Şimdi Ara

Kasa Topladım ve 2 Sorum Var! [GÜNCELLEME: Memtest Sonucu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba DH ahalisi,
    dün elime RAM hariç bütün parçalar ulaştı ve kasamı topladım. Aklımdaki 2 soruma kesin bir cevap almadan sistemi çalıştırmayı aklımdan bile geçirmiyorum. O yüzden sizden yardımlarınızı bekliyorum.

    Öncelikle aldığım kasa Zalman Z9 Neo Plus ve bu kasada 5 adet fan var. Fanlardan birini direkt olarak anakarta bağladım, o cepte. Diğerleri ise molex girişe sahip. Şimdi elimdeki Silverstone marka PSU'da 2 adet molex to 6pin kablo var ve bu kabloların her birinde belli mesafelerle 4 adet molex bulunuyor. Bunların amacı tamamen fanın uzaklığına göre kablonun yeterli mesafedeki molex çıkışını kullanmak mıdır? Yoksa her bir molex'e bir adet fan bağlanabilir mi? İlk sorum bu. Tuhaf gelebilir belki ama aklıma takılmış durumda. Tek kabloya fazladan bağlanabiliyorsa 2şer tanesini bağlayarak 5 fanın da çalışmasını sağlamak istiyorum. Olmazsa sadece üstteki 2 fanı kullanacam. Öndeki 2li fan boş boş duracak şimdilik.

    İkinci sorum ise muhtemelen daha da tuhaf soru olacak. Bana sıkıntı çıkmaz gibi geliyor ama o kadar masraf yapınca her şey aklına takılabiliyor.
    8pin kablolardan biri 8pin to 4pin+4pin şeklinde 2ye ayrılmış ancak birleştirilebilir şekilde yapılmış. Bu ayrılmış tarafını işlemciye güç vermek için birleştirip kullandım. Sıkıntı çıkar mı?
    Sıkıntı çıkar derseniz PC'ye ilk startı vermeden önce gidip 8pin kablo falan alacam.

    Cevaplarınızı bekliyorum. Yarın RAM de kargolanırsa Salı günü inşallah canavarı uyandıracağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 3 Ekim 2017; 22:9:36 >







  • Hocam parça parça cevaplayalım. Öncelikle bu gibi konularda tam sistem bilgisi yazmak daha sağlıklıdır. Tüm sistem bileşenlerini marka model şeklinde yazarsanız daha net cevaplar alırsınız.

    Fanlara gelelim; molex bağlantılarda ekstra fan alıp çalıştırmak isteyenler yeterli molex bağlantı yoksa eğer molex çoklayıcı alıp kullanıyorlar. Ve sorunsuz kullanan çok insan var. Zaten sorun teşkil etse çoklayıcı olarak piyasaya sürülmezler. Fanlarınızın tamamını bağlayabilirsiniz. Ancak anakarta direk bağlı olanlar kontrol edilebiliyor molexler ise stok hızda çalışıyor.

    Psu pin girişleri için kendi sistemimi örnek vereyim; benim psu da ( termaltake 700 watt 80+ ) 2 tane 8 pin güç kablosu var. Biri 6+2 şeklinde diğeri 4+4 şeklinde. 6+2 olanı ekran kartına ( msı r9 380 4gb ) 8 pin olarak bağladım. 4+4 olanın 1 tanesini anakart üzerinden işlemci gücü için bağladım ve yanındaki diğer 4 pinlik ise boşta.

    Yaklaşık 1.5 - 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

    Siz yine de tam sistem bilgisini paylaşın. Ona göre daha net cevaplar alabilirsiniz.




  • Cevap için teşekkürler. En azından bu konuda da bilgim oldu ve içim rahat olacak PC'yi başlatırken.

    Sistem şöyle:

    Anakart: MSI AMD X370 Gaming Pro
    İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
    RAM: Corsair Vengeance 16GB 3000MHz
    PSU: Silverstone Strider 700W
    E. Kartı: GTX 1060 6GB
    SSD: Samsung 960 Evo 250GB
    HDD: Seagate Barracuda 1TB

    İşlemcinin güç tüketimi az 65 Watt. Sizdeki gibi 4Pin bağlasam yeterli olur mu ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 2 Ekim 2017; 2:35:14 >
  • Sisteminiz hayırlı olsun, güzel bir sistem, sorunsuz kullanmak nasip olur İnşallah.

    Benim bilgisayardaki anakart ( msı h110m pro vd ) 4 pin işlemci girişine sahip. Ama psu 8 pin giriş mevcut. O yüzden bende diğer 4 pin boşta kalıyor. Sizin anakart 8 pin girişli. Bildiğim kadarıyla anlatayım ama siz yine de anakart kitapçığına bakın. Ve benzer sistem kullanan arkadaşların yorumlarını bekleyin.

    Psu özellikleri karşılamamış olsa 4 pin ile deneyin derdim. Böyle olmuş olsa eğer 4 pin 12v çıkışından yeterli gücü sağlarsa çalışır. Ancak oc gibi işlemlerde sorun yaşatabilir. Ancak sizin psu zaten yeterli sayıda girişe sahip. O yüzden siz cpu için 8 pini bağlayacaksınız.

    Sizin psu için yapılan satış açıklaması : ''Anakart bağlantıları, 1x4+4Pin Cpu, 3 adet IDE, 8 adet SATA ve 4 adet 6+2 Pin PCI-Express ekran kartı çıkışı sunan ve bu çıkışların sadece ihtiyacınız kadarını takıp çıkarabilmenizi sağlayan %100 modüler yapısı ile Silverstone Strider Bronze 700W, slim yapıdaki kablolarıyla hem kasa içi dağınıklığını önler hem de kasa soğutmasına katkıda bulunur.''

    Yani 1 adet cpu için 4+4 pin mevcut. Bu 4+4 olanı birleştirip 8 olarak cpu için kullanacaksınız. 4 adet ise 6+2 pin mevcut.. Bunları da ekran kartı için 6+2 birleştirip kullanacaksınız. Boşta kalanlar zaten ekstra donanımlar için. Sli desteği olduğudan ikinci kart için falan. Kablolar modüler olduğu içinde kullanmadıklarınızı kutusunda saklarsınız kasa içinde boş kablo kalabalığı da olmaz.




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Eyvallah. inşallah sıkıntısız kullanırım.

    Şu anda yaptığım tam olarak sizin dediğiniz gibi. 4+4pini CPU için 6+2pin'i de ekran kartına bağladım. Anakart ve işlemci kurulum talimatlarına baktım özellikle. Anakartın talimatlarında AM4 CPUlar için 8pin olarak bağlayın gösteriyor.
  • Bilgisayara Windows kurduktan sonra sürekli olarak CLOCK WATCHDOG TIMEOUT hatası almaya başladım ve bilgisayarda MEMTEST86 ile Ramleri kontrol ettim. Ve sonuç felaket görünüyor. İade başlattım bile tabii.

    Kasa Topladım ve 2 Sorum Var! [GÜNCELLEME: Memtest Sonucu]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.