Şimdi Ara

2018 F/P Tatil Fırsatları (Ana Konu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.850
Cevap
127
Favori
207.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar

    2018 F/P Tatil Fırsatları (Ana Konu) Adlı konumuz aktiftir.

    İyi forumlar dilerim.

    (Bu mesaj yeri Konaklama fırsatlarına ayrılmıştır)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Voyage Belek 2018 Değerlendirme


    Aslında bu sene için normalde 16-21 Eylülde Güral Tekirova'ya gideceğim ama zorunlu 1 hafta izin çıkınca kış ortasında ve mayısa kadar kullanma zorunluluğu olunca Nisanın son haftasına istedim ve 22-26 Nisan için otel bakmaya başladım. Denize girilemeyeceğini düşündüğüm için mutlaka dışarıda ısıtmalı havuzu olan bir otel olmalıydı. Titanic Deluxe Bodrum baktık, Bodrum serin olacağını düşünerek rotayı Antalya'ya çevirdik. Onda o var bunda bu var derken aslında eylülde ödeyeceğimiz para kadar paraya Nisan'da 4 gece Voyage Belek aldık. 2590 TL 4 gece için ödedim. Gelelim değerendirmeye.

    Resepsiyon ve karşılama:
    Otele geldiğimiz saat tam 11'di. A blok kara manzaralı almıştık ama fotoğraflarda A bloğun arkadaki ana 2 binadan ayrı bir blok olduğunu otele girince fark ettim. Ben blokları A ve B şeklinde düşünüp birinin kara tarafına bakanı olacak sanmıştım ve bunu ETS görevlisine belirttim tabi yapacak bir şey yoktu ama saat 11.10'da odanız hazır dedi ve ana bina yandan deniz manzaralı diye geçen bir oda vermişlerdi. Bu upgrade hoş oldu. Alırken aralarında 600 TL fark vardı. Zaten direk deniz manzaralı oda yok, çünkü otel 2 denize dikine bina şeklinde konumlandırılmış.

    Yeme İçme:

    İlk gün erken girmemiz dolayısıyla a la carte rezervasyonunu aradık hemen ve Balık A la carte'a rezervasyon yaptırdık. Ertesi gün Kebappa, 3. gece Rum A la carte'ı Ela Ela'ya rezervasyon yaptık. Sadece son gece ana restaurantta yemek yedik. Balık A la carte Adult Havuz başında ve beğendim. Hizmet zaten yeterliydi ama mezeler vs. hoşuma gitti. Kaya Levreği tercih ettik. 2. gün Kebappa'ya gittik gerçekten müthişti, gelen mezeler, yemekler vs. 19'da girip 22'ye kadar oturduk. Zeynel vardı bize yardımcı olan çok ilgiliydi. Dur dinlen ye gerçekten o şekildeydi. 3. gün akşamı Ela Ela'ya gittik bizim cacık olmuş caciki, fasulaki vs. bildiğin bizim yiyecekler ama isimler farklı. Kebappa'dan sonra yiyecekler bana zayıf gibi geldi ama bunun da eğlencesi çok iyiydi. Yarı Yunanca, yarı Türkçe fasıl vardı. 3 a la carte da geçerli not aldı diyebilirim.

    4. sabah köy kahvaltısı için rezervasyon yaptık ama normal kahvaltıdan pek farkı yoktu. Sadece önünüze servis geliyor ve kebappa restaurantta oluyor. Gidilmese de olur ama hepsi ücretsiz olduğundan denemek istedik.

