Şimdi Ara

----- Art niyetli ve fırsatçı esnafları ifşa topiği ------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
5
Favori
10.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci el hifi ve hiend işinde cihaz alıp satarken kar etmek pek tabii ki olağan bir durum sonuçta bunu hobi olarak yapmıyorlar fakat bu kar etmek olayı bir yere kadar göze batmıyor bir yerden sonrası hele ki bir de piyasayı iyi takip eden biriyseniz mide bulandırıyor. Artık böyle bir konunun bulunması ve bu insanların ifşa edilmesi gerekiyordu ve ben de buna istinaden bu konuyu açıyorum. 3 liraya alıp 5 liraya ürün satan esnaflardan bahsetmiyoruz ama 3 liraya alıp 100 liraya satmaya çalışan fırsatçılardan bahsediyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki mal adamın malı yapabiliyorsan sen de yap.. Yok öyle bir dünya her malın bir piyasası ve ikinci elde bir ederi vardır. Bu tür anormal fiyatlı ilanlara rastlarsanız burada paylaşabilirsiniz. Böyleklikle Hifi işinin çok ucuza etraftan mal toplayıp müşteriye misliyle geçirmek temalı bir iş kolu olmadığını belki anlarlar. Keza tekrar hatırlatmakta fayda var işini doğru dürüst yapan ve sattığı ürünün arkasında duran esnaflara bir lafımız yok.

    Bir dönem 79tl ve 129tl den satılan kablo acoustic research ms320 kablo --> 1250tl !!!
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-acoustic-research-master-series-ms320-2x4.5m-2x7.70m-hop.kablosu-487624595/detay/


    BİRAZ DA DOĞAN POYRAZ KLASİKLERİ (HER ÜRÜNÜ HİEND'DİR VE NADİR BULUNUR)

    Yurtdışı piyasatı 500-600 doları geçmeyen mirage hoparlör --> 7475tl !!!
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-mirage-m-1090i-high-end-floorstand-speakers..orj.canada..nadir-453920743/detay

    900-1000'tl'ye satılmayan aylarca ilanlarda kalan Nad c720 amfi --> 2275tl !!!
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-nad-c720bee-audiophile-stereo-receiver-amplifier..sifir-417467901/detay

    İkinci elde 1300-1500tl aralığında satılan rega brio-r 2800tl'ye..
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-rega-brio-r-484932795/detay


    Belki de ben sürekli takip ettiğim için rastlıyor ve anormallikleri fark ediyor olabilirim lütfen siz de bu denli anormal olduğunu düşündüğünüz ilanları burada paylaşın.


    Not: Konu demagojiye ve boş beleş yorumlara kapalıdır.



  • Doğan Hifi en sevdiğimdir :) İlanlarının tümümde klişe açıklamalar vardır.üstün ayrıntı kabiliyeti sitede tek konumda vs..Birşey diyemem adam yolunu tutturmuş birşekilde.serbest piyasa birşey diyemezsinde zaten.alıcı uyanık olacak.

    Vintage ürün alma işi ciddi anlamda araştırma ister.piyasayı belirleyen unsurlar ses kalitesiyle beraber o ürünün kolleksiyon değeri ayrıca.bunu dikkate almak lazım.malum sitede ürün listeleyenler birbirinin gazıyla yapıyor bu işi.şununki şu paraysa benimki daha temiz bu para gibi.piyasayı belirleyecek elle tutulur parametreler yok.dolayısıyla şans işi.gerçekten iyi bir ürünü uygun fiyatada alabilirsin. 3 liralık malı 15 ede alabilirsin eğer konuya hakim değilsen ve ticari amaç güden birinin eline düştüysen vay haline.

    Hifishark (bilmeyenler için söylüyorum).bu sitede gelmiş geçmiş tüm hifi cihazlar için fiyat bilgisi mevcut.dünya genelinde satılan veya satılmış ürünlerin çoğu için adeta bir Fiyatlandırma ansiklopedisi.bazı ender bulunan ürünler için 100 dolar 200 dolar fazla verilebilir ama hala yaygın olarak bulunabilen cihazlar için ciddi paralar ödemenin alemi yok.özelliklede giriş seviyesi cihazlara.

