Şimdi Ara

Prof. Roger Penrose: Hayat oluşturacak bir evrenin tesadüfen oluşma ihtimali 10 üzeri 10 üzeri 123'te 1 (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
9.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yüksek hızlı Tırt kardeşim, hızını alamayıp yanlış okumuşsun. Bazı kavramları bilmediğin için yanlış anlamış olabilirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafamı kurcalıyor bu mesele ama matematik profesörü değilim sorun orada.
  • İlahi kavrama o an için inanan kişiye vahidiyet esasında yaklaşılır.



    Ateiste de ateist argumanla.





    Şimdi ateizme bir ilah var denmesini ilahi kudret istiyor mu? Bence hayır.



    Anne baba evlat kuramından yola çıkın. Ateizme ilahi luxu tanımak mumkun değil.



    ............



    Bu bölümde sanırsam akademisyenler de var. İhtimal nedirin bir tanımını yapsınlar da biz de öğrenelim.



    Oksijenin oluşması ihtimal mi artık ihtimal dışı mı bir anlayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o değeri sonsuza vurmak gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: retreat58

    o değeri sonsuza vurmak gerek

    İhtimal dahi yokmu acaba tesadüfen oluşabilme olasılığı.
    Kendimi inandırmaya çalışıyorum bir türlü ama olmuyor öteki yandan islam dininin vaatleri bana sıradan geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall2535 -- 5 Kasım 2017; 19:30:3 >
  • intel amd örneği vereyim.

    intelin kayakçıları hızlı olmak için suyu yani ana kodu soğutuyor ve vızır vızır buz üstünde kayıyor olsun. şimdi bunu yapan kodları kilitlediğini ve bu kodun üstüne verilen her komutun patencilerin patenini ısıttığını varsayalım. yani amd nin işlemcisi buzlu pisti yavaşlamaya ve dropa neden olacak şekilde parçalamaya başlıyor.

    önemli olan bunun bir ihtimal değil kesinlik olması halidir.

    eğer ki bu yapı önceden mevcutsa amd nin inteli geçmesi ihtimal değil aynı kesinliğe tabi başka bir durumdur. intel kodunu amd ye açar ve amd komutları(işlemci mimarisi) bu kodu da arkasına alarak suyu buza çevirmeye devam eder.

    ..............................................

    temelde aynı işlemcinin kendisine haksız rekabet yapması denen durumda mevcuda gelen durum bize sabit kod prensibini anlatırsa mevcutta oluşan yapının aslında ihtimalle değil önceden programlanmış bir alemdeki hali anlatılır.

    yani siz ne anlatırsanız anlatın intel kodunu anlatıyor ve bu koda muttali oluyor olsanız da bu gelişim değil malumun ifşasıdır.

    ..................................

    siz amd nin dallanma yaparak zemini ıstıp droplara neden olmuş buz parçalarını göstererek bunlar ihtimallerdir diye ortaya atarsanız, ana kodun sabitliği ihtimal olamaz.

    ...................

    dna ana kod siz bu koda kendi kodunuzun bilgisini yüklüyor olmanızla dna nın ana kodundan ayrı bir kodunuzun olmaması apayrı bir durumdur.

    bu konular yine uzman kişilikler gerektiriyor. yanlışta ısrara etmemek adına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Kasım 2017; 19:55:24 >
  • Ateistlere tavsiyem, benim gibi, bir an önce enerjinin farkındalığının ve hareket kabiliyetinin olduğunu kabul etmeleridir. Yoksa evrenin tesadüfen olmasının imkansızlığını, evrene doğaüstü bir gücün müdahil olduğunu iddia edenler karşısında inançlarını koruyamayacaklar.
  • Diğer bütün ihtimallere tek tek nerden bakmış? Paylaşsın biz de bakalım.
  • Matematikçi değilim ama birşeyin var olmasına imkansız diyebilmek için o şeye etki edebilecek her ihtimali bilmek, ve bunların imkansızlığını ortaya şüphe bırakmaksızın koyabilmek gerekir diye düşünüyorum. Oysa bizim dünya ve evren hakkında bildiklerimiz çok çok sınırlı şeyler, daha en yakınımızdaki gezegene bile gidebilmiş değiliz, insansız araçlar haricinde.

    Bunun yanı sıra, nasıl var olduğu bilinmeyen bir şeye bakarak, bunun başka bir yolla var olma ihtimalinin imkansız olduğunu iddia etmek de mantıksız bana göre, çünkü daha bunun nasıl var olduğunu bile bilmiyoruz ki!

    Mesela, Dünya Güneş'ten felanca santim uzak olsaymış, var olamazmış iddiası gibi... Zaten, o kadar uzak olmadığı için varız biz, bunu bir mucize olarak algılamak mantıksız. Bizden bilmem kaç bin ışık yılı uzaklıktaki bir gezegende hayat yok, çünkü işte o uygun mesafedeki uzaklığa o gezegen sahip değil, ya çok sıcak, ya çok soğuk. Dolayısıyla o gezegendeki taşlar kayalar "Keşke az daha yakın olsaydık, bizde de hayat olurdu" demiyorlar.. Yani Dünya zaten şimdiki uzaklıkta olmasaydı, biz de o ölü geezegenlerden olacaktık ve bu soruları soracak kimse olmayacaktı.

