Şimdi Ara

Diyanet: Başoğlu ve yeğeni arasındaki ilişki afettir, helallik sınırı kuzende biter (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kuranda nikah düşmeyecekler belirtilmiştir.

    Bunların arasında amca hala dayı ve teyze çocukları da mevcuttur.

    Zaten kardeşlerin çocukları yarı kardeş sayılır. Genetik olarak da böyledir.

    Nedeni ailesel geçişli genetik hastalıklardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam dini söylemiş işte. Sınır kuzenlerdir, sonrası harama girer. Özürlü çocuk mevzusuna gelirsek o farklı bir konudur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzen falan niye karıştırıyor akraba ile evlenmeyin de geç!

    Sanki dünya da evlenecek insan kalmadı. Düzgün toplumlar kendi köyünden bile kız almıyor, kardeş gözüyle bakıyor...

    Bu tür ensest akraba evliliği yapanlar genelde paragöz, aç, gözü doymaz aileler, paraları mezara götürecekler...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural

    Kuzen falan niye karıştırıyor akraba ile evlenmeyin de geç!

    Sanki dünya da evlenecek insan kalmadı. Düzgün toplumlar kendi köyünden bile kız almıyor, kardeş gözüyle bakıyor...

    Bu tür ensest akraba evliliği yapanlar genelde paragöz, aç, gözü doymaz aileler, paraları mezara götürecekler...

    Aynen

    Akraba evliliklerinin temeli mal mülk vs kaygılarındandır.

    Anadolunun doğu güneydoğusunda zaten yaygındır nispeten orta daha az batı anadoluda.

    Nedeni para mal mülktür.

    Bilim mantık bu evliliklerin ilişkilerin temelinde yoktur.





    Hatta benim zannımca şu an özellikle doğu güneydoğu anadolu coğrafyasında ve batıya gittikçe akrabaevlilikleri sonucu bugünlere bugünlerin mentalitesine gelmiş olabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 31 Ağustos 2017; 0:29:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih

    Kardeş gibi yetiştiği kişiyle evlenecek mideye sahip kimse yoktur eminim. Bizim memlekette özellikle babamın kuzenlerinin çoğu yine kuzenleriyle evlenmiş. (babam değil) Bakıyorum hiçbiri hasta filan değil. Sen kaç yerde gördün kuzeniyle evlenip sakat çocuğu olanı?

    Hocam tıbben kanıtlanmış bişey akraba evliliği varsa çocuk sakat veya özürlü doğma olasılığı var.Yani akrabanla evlenince yeni doğacak çocuğunun geleceğini tehlikeye atıyorsun ister kabul et ister etme ha çocuk sağ Salim sağlıklı doğar ona bişey diyemem ama bu riski bile bile çocuk yapmak ve çocuk olası bi durumda özürlü doğarsa o çocuğun vebalini ödeyemezsin.Allah alkol vermiş hadi eskiden cahillerdi kimse bilmiyordu ama şu bilim çağında akrabanla evleniyorsan cidden bu düpedüz saçmalık ve sapıklıktır benim gözümde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bakınız konuyu biraz daha derin açalım.

    Ensest ilişki ibrahimi dinlerin yumuşak karnıdır.

    Yaratılıştan başlar.

    Önce yaratan ademi yaratır sonra yalnız kalmasın diye onun kalça kemiğinden ya da alt kaburgasından havvayı.

    Sonra yaşananlar malum yasak elma ve cennetten kovulmaları vs.

    Din kitaplarına göre herkes ademle havvanın soyundandır. Yani ademle havva cennetten kovulup dünya denilen yere gönderildikten sonra ademle havvanın birden çok çocuklarının olduğu sonra bu çocukların da aralarında evlenerek insan soyunun oluştuğu varsayılır. Bu temel düşünce nedeniyle dine inananlar akrabalıklarda bu tür ilişkilerin normal olacağını düşünmeksizin bilinç altı varsayabilir.

