Şimdi Ara

AKK Kalktı Hızım 1 Mbps Oldu İnternet Kullanılamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, her iyi şeyde olduğu gibi TurkNet'le bir süredir olan güzel performansım son birkaç günde felaket duruma geldi. 75 Mbps kullanıyorum, eskiden modemde SNR Marginim 11-12 civarıydı, hızımı gayet rahat alıyordum. Arada yavaşlamalar oluyordu ama çok önemli bir şey yoktu. Sonra aniden hızım fena bir şekilde düşmeye başladı, SNR Margin 4-5'e kadar düşüyor, hız testi yapıyorum 1 Mbps oluyor. AKK'nin olup olmaması önemli değil yani.

    Forumdaki arkadaş zaten yanıt vermiyor, AKK kalktı konularına falan bakıyor sürekli. Hesabının adını TurkNetDestek değil TurkNetPR yapmasını öneririm.

    Bu problem neden oluştu bilmiyorum ancak bağlantı sağlayan hiçbir donanımda değişiklik yapmadım. Benden kaynaklı değil, zaten problem de aniden oluştu. Destek kaydıyla hızım geçici olarak 75 Mbps oluyor, ama SNR değerim 8 civarı dolanıyor. Zaten 8'den aşağısında internet bitiyor. Sonra maksimum hız değeri bile fazlaca düşüyor.

    AKK'yi kaldırmak gibi güzel bir hareketten sonra internet kullanamamam beni üzdü açıkçası. Hani YAPA'ya geçildiğinde dolaplar yerine santrale bağlanılmasından dolayı hız düşüyordu bu yüzden AKK'siz internetin (benim için) anlamı olmuyordu, bu da aynı mantık mı diyeceğim de her yere YAPA geldiğini sanmıyorum, sanırım maliyeti göze alarak direkt olarak TTNET altyapısındakilerden kaldırdılar ancak dediğim gibi, kullanamayınca anlamı yok.

    Bugüne kadarki problemlerim hep rastgele çözülmüştü ama bu problem müdahale olmadan düzeltilemez. TurkNet'in desteğini de biliyoruz, bu yüzden düzeltilebileceğini pek sanmıyorum. Sömürücü TTNET'e geri geçmek zorunda kalacağım galiba

    Düzenleme: Resim eklendi, aşağıdaki resimde görüldüğü gibi "Data Rate" 61 Mbps olmasına rağmen SNR Margin 7.4 değerinde, zaten margin düşük olduğu için 61'i bile göremiyorum, 10-15 Mbps civarında dolanıyor şu anda. Data rate bazen tekrar 75 Mbps olduğunda Margin 5'e kadar düşebiliyor, hızım da 1 Mbps kadar oluyor. CRC hatalarını zaten görüyorsunuz resmi keserken DSL önyükleme zamanını da kesmişim ama yaklaşık 3 saatte 395064 CRC hatası oluşmuş, şu anda tekrar kontrol ettim ve 412976'ya kadar çıkmış. Upload Marginim bağlantı düzgünken de böyleydi yanlış hatırlamıyorsam, download margini nasıl böyle oldu bilemiyorum. 2 defa TurkNet tarafından arandım, gelişmeleri aktaracağız tarzında geri dönüş aldım. Bekliyorum, gelişmeleri ben de aktaracağım buraya.