    Gerçekleşmiş olan ihtimaller üzerinden giderek, bunların gerçekleştiği yollarla gerçekleşmiş olmasının imkansız olduğunu iddia etmek mantıksız, çünkü bunlar sonuç olarak gerçekleşmiş. Demek ki imkansız değil.

    Önüme 100 tane deney tüpü alıyorum. Her birine su dolduruyorum. 1. tüpteki su 1 derece, 2. tüpteki su 2 derece... 100. tüpteki su 100 derece olacak şekilde ısı veriyorum bunlara.. Doğal olarak 100. tüpteki su kaynamaya başlıyor. Şimdi ben 100 derecedeki tüpe bakarak; "Görüyorsunuz ki, bu tüpteki sıcaklık 1 derece az olsaydı su kaynamayacaktı.." dersem, bunun ne kadar bilimsel bir değeri olacaktı ki? Su zaten belli şartlar altında kaynıyor, bunların sağlanmadığı diğer 99 tüpü dikkate almayıp da, şartların sağlandığı tek tüp üzerinden yürürsem ve suyun bu tüpte kaynama ihtimalinin nasıl da düşük bir ihtimal (100'de 1) olduğunu söylersem, ne derece bilimsel bir gerçek ortaya koymuş olacağım ki?

    Aynı şekilde hayatın (en azından bizim bildiğimiz hayat formları için) sınırları belli. Hangi sıcaklıklarda var olabileceği, yok olabileceği. Öyleyse bu şartların sağlanmış olduğu bir gezegende var olan bu hayat formlarından birisi olarak gezegenemizin ne kadar da düşük ihtimalle, kendiliğinden var olamaycak bir yer olduğunu söylemenin hiçbir bilimsel yanı yok. Çünkü şartlar sağlanmamış oslaydı, zaten bizde var olamayacaktık, ihtimal ne kadar düşük olursa olsun. Sonuçta evrende bizim bildiğimiz bilmediğimiz milyarlarca gezegen var, ve henüz hiçbirinde hayat olduğuna dair bir emare göremedik. Çünkü onlar, diğer 99 tüp.
  • Oluşmuş bir kavrama bakıp bunu ihtimal dahilinde olduğunu söylemek o kavramı bizatihi yapanın tekelinde olan bir şeydir. Kainatın oluşma ihtimali yoktur zira vardır.



    İnsanın kainata ağırlık oranı 0,0000000.............1



    İnsanın yaşının kainata oranı 0,0000000000000000.........1





    Peki kainatın toplam hammedesinde olan bir şeyin sonradan kainata katılması halinde ağırlığı ve yaşı ne kadar. Bireysel olarak 0. Kayadan taş koparıp bu varya bu senin yarın kadar derseniz kıyas mı yapmış oluruz.



    Bunlar ihtimal değil varsayımdır. 1 metre 1 kg vs gibi.





    İnsanın varlığı oranı varsayıyoruz ki.....

    kadardır.



    Bu faraziyedir. Sen ben faraziyede bulunabilir miyiz? Taştan kopan kayanın taşın yarısı kadar olma ihtimalini taşın yarısı mı söyleyecek.



    Ben taşın yarısıyım denebilir. Yarısı olma ihtimali yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrenin kendi kendine oluşma olasılığını Dünyanın tüm kitaplarına yazsanız bitiremezsiniz. Detayı buradan öğrendim. https://www.bilimveyaratilisagaci.com/2021/08/342-evrenin-kendi-kendine-olusma-olasiligi-roger-penrose/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuranvebilim -- 12 Ekim 2021; 10:0:43 >
  • Düşük olasılıklar olması normal, fakat sonsuz zamanda bu imkansız değil.

  • Fakat konuda anlatılan oran senin dediğin gibi "düşük olasılık" değil, bu oran imkansızlıktan da öte bir oran. Ayrıca sonsuz zaman olduğunu kim söyledi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyin kendi kendine tesadüfen olduğu bir dünyada yaşamıyoruz ki bu kâinat da kendi kendine oldu diyebiliyoruz.

    Dünyadaki herşey bir irade ile yapılıyor, kendi kendine televizyon masa sandalye olmuyor ki kainat da kendi kendine oldu diyebilelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 10 Aralık 2021; 11:1:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Haklısınız sonsuz zaman olmayabilir, belki bir evren dışında dış zaman olabilir ama onu da bilemeyiz.

  • Yoktan hicbirsey kendiligindem var olmaz. Suandada dunyayi bilimkurullari esir almis ve yonetiyor, salginin ne derece kontrol altina alinabildigi asikar. Dunyaca unlu Prof
    olmasi dediklerini ispatlamaz. Buda bir teori

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.