    Oysa günümüz genetik araştırmaları ve çeşitlilik üzerine yapılan antropolojik çalışmalar göstermiştir ki insanlık tek bir genetik soydan ibaret değildir.

    Bilimi inkar etmenin nerelere vardığının göstergesi dogmatik bilgilerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 31 Ağustos 2017; 0:42:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SoMaLiLiGeNç

    Ulan gerizekalı beni ne kadar taniyosunda yobaz ve amca kizina goz koyan biri olarak tanımliyorsun ne ben nede sülalemde böyle birşey olmadı olamaz zaten ama islam buna izin veriyor ben bunu belirtmek istiyorum

    Seninle konuşabilmek için önce adam gibi bi nick al gel 😁 İslam o dönemler için helal kılmıştır şuan diğer arkadaşa dediğim gibi çocuğun sakat doğma ihtimalini göze alıp evleniyorsan bence gerizekalı sensindir:) Ha bu arada burda kolayca yapabildiğin o lafını yüzüme söylemek istersen beklerim daha yakından tanışmış oluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Dünya önemsiz mi ? Uzay bilimine 60-70 yılını harcamış bilimciler bile dünya kadar güzel bir gezegen ve güneş topluluğu yok derken, sen neye dayanarak bunu söylüyorsun ? Dünyada ki düzende en küçük parazite kadar insan neslinin devamı için var olduğu apaçıkken, her hangi bir şeyin yok olmasıyla yada işlevsil kalmasıyla hayatın yok olmaya başlayacağı apaçıkken sen insanlara nasıl önemsiz dersin ve sanki başka bir yaşam formu bulunmuş gibi, bizden kat kat üstün bir yaşam formu bulunmuş gibi kesin bir dille bunları söylersin gerçekten ilginç. Din, insanın hayatına her şekliyle girer. Yani şunun olması saçma bunun olması saçma gibi bir düşünceyle değil. Yaradanın yaşanacakları görerek bunları söylemesi, zaten yaradanın var olduğunu gösterir. Yani aslında bu bir kanıttır. Ben bundan 1400 sene öncesine kadar olmayan şeyleri şimdi yazarsam, ileride olursa; bu benim aslında varlığıma dair küçük bir kanıttır anlayana..

    2- Hayır. Yine aynı konuya denk geliyoruz. Anal ilişki bilimsel olarak da zararlıdır. Hemn kadın için hem erkek için. Kadında ileri ki yaşlarda büyük abdesti tutamama gibi problemler erkeklerde ise penis hastalıkları gibi şeyler çıkar. Oraların yalanması (derken bile gülümsüyorum :) ) yine sağlıksız şeylerdir. 1400 yıl önce inen bir dinde bunların söylenmesi, aslında yine bir kanıta işarettir. Ama yine anlayana tabi..

    3- Ben kimim yada başkası kim bunun bir önemi yok. Erkek kadından güçlüdür ve bu bir gerçektir. Kaslara felan bağlamışsın olayı ancak 1 e 3 oran da bilimsel olarak kesin bir şeydir. Bu benim söylediğim bir şey değil yani ve bu konu dini meşrulaştırmak için sadece küçücük bir şeydir buna emin ol.

    4- O işi geçmeyeceksin. Siyasal islamcı diye nitelendirdiğiniz insanlar bu işi yapmışlardır. Bu bir gerçektir. Rakamlar ve veriler yalan söylemez o yüzden bu işi geçmeyeceksin.

    5- Yazdığın yazıda o 150 sebebin zaten 100 tanesini küçücük yazıya sığdırmışsın. Yazıda illa müslümanlar çok çirkin demene gerek yok. Dolaylı yol denen bir anlatım biçimi vardır ve bunu herkez ilk okulda felan öğrenir neredeyse.

