Şimdi Ara

Mi5s ROM,Kernel (dosyaları bulamayanlar için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mi5s Rom,Kernel

    Öncelikle hoşgeldiniz bu konunun açılış sebebi anakonuda anlatılan sistemi tam anlamamış ve ya kafası karışmış arkadaşlara yardım etmek...

    Öncelikle bu lock,unlock olayı nedir? Xiaomi cihazlarını kilitli yolluyor(bazı servisler özelliklede evobt nin sağladığı mi5sler genelde kilit açık geliyor).Kilidin amacı sistem yazılımına dışardan müdahaleyi önlemek.Eğer rom atmak istiyorsanız kilidi açmalısınız.Nasıl yapacağınızı AnaKonudan veya miutürkiye forumun mi5s saydasından bakabilirsiniz.Öncelikle sürekli devoloper yükleyip sonra TWRP kurulması gerektiğini duyuyorsunuz.Devoloper kurmak zorunda kalanlar sadece cihazları kilitli olanlar.Eğer cihazınız Unlocked durumda ise direk olarak global stablenin üzerine TWRP kurabilirsiniz...

    Peki bu TWRP diye bahsettiğimiz şey ne?
    Cihazda normalde bir recovery bulunur.Bu cihazın biosu gibidir.Sistemin altında çalışır ve cihaza gelen güncellemelerin yüklenebilmesini sağlar.
    TWRP ise bir custom recovery dir.Amacı sadece gelen güncellemeleri değil sisteme yüklemek istediğiniz herşeyi yüklemektir.Örneğin rom atmak isterseniz TWRP üzerinden bunu yaparsanız.Root,viper,dolby,Kerneller veya bazı uygulama ve modlar yine TWRP üzerinden kurulur.Sistemi açmadan açtığınız linux tabanlı bir biostur kısaca.Sistem üzerindeki temel değişiklikleri bunun üzerinden gerçekleştirirsiniz.

    Root nedir?
    Root kısaca istediğiniz uygulamaya normalde erişemeyeceği yetkileri vermeye yarıyan bir uygulamadır.TWRP üzerinden kurduktan sonra ekrana supersu uygulaması gelir ve bu uygulamadan seçtiğiniz uygulamalara yetki verirsiniz.
    Örnek vermem gerekirse Lspeed adlı uygulamayı indirip yetki vererek kernelinize erişim sağlayabilirsiniz.Çekirdek hızlarını değiştirebilir,çekirdekli açıp kapatabilir,ram optimize ayarları ve daha bir çok şeyi yapabilirsiniz.Bu sayede cihazınızın performans pil dengesini istediğiniz gibi ayarlarsınız.Yada Greenify e rootla yetki verirseniz arkadaki uyulamaların uyanmasını engelleme,kapatma,yapay dose sistemi oluşturma gibi şeylerle batarya ömrünüzü uzatır...

    Kernel nedir?
    Temelde sizin erişemediğiniz sistem ayarlarıdır.Ram,cpu,gpu hızları cache ayarları gibi bir çok sistem ayarını içinde barındırır.Bir uygulama yada program değildir.Direk olarak kullandığınız romun(işletim sisteminin) iskeletidir.Farklı kernellerle performans arttırımı veya batarya süresinin uzatımı sağlanabilir.Kernel ayarlarını kendinizin yapmaya çalışması sonucu cihazınıza zarar verebilirsiniz.

    Anakonuda yeterince net anlatılmış ama anlamayanlar için miunun resmi romlarının farkını anlatmak istiyorum...

    Öncelikle 2,ye bölünüyor.

    1)ÇİN için olan romlar.
    2)Global romlar.

    Çin için olan romlar kendi içinde Çin devoloper,çin stable olarak ikiye ayrılıyor.Aynı sekilde
    Global romlar global devoloper ve global stable olarak ikiye ayrılıyor...

    Stable romlar:stabil oldukları anlamına gelir.Sistemin paketlenmiş son halidir.Güvenli sürümdür.
    Devoloper romlar:Üzerinden çalışılan,deneme yapılan sürümdür.Yeni şeyler denenir.Stableye göre daha günceldir ama güvenli değildir.

    Çin için yayınlanan romlar globala sonradan gelir!!!!

    Şimdi Gelelim Asıl Konuya Romlar....

    Öncelikle romu ararken mi5s bulamazsanız endişe etmeyin.Caprıcorn yazılı romlar direk olarak mi5s içindir.Bazen telefon adı yazılmaz ama CAPRICORN kodu mi5s için kullanılır...!!!!

    Mi5s EU ROM:basitçe çin devoloper sürümü üzerine kurulu romdur.Türkçe dil eklenmiş,çin uygulamaları ve gereksiz goole uygulamaları çıkartılmıştır.Miu 9 üzerine kurulu olduğundan alışma sıkıntısı çekmezsiniz.Kesinlikle Global stableye göre daha güncel ve stabildir./Gappsa gerek yok.

