Şimdi Ara

Kazanli Utu tavsiyesi Philips mi Tefal mi daha iyi?? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
122.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Biz de philips GC 9682 ile Tefal GV 9591 arasında kaldık.
  • Philips çok güzel şahane... 24 ay bitene kadar.. sonrası arıza rezillik, bi dünya tamir masrafı... bir daha asla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde markasına güvenerek 6 yıl önce philips kazanlı ütü almıştık. Anti kireç özelliğine rağmen ütü kireçlenme yaptı, zaman zaman buharla birlikte kireç püskürttüğünden bütün elbiseyi mahvettiği zamanlar oluyordu ama tonla para verdiğimizden sineye çektik, en son arızalandı pompası bozulmuş fiyatı 350 TL dediler yaptırmaya değmez dedim, yeni ütü arıyorum ama bu kötü tecrübeden sonra, artık tercihim Tefal olacak.
  • Arkadaşlar merhaba.

    Ütü araştırması yaparken konuyla karşılaştım ve yazmadan edemedim.

    2015 yılında philips azur akıllı ütüsünü aldık 2800 watt olanından. Akıllı ütü ve o zaman bile hatrı sayılır bir meblağ vermiştim ütüye. İlk zamanlar güzel çalışıyordu fakat garantisinin bitmesine yakın buhar vermemeye başladı, garantiye verdim pompasını değiştirmişler bir de termostat ayarı falan yapmışlar. Daha sonra ütüden hiç randıman alamadık. O kadar para verdik çöp olmasın diye geçenlerde tekrar servise verdim, neyse ücreti ödeyelim yapılsın yeter ki diye, servis; anakartın bozuk olduğunu ve çok maliyetli olacağını, 300 TL para verin bunu alalım yerine Philips uyduruk bilmem ne modelinden verelim dediler, internetten baktım ütünün fiyatı zaten 300 TL civarında, hem ütümü vereceğim hem de aynı paraya alacağım, saçmaladılar resmen.

    İşin ilginç tarafı ütü her şekilde çalışıyor, tüm reaksiyonları tam, yani ütü ütülemek istiyor ama buhar vereceği zaman içinden çır çır çır tar tar tar diye ses çıkıyor ve titreşim yapıyor, pompada sıkıntı var belli, ya kırıldı ya da birşeyler oldu, çünkü çalışıyor ütü... Servis baktıktan sonra içini bir de ben açayım dedim, açtım baktım ki pompanın olduğu taban kısmına hiç dokunmamışlar bile, anakart bozuk deyip sallamışlar başından geçmişler... Velhasıl bir daha philips ütünün yanından dahi geçmem. Şuan 700-800 TL arasında benim bu ütü ve hiç oldu gitti yani.


    Şuan kazanlı ütü bakıyorum BİM'e tefal gelmiş ama modelini yazmamış uyanıklar. Tipinden anlamaya çalışıyorum ama tefalin sitesinde bile öyle bir tip yok, sanırım BİM, TEFAL'e söyledi bana ucuz yollu bir kazanlı ütü yap iteleyeyim dedi. İnternette benzeri var ama benzerinin arkasında kireç haznesi falan var ve internette 800 TL civarında, BİM'de satılan ise 600 TL ama dediğim gibi kireç haznesi yok. Sanırım diğer sitelerde görünenin düşük modeli olsa gerek, o zaman 600 TL yine pahalı yapıyor malesef...

    Kazanlı mı kazansız mı bir türlü karar veremedik daha, çok pahalı birşey de almak istemiyorum bozulunca çöp oluyorlar çünkü.
  • Evet var mı güncel 1600 e kadar tavsiyesi olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dadas2558 kullanıcısına yanıt

    ben ütü konusunda sadece tefal alırım ve aldırtırım


    her zamanda en üst modelini alırım


    bende ve kardeşimdede tefal var gv9460 modeli


    ondan önceki kazanlıda tefaldi benim


    arkadaşım philipsçi olduğu için ona philips aldım


    bütçene denk bir tefal bak derim

  • Ben Tefal diyorum.


    Yalnız yeni çıkan Tefaller değil önceki seriler. Anneme aldığım Tefal ütü (GV 9560) garantide bakım sırasında bozulunca aynısından stokta olmadığı için üst modelini verdiler. Hiç sevmedik. Yeni serilerde su püskürtme olayı da yok. Malzeme kalitesi de öncekilere nazaran kötüydü. Annem garantiden gelene alışamadığı için yeni aldığım diğer ütü de GV 8981.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-X -- 25 Aralık 2020; 15:3:29 >
  • Emre-X kullanıcısına yanıt

    şimdiki ütüler hep otomatik


    ısı ayarı yok


    bilemem ne ayarı yok


    hiç kullanışlı gelmiyor bana

  • JackDaniels kullanıcısına yanıt

    Şu an alsam yine bu 3 ütüden birini tercih ederim. Hepsi ısı ayarlı. Maalesef fiyatı çok yüksek şu an ve piyasada bulmak da zorlaşıyor.


    Kazanli Utu tavsiyesi Philips mi Tefal mi daha iyi??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-X -- 5 Haziran 2021; 21:29:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.