Şimdi Ara

Meksika da 8.2 büyüklüğünde deprem!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meksika'nın güney kıyıları açıklarında Pasifik Okyanusu'nda meydana gelen son yüzyılın bölgedeki en şiddetli depreminde, en az 27 kişi hayatını kaybetti. Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto depremin büyüklüğünü 8.2 olarak açıkladı ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.
    Deprem, 1985 yılında Mexico City'i vuran ve binlerce kişinin ölümüne neden olan depremin büyüklüğünü de aşarak, tarihe geçti.
    ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Pasifik Okyanusu'nda meydana gelen depremin merkez üssünün Meksika'nın Pijijiapan kentinin 87 kilometre güneybatısı, derinliğinin de 70 kilometre olduğunu duyurdu.
    Meksika ile bölge ülkeler Guatemala, El Salvador, Kosta Rika, Nikaragua, Panama ve Honduras için, tsunami uyarısı verildi.

    Tsunami uyarısı
    Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, tsunami dalgalarının "gel-git düzeyinin üç metre kadar üzerine ulaşma ve Meksika kıyılarında görülme ihtimali bulunduğunu" açıkladı.
    Yaşanan depremin ardından Meksika açıklarında büyüklükleri 4.3 ve 5.7 arasında değişen çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı.
    Başkent Mexico City'de elektrik kesintileri yaşanırken, depremde önemli bir hasar almadığı bildirildi.
    Mexico City ve Chiapas eyaletlerinde okullar tatil edildi.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.