Şimdi Ara

Hayat mı pahalılaştı yoksa bizim mi durumumuz kötü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merak ediyorum markettrki ürünler olsun gıdasından elektronik temizlik vs hepsi çok pahalı değilmi ya? Yoksa sadece benim ailemde mi zorluk yaşanıyor geçinmekte? Babam emekli ve çalışıyor ama inaninki halen zorlaniyoruz geçinmekte?

    Cidden sizde zorluk yaşıyor musunuz çok aşırı mı arttı fiyatlar yoksa sadece bana mi oyle geliyor?

    Markette 2.25 e aldığımiz süt 3.25 olmuş. En basitinde böyle hepsi %20-%30 artmış tüm hayat...çok ilginç...
    Arabaya verdiğimiz vergi 800 felandi şimdi oldu 1100 tl ye dayandı. Dolmuş ücretleri vs inanin çok uçtu fiyatlar ama maaşa gelen zam %3 ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booozy -- 8 Ekim 2017; 21:11:38 >



  • Yukarı +
  • Dolar 3.6 TL



    Euro 4.2 TL



    Sence normal değil mi ?
  • kıs sezonuna zamlarla girdik..marketlerde dogru duzgun indirim yok..78 elektirik faturası 28 tl sı dagıtım ucreti
  • Babam hem emekli maaşı alıyor hem çalışıyor ve inanin geçinmekte zorlaniyoruz ya. Daha nasıl gecinecez ne kadar bütçe laizm bir eve? Türkiye artık yasanamayacak birhale gidiyor...
  • Baban ne iste calisiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11 52 7

    Baban ne iste calisiyor?

    Hocam emekli maaşı + kendi maaşı eve 3.5 bin giriyor. Inanin zor geciniyoruz. Ben üniversite okuyorum..bana para yollayamiyorlar neredeyse. Böyle bir düzen böyle bir ülke olurmu sicayim böyle sisteme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: booozy


    quote:

    Orijinalden alıntı: 11 52 7

    Baban ne iste calisiyor?

    Hocam emekli maaşı + kendi maaşı eve 3.5 bin giriyor. Inanin zor geciniyoruz. Ben üniversite okuyorum..bana para yollayamiyorlar neredeyse. Böyle bir düzen böyle bir ülke olurmu sicayim böyle sisteme.

    Aynen benim babamda emekli is ariyor
  • ekmek artık aslanın kuyruğunda bile değil ekmek hiç yok aslan bile aç ama iyi oluyor inşallah elektrik 250 doğalgaz 500 suyu da 200 tl ye sabitlerler. bu halka müstahak bunlara bile bile oy verenler yanacaksa bende yanayım fark etmez hep birlikte acımızdan ölelim bana uyar. sata sata anasını bellediler adamlar hava alanından bile hırsızlık yapmışlar bilmem kaç metre yükseltilmesi lazım iken yarısı kadar yükseltmişler yani bu daha basına yansıyan hele kadir toptaşın damadı aracılığı ile yaptıkları falan kafayı yersiniz okurken verem oluyor insan ama iyi yandan bakın artık satacak bir şey kalmadı yastık altında olmayan altınlara sardılar çok iyi oluyor yanalım hep birlikte bana uyar .
  • Selam, biz gıda toptancısıyız.Gerçekten şuanda zamlara yetişemiyoruz.Mesela şuanda Çaykur grubunda %20 zam geldi.Buda gerçekten çok fazla zam ve açıklama yapamıyorlar.Yılbaşında çok fazla ürüne zam yapılacak şuanda sizi bilgilendiriyim.Zaten piyasada %30luk durgunluk var zamlarda gelince zor döndürüyoruz.Durum böyle olunca zaten işyerleri kapanıyor.
  • 2 ay önce bi markette kasiyerdim. Sütaş kasar peyniri 12.50-12.95 di. Gecen bi markette denk geldim. 19.25 olmuş
  • Senin durumunu bilemeyeceğim o aylık gelire bağlı ancak hayat pahalı,Türkiye'de yani.Gıda olarak bile protein kaynakları ülkemizde aşırı pahalı,antrikot kilosu 60 sanırım en son,nasıl bir fiyattır bu ya? Araba konusuna hiç girme zaten en pahalı arabayı biz kullanıyoruz youtube'da bile videosu vardı bunun,%140 civarında ötv veriyoruz yani 50.000'lik araba ötv eklendiğinde 120.000'e satılıyor komedi Ama herkes durumdan memnun demek ki ve bu böyle devam ediyor,hala da vergi ekleniyor bu arada arabalara,2 hafta önce haberi yapılmıştı.Ben daha üniversite okuyorum ve 2-3 seneye mezun olacağım,acaba o zaman bu araba fiyatları ne halde olur düşünmek bile istemiyorum.

