Şimdi Ara

PSA Dizel Emisyon Skandalı İddiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fransız yetkililerin yürüttüğü emisyon soruşturmasında Pegueot, Citroen ve DS marka 1 milyon 914 bin 965 araçta hileli yazılım tespit edildi. PSA iddiaları kesin bir dille reddetse de hisseleri yüzde 4.4 değer kaybetti. Dev üreticinin 5 milyar euro ceza ile karşılaşabileceği belirtiliyor.

    Peugeot, Citroen ve DS gibi markaların üreticisi Fransız otomotiv devi PSA hakkında yapılan emisyon soruşturmasında, Le Monde gazetesinin iddiasına göre 2 milyon araçta şüpheli yazılım bulunduğu ortaya çıktı.

    Yazılımların, emisyon oranlarını saptırmaya yönelik kullanıldığı bildiriliyor. Le Monde, dev üreticinin 5 milyar euro ceza ile karşılaşabileceğini belirtiyor.

    Fransız gazetesinin haberine karşı açıklama yapan Paris merkezli PSA iddiaları reddetti. Buna rağmen PSA hisseleri yüzde 4.4 değer kaybederek 18 euro seviyesinin altına indi.

    Sahte yazılımın test koşullarında toksik etkisi olan nitrojen oksit (NOx) salınımını sınırlayarak az gösterdiği, oysa gerçekte yasal limitlerin oldukça üzerine çıktığı belirtiliyor.

    Volkswagen, Renault ve Fiat Chrysler'in ardından PSA, şubat ayında açılan soruşturmayla Fransız yetkililer tarafından incelemeye alınan 4. büyük otomobil üreticisi olmuştu.

    DAHA BELİRSİZ VE GİZLİ OLMALI
    PSA'in mühendislik başkanı, o dönemde NOx salınımının hayati tehlikesinin çok daha az olduğunu belirtmiş ve dizel araçlardaki emisyonun yakıt tasarrufunu geliştirmek ve karbon dioksit salınımını azaltmak için yüksek sıcaklıklarda kasten düşürüldüğünü onaylamıştı.

    Le Monde gazetesine göre Ekonomi Bakanlığı'na bağlı DGCCRF (Rekabet, Tüketici Hakları ve Yolsuzluğu Önleme Genel Müdürlüğü) müfettişler, yaptıkları incelemede hilenin belgesini de ele geçirdi. İddiaya göre PSA'in iç yazışmalarında hileli yazılımın daha belirsiz ve gizli kalmasının gerekliliği tartışılıyor.

    PSA ise net bir dille motor kalibrasyonlarında hileli veya yasa dışı bir durum olmadığını belirtiyor. Şirketin yaptığı resmi açıklamada "PSA her türlü sahtekarlık iddialarını reddeder ve kesin olarak teknolojik uygunluğunu tekrardan teyit eder." dedi.

    kaynak:hurriyet.com.tr

    2gün olmuş ortaya çıkalı haberi forumda aradım bulamadım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 10 Eylül 2017; 20:52:13 >







  • Zaten sadece PSA kalmiştı.Sahtekarlık yapmayan firma kalmamis.İlk VW nin sıkandalı cikti kabak onun basina patladi.Hepsi ayni okun soyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki çok önemli bir durum yokmuş zaten olsa şimdiye kadar çıkardı kesinlikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDi kaçıncı nesillerde var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizelin sonu geldi, nasıl gömeceklerini tartışıyor avrupalılar. Amerika ve japonlar zaten dizel işine pek bulaşmamışlardı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizeller, bu skandallarla tarihe gömülecek, insanlar arkasından kötü konuşacak(bizimkiler hariç), yazık oldu talihsiz bir son

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama almanlar hep sahtekar yeaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psacıları efkar basmış
  • Bu haberi iki gün önce okudum forumda açsam mı acaba dedim ama psanın böyle bi skandal yapacağına inanmadım yıllardır en çevreci motorları üretiyorlar tabi yanılıyor da olabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mand1ra_Hekimi -- 10 Eylül 2017; 19:24:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizelin sonu geldi. Ticari araçlar ve iş makineleri hariç dizel satışı muhtemelen 2-3 yıl içerisinde komple kapanacak. Artık EV dönemi. Neredeyse tüm markalar bu yöne doğru gitmeye başladı.

    Stuttgart, 2018 Ocak itibariyle şehirde dizel satışını yasakladı. Mercedes, E350d modelinin satışını Almanya'da durdurdu.

    Çoğu ülke 10 yıl içinde fosil yakıtlı otomobil satışını yasaklamayı planlıyor.

    Son 10 yılda artan dizel çılgınlığının sonuna böylece gelmiş olduk. Hayırlı uğurlu olsun. Benzinli motorların yakıt tüketimini daha düşürmeye uğraşıyorlar. Böylece kimse dizeli aramasın.

    BMW mesela 8 yıl içinde 25 adet EV yada hibrit otomobil geliştireceğini açıkladı. Porsche, yeni Cayenne'de dizel seçenek sunmadan tanıttı. Türkiye'de durum ne olur bilemem ama en azından Avrupa ve ABD'de dizelin sonu geldi.
  • Hyundai- Kia diğerlerinden hep 1 lt fazla tüketir ve sebebini merak ederdim. İşte sebep buymuş. Hileciler az yakma uğruna insanları zehirlemişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xiamen kullanıcısına yanıt
    Opelin 1. 6 cdti motoru da öyle. Yazılımla 1.0 1.5 lt tüketim iyileşmesi yazıyorlar forumlarda.



    Opelde hile hurda çıkmadı dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.