Şimdi Ara

LG ES-W126J3A0 A++ 12000 BTU/h Smart Inverter Kullanıcıları yorumları ve tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Lg markasını küresel anlamda takip eden biri olarak Hem forumda hemde internet de yeteri kadar yada tatmin edici bilgi paylaşımı olmadığını görerek bu konuyu açtım.

    ÖNEMLİ----Malesef Türkiyede satılan her LG klimaya LG türkiye nin destek vermediğini öğrendim almadan önce bu iletişim bilgilerinden modelinizi teyit ettirin!

    Lg müşteri hizmetleri...
    Telefon
    Teknik destek görevlimizi arayın
    444 6 543
    Satış ve Destek : +90 (212) 314 5252
    365 gün, 09:00 - 20:00


    Öğrendiğim ve tecrübe ettiklerimi bu konu altında toplayacağım. Siz forumdaşlarda bildiklerinizi yada merak edip cevap bulduklarınızı bu konu altında yazar mısınız. Teşekkürler

    Lg klima almadan önce öğrendiklerim.


    -Es ile başlayan kodlar yerli üretim (arçelik ortaklığı) olarak geçiyormuş. ancak internette bulduğum bir kullanma kılavuzunda ise Bosch termoteknik manisa adresi vardı ithalatçı firma adı altında. Garip.

    Es ile başlayan modellerde 1p rotary kompresör var ( inverter destekli) ve çok tasaruflu ancak es kodu dışında olan yeni serilerde twin rotary denilen farklı bir kompresör var %16 daha az sarfiyatı var ancak 12 btu klima minimum ve maksimum ısıtma ve sogutma kapasite aralığı daha dar. Ancak LG ES-W126J3A0 modeli ısıtmada 17 000 btu ya kadar çıkabiliyor. Bu çok hoşuma gitti ( uygun iklim koşullarında (+7 C/ -7 C) .

    Ürünü aldığım link
    http://www.hepsiburada.com/lg-es-w126j3a0-a-12000-btu-h-smart-inverter-klima-p-HBV0000049YY6?magaza=En%20%C4%B0yi%20%C3%9Cr%C3%BCnler

    fiyat 2099 + 40 tl kargo akbank 9 taksit + 100 tl chip para şeklinde avantajlı olduğunu düşünüyorum. en yakın rakibi Baymak elegance dan tüketim olarak 1 tık daha iyi ancak 4 yönlü salınım baymakta var ama bu model de yok.

    Ürün elime ulaştığında kutu montaj ve ilk kullanım ses tüketim bilgileri güncellenerek eklenecek.

    1 aylık kullanım sonrası montaj ve ürün kalitesi hoşuma gider ise 1 adet daha alım yapıp diğer odaya taktıracağım.

    -------------------Montaj aşaması-------------


    Ürfün elime ulaştı ve sapa sağlam hatta eve kadar bırakmışlar.
    lg müşteri hizmetlerini aradım ilk şok ilçemde yetkili servis yoktu 40 km mesafedeki servisi yönlendirdi. sorun olacağını düşündüm ama aradım servis bölge kısıtlaması olmadığını ve seve seve montaja gelebileceklerini söyledi.
    ertesi gün dedikleri saatte kuruluma geldiler, gayet teknik çalıştılar. 9-12 lıklere saplama gerek yokmuş ustaya çok karışmadım. her servis gibi elektrik bağlantısı yapmadılar.
    --BU MODELDE ELEKTRİK GİRİŞİ DIŞ ÜNİTEDEN-- Bu ne demek, şöyleki dışarıya kablo çekmeniz lazım ancak kurulum esnasında uygun kabloyu gidip alırsanız klima borusunu çekerken elektrik kablosunu da ekletirsiniz, rica etsem bağlardı ancak siğorta vs takacağım için kendim yaptım. Kumanda çok şık ve çok kullanımı kolay.

    Klimada iyonize, kendi kendini temizleme sessiz mod economi modü gibi modlar mevcut.

    klimanın açlışı kapanış sesi ve bipleme sesini kapatamadım umarım kapatılıyordur. çünki gür bir sesi var dili dili dilong sesi aç kapada gereksiz.
    Klima arap atı gibi 30-60 saniye sonra açılıyor. ilk çalıştırmada dur bu ne soğutmuyormu derken hööön diye buz gibi hava üfledi. Montaj günü hava 36 dereceydi ve klimayı 18 derece soğutmada çalıştırdıgımda 8 derecelik soğuk hava üflüyordu... ve dakikalar içinde buz gibi yaptı. Hatta kurulumu yapan usat abi bu buraya küçük diyerek başladığı işi çalıştırdığında abi bu buraya tam olmuş... dedi....