    6- Konunun bunlarla çok alakası var. Sen hiç bir islam düşmanının, yurt dışında yaşayanlar için, o hayatı yaşayanlar için bir şey söylediğini duydun mu ? Yani senin gibi insanlardan bahsediyorum. Oralarda yaşantı "kimin eli kimin cebinde belli değil" misalidir. 18 yaş altı kızlarla büyük adamların ilişkileri mi dersin, taa üst kademelere çıkmış "PİZZACI" olayını mı dersin, yada başka türlü sapkınlıklar mı dersin, hiç bunlardan bahsetmezler ancak Türkiye gibi çoğunluğu müslüman olan bir ülkede öyle bir sapkınlık olunca suç siyasal islamcıların oluyor öyle mi ? Geçeceksin o işi. Sapkınlığın dini, dili, ırkı yada herhangi bir başka ayırt edici unsuru yoktur. Yapılan o sapkınlıkları tutupta bir şeye mal edemezsin. Amerikada ki tecavüz, taciz olayları hakkında bilgin var mı ? Yada bir video var; bir kız kalçasına kamera takarak yürüyor Amerika sokaklarında. Kaç tane erkeğin baktığınından haberin var mı ? Yani bu işlerin siyasal islamla yada cahillikle bir alakası yok. O yüzden saldırmayacaksın oraya buraya. Birde; herkes ne yapar kimseyi ilgilendirmez diyorsun ya; bunu aynı şekilde saldırdığın insanlar için niye demiyorsun ? Diyemezsin çünkü senin için etik değil ancak o her türlü iğrençlikleri yapanda senin için etik olmaması lazım. Ayrım yapmayalım..

    7- Konu Dayı-yeğen ilişkisi iken sen sadece islama saldırıyorsun ve "onlara da ses çıkardık biz" diyorsun ilginçmiş.

    8- Bu forum velet dolu olduğu için kendinden bahsetmen gerekiyor çünkü yazdıklarını başka yerlere çekecek bir sürü velet var.

    9- Konu aynen de bu. Konu o kadar alakalı ki bu işlerle yukarıda anlattığım maddelerden ne kadar alakası var anlayabilirsin.

    Yüce Allah, Hz. Muhammed (S.A.S)'e bunları söylememiştir. Ayette geçen kelime şudur; "Kadınların göğüslerini kapatmaları".. Bu erkekler içinde söylenmiştir. Yani bir erkek dizden yukarıya şort yada çok açık bir tişört giyemez. Nasıl ki erkeğin tahrik olma gücü varsa kadının da vardır. Dinde bu ayırt edilmez. İşte bilmediğin için bol keseden sallıyorsun bunu. Sadece kadınların kısıtlanması gibi düşünüyorsun bunu ama değil. Biraz bilsen bunları yazmazsın zaten. Erkeklerde bu konularda kısıtlanmıştır ancak günümüz Türkiye'sinde erkeklerin sapıklıkları çok olduğu için sadece bunlar konuşulur. Ancak kadınların sapıklıkları da vardır. Amma ve lakin ülkemizde bu genel olarak olmadığı için kadınlara yönelik saldırılar daha fazla olur ve sizin gibiler "Ya dine bak, kadınları nasıl kısıtlamış" gibi şeyler söylerler. Ama bilmezler ki erkeklerin de bir o kadar çok kısıtlandığını. Kadın gülmeyecekse, erkekte gülmeyecek. (bu gülme normal bir sırıtış değildir; bahsedilen gülmeyi ortamlarda zaten biliyorsunuzdur). Kadın kısa giymeyecekse erkekte giymeyecek. Kadın onu yapmayacaksa erkekte yapmayacak. Kadın bakmayacaksa erkekte oturduğu yerden bakmayacak. MEsela metrodasın ve önünde 2-3 tane kadın var. Kafanı yere eğeceksin. Erkek bakar kadın bakamaz diye bir şey dinde yok yani. Bol keseden sallamayın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zero Degrees -- 31 Ağustos 2017; 5:54:50 >




  • Yaş 10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım böyle olmayacak ben kısa kesicem. Olmuyor seni farklı bir düşünceye itmeye çalışıyorum ama olmuyor sen kopamıyorsun doğduğun günden beri dayatıldığın fikirden.