    Link:https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY-RELEASES/
    bu sayfadan son çıkan yani en güncel romu kurabilirsiniz.Mi5s için olanı klasörün içinden seçmeniz gerek.

    Epic rom:Yine miu tabanlı olan bu rom stock rom üzerine inşa edilmiştir.Ram ve batarya optimizasyonları yüksek bir romdur.1.8 civarı boş ram gösterir ve bu değer euda ortalama 1.4tür.En çok tercih edilen romlardan birirdir./Gappsa gerek yok.

    Kendi sitesinin linki:http://epicrom.pro/

    VE geldik asıl eğlenceye bundan sonraki romlar saf android üzerine kurulmuş romlardır.Miunın stock romlarına göre aşırı hafif romlardır.Batarya performans oranları daha yüksektir.Bundan sonra sayacağım romların içinde ufak farklılıklar olmasına karşın neredeyse birbirinin aynılarıdır.

    AİCP:Saf android üzerine kurulu bir romdur.Özelleştirmelere açıktır.Google arayüz kullanır.Batarya performansı miu romlara göre kesinlikle daha optimizedir.Parmak izi ve çift hat sorunsuz çalışıyor./Gapps gerekli

    Link:http://dwnld.aicp-rom.com/?device=capricorn

    Lineage OS:((LOS))

    Benim favori romumdur.Cyanogen satıldıktan sonra yerine geçmiştir.Saf andorid üzerine olabildikçe fazla cihaza destek vererek hafif ve optimize romlar yapan bir ekip.Saf android arayüzü ile ilgili bir sorununuz yoksa kesinlikle denemeniz gerekiyor./Gapps gerekli

    Link:https://download.lineageos.org/capricorn

    RR(Resurrection Remix OS):
    En çok tercih edilen saf android üzerine kurulu olan romlardan biridir.Diper saf androidlere göre özelleştirme yani görünüş konusunda ayarları daha fazladır.Şık ve optimize bir romdur.Kimine göre fazla karmaşık olsada büyük bir kullanıcı kitlesi vardır.Güncel versiyonun linki aşağıda mevcuttur./Gapps gerekli

    Link:https://sourceforge.net/projects/resurrectionremix/files/capricorn/Nougat/



    Sıra geldi kernellere:/TAMAMI LOS İÇİN/

    Nagatobimar:https://www.mediafire.com/folder/9d213h88994s4/Capricorn
    Guyver:https://www.mediafire.com/folder/fmba15ob1ap0c/Capricorn
    Özel Tavsiyem ise!CrazyAquaKernel v1:https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=209538

    Google Camera(android 7 de çalışır apk olarak kurmanız yeterli)HDR+ Kaynaklı tavsiye ederim GCAMi

    Apk:https://www.androidfilehost.com/?fid=889764386195922284


    Diğer Araçlar:

    Root dosyası:https://download.chainfire.eu/1122/SuperSU/SR3-SuperSU-v2.82-SR3-20170813133244.zip

    Lspeed:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=tr

    Greenify:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paget96.lspeed&hl=tr


    Kurulumlar:

    Öncelikle rom kurulumu aşırı basittir.Çoğu konu aşırı karıştırmış.Yanına Gapps gerekli yazdığım romlar için bu linkten:http://opengapps.org/
    Gapps ı indirin.Romu indirdikten sonra her iki dosyayı telefon hafızasına atın.Arm64 ve picoyu seçin.Roma görede android versiyonu seçmelisiniz. Aicp,RR ve lineageOS için 7.1 seçmelisiniz.

    1)öncelikle temizliğe tıklayıp Dalvik/Art cache leri ve önbelleği temizleyin.
    2)Yükle(install) a tıklayıp rom dosyasını bulun ve tıklayın.Yükleme çubuğunu sağa çekin.Yüklenene kadar bekleyin.Size önbellek temizliyimmi yoksa reset mi atalım diyecek.
    2)Geri tuşuna basıp Gappsı seçin ve yükleyin.Sonra önbellek ve cache yi temizle deyin.

    3)İsteğe Göre root dosyasını indirip attıysanız hafızaya onuda aynı sekilde yükleyebilirsiniz.Root dosyası romdan sonra hemen kurulmak zorunda değildir.İstediğiniz zaman TWRP yi açıp yükleme hakkına sahipsiniz.Viper,Gcamın fixi,kerneller de aynı sekide yüklenir.Zip seçilir çubuk sağa çekilir ve bitti.

    4)Cihazı yeniden başlatın ilk açılış 20dk yı bile bulabilir sakince bekleyin.(Cihazınıza rom atıcaksanız şarjı yüzde 70 ve üzeri olması herzaman daha güvenlidir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.