Şimdi Ara

'Eyvah Neye Yarar' parçası neden bu kadar zor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İbrahim Tatlıses'in yıllar önce söylediği bir şarkı.
    Bu şarkının çok önemli ve özel olmasının sebebi ise; tatlıses bu şarkıyı daha sonra hiçbir yerde söyleyememiştir.

    Konser olarak geçen versiyonu da vardır. Yalnız ses ve altyapı albüm çekimi ile aynı olup sadece arka plana konser sesi eklenmiştir. Tatlıses bu parçayı söylerken gerçekten sesinin ulaşabileceği en üst noktaya çıkmıştır. 10-15 yıl önceki Tatlıses bile bu parçayı söylemeye cesaret edemez.

    Tatlıses - Ferhat Güzel atışmasını herkes bilir. O zamanlarda F.Güzel bu parçayı söylemeye kalktığı sırada Tatlıses, dur bakalım başka parça söyleyelim diyerek şarkıyı söyletmek istemez. Ancak F.Güzel bu parçaya giriş yapar ve devamını getiremez. Çünkü Arabesk aleminin en zor parçalarından biridir. Tatlıses ise; şarkıya devam etmeye çalışmış ancak, nakarat bölümüne geldiğinde devam edememiştir ve şarkıyı noktalamıştır.

    Eğer sağlam kafa ve güzel bir kulaklıkla dinlenilirse; gerçekten bu parçanın gelmiş geçmiş en sağlam arabesk parçalarından biri olduğuna hak getirilir.

    Şimdiye kadar İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay gibi sağlam sanatçıların parçaları çok fazla kişi söylemiştir ancak kolay kolay herkes bu parçayı söylemek için cesaret edemez. Zaten araştırıldığında ise bu parçayı profesyonel olarak Neriman Kayseri haricinde kimse de söyleyememiştir.

    Böyle sanatçıların ve böyle seslerin daha fazla yorumlanmadan aslını koruması gerektiğine inanıyorum.

    Layıkıyla Dinleyiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.