Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlığa tam olarak ne yazacağımı bilemedim fakat genel olarak sorun bu. Ancak detaylandırmak gerekirse bilgisayar müdahale etmeden açılmıyor. Bilgisayarımı 2 sene önce yine forumdan aldığım parçalarla topladım.

    p9x79 deluxe anakart
    i7 4820k işlemci
    16gb ram
    gtx 970 ekran kartım var.

    sorunum iki gün önce başladı. Bilgisayarı kapattıktan sonra evden çıkacakken tekrar açmam gerekti, tuşa bastığımda açılış ekranı göründü o sırada odadan çıkıp mutfağa gittim ve geldiğimde normalde 6 saniyede açılan pc henüz açılmamıştı. açma tuşuna tekrar bastığım anca güç kesildi. ben de bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için kasanın içini açtım. kasayı açarken psu'nun gücünü kestim. Kasada herşey normaldi, kablolar yerindeydi. zaten toplasak 5 dakika önce çalışıyordu. kapağı kapatıp psu'yu tekrar fişe taktım ve bu sefer hiç sorunsuz açıldı. Ancak 2 günden beri sadece açmadan önce psuyu fişten çekip tekrar takarsam açılıyor. daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştım. Bugün gördüğüm kadarıyla, anakartın led ekranında "a2" uyarısı veriyor ancak henüz tam olarak ne demek olduğunu çözemedim. eğer yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ediyorum.







  • Hocam A2 hatası bilgisayara bağlı disk birimlerinden kaynaklı bir hata, bu birimleri bulurken ya da onlara bağlanırken sorun oluştuğunda verir. BIOS'taki öncelik sıralamasını kontrol eder misin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kontrol ettim fakat sıralama doğru görünüyor hocam. Gücü kesmek gibi bilgisayar açılırken önce f2 ile biosa girip sonra hiç bir değişiklik yapmadan esc ile devam edince de açılıyor. Ancak sorunun tam olarak kaynağını da anlamadım. bios pilinin azalmış olabileceğini düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.