Şimdi Ara

bazı kanallarda donma, kararma ve mozaiklenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bulunduğum yerde kablo tv yok, ben de yaklaşık 2 hafta önce dsmart'a üye oldum. Siyah bir kutu verdiler. Nat geo kanalları, planet kanalları, fx, fox crime, fox life ve 24kitchen kanalları dışındaki tüm kanallarda yayın gayet kaliteliyken daha ilk günden beri bu kanallarda sık sık ve izlemeye imkan vermeyecek düzeyde mozaiklenme, ekran kararması yaşıyorum.

    Kaç sefer müşteri hizmetleriyle görüştüm. Kapat aç, kablo çıkar tak. tp değiştir, sinyal seviyesi ve kalitesini söyle, farklı bir hdmi kablosuyla dene vs. neticede düzelmedi.

    En sonunda kutuyu bayiye götürüp ücretsiz denettirebilirsiniz, eve çağırırsanız ücret isterler, çanak ayarlarınıza da baktırabilirsiniz, dsmart teknik servisi şu kadar alır, dışarıdan da yaptırabilirsiniz noktasında kilitlendi olay.

    Apartmanın merkezi uydu sistemini kullanıyorum. Bu kanallar önceden başka bir frekanstaymış ama fox frekansına aktarıldıktan sonra başlamış bu sorun deniyor. Diğer tüm kanallar sıkıntısızken ve tek amacım belgesel iken 8-10 kanal içindeki 3-4 belgesel kanalının sorunlu olması canımı sıktı. Apartman yöneticisi ile muhatap olup -ki nasıl tepki verecek sürpriz- servis çağırtmak dert, çağırsa bile kendi tanıdığını çağıracaktır bu durumda da sorun devam ederse dsmart bu sefer yapan kişi iyi yapamamış diyerek kendi teknik servisine yönlendirecektir ki dsmart servisi bile gelecek olsa, yapacağı ayarlardan sonra sorunun düzeleceğinin garantisi yok.

    Hafta içi kutuyu bayiye götürüp deneticem. Hoş, sorun ondan değil ya zaten.

    Ayrıca daha yaz havalarında böyleyse, kışın düzgün kanalların bile yayınlarının kopabileceği endişesi var. Hiç güven vermedi. Digitürk kullanan arkadaşlar bazı kanalların 1-2 gün kesilebildiğinden bahsetti. Çanak dönmesi, ıvır zıvır. Her seferinde servisle muhatap olunması, para istenecek olması...

    Malum bizim ülkede herkes her şeyin uzmanı. Kanallar kötü dediğimde bile yönetici, kapıcı vs çıkıp bizim kanallarda sorun yok diyecektir. Ana akım tv kanallarından bahsedecekler işte tipik.


    Bu çanak ayarı işe yarar mı? Uğraşmaya değer mi? Ne önerirsiniz?

    tivibu'nun modemden tv'ye bağlanan veya uydu alıcılı sistemi daha mı iyidir? Hiçbir kanalda sorun olmadığı halde 8-10 kanal niye böyle sıkıntılı olur?

    Ayrıca cuma ve cumartesi geceleri geç saatlere kadar uyanık kalabildiğim için takip ettim, gece 1-2'den sonra bu sıkıntılı kanallar da düzeliyor. Takılma, donma, kararma olmuyor. Ancak prime time denilen vakitlerde, gündüz vakitlerinde izleyemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locturnal -- 26 Eylül 2017; 20:26:33 >



  • Cihaz sıkıntılıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seades

    Cihaz sıkıntılıdır.

