Şimdi Ara

SoftBank'tan 5G testi: Sadece 0,002 saniyelik gecikme ile veri aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei ve Ericsson'un da aralarında bulunduğu dört şirketle birlikte 5G teknolojisini test eden Japon teknoloji devi SoftBank, beşinci nesil kablosuz ağın hızını test etmek ve bu teknolojide veri aktarımının ne kadar kısa bir süre içinde gerçekleştiğini göstermek için geçtiğimiz günlerde bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte robotik bir kola masa hokeyi oynatan şirket, robotik kola herhangi bir algoritma yerleştirmeksizin kolu; hokey topunu takip eden bir kamera ve topun yönünü hesaplayan bir işlemciden aktarılan verilerle kontrol etti.


     

     SoftBank'tan 5G testi: Sadece  0,002 saniyelik gecikme ile veri aktarımı
    5G üzerinden neredeyse gerçek zamanlı olarak robotik kola veri aktarımı gerçekleşirken, robotik kol kusursuz bir şekilde, topu yakalama sorunu çekmeden, oyunu sürdürdü. Etkinlikten sonra açıklama yapan SoftBank'ın ileri teknoloji geliştirme departmanından sorumlu yöneticisi  Ryuji Wakikawa, 5G ağı üzerinden gönderilerin verilerin yalnızca 0,002 saniyede robotik kola ulaştığını kaydederken gecikmeleri neredeyse ortadan kaldıran bu teknolojinin  fabrikalardaki otomasyon cihazlarının kontrolü ve drone'ların kontrolü gibi uygulamalarda oldukça işe yaracağını dile getirdi.


     

    5G ağlarının 2020 yılında ticari kullanıma sunulması beklenirken dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketleri kendi teknolojilerini parlatmak için çalışıyor ve telekomünikasyon ekipmanı üreticileriyle ortaklıklar kuruyor. SoftBank'ın robotik kol testini gerçekleştirdiği gün, bir diğer Japon telekomünikasyon şirketi KDDI da yeni bir frekans bandı kullanarak 5G testleri yapmak üzere Ericsson ile işbirliği yapacağını açıkladı. 







  • Videosu da olsaydı keşke...

  • Zaten 4,5 G ile istediğimizden fazla hıza sahibiz ama gecikme halen bir wi-fi yada kablo hızına sahip değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Robotların kotaya takılmaması şaşırttı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Robotların kotaya takılmaması şaşırttı.

    Düşün ilerde nesneleri taşıyabilmek için robotik kol kullanacağız, ve eğer bu kolları ttnet sağlarsa kota aşım durumunda maksimum taşıma gücü azalacak vb vb. Dolabı rahat rahat taşıyoruz derken kafamıza iniverir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.