    Öğlenleri ve 1 akşam ana restaurantta yemek yedik. Restaurant 2 katlı ve üst kat adult, alt kat normal. 16 yaş altı giremiyor. Daha önce bu konsepti görmediğimiz için ne olacak ki diyordum ama çocuk sesi gerçekten fazlaymış, çocuk olmadığında anlaşılıyor. Yemek çeşidi olarak sueno'nun yarısı diyebilirim ama atıyorum sueno'da aynı etten 3 farklı yemek varsa burada 1 vardı. Sueno'da çeşit fazla gibi görünüyor ama kalite ve tat daha iyi gibi geldi bana. Özellikle tatlı menüsü sueno'ya direk 5 basar. Fıstıklı sarma, çikolata şelalesi vs. sueno'da göremeyeceğimiz cinstendi. Sadece tatlı yediğimiz öğlen oldu, çünkü yemekten sonra fırsat kalmıyordu. :)

    Yemeklerde servis gayet yeterli. Masaya oturduğunuz anda belki 5 kişi soruyor içeceğiniz gelene kadar. Bu anlamda sueno'da çok iyi ama orada 5 dk sonra geliyorsa içecekler burada 2 dk geçmeden masaya içecek gelmiş oluyordu.

    A la carte restaurant'lar gündüz snack olarak hizmet veriyor. Bunlar yeterliydi, 12 ile 16 arasında öğlen yemek yemeyip genelde 2 farklı snack kullandık.

    Minibar anlamında sueno ile arasında bir fark yok. Her gün standart içecekler ve 2 bira şeklinde dolduruluyor. Odada şarap mevcuttu, suenoda ise deluxe'ta vardı Golf'te yoktu.

    İçki kalitesi benim tatil araştırırken baktığım özelliklerden birisi, gidip de bira diye su içeceksek bir anlamı yok. İçkiler kaliteliydi fakat biralar sadece Efes şişe olarak veriliyordu. Eğer Becks içmek isterseniz fıçı olarak dolduruluyor. Daha çok zaten kokteyl içildiği için gündüz kokteyllerini beğendim. Sueno mu voyage mı derseniz fark yoktu bence. Ama innvista'da yaptıkları mojito hepsinden iyiydi bence. :) Akşamları a la carte'larda rakı içtik genelde, şaraplarını beğenmedim kavaklıdere veriyorlardı, kırmızısı acı geliyor bana.

    Oda Temizliği:

    Herhangi bir sorun yaşamadık. Her gün sabah biz kahvaltıdayken genelde tamamlanmış oluyordu. Daha önce konakladığımız otellere göre farklı olarak diş fırçası ve diş macunu dikkatimi çekti ve buklet ürünleri daha kaliteliydi.

    Animasyon:

    Gün içinde neredeyse hiç bir aktiviteye katılmadık. Zaten mevsim olarak ana havuzda yapılan aktiviteleri tercih etmedik. Akşamları normalde sezon 15 mayıs açılış yazdığından 3 gece canlı müzik vardı havuz başında, açık hava discosu modundaydı ve daha hoştu bence. Ana havuzun oradaki barda yapılıyordu, güzeldi. Son gece sezonun açılışı dediler açık hava discosu olarak açıldı ve şuanda adını hatırlamadığım ama ünlü bir Türk Dj vardı. Işık partisiyle beraber güzeldi. Sueno'ya gidenler bilir ondaki 22.30'da yapılan açık hava discosu modundaydı. Ondan tek farkı servis elemanı sayısı fazlaydı ve masalara çok hızlı servis yapılıyordu. Normal yapılan akşamları animasyon gösterileri kapalı balo salonunda yapıldı, standart gösterilerdi diyebilirim. Ekstrası yoktu. :)

    Havuz ve Deniz:

    Otelde 3 adet büyük havuz var. Ana havuz, adult havuz ve garden havuz. Ana havuz su sıcaklığı 22 derece, Garden ve Adult Havuz ise 28 dereceydi. Garden'a çocuklar girdiği için hiç girmedik. Ana havuza sadece girmiş olmak için 1 kez ıslandık çıktık. Tamamen Adult Havuz'da zaman geçirdik. Sabah kahvaltıdan sonra 10.30'da falan gittiğimizde gayet yer bulabildik. Yer olmasa bile gördüğüm kadarıyla şezlong ayarlanıyordu. Oteldeki tüm havuzların çevresi ahşap zemin. Dolayısıyla çıplak ayak olarak yürünebiliyor, denizdeki iskele gibi. Adult tarafında olduğumuzdan şezlonglara ayrılmış 2 patenci vardı ve cam bardakla servis yapılıyordu. Çok hızlılardı. Çerezler sueno'dan kötüydü. Sueno'da çerez istediğinizde badem-antep fıstığı-fındık geliyor burada ise bunlar olsa da karışık olduğundan biraz sarı leblebi basılmış şekilde geliyor. Her gün 11-17 arası havuz kullandık üşümeden. Aslında burayı tercih sebebimizde buydu zaten. Hava 28-34 arasında değişti 4 gün.

    Denize 2 gün gittik, 1 gün 5 dk daldık çıktık diğer gün ise sadece ıslandık. Deniz soğuktu 18-19 derece civarındaydı. Tipik belek denizi dibi bulanık. 2 iskele var, 1 tanesi adult diğeri ise genel olarak hizmet veriyor. Yalnız otelin en büyük eksiği bence iskelede bar olmaması. Sueno'da akşam iskelede içkinizi alıp oturabilirsiniz burada ise sadece iskelede şezlonglar var. Bar kısmı kumsalın arkasında kalıyor. Alıp iskelede oturup dalga sesiyle içeyim diyeceğiniz bir ortam yok. Şaşırdığım ve bence en olumsuz yönü buydu.

    Ana havuzun küçük olduğu görüşündeyim. Yazın sıkıntı olacaktır. Sueno'nun oteli tamamen dönen havuzuyla alakası yok.

    Otel Konukları:

    Tamamen Alman, İngiliz ve Rus turistlerden oluşuyordu. Balayı çiftleri hariç bizim gibi Türk neredeyse görmedim. Maalesef fiyatı bize yüksek geldiği için tercih edemediğimiz ortadaydı. Üzücü bir durum bence.. Otel tamamen doluydu bu arada ama kalabalık hissetmiyorsunuz.

    Aquapark:

    Sueno ile kıyaslanamaz. Bu konuda sueno 5 gömlek üstündür. Standart kaydıraklar hariç botla kayılan bir yılan vardı sadece onu deneyimledik eşimle. Sueno'daki yılandan daha ürkütücüydü ve geniş alana düşüyorsunuz. 2 çift aynı anda kayabiliyor. Olumsuz yanı otelin aquaparkta asansör yok. Ben bile 29 yaşında nefes nefes kaldım çıkarken. Seneye tekrar annemlerle tatile giderken voyage'a gitmemek için bir sebep mesela bu. 50 yaşında kadın o merdiveni 2 kez çıkamaz ama sueno'da üst üste 5 kez asansörle çıkıp kaydıraklara gidiyordu. Hatta teyze yarın da gelirsin bugün yetmedi mi dediklerini biliyorum.

    Çıkış:

    Son gün 17'de otelden çıktık. Kapalı havuz kullanmadık. Çıkış günü 15.30'da havuzdan ayrıldık ve snack'te bir şeyler yiyip. Spa tarafında hamamda vs duş alıp yola çıktık. Vitamin Bar spa tarafındaymış en son gün çıkarken bir şeyler içtik.


    Yemek
    Voyage > Sueno

    Alacarte
    Voyage > Sueno

    Animasyon
    Sueno > Voyage

    Havuz
    Sueno > Voyage

    Deniz
    Tipik Belek Denizi, rezalet.