    Yarın bir aksilik olmazsa bayiye götürüp kontrol ettiricem. Umarım öyledir de uğraştırmaz beni. Bir belgesel keyfim var.
  • Valla benim kuruluma geldiklerinde çanağa ayar cektiler yeni olmasına rağmen yoksa dediğin gibi yapıyordu hocamda cihazın modeli nedir?
  • dsmart pişmanlıktır kardeş yol yakınken iptal et kurtul sonra çok pişman olursun .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz arızası bu hocam iletmiyordur ısınma vs yapıyormu cihaz kontrol ettinizmi ? ara bağlantı kablolarından da yapabilir
  • Cihazla alakası yok. O kanallar bir çok kişide mozaiklenme sorunu yapıyor. Keza bende de aynı sorun var. Bunun çözümü kaliteli bir lnb kullanmak ve çanağa çok ince ayar yapmak. Boş yere cihazınızı ordan oraya götürüp değiştirmeye çalışmayın.
  • Aynen ince ayar sorunu bu. Merkezi sistemde başka boş giriş varsa çıkarıp diğerine takın. Benimkini öyle düzeltmiştik. Nedense çekim güçleri farklı farklıydı girişlerin. Ama tabi çanak antende bi mevzu vardır direk antene hassas ayar çekilmesi lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam d smart almayı düşünürken bu hiç iyi olmadı antene ince ayar çekmek nedir ya uyduruk kıytırık HD alıcılar bile cam gibi mozaiklenmeden gösterebiliyorken d smart nasıl mozaik olup donuyor ben anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Al hocam birsey olmaz digiturkun ustune oyle iyi geldiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı kontrol ettirdim, hiçbir sorun yoktu. Benim binadaki santral ve/veya çanakta sıkıntı var sanırım. 1-2 gündür nat geo kanalları çok iyiydi, bugün biraz bozdu. Planet kanalları ise hiç iyi değildi eskisinden de kötü %12-15'e düştü sinyal. Fx kanallarını kontrol edemedim. Yöneticiyle konuştum bakalım. Yarın tekrar bir arar sorarım müdahale etti mi, etmediyse ne zaman arar çağırırız diye.
  • Çanak antenden kaynaklı bir problem d smart ile alakası yok. Fox grubu kanalları ayrı bir tpde tivibu ile dsmart ortak kullanıyor. Tivibu al yıne aynı kanallarda problem olur. Çanak antenin sınyallerı dusuktur. İnce ayar gerekiyor.
  • Aynı sorun bendede var. Bugün yeni 2 çanak 2 lnb taktırdım 57-58-19-52 vs... bu kanallar hiç çekmiyor. ilginçtir diğer kanallar canavar gibi çalışıyor. Yarın ev içindeki kabloları kontrol ettirip deneteceğim. Zira bugun D-smart yetkili servise cihazı götürdüm adamlar kendi tv'lerine bağladılar tüm kanallarür sorunsuz calışıyor. Çanak ve lnb'leri takan ustamızın dükkanında'da denedik ordada sorunsuz çalıştı. Bizim evde çalışmıyor ne hikmetse. Tekrar ev içi kabloları değiştirip deneyeceğim. Buradanda yazarım sonucu. Ayrıca bu kanallar birkaç senedir hep sorunlu ama bu 4-5 kanalda böyle. Diğer türlü D-smart kanallarından vs... sorun yaşamazsınız. Son bilgi olarak cihaz mülkiyeti size ait değilse 20 TL verip uydu alıcılarınızı D-smart yetkili servislerden yenisiyle değiştirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfighter -- 2 Ekim 2017; 22:20:44 >
  • Arkadaşlar bende de merkezi sistem nedeniyle fox grubu kanallarında donma mozaiklenme vardı. Fx Foxcrime 24 kitchen ve Neo Geo kanallar. Diğer bütün kanallar netti.

    Dsmart modüllü üyeyim.

    Bende ssorun çözüldü. Cam gibi oldu kanallar.

    Apartman merkezi sisteminden daire içindeki ilk girişe Atlanta marka sinyal yükseltici taktım. Tertemiz oldu görüntüler.

    Beni çok yordu bu sorun. Merkezi sisteme de müdahale işe yaramıyordu. Herkes yararlansın diye yazıyorum.

    Atlanta Al-02 Sinyal yükseltici

    http://www.hepsiburada.com/atlanta-al-02-in-line-sinyal-guclendirici-20-db-p-EVATLANTAAL02?magaza=Antenci
  • ben modül kullanıyorum vestel 49fa7000 modeli var . evdekilerin demesine göre 3 5 saat izledikten sonra kumanda devre dışı kalıyor üst tarafta ki rakamlar basmıyor . ses açma kapama p + p- den kalan değişiyor ama tuşlayarak kanal geçmiyor tv yi aç kapat yapıyoruz düzeliyor. n11 den kumanda aldım o da aynısını yaptı. canlı destekten vestele yazdım daha önce böyle şikayet gelmedi dediler. d smart yazılım güncelle dedim daha eski bir tarihli yazılıma döndü modülüm.. ama kanalları hala açıyor bakalım kumanda yine sapıtacak mı. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba.
  • Aynı sorun bendede vardı herşeyi denedim bu sinyal yükselticiler gilan hepsi hikaye merkezi sisteme bağlı olan türksat uydusunun lnbsini desibeli yüksek bir lnb ile değiştirdik sorun ortadan kalktı kaliteli ve yüksek desibelli lnb alacaksınız dostum next gold serisi aldık .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.