    Bu işlere gönül vermiş yada verecek adamların daha kafadan yolunu kesen bu düzenbaz fırsatçıları nefes alacak alan bırakmayın.dükkan tarzı ürün satan yerlere yarı fiyatını teklif edin.merak etmeyin zaten 8 lira yazdıysa siz 4 verince onlar 5 e düşüyor.
  • Hocam Selam,

    Herkes yukarıda da belirttiğiniz gibi istediği fiyatı yazmakta elbette özgür ancak bu topic bence en azından buradaki forumdaşların alım yaparken dikkatli olması gerektiğini belirtebilmesi için bence güzel.

    Bu subwooferı İstanbul'da bir eleman 350 liraya satıyordu. İndirimle 250 olur demişti baktım Doğan Poyraz almış buraya da bu fiyata koymuş:

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-mirage-nano-sub..aktif-subwoofer..orj..made-in-canada..sifir-479733919/detay

    Şunu da Adana'dan birisi 350 tlye satıyordu, kendisi almış koyduğu fiyata bakın:

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-cabasse-jupiter-352-ust-seviye-aktif-sub..orj..made-in-france-479726583/detay

    Herşeyi geçtim DEMO harici kullanılmamıştır SIFIRDIR demek ne demek? Kaç yıllık cihaz bunlar... Mirage 2001 üretimi 16 SENELİK CİHAZa dediği şeylere bakın.
  • Buralar değerlenir demedi demeyin :) Şu doğan poyraz'a bende kılım. Adamın her malı nadir harbiden..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dousk

    Buralar değerlenir demedi demeyin :) Şu doğan poyraz'a bende kılım. Adamın her malı nadir harbiden..

    SİTEDE TEK KONUMDA. KUSURSUZ GÖVDELİ VE AYRINTILI ÇALAN YAPIYA SAHİPTİR.

    - Doğan Poyraz
  • Hep bu %100 koleksiyonluk ve tamirsizdir''cilerin yüzünden adam ne yapsın ülkemde fırsat kapısı aralanmasın aradığım bir plak vardı duymayan kalmadı gıyabımda adımı bilmeyen kalmadı 2000-2500TL lik plak oldu 8000TL.. Koleksiyoncuyuz ya..
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Sitede tek konumda ust duzey detay ve ayrıntı kabiliyeti :)

    Ahahha benden once yazmislar:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkerdi -- 2 Ekim 2017; 14:42:32 >
  • Doğan Poyraz ı ben de merak ediyorum. Yalnız değil mişim demek ki
  • Beyler ayıp ama dgan poyraz koskocaman ca bir broker :) sadece hobi için yapıyor bu işi :))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanatakan35

    Beyler ayıp ama dgan poyraz koskocaman ca bir broker :) sadece hobi için yapıyor bu işi :))))

    Hobbysi insanı dürtmekmi,bu dürtmeyi kibar olsun diye yazdım yumuşattım biraz.Güzel bir hobbymiş..
  • Kocaelinden satış yapan SRC audio ya ne diyosunuz
  • Src de zavallım distribütörü olduğu markalar yok denecek kadar az satınca binbir türlü kampanya kurgusu yaptı. Evkur zanneder gören de.. senetsiz, kefilsiz, kredi kartsız 50ay vadeli satışlar 😄
  • 300 dolara ebay'de satılan mirage hoparlör doğan poyraz'da 7945tl... üstün detay ayrıntı kabiliyeti.. sıfır konumda.. ve her ürünü de "üst seviye"

    Adama öyle mesajlar attım ki zamanında beni blokladı malum sitede.



