Şimdi Ara

Türkiye'nin ekonomi devi ülkelerle kıyaslanması saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    5-6 yıldır bu forumda belli oranda aktifim. İlk başlarda siyasi, dini konular açmak yasaktı ve ben bunu eleştiriyordum. Şimdi gerçekten bu yasağın haklı olduğunu düşünmeye başladım. Çok saçmalanıyor bazen ve oldukça tutan saçmalıklar var. Belki her üyeye açık olmaması için bir şeyler yapılmalı

    Türkiye ile Abd, Avrupa ülkeleri sürekli kıyaslanıyor. Bu kıyaslama örnek alma şeklinde olması gerekirken genelde hükümeti yermek için bir araç halinde kullanılıyor. Öncelikle Abd, Almanya, İngiltere ve bazı Avrupa ülkeleri dünyanın en zenginleri. Onlar ilk 5 ekonomiyken biz 17 olarak gösteriliyoruz. Birinci ile on yedinciyi kıyaslarsan şu hale bak dersen gülünür. Bu fakir bir ailede doğan çocuğun zengin birine bakarak aradaki farkı kapatmaya uğraşmak yerine isyan edip ağlamasına benziyor. Şu denebilir ki : Onlar bu haldeyken biz neden ulaşamadık. Bunun tarihi sebebi hükümeti yerme gayretinden dolayı atlanıyor. Sanayi devrimini kaçırmış, iç düşmanlarla sorun yaşamış ve savaşta mağlûp düşmüş bir medeniyet Cumhuriyet ile yeni bir döneme girmiş. Biz bu zamanlardayken Abd savaş uçağını seri olarak üretme aşamasındaydı. Biz dipken adamlar zirveydi. Geçen yüzyıllık dönemde dipten nereye çıktık, daha ne kadar çıkılabilir derken bizim forumdaşlar sanki zirveden biri bizi düşürmüş gibi bir izlenimdeler ve refahımızın onlarla bir olunması bekleniyor

    Teknoloji yatırımlarını arttırmalıyız, vergilerin boğucu olmaması için uğraşmalıyız, eğitimin kalitesini arttırmalıyız falan bir sürü şey yapabiliriz. Şikayet edip gereksiz kıyaslamara girmektense tarih boyunca bizimle benzer pozisyonda olmuş Güney Kore gibi ülkeleri örnek almalıyız. Ve bu sihirli bir tuşla olabilecek bir şey değil uzun vadeli işler

    Alım gücüyle ilgili en büyük problem dolar ve euronun anormal yükselişe geçmesi oldu. Bu durum tek başına ülkemizdeki problemlerden olmadığı açık. Ekonomik olarak 17.olup bu oranında halka ne oranda yansıdığı da çok önemli. Ekonomik dağılım ne kadar adaletli yapılıyor bunu tartışmalıyız. Bunu yaparken yine boş tartışmalara girmemek için geçmişte bunun kötü olduğu bilip iyileşmenin oranına bakarak yapabiliriz.

    Akp'yi desteklediğim zamanlar oldu. Son dönemlerde desteklemek zor olsada Mhp_Chp alternatifi olamıyor.
    Meral Akşener'in yeni partisi veya bir başkası umarım bunu başarır

    Biz gereksiz kavgalardan ve kıyaslamalardan uzak durup daha çok araştırmalı ülkemiz için daha iyi hamleler yapılması için uğraşmalıyız. Siyasette çok ciddi boş muhabbetler dönüyor gerçekten bundan sıyrılmalıyız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • O ülkelerden ileri olduğumuzu söyleyenlere binaen bu karşılaştırma yapılıyor
  • Hicbirsey yapmayıp bizi giskaniyler dedikleri için insanlar öfkeli anliyormusun? Oysaki biz buyuz kardeşim deseler insanlar belki bu kadar kizmayacaklar. Adamı aptal yerine koyuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen biz en iyisiyiz dersen insanlarda böyle yüzüne en iyisini çarpar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz olayi yanlis yorumlamissin. Insanlar durup dururken sirf hukumeti elestirmek icin bu tarz kiyaslamalar yapmiyor. Hukumet kendini ovmek icin kiyaslamlar yapip, "bizi kiskaniyorlar, onlarda olmayan biz de var" gibi bizi daha ustun gostermeye calisiyor. Dolayisiyla insanlar da senin yazdigin gibi onlarin bizden daha iyi oldugunu hatirlatiyorlar.