    AKK Kalktı Hızım 1 Mbps Oldu İnternet Kullanılamıyor

    Düzenleme (2.10.2017):
    Hiçbir gelişme yok, en sonki destek kaydım bana 75 Mbps hızı atamalarıyla sonuçlanmış, SNR değerimi görüyorsunuz. Benim hızımı bir kenara bırakın, şu hat kalitesine ne olduysa onu bir düzeltin, 1 Mbps ile internete mi bağlanılır? Ayrıca 50'ye sabitle, neyine yetmeyecek şeklinde ilginç bir cevaba şimdiden cevap veriyorum. Ben 75 Mbps aldım, sitede yazıyor, sözleşmede yazıyor. Bana vaadedilen bu, ben bu hızı alıyordum ama aniden alamamaya başladım. En baştan deseniz, geçiş yapmadan deseniz 50 neyine yetmiyor diye, neyse ona bir şey demem, fikrinizdir sonuçta. Ancak ben 75 bağlatmışım, o hızı da almışım sonra aniden hattım yerlerde sürünmeye başlamış. Bu problemi ben hızımı 50'ye sabitleyerek çözmekle sorumlu değilim, siz hatta olan problemi bulmakla sorumlusunuz
    AKK Kalktı Hızım 1 Mbps Oldu İnternet Kullanılamıyor

    Düzenleme (9.10.2017):

    Tahmin edebileceğiniz gibi durum aynı. SNR'ı 11'e sabitledim (dolayısıyla hızımı da 50'ye) ama yok, illa ki kullanmayın diyor sayın TurkNet. Şu hıza bak, 2017 ya bu, ne bileyim hani sizin utanmanızı geçiyorum artık belli ki sizde ondan yok galiba da ben bile utanmaya başladım şuna baka baka

    AKK Kalktı Hızım 1 Mbps Oldu İnternet Kullanılamıyor

    Düzenleme (20.10.2017):

    Evet, arıza kaydım kapatıldı, sebebi telefona bakamamış olmam. İkinci kere aranmadım, ha aransam da önemi yok zaten. Bu arıza kaydını açtığımdan beri internet kesintisi de oluşmaya başladı. Arada kesiliyor, hangi aralıklarla kesildiğini anlayamadım ama ona da bakarım belki. TurkNet sağolsun her an yeni bir heyecan, şimdi kesinti düzenli mi düzensiz mi, düzenliyse hangi aralıklarda, kesildikten sonra modemi 30 kere resetlemeden internetimi geri almam mümkün mü şeklinde sorular oluştu, bunlara cevap bulursam evrenin sırrını da bulabileceğimi düşünüyorum. Zaten Hadron çarpıştırıcılarına falan gerek yok, alın TurkNet'in altyapısını birbirine çarpıştırın, insanoğlunu daha çok meraka sokan yeni yeni problemler oluşuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 20 Ekim 2017; 21:57:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ekran görüntüsü paylaşır mısınız?
  • Merhaba, yaşamış olduğunuz hız sorununuz ile alakalı size yardımcı olacağım. Hız değerleriniz kontrol edip sorununuzun nedenini ögrenebilmek için sistem üzerinden hizmetinize ulaşmam gerekmektedir. GSM numaranızı ve ya hizmet numaranızı PM üzerinden iletir misiniz?
  • apespecter A kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    apespecter: Evde değilim maalesef ancak müsait olduğumda atayım



    TurkNetDestek: Özel mesaj attım yanıt bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durum hala aynı. Geri dönüş yapılmadı. Bu sorunu yaşayan başkaları da var, problem kesinlikle benden kaynaklı değil. Bir günde pat diye kablolarımın hasarlanacak hali yok. Dilimde tüy bitti, geri dönüş yapılacak öncelik veriyorum diye yalanlar söyleniyor. TTNET'ten kaynaklıysa en azından onlarla görüş, bir şekilde bana dönüş yap. Bu problem düzelene kadar bu konuya cevap yazmaya devam edeceğim ve diğer bütün destek yerlerinden de sürekli yazacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreamroamer kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorununuzu teknik tarafımız incelemektedir. Buradan bende takibindeyim. En kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Size bilgi veriyor olacağız.
  • dreamroamer kullanıcısına yanıt
    zaten tt'nin verdiği cevap "müşteri kaynaklı" bu yüzden iç tesisata suç atıyorlar
  • Turknettensorun cikdiysa gecmis olsun daha cozulmez yada bina ici tesisat derler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bir de utanmadan arıza kaydını kapatmışlar gel de çıldırma. Arıza kaydına 4 gün oldu diye şikayet etmemdeki ana fikir problemimin 4 gündür çözülmemesiydi, arıza kaydımın açık durması değil. Bana hiçbir dönüş yapılmadan kapatmışlar arıza kaydını ahlaksızlar
  • Bu snr olayı benimde başıma geldi 110 dan max hız 78 e düştü.

