Şimdi Ara

Bluray Mkv Film Dosyası Dvd ye Nasıl yakılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Arkadaşlar Mkv Bluray 3D ve 2D Film Arşivim var.
    Bunları yaklaşık 14TB'lık HDD'lerimde muhafaza ediyorum.
    Fakat HDD'lerin bozulması nedeniyle birçok kayıplar yaşadım!
    Bu sebeple PIONEER BDR-209EBK 128GB 16X BLU-RAY yazıcı aldım ve
    50GB'lık Bluray DVD'ler aldım.
    SORU;
    Filmler Klasör içide,bunları Bluray DVD içinde Arşivlemek
    istiyorum.Yani Klasör içinde DVD'ye yazdırmak istiyorum.
    İngilizcem olmadığından bir Dvd ziyan ettim.
    Lütfen biri yardım edebilirmi?Hemde Arşiv olur,Net'te
    ayrıntılı bir anlatım yok.
    Yardım edene ve düşününe şimdiden Teşekkür ederim.
    Konu Yamyam TROLLERE kapalıdır.







  • Yokmu tarif edebilecek biri,2 bluray disk çöp oldu.
  • bende yok ama mantıken "veri dosyası yazdır" diye olmuyor mu? normal dvd'lere mkv mp4 filmeri klasöre atıp falan öyle yazdırıyorduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rambo34_orijinali

    bende yok ama mantıken "veri dosyası yazdır" diye olmuyor mu? normal dvd'lere mkv mp4 filmeri klasöre atıp falan öyle yazdırıyorduk.

    Malesef olmadı,bende Dvd'de yazdırır gibi denedim ama iki Bluray(50+50gb) Dvd çöp oldu.
  • peki boş dvd diske yazdırabiliyor musunuz? blu-ray ama dvd'ye de yazması gerekir.
  • özel program kullanmanız gerekmiyor mu ? full nero felan denediniz mi son sürüm ? hiç bi fikrim yok ama yani windowsun direk bluray yazabileceğini hiç düşünmüyorum zaten yazsa bile windowsun ki çok dandik ince ayarlar pek yok yazılsa bile önermem bu da ayrı bi konu
  • bluray video disk yazdırmak için önce mkv'leri bdav (.m2ts) formatına dönüştürmeniz lazım. Dönüşüm işleminde genellikle videonun tekrar kodlanması gerekmez (en iyi uyum için videonun h264 main profile ile kodlanmış olması gerek). Sonra UDF 2.5 formatında (bu önemli) dosyaları diske yazdırmalısınız. Klasör yapısı şöyle olmalı:

    --BDMV (klasör)
    ----STREAM (klasör)
    ------.m2ts dosyaları

    ya da bunlarla hiç uğraşmayıp tsMuxer programını kullanarak bu işi çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Hatta tsMuxer'de Bluray çıkış seçeneğini seçerseniz direkt iso imaj dosyasını oluşturup bu dosyayı bir disk yazdırma programı (imgburn tavsiye ederim) ile diske direkt yazdırabilirsiniz. Bu programla blurayler için menüler arayüzler bile oluşturabilirsiniz.
    https://www.videohelp.com/software/tsMuxeR
    http://www.imgburn.com/

    Eğer bluray player değil de sadece pc'de oynatacaksanız yukarıdakilerin hiç birini yapmanıza gerek yok. Normal dosya yazdırıyormuş gibi mkv'leri diske yazdırın tamamdır. Ama bu şekilde yaparsanız bluray standardında olmaz ve oynatıcılar çalıştırmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 13 Eylül 2017; 2:36:58 >