    Resimler ve devamı gelecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgin_yener -- 9 Ekim 2017; 17:25:58 >







  • Hocam öncelikle bilgilendirmen için teşekkür ederim. Bende klima alma arefesindeyim. 15 metre kare bir oda için sizce 12 lik mi alayım yoksa 18 lik mi ? Klimayı ısıtma için kullanacağım. Soba kurmayacağım bu sene. Vestel bayisine sordum 18 lik kurmam gerektiğini söylemişlerdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: messevim

    Hocam öncelikle bilgilendirmen için teşekkür ederim. Bende klima alma arefesindeyim. 15 metre kare bir oda için sizce 12 lik mi alayım yoksa 18 lik mi ? Klimayı ısıtma için kullanacağım. Soba kurmayacağım bu sene. Vestel bayisine sordum 18 lik kurmam gerektiğini söylemişlerdi.



    Öncelikle o Vestel bayiinden koşarak uzaklaşın, zira adam ya klima konusundan bihaber, ya da hayatında hiç dayak yememiş. Google'a "btu hesaplama" yazın, büyük ihtimalle 9000 btu'nun size yeteceğini görürsünüz.





    Konuyu açan arkadaş da sanki benim hislerimi yazmış, ben de aynı durumdayım; hem klima aldım, hem de duruma göre iki ve üçüncü klimayı alacağım. Ben de hepsiburada'ya baktım, 2109+ 100 TL chippara+bedava kargo kampanyasını kaçırınca, sonra bu ürünün Arçelik üretimi olduğunu okuyunca gittigidiyor'dan Midea Blanc aldım. Bugün yarın elime geçer sanırım, umarım memnun kalırım. Ben Midea'yı 2109+100 TL chippara ile aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    Sorduğum bayii eğer soğutma için kullanacaksanız 12 lik yeter ama ısıtma için yetmez demişlerdi. Böyle bir şey var mı ? Bir klima hem soğutmada hemde ısıtmada aynı performansı vermezmi ki ?

    Ayrıca dediğiniz gibi googlede 17 metrekare için sorgulattım 12 btu luk yeter sonucu çıktı. Şaşırdım doğrusu...
  • messevim, iklim şartları çok önemli , aynı klima kars-ankara-antalya-istanbul için farklı performans gösterir
    bulunduğunuz ili geçtim ön cephe arka cephe hatta klimanın dış unitesinin yeri bile önemlidir. ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışıayım. ancak ücretsiz keşiflerden yararlanın !
  • Aytürk merhaba, hayırlı olsun bu ara 12k klimalarda ciddi fiyat avantajları oluştu 2000 seviyesine düştü. yerli üretim olmasından çok lg-arçelik ortaklığı olması bana tercih sebebi oldu. lg servis sorunu hiç yaşamadım ve profesyonel olduklarını düşünüyorum. lg şuan türkiyede aracısız hizmet veriyor ve kullanıcı hatası olmayan durumlarda mağduriyet göstermiyor. Ayrıca yedek parça konusunda faiş fiyat yok. Örnek vermem gerekirse
    Lg homboot 2 süpürgemiz var hepa filtresini 5 tl ye, sarmak fırçasını 8 tl ye sol teker grubunu (servo motorlu) 65 tl ye yedek parça olarak servisten aldım. süpürgenin fiyatı 3-4 bin tl
  • bilgin_yener kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Klimayı koyacağım odanın cephesi Güney tarafında. İl Hatay Antakya. Buralar çok soğuk olmaz. Senede bir defa kar ya yağar yada yağmaz. Ücretsiz keşif yapan firmalar kimler peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arçelik ücretsiz keşif yapar. hatay soğuk olmaz ama sıcak olur ancak bahsettiğiniz metrekare çatı katı değil ise rahatlıkla 12 binlik klima yeterli olacaktır. önerim bölgenizde servis problemi yaşamıyacagınız marka model seçmeniz.
  • bilgin_yener kullanıcısına yanıt
    Peki önereceğiniz marka var mı, ben lg ye biraz sıcak bakıyorum. Açlık, beko ve vestel burada yaygın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgin_yener kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi. Arcelikle konuştum geldi keşfe. 18 liğin uygun olduğunu söyledi. 12lik yetmez mi dedim 12 lik çok soğuk havalarda yetersiz kalabilir dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için geç kaldım belkide ancak ben 12 lik ile 18 lik arasında fiyat farkı çok ancak kapasite farkı okadar çok yok. 12 yeterli olacaktır. ancak hiç bir klima evi soba gibi de yapmaz.

