Şimdi Ara

açılıyor kapanıyor açılıyor kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ekran kartını satıp yeni ekran kartı aldım. ana kart üzerindeki hdmi çıkış ile görüntü alıyorum.
    dedimki ekran kartı gelmeden tozunu alayım makinanın. sadece thermaltake marka işlemci soğutucunun fanını çıkardım temizledim geri taktım. ramleri çıkardım geri taktım. başka hiçbir şeyi ellemedim.
    açılıyor kapanıyor. yani öyle windows yazısı filan görünmüyor. güç gelmesiyle gitmesi bir oluyor.
    eski bir psu mevcut onunla da denedim yine aynı sonuç. her şeyi taktım çıkardım. pili taktım çıkardım.
    tozunu aldık ondan mı böyle oldu.

    fikir verebilecek varsa lütfen yardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ekran kartinin 6 pin guc baglantisini kontrol edin.
  • n-force kullanıcısına yanıt
    şu an ekran kartı takılı değil. 2 gündür anakartın çıkışından kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci fanlarında bu gibi sorunlar temizlik sonrasında çok çıkabiliyor. Sebebi ise fanın ya tam oturtulmaması ya da fan kablosunun bağlantısının yapılmaması - unutulması. Bunları tekrardan kontrol edin. Ramleri de doğru taktıysanız eğer iyi bir ışık altında parçaların yuvalarını etrafını iyice kontrol edin. Farkında olmadan bi yerlere zarar vermiş olabilirsiniz. Ama benim aklıma ilk gelen ya fanı tam takamadınız ya da fanı taktıktan sonra güç kablosunu takmayı unuttunuz.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    ilginize teşekkür ederim öncelikle,

    bu tarz bi soğutucu kullanıyorum. sadece fanı çıkardım sildim. fan açınca çalışıyor. diğer fan slot yerlerine de taktım.

    ramleri tek tek denedim. herşeyi söktüm. tozunu aldıktan sonra- detaylı da temizlemedim- hafif bezin nemi kalmıştır filan elektriğe takmadım hemen.

    psu da sorun vardır diye düşünüyorum. 9 senelik ama temizlik öncesi çalışıyordu.





    açılıyor kapanıyor açılıyor kapanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz nemli bez ile mi temizlediniz ? Temizlik diyince ben hava makinesi veya fön makinesi ile temizlediniz sanıyordum. Çünkü kasa içi temizlikte hava ile temizleme dışında yapılan temizlikler sakıncalıdır. Konuya daha hakim kişiler farklı malzemeler ile parçaları çıkartıp dışarda temizlik yapabilir ancak günlük kullanıcıların hava harici temizlik yapması sakıncalıdır. O esnada neye zarar verdiğinizi kestirmek zor. Yine de dediğiniz gibi farklı bir psu ile test yapabilirsiniz. Ram eğer birden fazla ise tek tek deneyin. Tekrardan kasa içini iyice kontrol edin. Gözünüzden kaçan yerler olabilir o yüzden bol ışıklı bir ortamda kontrol edin.

    Bez ile temizliği ise sadece şu şekilde yapın; kasa içindeki parçaları tek tek söküp hava ile temizleyin. Kasanın boş hali ile kirli olduğunu düşündüğünüz yerlerini bez ile silebilirsiniz. Parçaları takmadan önce de tamamen nemini alın kurutun. Daha sonra parçaları takın. Nemli bez ve statik elektrikten dolayı da zarar vermiş olabilirsiniz.

    Son olarak tavsiyem ise; tüm parçaları komple çıkartın. Kasa içini düzenli olacak şekilde yeniden toplayın. Sonucu da yazın duruma göre başka neler yapılabilir bi bakalım.

    Unutmadan fanı söktükten sonra termal macun gerekiyorsa uygulayın. Üst fanı söküp alt parçayı bıraktıysanız eğer onu kontrol edin yerinden oynatmış olma ihtimaliniz çok yüksek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 3 Ekim 2017; 4:31:51 >




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkür ederim ilgine. güzel bir süpriz oldu anakartını patlatmışım. iyi bir ders oldu. ekran kartını yenilerken ona masraf yaparken ekstra masraf çıktı.

    yeni anakart sipariş ettim ama iyi bir şey değil.idare etsin çalıştırsın şimdilik yeter.
    bendeki msi gaming z3’dü.tamiri filan olur mu acaba diye araştıracağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuwanda87 -- 4 Ekim 2017; 2:17:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Artık bundan sonrası için daha dikkatli olursunuz. Sonuçta edindiğiniz bir tecrübe var. Temin edeceğiniz anakart kötü bişeyse eldekini yaptırmak daha iyidir. Belki ucuz yollu bir tamirat olabilir. O yüzden de ( elinizde var ya da çevrenizden ücretsiz temin edecekseniz geçici olarak sıkıntı yok ) tamirat mevzusu netlik kazanmadan yenisine para vermeyin derim. Tekrardan geçmiş olsun.
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Anakarta islemci ve islemci fanini, psu dan 24 pinlik anakart ve 4/6/8 hangisi uyuyorsa cpu baglantisini yapin, anakarta kasadan gelen speaker kablosunu takin(buzzer) baska hicbir sey takmayin eger bip sesleri gelmiyorsa anakart bozulmustur.

    Eger gelirse bir tane ram takip vga onboard kablosunu takip deneyin.

    Anakart bozuksa tamiri zor is yapacak birini kolayca bulamazsiniz. Sigorta filan yandiysa tamiri kolayca yapilabilir aslinda ama elektronik malzemelerde genel tamir anlayisi 3-5 basit elemani kontrol edip cope atma seklinde.

    Edit: Psu'nun kapanip acilmasinin kronik olup olmadigina 24 pinlik baglantinin 15. ve 16. girislerini bir telle birlestirerek anakartsiz kontrol edebilirsiniz.

    O cikintinin oldugu taraftan bakarken sag arka capraz 1 numarali pindir sola dogru 12 pin tamamlanir sonra cikintinin en sagindaki pin 13 numara olur siz oradan cikintiya yakin bir noktada 15 ve 16 birlestireceksiniz ya da 16 ve 17 yi birlestirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n-force -- 5 Ekim 2017; 13:14:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.