Şimdi Ara

Asus Maximus IX Hero & I7 7700K / Yardım Bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günlerdir uğraşıyorum net bir bilgiye ulaşıp çözüm elde edemedim.

    Eski parçalarımı Asus Maximus IX Hero ve I7 7700K ile upgrade ettim ve temiz bir kurulum ve macun uygulaması yaptım, PC başlatmadan önce Bios CMOS Reset de uyguladım fakat anlamadığım durumlar var.

    CPU-Z den izlediğim kadarıyla Core VID, Core Speed ve Multiplier değerleri sürekli orantısız şekilde değişiyor. Örneğin boştayken Core Speed 803.1 MHz' de duruyor, daha sonra mouse hareket ettirdiğim anda, veya bir web browser açtığım anda Core Speed 4500 MHz' leri görüyor, işlemci bir anda 36 dereceden 47 'lere çıkıyor ve fanlar hızlanıyor. Bu sürekli periyodik şekilde gerçekleşiyor. Yani fanların sürekli 15-20 saniye aralıklarla coştuğunu ve 5 sn sonra yavaşladığını duyuyordum.

    Benim sistemi stabil hale getirmem için ne yapmam lazım. Yani şu anda bu işlemciyi stok hızda kararlı bir şekilde kullanmak istiyorum. OC ilerleyen dönemde düşünürüm. Aslında BIOS reset işinin bu olayı çözmesi lazım ama olmuyor. Varsa kullanan bilen yardımcı olursa sevinirim.

    Onun dışında bu seviye anakart ilk defa kullanıyorum. Soğutma olarak Corsair H80i V2 var. Anakartın üzerinde CPU_FAN ve AIO_PUMP olarak soketler var. Eski anakartta ben CPU Fan kısmına takıyordum ancak Maximus kullanıcı kılavuzunda bu tip kapalı devre soğutucuları AIO_PUMP bölümüne takın diye göstermiş. Burada da ne yapacağımı bilemedim.

    İlgili resimleri bırakıyorum, bahsettiğim değerler sürekli değişkenlik gösteriyor.

    Asus Maximus IX Hero & I7 7700K / Yardım Bekliyorum Asus Maximus IX Hero & I7 7700K / Yardım Bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 4 Eylül 2017; 13:7:31 >



  • Merhaba,

    Corsair Link yazılımını yüklediniz mi? Fan hızı, işlemci ısısına göre otomatik olarak değiştiği için belli periyotlarla gürültü problemi yaşıyorsunuz. Corsair Link yazılımı ile fan hızını sabitleyebilirseniz sorun çözülecektir.
  • ..Knight.. kullanıcısına yanıt
    Hocam Corsair Link yükledim, hatta ASUS AI Suite' den de ince ayar yaptım, ancak anladığım kadarıyla Link ve AI Suite birbiri ile çakışıyor. Bir kaç yurt dışı forumunda bu şekilde okudum.

    Peki diğer durum ile ilgili çözümünüz var mı? Değerler sürekli değişiyor, bir türlü stabil hale getiremedim.
  • Hocam işlemci boşta olduğunda frekansını ve voltajını düşürüyor bios da bir ayar var bunu kapatıyor yanı sürekli 4500 de çalışır sistem bhna gore ayarlar kendini o ayarın adını tam hatırlamıyorum ama internetten bulunur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enhanced Intel SpeedStep Technology kısaca EIST



    Bu ayar voltajı ve çarpanı sistem boştayken düşürür enerji tasarrufu sağlar bir zararı yoktur ama sisteminiz stabil çalışmıyorsa bios ayarlarından kapatabilirsiniz (EIST diye geçer)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayca_22 kullanıcısına yanıt
    Hocam stabil olmasından ziyade fanlar sürekli 15-20 saniye süre ile bir coşup bir yavaşlıyor. Bu durum beni rahatsız etti. Teşekkürler cevap için bir deneyeceğim.
  • Sanırım çözdüm. PC formattan sonra güç seçeneğini direk Yüksek Performans olarak işaretlemiş. Onu Güç Tasarrufu olarak seçtim şu anda mümkün olduğunca 803.00 MHz civarında tutuyor. Oyuna veya uygulamaya geçince 4500 MHz seviyesine çekiyor. Sıcaklıklar da bu şekilde daha stabil hale geldi. Şu anda boşta 36 derece, yükte max 67 derece oluyor. Çok nadiren bir anda sıcaklık sıçraması yapıyor sadece, onun nedenini anlayamadım ama şu anda durumdan memnunum. Arada boştayken bile 2 saniyeliğine 50 dereceye çıkıp hemen düşüyor. Yine de bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Fikirlere açığım.

    EDIT: Yaz bitene kadar Turbo Boost'u da kapattım. Max. 4200 MHz' ye çıkıyor şu anda. Yükte max. 58 derece görüyor, boşta 34-36 derece. Fanlar quiet modda çalışıyor. İstediğim kıvama geldi sonunda .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 5 Eylül 2017; 1:14:4 >
  • Sizin sorununuz manuel voltaj + pll voltage düşürmek 4.5lik turbo işlemciyi neden 4.2 ye downgrade yapıyorsunuz ki. Corsair den fan ayarini custom olarak ayarlayın 60 dereceye kadar 600rpm 65 900 rpm felan diye biosdan voltaj manuel yapıp 1.140 1150v olarak ayarlayın her işlemcinin farklı oluyor pll volrajida 1.100 e cekin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemciyi stok hale geri getirip çok ince fan ayarı yaptım AI Suite ile. Şu anda turbo boost da açık ve sorun ortadan kalktı. Asus AI Suite ile Corsair Link aynı anda çalışıyorsa fan olayında sıkıntı çıkıyor. Şu anda sadece AI Suite yüklü ve ayarları ordan yaptım. Sorun tamamen ortadan kalktı. Boşta 36 derece, yükte max 68 derece görüyor.



    Cevap için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios dan fan eşik değerlerini değistirin.Misal islemci saniyelik yüklerde 45 lere geliyorsa bir anda bir sonraki eşik değerini 48-50 yapin ki fan mevcut hizinda dönmeye devam etsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesajda vid, frekans, sıcaklık için yazdıkların gayet normal, herhangi ters birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam zaten hatayı orada yapmışım. Daha önce 4790 vardı, aynı ayarları direk kopyaladım, fakat 7700K biraz daha sıcak çalışıyor. Önceden ilk eşiği 35 derecede tutuyordum, ikinci eşiği 55 de, şimdi ilk eşiği 45 yaptım, böylece anlık yüklerde fanlar stabil kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 5 Eylül 2017; 21:15:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    O değerler çok sık çıkıp iniyordu ama biraz araştırınca ben de gördüm normal olduğunu. Sorun fanların ayarındaymış hocam, ince ayar çekince istediğim gibi oldu sistem.
    Onun dışında yukarıda da yazdığım gibi Corsair Link ve Asus AI Suite aynı anda çalışıyorsa fan ayarları düzensizleşiyor.
    Şu anda sadece AI Suite var ayarları oradan yaptım. Merak ettiğim konu H80i soğutucunun pompası şu anda max. düzeyde mi çalışıyor acaba? Gerçi bildiğim kadarıyla hiç bir ayar yapılmadıysa stok halde Quite modda çalışıyor pompa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 5 Eylül 2017; 21:22:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.