    edit : antrikot kilosuna baktım migros sanal market'te 70 tl,helal olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youngmoney -- 8 Ekim 2017; 21:49:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senyour

    Selam, biz gıda toptancısıyız.Gerçekten şuanda zamlara yetişemiyoruz.Mesela şuanda Çaykur grubunda %20 zam geldi.Buda gerçekten çok fazla zam ve açıklama yapamıyorlar.Yılbaşında çok fazla ürüne zam yapılacak şuanda sizi bilgilendiriyim.Zaten piyasada %30luk durgunluk var zamlarda gelince zor döndürüyoruz.Durum böyle olunca zaten işyerleri kapanıyor.

    Hocam harbi çaylara nasıl zam gelmiş hepsi %30 artmış ya. 15tl olan çay 20 tl den aşagı degil yuh dedim markette görünce..Bu halk nasıl geçiniyor abi aklım almıyor. Maaşlara 50 100tl zam geliyor ama yaşamak için gerekli gıda temizlik elektornik ötv mtv tarzı herşeye %30 zam geliyor. Diyecek söz bulamıyorum..Kaz olsak bu kadar yolunmazdık ya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dumaniztq

    2 ay önce bi markette kasiyerdim. Sütaş kasar peyniri 12.50-12.95 di. Gecen bi markette denk geldim. 19.25 olmuş

    aynen hocam kaşar peynirlerin fiyatları neredeyse 2 katlamış öyle zam mı olur ? 1 kg kaşar peynir 16 tl felandı şimdi 22-23 tl den aşagı yok. el insaf ya
  • booozy kullanıcısına yanıt
    Hocam size kabataslak bir hesap yapiyim.Bir asgari ücretlinin maliyeti yemek dahil 2.200tlye geliyor.Bizim işimizde kar marjımız ort %12 oranında.Yani bir kişinin giderini karşılamak için en az ortalama 27-28 bin TL satış yapmamız gerekiyor.İşyerinin vergileri araçların vergileri, mazotu, bakımı derken çok fazla gider oluyor.Piyasanın durumuda haliyle ortada, işletmelerde döndüremedikleri için kar marjını yükseltiyorlar.Zamlarda genellikle bu yüzden oluyor.
  • 3.5 bin TL ile geçinemiyor olmanız normal 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 5 bin TL.
  • Biz nasıl bir ülke olduk ? Emekli maaşı ile kesinlikle geçinilemeyecek konuma geldigimizi biliyorduk ama artık hem emekli hem çalışsak bile yetiremiyoruz! Daha ilerisi nasıl olacak inanın cok merak ediyorum...
  • Ülkede gerçek düzeyinden daha az gösterilen bir enflasyon var. Herseyde yurt dışına bagliysan sonuç bu. Yazacak çok şey var da işte.
  • Sampuan bile 11 15 tl den basliyor
  • Arkadaşlar madem herkes şikayetçi ülkede ki bu zamlardan fiyatların çok artmasından peki neden birşey yapılmıyor ? Neden bu halk hiç sesini çıkarmıyor ? Niye kimse demiyorki geçinemiyoruz zam yapılmasın artık demiyor ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.