Şimdi Ara

Yabancı Sınırı, 2019-2020 İtibarıyla Değişecek, Kademeli Olarak 5'e Düşecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yabancı sınırını değiştirelim." açıklamasının ardından 2019-2020 sezonu itibarıyla yabancı futbolcu sınırı kademeli olarak azaltılacak, sonunda 5'e düşecek.

    Ülke futbolunda son dönemde gündemden düşmeyen konulardan biri de yabancı kuralı…
    Gazete Habertürk'ten Atilla Türker'in haberine göre Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun "Süper Lig maçlarında izleyecek Türk futbolcu bulamıyorum" sözlerinin ardından bazı yerli oyuncular ve teknik adamlar, kurala yeniden kısıtlama getirilmesi yönünde açıklamalar yapmıştı.
    Futbol camiası bu konuyu tartışırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün katıldığı canlı yayında yabancı kuralıyla ilgili önemli ifadeler kullandı.
    ERDOĞAN "DEĞİŞTİRİN" DEDİ

    Mevcut uygulamanın Milli Takım'ı olumsuz etkilediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu bize dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajları Milli Takımımız'a yansıması. Yerliler az şans buldukları için Milli Takım'da yeterince güçlerini gösteremiyorlar. İşi bitmiş oyuncuların alınmasına karşıyım" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri sonrası, yabancı futbolcu sayısının değiştirilmesi konusu hız kazandı. Harekete geçen Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu, konuyu masaya yatırmak için çalışma başlattı.
    BİRLİK TOPLANIYOR

    Kulüpler Birliği'nin önümüzdeki hafta içinde İstanbul'da yapacağı toplantıda bu konunun masaya yatırılacağı öğrenildi. Bu doğrultuda kulüp başkanlarından tek tek görüş alınacağı belirtildi. Ayrıca Futbol Federasyonu yönetim kurulunun cuma günü yapacağı toplantıda da bu konu gündeme alınacak. Federasyon, Kulüpler Birliği'nden gelecek görüş doğrultusunda durumu değerlendirecek.
    'MAĞDURİYET OLMASIN' DİYE KADEMELİ AZALACAK

    Halen 14 olan yabancı futbolcu sayısının kademeli olarak azaltılacağı öğrenildi. 14 yabancı kuralının bu sezon ve önümüzdeki sezon da devam edeceği, gerekli değişikliğin 2019-20 sezonunda başlayacağı belirtildi. Halen takımların çok önemli bölümünde 14'er yabancı futbolcu olması nedeniyle gerekli değişiklik için zamana ihtiyaç duyulduğu hatırlatıldı. Yabancı futbolcularla imzalanan uzun süreli sözleşmeler sebebiyle kulüplerin mağduriyet yaşamaması için değişikliğin kademeli olacağı vurgulandı. 2019-20 sezonunda yürürlüğe girmesi planlanan yeni yabancı oyuncu sayısının ilk planda 8'e, sonra her yıl 1'er azaltılarak 5'e kadar düşürüleceği kaydedildi.
    https://www.haberler.com/yabanci-siniri-2019-2020-itibariyla-degisecek-10036495-haberi/







  • bu ne hız yaa?!? durun bir toplanın tartışın, sorun soruşturun... yok ama hemen emir telakki ediliyor bu açıklamalar!...

    yalakalar!...
  • Yabancı sınırı varken milli takım piyasadaki bütün kupalara ambargo koymuştu zaten. İyi oldu geldiği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek sıkıntımız futbolda yabancı oyuncu sınırı idi, reis sağolsun onu da halletti derdimiz kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bein sports iptal
  • Kesinleşmesi durumunda benim için lig bitmiştir. Katarlılara siz açıklarsınız binlerce üyelik iptalini. Baktılar Türk futbolcular yattığı yerden para kazanamıyor, yabancı oyuncular onların çok üstünde performans sergiliyor hemen siyasileri araya soktular. Bu ülkenin herşeyi mi rezil olur?
  • Reis fermanı çıkardı 2-3 seneye gelecek

    Tüm kurumlar reisin 2 dudağı arasına bakıyor

    RTE:Bence teog kaldırılmalı

    24 saat geçmeden teog kaldırılır
  • 20-25 yaşında 10dk koşamaz ama her gece farklı barlarda takılan ferrari lamborghini'den inmeyen gençlerimize hayırlı olsun.Türk futbolu tamamen maganda ve mafyalara teslim ettiler.Türkiye'yi bitirme planı gibi türk futbolunu bitirme planı tıkır tıkır işliyor.
    Asıl soru,asrın liderinin ağzından ne çıksa 3 güne kalmıyor maşalllah

    Ulan küfür etmemek elde değil.Siz ilk başta 30 yaşındaki adamın oynamasına neden muhtaçsınız onu bi düşünün.
    İzlanda'nın nüfusu yarım milyon bile değil ulan adamlar Euro 2016'da çeyrek finale yükseldi.Ya bizim milli takım ne yaptı?80 milyonluk ülke?
    Şampiyon portekiz oyuncularından daha çok prim aldı bizimkiler.

    Her kurumda sadece cebini düşünen godomanlar olsun biz ileri yerine 10 adım geri gideceğiz.

    Sırbistan nüfusu 10 milyon bile değil adamlar basketçi fabrikası.O denli bir altyapı var.
    ''Avrupa''nın en genç nüfusu olan ülkesiyiz ama 1 milyonluk 10 milyonuk ülkelerin sporcu fabrikaları bizden daha iyi.Daha çok sporcu ihraç ediyorlar.Bunların cevaplarıyla gelin.

    Sorun altyapıda ulan altyapıda sorun yabancıda değil atkafaları.
    Zar bizde spor demek sadece futbol demek,neyse.
    Şu ülke ne zaman potansiyelinin farkına varacak bilmiyorum.

    Edit:Ekşide yabancı kuralı gelecekse beinsports'u iptal et kampanyası başlamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 17 Eylül 2017; 18:39:26 >




  • cok yerinde karar. Tebrik ediyorum sayin RTE`ni ... avrupadan adamlar getirip milyon eurolari gomuyorlar. ne vergisini oduyorlar ne de ulkeye katki sagliyorlar. yaptiklari tek sey ulke ekonomisine darbe!

    IBB gibi olsalar eyvallah ama bjk nin 1.8 milyar lira borcu varmis. cokun tepesine! ulkeye attigi kaziga bak! benim rizkimdan calmislar gyavurlara vermek icin! sadece bjk mjk degil. hepsinin tepesine cokun. adamlar hayatlari boyu toplamda 10.000 dakika kosup benim asgari ucretlimin 10.000 yilda aldigi maasi alacaklar ... yok oyle yagma!

    helal olsun RTE`na ...
  • Emir buyuk yerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veysel sarılara ozan tufanlara milyonlar akıtmacalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.