    Olayi "hukumeti yermek icin kiyasliyorlar" diye yorumladigin icinde mesajini ona gore yazmissin dogal olarak. Ama simdi boyle soylemlerin oldugunu ve yazilanlarin cevap oldugunu dusununce farkli bir mesaj yazarsin, farkli kesimi elestirirsin diye tahmin ediyorum. Cunku temel noktada elestiri konun dogru, sadece kisiler yanlis.
  • O zaman Dünya 5'ten büyüktür demeyi kesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana katılıyorum ancak şunu düşün Güney Kore neydi ? Bu adamlar Ford'a mühendis yolladı ve bu mühendisler döndüğünde ülkede iyi kötü Hyundai , Kia gibi markalar çıkmaya başladı. 90 lı yıllarda Hyundai'a kağıt derdi millet şimdi İ20 sınıfında çok dişli rakip keza i30 da öyle.

    Yani herkes ilerlerken biz hep geri gidiyoruz ve birileri çıkıp biz en iyisiyiz dediği zaman biz yemiyoruz bunu dostum. Yiyen vardır saygı duyarım ama dalga geçiliyor bizle.
  • Şimdi hükümete destek olsun diye düşünmeden şu mesajı atıyorum.



    Ben küçükken muzu ayda yılda bir yerdik, et şimdi olduğundan çok daha zor alınırdı. Babam memurdu ve bir ceketle orta okulu bitirdim. Bir tane kalemim vardı çoğunlukla. Ayakkabım bir taneydi. Babamın bile 1 tane ayakkabısı vardı.



    Şimdi evde sayısız lalem , ayakkabı , dolaplar dolusu kıyafet var. Muz ve et belki yine pahalı ama daha ulaşılabilir.



    Tabi daha akıllı politikalar yürütülseydi, 200 yıldır avrupa ve abd ile uğraşmasaydık belki daha iyi olurdu.



    Bugün belkide dünyanın en iyi ülkesi en rahat ülkesi Türkiye değil ama bu kadar ülkeyi beğenmeyen kaçmaya çalışan bu kadar adam varken biz yinede iyi durumdayız.



    Çok çalışan çok şükreden elindekiyle yetinen ve en iyisi olmaya çalışan bir millet olmadıkça daha çok ağlarız.



    İttihat ve terakki zihniyetinin halka karşı en büyük silahı özentileriydi!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskinin şartlarıyla şimdinin şartları bir değil şunu bir anlayamadınız gitti . Eskiler Türkiye'deki çoğu aile için zordu ama yıl olmuş 2017 . Dünya bambaşka bir çağa geçerken bir ülkede ete rahat ulaşmak bir başarıysa biz yanmışız (ete nasıl rahat ulaşılır bu dönemde orasıda ayrı tabi )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya o konuma 30 yıl gibi kısa bir sürede geldi sunu suraya atayım kalsın https://www.youtube.com/watch?v=CfewpT-elr0 Bİr gün hatırlarsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 26 Ağustos 2017; 2:44:42 >
  • Bizi kıskanıyorlar diyen kamillere kız kızacaksan. Çıbanın başı onlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

    O zaman Dünya 5'ten büyüktür demeyi kesin.

    Saçmalamışsın. Tayyip i sevmeyebilirsin ama belki en doğru konuştuğu sözlerden biridir. BM dünyayı temsil ediyor ama oradaki kararları 5 tane üye belirliyor. Demokrasi zayıflıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

    Almanya o konuma 30 yıl gibi kısa bir sürede geldi sunu suraya atayım kalsın https://www.youtube.com/watch?v=CfewpT-elr0 Bİr gün hatırlarsınız

    Adamlar sanayi devrimi kaçırmış değil. Bilgiye rağmen çöktüler maddi yönden ama tecrübe yerinde durdu. Üstelik kültür ve din kökenli bir Avrupa birleşmesi var. İslamafobi ve Türkofobi olduğu için biz teknoloji üretsek bile onlarla aynı sıçrayışı yapamayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1979 yılında 17. olan ülkenin şu an 17. olması gerçekten büyük başarı.
    Gaz, benzin olmayan yıllarda 16. iken avrupanın kıskandığı 2017 yılında 17. sıradayız. Acaba o yıllarda daha mı çok kıskanıyorlardı?
    Hele 1960 yılında 12. sıradayız. İstikrarlı bir geriye gidişimiz var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan288