    Temizlik
    Voyage = sueno

    Aquapark
    Sueno > Voyage


    Tekrar gider misin derseniz eşim ile gideriz ama maaile 8 kişi tercihim olmaz. Voyage'da kullanılan malzeme kalitesi daha yüksek ve hizmet daha hızlı. Dizayn'dan dolayı (ahşap döşemeler havuzda vs.) biraz daha elit bir ortamda olduğunuzu hissettiriyor. Ama asla sezonda falan 7 bin lira vermem. Hoş ben o parayı hiç bir otele vermem. Şimdiye kadar en yüksek 2 kişi için 2.900 ödedim o da 4 ay sonra Güral için. Ödenen paralara göre son 2 senede gittiğim otelleri kıyaslarsam:

    Sueno Deluxe: 22-27 Mayıs 2016 - 3.650 TL - 6/10 (Maliyet yüksekliğinden o aya göre)
    Wow Bodrum: 22-27 Ağustos 2016 - 2.090 TL - 6/10 (İçki kalitesinden ve yemek kalitesinden puan kırıldı)

    Cocos The Club Bodrum: 15-18 Temmuz 1.290 TL - 4/10 (Sadece deniz için bu puan - otel tam bir emekli oteli)
    İnnvista Belek: 19-22 Temmuz 2017 1.550 TL - 8/10 (Maliyet fayda oranı çok iyiydi. Tek sıkıntı denize sıfır değil)
    Sueno Golf: 18-23 Eylül 2017 2.500 TL - 8/10 (Bu fiyata göre deluxe tarafından yararlanmak ve hizmet kalitesi)

    Voyage Belek 22-26 Nisan 2018 2.590 TL 7/10 (Yukarıda detaylar yazılı)
    Güral Tekirova 16-21 Eylül 2.880 TL - ??? Bakalım nasıl olacak.


    Geçen seneden sonra bir daha Temmuz'da Antalya'ya gitmemeye tövbe ettim. 50-52 derece nedir. En güzeli eylül 35-40 derece arasında hava. Deniz ılık :)

    Atladığım bir kısım varsa söylerseniz ekleyeyim. Geleli 20 günü geçti unuttuğum kısımlar olabilir. Herkese şimdiden iyi tatiller.


    Oda Manzarası


    Adult Havuz


    İçkiler


    Tatlı Tabağı


    Kebappa A la Carte


    Ela Ela A la Carte


    Balık A la Carte
    Sana cevap yazarım da, gerçekten değmez 3-5 gün forumdan uzak kalmaya...



    Bir tane adam akıllı öneri yazmadan, millete laf atarak 1 yıl mesaj gönderiyorsun şurada. Butik otel bile olsa bir değerlendirme yap yahu !



    2 senedir tatil fırsatları konusundayım, uzun süre konakladığım tüm tesisler için değerlendirmelerimi yazdım. İşine yarayan olur veya olmaz ama bir şeyler paylaşmaya çalışıyoruz.



    Yol konusu da bu konuda konuşulması çok mantıklı, çünkü geçmiş tecrübeler belirtiliyor. Antalya’ya bilmem ne üzeri gitme yol daha kötü dendi mesela dün bir arkadaşa, bunda be gibi bir kötülük var? İnsanlar bilmediği yollarda zaman kaybetsin veya zorlansın daha mı iyi?



    Ayrıca şurayı gezeriz, burayı gezeriz lafın da bana geldi muhtemelen ama Pamukkale turistik bölgedir, Salda Gölü turistik bölgedir. Dersen ki sadece otel sorulsun (bu yetkin olmadığı görüşündeyim) o zaman o bölgelerden otel sorar insanlar bir başkası da yorumlar yine aynı yola gelir cevaplar.



    Türk misafir konusunda da kim kaçta gidiyorsa gider. Bu sene shafter 8’de gitti diye seneye sana x+300 fiyat çıkartmazlar. Senin mantığına göre konuşursak 14 giriş otele olimposta akşam 21’de gireceğim. Bu mantıkla bana çok daha ucuz versinler o zaman. İşletmeler bunun hesabını yapar ve zararlı çıksalar eminim ki 13.59’da bile odaya almazlae kimseyi. Biri erken gelir, diğeri geç gelir ortalaması normal saatte denk gelir.