  • Imgburn bluray yazar sanırım, mkv yi doğrudan yazdır, bd player da oynatmaz, pc de oynatırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu Arkadaşlar,amaç zaten oynatmak değil;ARŞİVLEMEK.
    Bizde onu beceremedik bilende yok!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesurata -- 17 Eylül 2017; 0:31:38 >
  • cesurata C kullanıcısına yanıt
    kardeş, ne yaptığınızı, hangi adımlarla ilerlediğinizi, hangi programları kullandığınızı, hangi hatayı aldığınızı daha açık yazın o zaman.
  • FW update deneyin belki faydası olur.NERO programını kullanın mümkünse.DVDinfo gibi bir program ile Disc'in uyumluluğunu kontrol edin.Yakma hızıda çok önemlidir düşük hızları deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 14 Ekim 2017; 12:17:36 >
  • Buluray DVD'ye MKV Film yazdıran yokmu bu Forumda hiç ya,ne kadar enteresan?
    Yokmu şu programı kullan ve şu ayarı yap diyebilecek bir Arkadaş?
  • Amacınız, anladığım kadarıyla Optik Diskler ile Arşiv yapıp güvenli bir şekilde yıllarca saklamak herhalde yazdıklarınızdan bunu anladım zira hareketli HDD lerde arşivlemek çok riskli olabiliyor. Bunu bende eskiden çok düşünmüştüm yani elimdeki tüm HD filmleri ( MKV>REMUX> BD ) Dosyalarını Boş Bluray Disklere yazıp saklamak. Fakat yalnızca 25 gb lık Disklere arşiv yapabildim zira 50'lik disklere erişemedim o yüzden 50'lik BD filmlerimin hiçbirini yazamadım. Aradan yıllar geçti BD optik dünya piyasası hala biz TR deki son kullanıcılar için maddi açıdan değişen bir şey olmadı ve maliyetler dahada yükseldi o yüzden yıllar önce HDD arızasından dolayı iki adet 500GB lık arşivi çöp olan birisi olsamda yine HDD lerde arşivlemişim mecburiyetten ama siz illa diske yazmak istiyorum diyorsanız çok basit IMGBurn ile bahsettiğim dosyaları tıpkı eski Divx günlerinde olduğu gibi bir 25'lik BD ye 7-8GB lık MKV 3 Filmi yazdırabilirsiniz yada 20 küsur GB lık Remux yazdırabilirsiniz. Programın kullanılışı çok basit google da bile bulursunuz ayarlarını sormak istediğiniz bir şey varsa ayarlar konusunda yardımcı olurum. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akkaynak

    Amacınız, anladığım kadarıyla Optik Diskler ile Arşiv yapıp güvenli bir şekilde yıllarca saklamak herhalde yazdıklarınızdan bunu anladım zira hareketli HDD lerde arşivlemek çok riskli olabiliyor. Bunu bende eskiden çok düşünmüştüm yani elimdeki tüm HD filmleri ( MKV>REMUX> BD ) Dosyalarını Boş Bluray Disklere yazıp saklamak. Fakat yalnızca 25 gb lık Disklere arşiv yapabildim zira 50'lik disklere erişemedim o yüzden 50'lik BD filmlerimin hiçbirini yazamadım. Aradan yıllar geçti BD optik dünya piyasası hala biz TR deki son kullanıcılar için maddi açıdan değişen bir şey olmadı ve maliyetler dahada yükseldi o yüzden yıllar önce HDD arızasından dolayı iki adet 500GB lık arşivi çöp olan birisi olsamda yine HDD lerde arşivlemişim mecburiyetten ama siz illa diske yazmak istiyorum diyorsanız çok basit IMGBurn ile bahsettiğim dosyaları tıpkı eski Divx günlerinde olduğu gibi bir 25'lik BD ye 7-8GB lık MKV 3 Filmi yazdırabilirsiniz yada 20 küsur GB lık Remux yazdırabilirsiniz. Programın kullanılışı çok basit google da bile bulursunuz ayarlarını sormak istediğiniz bir şey varsa ayarlar konusunda yardımcı olurum. Kolay gelsin.

    Evet Arkadaşım;
    MKV uzantılı toplamda 40gb olan Üç adet Filmi 50GB'lık Buluray Diske yazdırmak istiyorum.Bu kadar.




  • Merhaba Arkadaşım, mademki 50gb lık optik Diskler aldın şöyle yapabilirsin; 50gb lık bir disk en fazla 46.57 gb ta kadar veri yazdırmana izin veriyor bu durumda 15.5gb lık 3 adet MKV Filmi bu disklere data olarak yazdırabilirsin yada 2 adet BDRemux atabilirsin IMGBurn ile çok basit. 25 lik Disklerde ise 23.28 gb ta kadar veri yazdırabilirsin ancak 2 adet kaliteli bir MKV dosyasını barındırabilir veya 1 adet BDRemux dosyasını barındırabilir. Takıldığın bir durum olursa yardımcı olurum. Kolay gelsin.
    Not: IMGBurn ile BD yazdırmayı vede ayarlarını hiç bilmiyorsan Google da (how to burn a BluRay Video Disc using IMGBurn)diye ararsan rahatlıkla bulursun zira BD ile DVD ayarları farklıdır.
  • Evet Arkadaşlar okumadığım yer ve bakmadığım yazdırma programı kalmadı.
    MKV BLURAY FİLMİ maalesef,Mkv Bluray film olarak Bluray Dvd'ye yazdıramıyoruz.
    Mkv Bluray filmi önce başka bir Formata çevirip yazdırabilirmişiz.
    Pes ettim artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.