşünüz için.Bir süre sonra değiştiririm artık rami de.




  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Peki 4 ram slotunuda doldurmak performansa etki eder mi? Bende i5 4460 ve 2x4gb ram var yanına 8gb daha alıp 16 yapmak mı daha iyi olur yoksa 4 ram slotunuda doldurmak mı gerekir? Bazı yerlerde ram sayısı arttıkça işlemcinin zorlandığı yazıyordu.
  • emmre129 kullanıcısına yanıt
    Yanına 2x4gb almak iyi olur, burada amaç slot doldurmak değil belleklerin dual kanal çalışmasını sağlamaktır, sonuçta günümüzde tüm slotları doldurmadan da yüksek kapasiteli belleğe erişilebiliyor fakat dual kanal önemli, bunun için hazır kitler satılsada aynı marka model 2 adet bellek modülü ayrı ayrı alınıp yine dual kanal kullanılabilir, yani elinde tek bir bellek modülü var bu durumda aynısından yanına alıp taktığında dual kanala geçersin gibi, eğer 2x4 yanına 1 adet bellek modülü daha eklenirse de dual kanal bozulur, bu durumda işlemcin belleklerde dual kanal da 128bit üzerinden haberleşirken bu haberleşme single kanal da 64bit e düşer, haliyle bellekler ve işlemci arasındaki bu düşük band genişliği işlemciye darboğaz oluşturabilir işte ozm da bahsettiğin bellek kapasitesi arttıkça zaten oluşan o küçük darboğaz biraz daha artabilir.

    Fakat dual kanal kullanımında aksine işlemci zorlanmaz rahatlar çünkü günümüzde işlemciler bu çoklu kanal kullanımına göre dizayn edilmiş, yani maximum performans kapasitesine erişebilmesi çok kanallı bellek kullanması öngörülerek hazırlanmıştır.

    İşlemci birçok durumda HDD ile konuşmak yerine çok daha hızlı olan belleklerle konuşmak durumuna geçer bellek kapasitesi arttıkça uygulamaların çalışması esnasında hızlı erişilmesi gereken birçok dosya HDD yerine belleğe açılır buda hız kazanımı anlamına gelir, zaten bahsettiğin durum oluşsa testlerde videolarda bellek arttıkça performansın düşmesi gözlemlenirdi v.s.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 12 Ekim 2017; 3:56:26 >




  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Ne yapmam konusunda kafam epey karışık. Bunları elden çıkarıp 2x8 alacak imkanımda yok maalesef. ya yanına tek 8gb alacağim yada 2 tane daha 4lük alıp 4x4 olarak kullanacağım ama bu seferde dual channel olayından yararlanamayacağım
  • emmre129 kullanıcısına yanıt
    Dediğim şu; mevcut 4+4gb ın yanına yine 4+4gb kit alıp zaten dual kanal kullanabilirsin, yani snn değişinle 4x4gb kullandığında zaten dual kanal olacaklar fakat sen dual olmayacaklarını düşünmüş / anlamışsın bu yanlış.

    Hatta istenirse yada imkan varsa 4 adet belleğin 2 si 4+4gb diğer 2 si 8+8gb ta olsa yine dual olrk çalışırlar ama bu 2 liler (4+4 veya 8+8) ya kit olmalılar yada aynı marka model olmalılar.
    Burada da kastedtiğim şey bu 4 belleğin kit olarak hepsinin aynı marka model oluşu değil, sadece 2 li lerin aynı marka model olmaları.

    Şöyle açiyim burayı; elimde 1 kit var ve haliyle bu 2 li 1 kutudan çıkıyorlar, diyelimki corsair 1600mhz 2x4gb kit.
    Bir yerden Adata 2x8gb 1600 yada 1866 veya 2000mhz uzuca kit buldum ve alıp diğerlerinin yanına ekledim, bu durumda da dual kanal kullanıyor olurum, çünkü dual dan kasıt adı üzerinde 2 li dir, umarım anlamışsındır 4 adet bellek slotu bulunan anakartımın bellek slotlarını 2 farklı markanın farklı hızlar ve farklı kapasitelerdeki 2 li lerle doldurmam durumunda dahi dual kanal kullanıyor oluyorum.

    Haa böyle bir durumda (hızlı kit ile yavaş kit kullanmam durumunda) oluşan bir olay var o da hızlı kitin sistemdeki yavaş kitle aynı hızda çalışmak zorunda kalması, yani 1600 kit ile 2000mhz kiti aynı sistemde kullanırken bütün bellekler düşük olan hızında çalışırlar yani 1600mhz de v.s.

    Düzenleme:

    Dual kanal kullanmak için bir bilgide varki belki haberin olmayabilir diye aşağıda belirtmek istedim.

    Anakart üzerinde 4 adet bellek slotu varsa ve sen dual kit kullanıyorsan (2 adet bellek) bu belleklerin dual kanal çalışabilmesi için kesinlikle yan yana slotlar kullanılmamalıdır, yan yana slotlarda dual kullanabilen anakartlar sadece üzerlerinde 2 bellek slotu bulunan modellerdir.

    4 adet bellek slotu bulunan anakart kitapçığında bellekleri dual için hangi slotlara takman gerektiği yazar ve genelde anakartlar üzerinde bu slotlar renklerle ayrışabilir yani aşağıda resimdeki gibi 2 adet modüllü kitler aynı renkli slotlara takılır.
    Anakartındaki bütün slotlar tek renk (örneğin siyah) olsa dahi dual kanal için slotlar resimdeki şekilde kullanılır ve bu durumda genelde işlemci tarafındaki ilk slot boş bırakılarak 2 ve 4. slotlar kullanılır, çünkü genelde ilk slotlar 2 li kit kullanımında çalışmazlar ancak 2 adet 2 li yani 4 adet bellek kullanıldığında ilk slotlar kullanılabilir olur ama ben belli bir dönemden sonraki anakartlar için konuşuyorum yinede en sağlıklısı kitapçıkta yazana bakmaktır.

    I7 4790k Gtx 1080 8gb ram

    I7 4790k Gtx 1080 8gb ram



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 12 Ekim 2017; 16:38:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.