    İncelemeyi iş yoğunluğundan tamamlayamadım. Daha dün havalar soğudu malum klimayı 26 derece sıcak olarak ayarladım odanın içi 17 dereceydi ve turbo falan açmadan daha 4-5 dakika içinde evin içi 26 derece oldu. ve inanılmaz sıcak geldi kapı pencere açtık. abartı yok.. klima 12 lik lg tabi asıl performasnı kara kışta göreceğiz ama soba beklentimiz yok klimadan.
    Yatak odasınada 9000 lik vestfrost aldık ( özellikleri kağıt üstünde çok iyi ) oda bu akşam kurulum bitecek ona ayrı konu acacağım uzun sürdü ancak güzel olacak!
  • merhaba; bu klimada enerji kontrolü göstergesi var mı? nasıl çalıştırılıyor.
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    Klimanız hayırlı olsun ancak Arçelik üretimi diye bu klima sanıldığı kadar kötü olmayabilir.
    Burada yıllarca şu alınmaz bu alınmaz diyerek kendi bayiliklerini yaptıkları 2-3 kat pahalı klimaları öneren arkadaşlar vardı.
    Biz onların aksine üçte bir fiyata on-off Samsung klima aldık ve gayet güzel işini yaptı 3-4 yazdır kullanıyoruz.
    Bu klima bu yaz hiç çalışmasa dahi gidip yenisini alsak yine kardayız. O kadar parayı tek seferde ödeyeceğimize aynı paraya 2-3 kez klima alabiliriz.
    2-3 sene daha aynı klimayı kullanmaya devam etsek ezici üstünlükle doğru yaptık demektir. Arkadaşların sattığı ME Toshiba Daikin'lerin parasını çıkarmak için en az 10 yıl sürekli kullanmak lazımdı. Biz yazdan yaza kullandığımız için ucuzunu aldık memnun kaldık.
    Her yazılana da inanmamak lazım yani. İhtiyaca göre ürün almak lazım.
  • Quattro kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, fakat bu fason üretim olayları farklı sıkıntılara sahip. Parça tedariği, servisin çok anlamaması vb sorunlar çıkıyor.


    Üstteki yorumumdan sonra, diğer iki klimayı da Midea'dan seçtim. Blanc 12000 BTU ve 9000 btu aldım. Hepsinin ısıtma performansından memnunum. Yetkili servis de bu modellerin iyi olduğunu, hatta Mitsubishi'nin MJ ya da HJ gibi bir serisiyle rahat kapışabileceğini söyledi. Başka bir elektrik işi için çağırdığım klima ustası da, Midea'ların gayet kaliteli olduğunu, garanti süresi bittiği zaman kendilerini tercih eden müşterilerin Daikin gibi markalara sahip ürünlerinin parça fiyatlarının da çok yüksek geldiğini belirtti. Midea'ların bir çok parçasının daha "tamir edilebilir" durumda olduğunu ve parça fiyatlarının çok fahiş olmadığını belirtti. Hatta geçen hafta, benim 1900'e aldığım klimanın aynısı 1870-100 TL World puan ile 1770'e geliyordu ki, çok iyi bir fiyata gitti.




  • Bu cihaz full bakir kondasator ve borulumu ayrıca ısıtma performansı nasıl motor sesi iç ünite sesi nasıl memnunmusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Bende bu klimayi almayi dusunuyorum. Elektrik tuketimi emsal fiyattaki urunlere gore dahami az?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazın elektrik tüketimi ve verimliliği benim de ilgi alanımda. Bilgisi olanlar, alıp kullananlar yazarsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BilgeOsmanoglu kullanıcısına yanıt
    Üstat 12 binlik salonda kapalı oğlumuzu ferah olduğu için salonda uyutuyoruz. sabah 9 dan akşam 5 e kadar kapalı geri kalan tüm saatlerde durmadan 24-25 derecede çalışıyor. normalde 100-120 tl gelen fatura şuan en fazla 180 tl geldi ancak bu 180 e yatak opdasındakı 9000 lik klimada dahil ancak onu günde 3-4 saat amca açıyoruz ama sallon hep açık. ben inanılmaz verimli buldum. eski nesil runbenis vardı uyku modunda yatardım 120 tl en az yansırdı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu hortlatiyorum :)

    Bu klimayi kullananlar memnun mu? 2400 gibi fiyat alinir mi? 25 m2 salonda kullanilacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caracas39 C kullanıcısına yanıt
    Üstat, tam ucu ucu ucuna yeter ancak bu aşamada kurulum yeri ve klimanın konumu çok önemli iyi verim almak adına klimayı en uzun köşeyi görecek şekilde paralel yapmalısınız ki havayı odada dolaştırıp soğutsun yada ısıtsın. ancak yakın zamanda kredi kartı kampanyaları ile 100 tl daha ucuza getirilebilir. Geçen yıl bu şekilde indirimli aldım. diğer klimalara göre gerçekten sessiz bir iç ünitesi var. Dış üniteyi sağlam oturttursunlar ve ayaklarına lastiklerini taksınlar yoksa ses yapar. Ben söylemesen takmayacaklardı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.