Şimdi Ara

astra H elektrik kesmesi, direksiyon sertleşmesi ve abs ışığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    araç astra h 1.3 cdti 2010 model, problem şöyle.

    son 2 aydır çok nadiren (1-2 defa oldu) direksiyonda aşırı ani sertleşmeler oluyordu. yani araba dururken direksiyonu çevirmek nerdeyse imkansızdi öyle söylim. stop edip tekrar çalıştırıyordum falan geçiyordu.

    dün iş yerinden gelirken yolda giderken abs ışığı yanıp sönmeye başladı. aynı anda da abs ışığı yanınca direksiyon sertleşiyordu yine.
    neyse zar zor eve kapının önüne kadar geldim. istop ettim arabayı. marşa bastım çalışmadı. sadece tık tık marş sesi var ama hiçbir çaba yok yani.

    1 saat kadar bıraktım kapıda dinlendi, indim tekrar bastım bu sefer çalıştı ama elektriksel bi sorun vardı belliydi ibre ışıkları yanmıyordu mesela araba çalıştığı halde. 5 dk kadar boşta çalıştı sonra tak yine istop etti araba. ben dedim aküden herhalde 3 yıllıktı akü pek iyi bi marka da değildi. gittim yeni akü aldım sıfır. taktım bastım canavar gibi hiçbir şey yok çalıştı araba. yarım saat kadar gezdim öyle sorun olacak mı diye hiçbir şey olmadı.


    biraz önce yine aynı şey oldu yeni akü ile birlikte. direksiyon sertleşti arabayı kullanmak imkansız hale geliyor nerdeyse. yine istop ettim bastım tık tık sesi var o kadar. 1 saat beklettim yine çalıştı ama direksiyon aynı.

    sizce problem nedir? bugün cumartesi ustamın cenazesi varmış yarın pazar taa pazartesiye kaldı araç. şarj dinamosunda mı bir sıkıntı vardır acaba? direksiyon kutusunda falan mı? sadece direksiyondan olsa arabada istop edince çalışmama sorunu olmaması lazım diye düşünüyorum ama elektrik konusu başka tabi.







  • Tek sigortada da problem olabilir , 5 tl ye hallolur

    Hidrolik pompasinda da problem olabilir 1000tl ye hallolur elektronik sorunlari birkac yere gostermeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yasadiklarinizin hepsini daha once yasadim, problem muhtemelen motor takozunda.Keske aku almasaydiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 9 Eylül 2017; 12:15:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Hocam yasadiklarinizin hepsini daha once yasadim, problem muhtemelen motor takozunda.Keske aku almasaydiniz.

    hocam peki tamir ettirdiniz mi? masrafı falan ne çıktı ve arabanız neydi?

    bu arada, bizde bir tane de fiesta var. onun aküsünü alıp astraya taktım bastım sorun yok her şey iyiydi. tekrar bizim aküyü taktım yine direksiyon sertti. oradan vardım herhalde akü artık bitti kanısına. keşke almasaydım dediğiniz gibi hem sağlam aküyü çöpe attık, hem de 270 lira para verdim boş yere.
  • Mantık yürütürsek yeni aküyü takınca sorun ortadan kalkmış gibi görünmüş çünkü akü doluydu akü boşalmaya başlayınca yine aynı sorun çıkması akün yeterince sarj olmadığını gösteriyor.Basit bir sorun bence usta hemen çözer bence öyle kullanma aracı.
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Araba Leon 1.4 tsi'di ama baya zaman gecti uzerinden ne kadara yaptirdigimi hatirlamiyorum, takozu degistirmislerdi yanlis hatirlamiyorsam. Benimde direksiyonum aniden sertlesiyordu ve araba aniden elektrik kesiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RocknRoll@

    Mantık yürütürsek yeni aküyü takınca sorun ortadan kalkmış gibi görünmüş çünkü akü doluydu akü boşalmaya başlayınca yine aynı sorun çıkması akün yeterince sarj olmadığını gösteriyor.Basit bir sorun bence usta hemen çözer bence öyle kullanma aracı.

    yok hocam şu anda sadece 20 km kadar mecbur böyle kullanılacak. sanayiye getirip bırakıcam yatacak orda pazartesiye kadar pazartesi bakacaklar.
  • bende tam şarj dinamosu diyecektim zaten sen sorunu anlamışın.Oto elektrikçiye götür bi baksın şarj dinamosuna bazen çalışıyor bazen çalışmıyor olabilir.
    Yeni aldığın akünün ışığını kontrol et bi akü boşalmışsa şarj dinamosundan kesin
  • hocam merhaba,

    sorunu nasıl giderdin aynı sorun bende de oldu ne yapmalıyım.
  • Arkadaşlar tamamen sarj dinomosu arızasından gerçekleşiyor.Uygun fıyata halledilebiliyor ama kronik olarak tekrarlıyor arızayı orjinal değişim sart ..yoksa yolda bırakma kacınılmaz..
  • BU İŞİN SONUCU NU ÇOK MERAK EDİYORUM SONUÇ DİREKSİYON POMPA DEĞİŞİMİ İLE SONUÇLANMAMIŞTIR İNŞALLAH .sürecin geri kalanını çok merak ediyorum aynı durumu yaşıyorum yardımcı olurmuşsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.