    Eskinin şartlarıyla şimdinin şartları bir değil şunu bir anlayamadınız gitti . Eskiler Türkiye'deki çoğu aile için zordu ama yıl olmuş 2017 . Dünya bambaşka bir çağa geçerken bir ülkede ete rahat ulaşmak bir başarıysa biz yanmışız (ete nasıl rahat ulaşılır bu dönemde orasıda ayrı tabi )

    Haklısın hocam koşullar biraz değişik ama benzerlik var. Teknoloji üretimi ve ülke dostlukları uzun vadede etki gösterir. İngiltere dünyaya her daim yön verip hiçbir şeyi kaçırmadıysa asırların vermiş olduğu bir güçte var.Üstelik 15 yıl önce şahane değil ki sıçrama beklensin. Gerekli adım atılıyor mu ileride nasıl etki eder onu denetlemek lazım.



    Et konusu kendi içinde bir saçmalık. Kurban bayramı önümüz ve yapılan açıklamalarda hayvan sayısı ile ilgili yetersizlik olmadığı söyleniyor. En yoğun dönemde bile hayvan bulunuyor. Mesele et sıkıntısından çok bunun dağıtımı ile ilgili. Kurbanlık et kilo fiyatı 18 tl, neden biz diğer günler marketten 50 tlye alıyoruz? Tarımda da böyle sıkıntılar oluyor. İşleyiş saçma...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bakiyoruz emeklilik yasi oralarla kiyaslanarak belirleniyor. Kopru yapiyorlar, orada fiyatlar su sekilde diyorlar. Ustune cikip da her mitingte bizi kiskaniyorlar dersen insanlar kendilerini onlarla kiyaslayacak elbette.



    Sonucta orada vatandasin aleyhinde olan ne varsa alip getiriyorsun. Vergiler, fiyatlar avrupa hatta avrupadan da ileri ama is hizmete gelince biz afrikayiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Biraz olayi yanlis yorumlamissin. Insanlar durup dururken sirf hukumeti elestirmek icin bu tarz kiyaslamalar yapmiyor. Hukumet kendini ovmek icin kiyaslamlar yapip, "bizi kiskaniyorlar, onlarda olmayan biz de var" gibi bizi daha ustun gostermeye calisiyor. Dolayisiyla insanlar da senin yazdigin gibi onlarin bizden daha iyi oldugunu hatirlatiyorlar.

    Olayi "hukumeti yermek icin kiyasliyorlar" diye yorumladigin icinde mesajini ona gore yazmissin dogal olarak. Ama simdi boyle soylemlerin oldugunu ve yazilanlarin cevap oldugunu dusununce farkli bir mesaj yazarsin, farkli kesimi elestirirsin diye tahmin ediyorum. Cunku temel noktada elestiri konun dogru, sadece kisiler yanlis.

    Olur mu hocam öyle şey, bu ülkeden gitmek için gerekçe olarak sayıyorlar bunu. Bazıları dediğin gibidir ama çoğunluk hükümeti yermek ve refaha koşmanın gerekliliği için açıyor. Özellikle teknoloji forumu ve dolar artışı, yerli ürünün olmayışı elektronik fiyatlarını vergilerle beraber uçuruyor. Bu sinir bozucu durum ve benzerleri insanları bu anlamsız kıyaslamalara sürüklüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedystop

    Hicbirsey yapmayıp bizi giskaniyler dedikleri için insanlar öfkeli anliyormusun? Oysaki biz buyuz kardeşim deseler insanlar belki bu kadar kizmayacaklar. Adamı aptal yerine koyuyorlar.

    Boyle diyen kim ve hangi konuda kiskandiklarini soylemis?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 6:24:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanlar 2 dunya savasindan maglup oldular ama bizden iyi durumdalar bizim ulkemizin tek sebebi her gelen digerini sucladi kendi cevresini zengin etti hep birseylere bahane buldular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.