    Bir ara toplanıp dükkanına cihaz incelemeye gidelim.. Şaka yapmıyorum, ciddiyim. 😄
  • Bir tane yokki stereo mecmuasından bir dostumun teac reel to reel teybi vardı üst seviye takasa Bostancı'daki bir yere sordu dediler bunu 2500TL en fazla satarsın neyse arkadaş güvendi itimat etti verdi ürünü.. Haftalar sonra ürün ilanlarda %100 Koleksiyonluktur Tamirsizdir yazısıyla 7000TL'den listelendi.. Arkadaşın cihazda revize vardı bakım standartlarında birşeydi lakin bunu söylemesine rağmen.. Gerisi açıklamada mevcut..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 2 Ekim 2017; 21:8:41 >
  • Bir de Professional Electronic bu var.

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-focal-chorus-od-706-v-t-raf-tipi-hoparlor-483892516/detay

    Adam buradaki bahsi geçen vatandaş gibi değil ancak her ürün var mübarekte. Zonguldaktan satıyor... Fiyata bakıyorsun tanınmış bir satıcının getli halinin getsiz satış fiyatı. Bir tuhaflık var.

    Bir aralarda Yaşar Genç diye biri vardı ebayden ilan koyardı JBL falan Amerikadan 21 günde teslim diye fiyat 5000$
  • En son yazdiginiz samsun dan hatirliyorum. Baktı ekmek çıkmıyo birakti sanirim:)
  • Kadıköy'de de acayip satıcılar var toku da var açı da.. geneli temiz ve güvenilir ama.. Kadıköy'den sahibinden ürün almak çok mantıklı hem temiz hem de fiyatlar çok şişirilmemiş oluyor genelde. Kültür ve gelir seviyesi ile doğru orantılı olarak açılan ilanlar makul fiyatlı ürünler de temiz oluyor.





    @Cromartie;

    Zonguldak Harun İnaç'tan bahsediyorsun galiba çok fazla ilanı var cidden hangi taşı kaldırsan aynı firma çıkmaya başladı :)
  • O Samsun'daki ilanlar bayağı efsane idi google translete ilanı diyordum ben onlara nerde alengirli iç gıcıklayıcı ürün var arkadaş onu listeliyordu Nakamichi Dragon ilanı en çok çıkanlardandı mesela
  • yanlış anlama olmasın da bu konu için söylemiyorum zırvalamışlar ama atıyorum sıfırı binlerce lira olan bir ürünün ikinci elinin değerini kim neye göre belirliyor da bir anda yarı-yarılara üçte birlere falan düşüyor merak ettiğim konulardan biridir.
  • erkanatakan35 E kullanıcısına yanıt
    Ne demek istiyorsunuz ? Herhalde SRC nin 2006 dan beri bu işi yaptığını bilmiyorsunuz sanırım. Böyle bir şeyde adinin geçmesi bile abdest.Bu arada whatsapp üzerinden sorular soran da sizsiniz.Buradan değilde bizimle direkt arayıp temasa geçseniz daha doğru bilgileri alır kafanızdaki soru işaretlerinide giderirdik ...



    Markaların biri gider biri gelir tabiki başta temsilcisi olduğumuz MK Sound olmak üzere yeni markalarda aramıza katılmakta ve yolumuza devam etmektedir.Yeni satış sistemide son derece başarılı Evkur ile hic alakası olmayan bir çok avantaja sahip olan kolay bir şekilde faydalanabileceğiniz bir kredilendirme sistemidir.Detaylarini avantajlarını ilgili sitede okuyarak yada arayarak öğrenebilirsiniz. Sağladığı imkanlar sayesinde de ciddi manada da geri dönüşlerini almaya başladık.Bu vesileylede buradan da teşekkürlerimizi sunarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheatre -- 3 Ekim 2017; 7:28:46 >
  • hometheatre H kullanıcısına yanıt
    Selamlar , burda bahsi diger satıcılar gibi geçmemesi aslında sevindirici bir durum bence. Bahsi sadece daha önce alışveriş yapan ve referans verebilecek kişiler mevcutmudur diye sorulmuştur. Onun dışında herhangi bir şikayet,memnuniyetsizlik vb. Bir durum söz konusu oldugunu düşünmüyorum.

    Memnuniyetlerinizin artması dilegiyle , bu arada kendi adıma söylşyebilirim benim her mesajıma src en kısa sürede cevap atmış ve yardımcı olmuştur orasıda ayrı konu

    Selamlar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.