    Hat zayıflaması aynı yani kablo bir problem yok. Etrafta da yeni bir çekilmedi yani gürültü oluşturacak bir durum da yok. Belliki max hız elle ayarlanabiliyormuş 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreamroamer kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arkadaşlarım hizmetinizi detaylı bir şekilde incelemeler sonucunda herhangi bir soruna rastlamamışlar ve destek kaydınız kapatmışlar. Destek kayıtları bir problemle karşılaşılmadığı durumlarda kapatılıyor ve kapatıldıktan sonra bilgi mesajı gönderiliyor. Şuan sisteminize bende ulaştım. Download ve Upload hızlarınızla beraber SNR değerlerinizde gayet normal ve kullanımınıza engel değil.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    SNR değerleri çok iyi olduğu halde hızı yerlerde sürünen kullanıcılar var, bunu incelemeden arıza kaydının kapatılması etik değil.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Bakın size ayrıntılı bir şekilde cevap yazıyorum. Bu durumla ilgili birçok problem var.

    Hattımda bir problem olmadığını varsayalım. Size geri döneceğiz şeklinde cevaplardan sonra bana hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı. Hattınızda bir problem yok cevabını siz söyleyene kadar almadım, siz de zaten benim bir şey yazmam sonucu söylediniz. Buradaki problemlerden biri bu.

    Bir diğer problem ise, buyrun ekran görüntüsü. Bu hatta bakıp bir problem olmadığını ancak TurkNet ekibi söyleyebiliyor.AKK Kalktı Hızım 1 Mbps Oldu İnternet Kullanılamıyor

    Şimdi açıklayalım, gördüğünüz gibi ekran görüntüsünü numaralandırdım. Numaraların önüne açıklamalarını yazıyorum:

    1) SNR değeri gördüğünüz gibi 7.7, sizin ya da teknik ekibinizin dediği gibi "problemsiz" değil yani. 8'in altında olduğunda fazla, çok fazla, tekrar söylüyorum aşırı aşırı fazla hız düşmesi oluşuyor.

    2) Benim hızımın 75 Mbps olması gerekirken bu numarada görebileceğiniz gibi bana atanan 61 Mbps, bunun sebebi ise muhtemelen maksimum hız değerinin mevcut hız değerimden bile aşağı düşmesi, dolayısıyla hat böyle kendi kendine düşürdü. Hiç "altyapınız kaldırmıyordur gelin bunu 50 yapalım" olaylarına girmeyin 1 hafta öncesine kadar çatır çutur kaldırıyordu, bu kablolar alev mi aldı bir günde?

    3) Eskiden SNR değerim 11 iken, maksimum hızım 100 Mbps idi, şimdi ise 79 Mbps. Bunu ek bilgi olarak verdim, hattın kalite düşüşünü anlayın diye.

    4) CRC hataları eskiden çok çok yavaş birikirken şimdi kısa sürede 1 milyona yaklaşmış (1 MİLYON (sayıyla (1) yazıyla (bir), diğer bir yazılımı, 1.000.000). Hat can çekişiyor ve siz problem yok diyorsunuz.

    Tekrar belirteyim bende bir problem yok, kabloları kontrol ettim. Zaten 1 günde pat diye her şeyimin bozulacak hali yok, açıkça sağlayıcı kaynaklı bir problem.

    Gördüğünüz gibi söylediğinizin aksine birçok problem var. Hadi diyelim teknik elemanlar hiçbir şeyden anlamıyor (ki yaptıkları eylemler göz önüne alınınca çok yüksek bir olasılıkla mümkün), benim 75 Mbps tanımlı olan hesabımda kullandığım modemde neden atanan hız 61 Mbps (ekran görüntüsü, numara 2) bunu hiç merak etmemişler mi?