    Konu içinde dediğin gibi alakasız yorumlar varsa 2-3 fırsat paylaş da yararlanalım o zaman. Herkese laf yetiştireceğine fırsat paylaş biz de bu geceden çıkalım yola veya tatili uztalım.
    Merhabalar

    Konudaki bilgi akışını ve insanların konaklama yaptığı yerler hakkındaki bilgi ve deneyimlerini aktardığı mesajları gölgede bırakıcak derecede yorumlarınız var.insanları kışkırtıcı ve tahrik edici mesajları artık bir kenara bırakın ve insanların bilgi alma hakkını gasp etmeyin..konu dışı mesajları sileceğim.tartışmaya mahal vericek kişi ya da kişilerin mesajlarını silerek gerekli yaptırımları uygulayacağım.lütfen sizlerde kuraldışı olduğunu düşündüğünüz mesajları şikayet butonunu kullanaraktan bizlere bildiriniz.
    2018 MAYIS AYI 1.DÖNEM FİYATLARI

    (2 KİŞİ 5 GECE KARA TARAFI)

    Alva Donna exculv =1723 tl

    Ic Santai =1595 tl

    Ic Green =1678 tl

    Aska Lara =1528 tl

    Belis =1980 tl

    Arcanus =1020 tl

    Ulusoy =1122 tl

    Long Beach =1590 tl

    Ramada Lara =900 tl

    Lara Family =810 tl

    Selectum =2592 tl

    Asteria =1800 tl



    2 KİŞİ 5 GECE DENİZ TARAFI

    Spice =1485 tl

    Tat Beach =1475 tl

    Crystal Sunrise =1416 tl

    Amara prestige =1800 tl

    Mega Saray =1914 tl

    Mega Saray havuzlu Od.=2030 tl



    SPICE 2016 mayıs =1428

    SPICE 2017 mayıs =1500

    SPICE 2018 mayıs =1485
    belekte başka otelmi varda suenodan başkası paylaşılsın

    eskeza regnum .calısta. cornalıa diamond- maxx royal-glorıa serenety. kaya palazzo falan gidilirse ne yazılır merak edıyorum hemen bır tık altı olan susesi adam&eve voyage rixos selectıum da unutmayalım belki bı tık denecek farkda yok aralarında



    işi gücü böbürlenmek olan her cümlesinde sonradan görme oldugunu belli eden her yazısında kendisini önemli bir sahsıyetmış gibi gosterende tıksinti geldi

    koca forumda 4 tane favorı baslıgım var bıriside bu topıc aklım cıkıyor yazısını gorucem dıye

    dur durakta bılmıyorki devamlı satır aralarında gizli bobürlenme kendını onemseme yedıgını paylaşma aslında buda paylaşma degil kendısı icin övünc kaynagı goruyor sız paylasım sanıyorsunuz

    bolgeyı avucumun ici gibi bilirim bolgedeki bir cok otelin konseptlerıne az cok hakimim F/P olarak suenoya 5 basacak alt orta ust katagori 20 otel sayılır ama ıllede sueno derim

    herkesın oncelıgi beklentısı butcesı farklıdır bunu bı ogrenebılsek olacakda gıtıgımız otelı ovmekten baska bı sey yapmıyoz artık ne yenıyor ıcılıyorsa kafa yapıyor galıba

    yukardakı bazı otel isimlerı verdımya ora gıdılse yıgıtlıge mok surulmemek icin valla begenılmez o derece oldu yani sueno ve dıgerlerı dıye ayrıstırlır

