Şimdi Ara

İnternete zam kapıda internetten alınan özel iletişim vergisi yüzde elli artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maliye Bakanı Naci Ağbal, önceki gün yeni vergi düzenlemeleriyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalarda en çok dikkat çeken yüzde 40 artış oranıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) olmuştu. Çoğu kişi bu zamma yoğunlaşınca, en yüksek artışın hangi kalemde olduğu gözden kaçtı. Bu ayrıntı ise Ağbal'ın açıklamalarının satır aralarında yer alıyor.

    Peki nedir bu düzenleme? Cep telefonu görüşmelerinden yüzde 25 oranında, sabit telefon görüşmelerinden yüzde 15 oranında ve 'data, internet hizmetlerinden yüzde 5 oranında alınan özel iletişim vergisi (ÖİV)' yüzde 7.5 olarak tek oranda yeniden düzenleniyor. Bir başka ifadeyle telefonla konuşmada ödenen vergi düşerken internet için uygulanan yüzde 5'lik ÖİV, yüzde 7.5'e çıkıyor. İnternetteki verginin yüzde 7.5'e çıkması demek ÖİV'nin yüzde 50 artırılması anlamına geliyor. Buda büyük ihtimalle internet fiyatlarına yansıyacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 28 Eylül 2017; 22:0:35 >



  • Kaçarı yok zam gelecek. Zam bize anında yansır, indirim asla yansımaz. İnternetteki öiv %15'den 5'e indiğinde iss'ler aradaki farkı kendi ceplerine indirmişti. Telefondaki indirim firmaların cebine girecek, vatandaş kazık yemeye devam edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 28 Eylül 2017; 22:19:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternete Yüzde 50 Zam Geliyor


    Yeni yürürlüğe giren torba yasa ile birlikte yılbaşından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Özel İletişim Vergisi'yle birlikte internete de yüzde 50 zam geliyor.

    Bugün yürürlüğe giren torba yasa kapsamında, yeni yıl vergileri yine belli oldu. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden (MTV), Özel İletişim Vergisi'ne, ev kiralarından internete kadar bir çok zam kapıda. En yüksek vergi zammı ise MTV ve Özel İletişim Vergisi yoluyla internet kullanımına geleceği bildirildi.

    TORBA YASAYLA GELEN ZAMLAR

    28 milyar liralık ek gelir büyüklüğüne sahip 124 maddelik yeni torba yasa ile birlikte yılda iki kez alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi, araca göre yüzde 15 ila yüzde 50 zamlanıyor. Sarmalık tütüne gelen vergiler yüzde 100'e varan oranlarda zam alırken, ev kiralarıyla ilgili vergi indirimi de yüzde 25'den yüzde 15'e inerek, yeni yılda ev kiralarında da zamlar bekleniyor. Ayrıca alkolsüz içecekler ve meşrubatlara da yüzde 10 ÖTV zammı aynı torba yasa ile yolda.

    Webtekno'nun haberine göre; düzenlemeyle GSM, ev telefonu ve internet üzerinden alınan Özel İletişim Vergisi yüzde 7.5'te eşitlendi. GSM ve ev telefonu vergileri düşürülürken internet üzerinden alınan vergiler yüzde 5'ten yüzde 50 artırılarak yüzde 7.5'e yükseltildi.


    CEP TELEFONU FATURALARI YÜKSELECEK

    Akıllı telefonların artmasıyla internet kullanımı yoğunlaştığı için cep telefonu faturaları yükselmeye başlayacak. Yani genel anlamda hem mobil hem de evden internete de oldukça yüksek vergi zamları kapıda.

    Bize mustahak herşey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Kaçarı yok zam gelecek. Zam bize anında yansır, indirim asla yansımaz. İnternetteki öiv %15'den 5'e indiğinde iss'ler aradaki farkı kendi ceplerine indirmişti. Telefondaki indirim firmaların cebine girecek, vatandaş kazık yemeye devam edecek.

    Şuanda aktif sözleşmesi olanlarda zamdan etkilenecek mi ?
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Taahhüt süresi içinde zam yapmaları yasak ama vergi artışını yansıtabilirler mi bilmiyorum.
  • 50 lira yalın internet kullanan biri



    Yüzde 18 KDV yüzde 5 oiv ödüyordu. 5 oiv 7.5 olacak.



    2.5 lira oiv 3.75 liraya çıkacak.



    50 liralik bir paketin vergisi 1.25 lira artacak

    100 liralik bir paketin vergisi 2.5 lira artacak.



    Sabit telefon ile birlikte kullanan abonenin sabit telefonu için ödediği yüzde 15 lik oiv yüzde 7.5 a düşecek.



    Bu da sabit telefon artı internet kullanan abonelere indirim olarak yansıyacak. (oparator yansıtırsa)



    Kısacası evet vergi artışı var. Ama genel olarak bakıldığında vergiler düşürülmüş. Haberlerde bir abartma var. He bu bize yansimayacak oparatorlerin cebine kalacak. Paket fiyatlarında indirime gideceklerini sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Haberlerdeki abartma "internet faturaları %50 zamlanacak" şeklindeki palavra. Fatura değil, faturadaki %5 vergi zamlanıyor yani genel olarak zam oranı %2,5
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.