    Ayrıca 61 Mbps olan hatta 7.7 olan SNR, siz bunu 75'e çıkardığınızda 5'e bile düşecek, belki daha düşük olacak. Böyle iken bile 61 Mbps alamıyorken SNR 5 olduğunda kaç Mbps alıyorum biliyor musunuz? BİR. Evet 2017'de 1 Mbps alıyorum.

    Bir de inkar edip kullanımınıza da engel değil demişsiniz. Bırakın buna da ben karar vereyim. Ben 75 Mbps için bir şey aldıysam ve aniden bu elimden alınırsa ve çözülmezse, bu bana engeldir. Ben şu anda aldığım 10 Mbps'yi geçtim 60 bile alsam (bu değerlerle imkansız tabi ki de) 75 almayı talep edeceğim. Bu duruma "kullanımınıza engel değil" demek komik ve amatör bir cevap. Ben de örneğin televizyon sinyalinizi bir şekilde engelleyip zayıflatayım, 10 dakika olması gereken görüntünün takıla takıla 1 dakikasısını izleyin, ben de "kullanımınıza engel değil" diyeyim. Komik değil mi? 2017 olmuş artık, iş ahlakını müşteriden öğrenmeyin, bana ne satıyorsanız onu verme sorumluluğunuz var, neyin yetip yetmediğini tartışmak haddinize değil.

    Anlayın artık hattımda bir problem oluştu, benden kaynaklı değil, benimle aynı şehirde aynı mahalledeki arkadaşlarım da benim problemi yaşamaya başladığım zamanlardan beri aynı problemi yaşıyor. Buyrun kanıtlarıyla attım, daha da inkar edip kendinizi küçük düşürmeyin artık. TTNET'le mi konuşuyorsunuz ne yapıyorsanız bir şekilde halledin, göz göre göre halletmeyecekseniz, işinizi yapmayacaksanız da söyleyin vakit kaybettirmeyin ISS'mizi değişelim.




  • dreamroamer kullanıcısına yanıt
    Hat değerleriniz birden düştüyse tt tarafından porta tanımlanan abone sayısında artış vardır. dsl'de "xx mbit'e kadar" ibaresini kendi lehlerine o kadar kullanıyorlar ki, kimsenin çözüm için ilgileneceğini zannetmiyorum.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Hocam onu bari açıklasalar keşke de hiçbir şekilde dönüş yapılmıyor. Bir de buralarda port açısından pek hareketlilik olacağını sanmıyorum. Olsa bile 1 kişi falan olmuştur herhalde yeni gelen/VDSL'e geçiş yapan (aynı günlerde birden çok kişinin aktarıldığını sanmıyorum), onunla da sinyal bu kadar zayıflar mı ki
  • dreamroamer kullanıcısına yanıt
    Hiçbir firma arayacaz deyip de aramaz, o nedenle o vaadlere inanmayın. Diğer portlardaki aboneleri oraya aktarmış olabilirler, tt'nin sıfır maliyet ile çok abone toplama politikası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 26 Eylül 2017; 15:25:21 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Evet öyle aktarım yapılmış olabilir. Geri dönme konusunda da, şimdi telefona baktım, bu sabah "arıza kaydınız çözüldü" şeklinde SMS gönderilmiş. Ama yukarıda destek hesabından arkadaşın dediği ise "arıza bulunamadı". Eskiden (yanlış da olsa) "bir problem bulunamadı" diye mesaj atıyorlardı, şimdi sonuç ne olursa olsun ezbere aynı mesajı atıyorlar galiba.
  • Arkadaşım noise margin değeri normalde 7.4db kurtarır fakat stabil olması gerekiyor yani düşmesi yükselmesi anlık olmamsı gerekiyor örnek veriyorum 8db iken bir saat sonra 7.9db bir saat sonra 7.8db diye düşerse sıkıntı olmaz bunun içinde dışardan gelen hat santrale çok uzak değilse ankastreden modemine tek kablo cat6 gelsinki hattın iyice sabitlensin. Benimde de snr değerim 10.4- 7.9db arası ama 7.9 altında hiç düşmedi ve modem açtığımda bu değer neyle bağlanıyorsa onla devam ediyor 10.4db den başlamışsam düşüş veya yükseliş oluyor ama 12-24 saaatte 0.1er 0.1db aralığında olduğu için hiç kopma olmuyor fakat 10.4db-9-8-9.5db gibi hızlı salınım yaptığı zaman snr yüksek değerde bile kopabiliyor snr değeri 4-5db lere düşerse zaten sıkıntı eğerki hızını düşürmeden kendin halletmek istiyorsan manuel olarak modemim uygunsa snryi arttır hızın düşsün faka stabil olsun aksi taktirde kendin yapmazsan hızını düşürebilirler sonra ki denemedende snr yükselmişşse tam tersini yaparsın.hattın 10db-7db arasında stbil değilse(snr yüksek salınım gösteriyorsa) ve yüksek hızlarda çok crc hatası alırsın, dışardan gelen kabloyu değişmek çözümün çok az bir kısmı %de15i kadar.Tahminimce ankastradeki diğer kullanıcıların paraziti bile hattınızı etkliyordur.Şunu da ekleyeyim Telekom santraldeki portunuzu başkasına vermez çok uğraş verici ve hukukusal bir iş hem santralden,hem kutudan hem ankastreden değişmesi gerekiyorki bunu sebepsiz yere yapmaz.Vdslde yüksek hızlarda power ve snr değişim gösterebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 26 Eylül 2017; 16:10:23 >