    hepsı aynı rengın lacıverdı yeme icme konusunda aynı yemekler aynı meyveler aynı tatlılar ne fark var yahu... ickiler fark eder dicem de hangı ickiyi istersen verıyorlar markası ıle beraber biraz oda kalıtesı bıraz hızmet kalıtesı gozlemleyebılırsınız) ( bu sene her otel kırgız dolu o farkda yok denecek kadar az) birazda mimari ve peyzaj farkı oda oyle gozunuze sokulacak at deve farkı degıldir asırı fıyat farkına degmez

    forumda hıc granada luxury den bahsedıldıgını duydunuzmu yada yukardakı otellerden yada papıllonlardan.. granada luxury nın enbuyuk eksısı diger otelerden tek farkı denize sıfır olmaması aynı tıtanıc deluxe gibi ama dıger yonlerden artıları var mesala maxroyalda 10 bın tl tatilyaptıgınız yerde limak atlantis yada cornalıa deluxede 5 bın tl verıyrosunuz 5000 tl fark ne bıraz oda bıraz hızmet bıraz ıckı yemekler aynı yahu bu farka 5000 verıldımı acınır be. regnum en cok pasta ve cıkalatalarıyla fark yaratır dıger otelerden bu ayrıstırır ne yıceksınkı 2 kat fazla odeyesınki


    neyse bız kaldıgımız yerden suenodan devam edelim abicim oranın bademi fındıgı bile farklı hepsınınde tedarıkcılerı uç asagı bes yukarı aynıda kalıte farkı nerden gelıyor anlayabılmiş degılım

    belek otellerınde en buyuk farkı the land of legend yaratmıstır oda bızım turk ınsanına uymaz her sey paralı
  • Merhabalar
    2018 F/P Tatil Fırsatları Ana Konumuz aktiftir.Bütün üyelerimize sevdiklerinle beraber keyif dolu tatil günleri diliyorum.
    (BU mesaj yeri konaklama fırsatları için ayrılmıştır)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 2018 için erken rezervasyonlar ne zaman başlıyor arkadaşlar?
  • Dae-su Oh D kullanıcısına yanıt
    Kasım ayı içinde başlar.
  • 2017'ye göre daha pahalı olacağı söyleniyor. Hadi hayırlısı..
  • Hiç ümidim yok hayırlısı
  • Hayırlı olsun
  • Otel sayfalarından fiyatları belli olanlardan başlayabiliriz bence . bildiğim aska lara ve aquasis deluxe fiyatları belli
  • Beklemedeyiz
  • Yeni yılın konusu hayırlı olsun. Umarım reklamcılar bu konuda kendi otellerine müşteri çekmezler.

    Yerimizi alalım önlerden
  • jıva beach 1 9 temmuz 8 gece 3672
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssfea

    jıva beach 1 9 temmuz 8 gece 3672

    nerden baktınız hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssfea

    jıva beach 1 9 temmuz 8 gece 3672

    Geçen sezon 4 gece 1700 civarındaydı sanırım sert bir artış görünmüyor
  • Ets ve jolly acarsa erken rezervasyonu konu ozaman aktif olur bence ama daha onemlisi gecen seneki konuda aktif olan tecrubeli bazi arkadaslarin kalbi kirilmis olabilir umarim gönül koymayip burayada tecrubelerini paylasirlar.
  • Yerimizi alalım beklemedeyiz herkese iyi tatiller
  • Onlerden yerimizi alalım...
  • Düzgün fiyatlar ummuyorum,her sene ne kadar zam yaparız derdindeler çünkü,keşke konu başlığı "tatil fırsatı" içerikle aynı olabilse.
  • radapaz kullanıcısına yanıt
    kendi sitesinden ulaştım telefonla donus yaptılar ekım sonunda zam gelecek dediler dedım daha başlamadan ne zamammı şaka gibi biz nisandan beri 2018 rezarvasyonu yapıyoruz dediler.
  • ssfea S kullanıcısına yanıt
    Bu nedir arkadaş sanki banka kredisi satıyorlar
  • Jiva beach nasıl bir otel arkadaşlar gidenler var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.