    Evren insan için yaratılmadı. Dünya da öyle. Sen bir hiçsin. Belki de doğal felaket olacak 20 sene sonra bir tanemiz bile kalmayacak. Bu evrenin yaşının %99'unda sen yoktun. İnsan diye bir canlının varlığından muhtemelen sadece samanyolu galaksisinin haberi var. Başka hiç bir yerin haberi bile yok. Bak gözünü seveyim az bir büyük düşün sadece kendine öğretilenlere odaklanma az bi rahatla geniş düşün. Herhangi bir canlı ile önemin tamamen aynı. Bunu idrak etmen lazım. Kibiri bırak. Hem Kibir büyük günah değil mi? Milyarlarca yıllık yaşam sırasında bir yaratıcı bu yaşam süresinin 1/1000000 bilmem kaçlık bir dilimine tekabül eden bir canlı yaratıyor, sonra da diyor ki evren sizin için. Sonra yetmiyor sanki yarattığı canlıya hitap edemeyecek kadar acizmiş gibi peygamber yaratıp sadece ona konuşup hatta yine yetmiyor yatak işlerine kadar emir veriyor. Bu mu cidden? Sen doğduğundan beri bu şekilde bu fikirlerle büyüdüğün için tabi ki böyle düşünmen normal, seni anlayabiliyorum ama senin bu kültürden dinden hiç haberin olmasaydı ve karşına böyle bir olay zinciri çıksaydı ne hissederdin? Madem öyle ki bunca devasa evreni ya koca devranı yaratan yaratıcı bir güç, senin ona inanıp inanmamanı takar mı? Ya da kaç rekat namaz kıldığına ne bileyim oruç diye bir şey icat edip onu yapıp yapmadığına? Hatta yetmiyor cennet cehennem de yaratıp ona göre sana ödül sistemi koyuyor. Hatta yetmiyor YİNE UÇKURUNA kadar düşünüp sana diyor ki cennette istediğin kadın var. Ama kadına mesela bu vaad yok? Niye çünkü onların allah belasını versin dimi. Sen de bunu yedin ?

    Benim derdim şu. Mesela dinin gereği canlılara, topluma saygılı bir hayatın olur. Efendime söyliyim hani daha duyarlı, ne bileyim böyle daha bir disiplinin olur eyvallah bak ben de geleyim yanına. Mesela de ki ben müslümanım dinim gereği kurban kesiyorum ama bu hayvan kesmekten ibaret değil, ilkel aztek kabilesi gibi kan akıtıp kanını içip aya doğru hülololo yapmıyoruz, biz etlerimizi fakirlerle paylaşıyoruz. Hatta buyur bak komşularıma dağıttım. Ağzımı açarsam namerdim. Bak bu örneği niye verdim çünkü böyle bir kurban konseptini kimse yapmaz. Ama senin dininde bu varmış ve yapıyorsun ben de mesela başka yerde olmayan böyle bir olgu ile tanışıp heeee bu güzelmiş ya diyorum. Yani anladın mı? Dinin böyle napıyor, kendine özel spesifik farklı bir olayı var ve bununla gayet topluma yararlı güzel bir disipin, bir kültür yaratıyor. Buna sonuna kadar eyvallah abicim. Desteklerim de helal olsun be derim. Şimdi böyle güzel bir disiplin bir anlayış varken, diğer yandan bana dersen ki bizi yaratan allah kadınların başını kapamasını söylüyor çünkü biz tüm erkekler potansiyel sapığız kadınların da bize önlem alması lazım, sana derim ki birader git işine hasta mısın. Yani insanlar kendi kafasına göre element uydurup bunu din olarak pazarlıyor. anlıyor musun beni bak gözünü seveyim az objektif düşün. Bin senedir böyle devam ediyor ve sıktı yani cidden sıktı. Sen şimdi anladın mı dediğimi? İki dk güzelce düşün bana referans olarak ayet filan verme. Onlar önemsiz benim için aynı mantıkla ben de x kitapta da şöyle buyurulmuş naber derim aynı kapıya çıkar.



    @Zero Degrees



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kruath -- 31 Ağustos 2017; 10:59:41 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.