  • Benim SNR değeri sürekli hareket halinde, 5 oluyor, 7 oluyor, 10 oluyor ama genelde düşük kısımda oluyor o da ayrı problem. Hız sabitlemek bir seçenek evet ancak SNR sabitlememe rağmen sanırsam oynamalardan dolayı yine sabitlenen hızı alamıyordum. Ancak bu tür problemler (diğer kullanıcılardan etkilenme gibi) ana problem olsaydı her zaman olurdu. Ben uzun süre sorunsuz kullandım, ama bir günde başka arkadaşlarla beraber (hem aynı şehirden hem farklı şehirden) hız problemi başladı, bu başka tür bir problem gibi duruyor ve 75'i sorunsuz aralıksız kaldıran hat 50'de zor durmaya başladı, buna rağmen inkar edilince konu aldığım hızdan çok söylediklerimize aldırmayan destek oluyor, bu yüzden de sinirden tepem atıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamroamer

    Benim SNR değeri sürekli hareket halinde, 5 oluyor, 7 oluyor, 10 oluyor ama genelde düşük kısımda oluyor o da ayrı problem. Hız sabitlemek bir seçenek evet ancak SNR sabitlememe rağmen sanırsam oynamalardan dolayı yine sabitlenen hızı alamıyordum. Ancak bu tür problemler (diğer kullanıcılardan etkilenme gibi) ana problem olsaydı her zaman olurdu. Ben uzun süre sorunsuz kullandım, ama bir günde başka arkadaşlarla beraber (hem aynı şehirden hem farklı şehirden) hız problemi başladı, bu başka tür bir problem gibi duruyor ve 75'i sorunsuz aralıksız kaldıran hat 50'de zor durmaya başladı, buna rağmen inkar edilince konu aldığım hızdan çok söylediklerimize aldırmayan destek oluyor, bu yüzden de sinirden tepem atıyor

    reklam olmasın ama bu konuyu kendimin nasıl çözdüğümün videosu var bu videoma port çalışmasına göre tek avantajım vardı saha dolabına 4-5 metre uzaktayım ve en alt kattayım dükkandayım sana tavsiyem harfi harfine dinlemen çünkü hemen modem değişimi filan saçma sapan iş yapanlar var ayrıntısına kadar herşeyi anlattım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 26 Eylül 2017; 16:27:24 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.