Şimdi Ara

Youtube'yi Bırakmayı Düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, muhtemelen başlıktan düşüneceksiniz ki 9-13 yaşlarında birisi olduğumu çocukça saçma sapan videolar yayımlayıp binlerce abonem olduğunu düşünüyorsunuzdur hatta dalga geçilecek bir konu olduğunu düşünüyorsunuzdur.

    Gerçek bu değil.

    Ben Oyun videoları ve bir çok ürünlerin kutu açılımlarını yayımlamaktaydım. Taa ki, 3-5 gündür saçma sapan videolar ile trend videolara giren insanları gördükçe uğraş verdiğim emeklerin boşu boşuna olduğunu düşünmeye başladım.

    2012'de bir sitede görev almam ile başlayan youtube yolculuğumda pek çok o dönem tanınmayan ve günümüzde büyük kitlelere sahip olan insanlara yardımcı oldum daha yolun başlarındaydılar.
    Günümüzde onların kitleri arttıkça ilk başlarda yanlarında olan kişileri tanımadıklarını ve zamanla değiştiklerine bir çok kez şahit oldum ve beni kıran şeylerden biriside bu kısaca Youtube Türkiye'de bir youtubere yardım edersin abi abi diye yanında dolaşır 2 gün sonrasında seni tanımaz bu sektör böyle.

    Bugün 330 küsür abonem ve 400 küsür yayınladığım video var sizlere göre oldukça küçük bir sayıdan ibaret olabilir küçümseyebilirsiniz ama şundan bahsetmek istiyorum ki, günümüzde bütün youtuberler argo kullanıyor ve ben argo kullanmıyorum ayrıca videoda argoya karşıyım küçük yaş kitlelere hitap ederken onlara argoyu öğretmek hiç hoş bir şey değil. Youtube'de Oyunculuk ve youtuberlik kavramı argo olmamalı.

    Ben her ne kadar 5 yıldır uğraşsam da düzeltemedim. Gün geldi 14 saat video uploadı yaparken şimdi hiç video yükleyesim yok. Böyle ortamı gördükçe artık eski heyecan kalmadı yolun sonu yani ama amacım para falanda değil o videonun karşılığını bir beğeni veya teşekkür olarak alamıyorum. Diğer youtuberler gibi ne bir bot nede bir reklam yaptım. Kendi kendime uğraştım ama artık olmuyor gibi. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım yine o saçma sapan Trend Video 1 ABLAM İNSTAGRAM DM'LERİMİ OKUYOR gibi videolar yine trend olacak.

    Burada amacım bir reklam falan değil içimden geçenleri sizlere anlatmak istedim.
    Sizlerde düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim ?







  • Kanal link ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum youtube birsz sans isi. 10000 video yuklersin youtubu birskiyorum dersi ama belki 10001. Video youtube turkiyedeki en cok izlenen video olabilir birden. O yuzden bence devam et ama kanala harcadigin vakti azaltabilirsin bu arada maddi olarak kârın nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak Türkiye'de maalesef sosyal medya bilgi almaktan çok eğlenmek amacıyla kullanılıyor. Ve bi kaç bin kişi yerini almış YouTube'da. Diğer uğraşanlar onlar kadar izlenmiyor.



    Ama senin izlenme sayın çok güzel. Sana tavsiyem oyum videolarını bırak. Bol bol canlı yayın yap. Telefon, bilgisayar vb. öneri, tavsiye videoları çek. Her gelen iyi/kötü yorumla ilgilen. Kendine belli abone hedefi koy. (Mesela 1000 abone) Basit de olsa (örneğin 5-10 TL'lik mouse) çekilişi yap.



    Başarılar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtuber olmanın en zor kısmı ilk 10 bin abone. türkiyede ise sadece çoluk çocugun kitlesi var. yurtdışında bu çoluk çocuk dediğim kitle yüzde 3 bile olamaz. türk youtubu o günlere geldiği zaman şimdi bırakmazsan yükseklerde olursun.şuan sadece yapman gereken biraz daha hareketli izleyici odaklı geniş vizyonlu kurgulu videolar hazırlaman.
  • bu kanaldan az da olsa para kazanabiliyor musun ? konuşmadan, yorumsuz oyun videoları yapsak para kazandırır mı ?
  • @NoNickMan
    Doğuru söylüyorsun ama vakti azalttığında ise abone sayısı düşmeye başlıyor ve yine vakit ayırman gerekiyor. Kazandığım ücret muhtemelen 200 TL'ye doldurmamıştır biliyorsunki adsense belli bir limiti doldurmadan alamıyorsun.

    @teknoyardimci
    Dostum desteğin için teşekkür ederim. Dediğin gibi bir çok kişi eğlence amaçlı kullanıyor ama böyle saçma sapan trend olan videolarda neyi buluyor eğlenecek anlamıyorum. Zaten bu tarz bir şey düşünüyorum ama tam ne yapabilirim bilmiyorum canlı yayın konusunda ise olabilir ama önce sağlam bir kamera şart. İyi/Kötü yorumlar ile sürekli ilgileniyorum zaten kötü yorumlarada saygı düşerim düşüncesini belirtmiş eksikleri vb kimisi siler ama ben yanıtlarım bunda kötü bir şey yok.

    @winchester34
    Yurtdışında dediğin gibi dostum bu tarz bir ortam yok ve çok farklı ülkemizde yaşı küçük kitle epey bir kitleyi oluşturuyorlar ki onların enes ve burak abileri var :)

    @blekwolf bundan bir kaç yıl önce olsa belki şuan bu binde bir olarak düşünebiliriz Kamera + konuşmak şart




  • 5 yılda 300 abonen varsa bence de sil. 2 gündür denk geldiğim bir oyun kanalı var. Adam canlı yayınla 2 günde 700 abone sahibi olmuş. Marifet 9-13 yaş grubu kitleyi yakalamak. Bu da kalitesiz içerikleri beraberinde getiriyor. Para kazanma gibi bir kaygın yoksa devam et.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bebek avutacaksın.düzgün kanalların büyümesi çok zor. görülmüyor bilinmiyor. elinde tablet olan bi çocuk görünce dövesim geliyor artık. youtube çöplüğe döndü. şu zamana kadar bu kadar overpopulate olan tek yer facebook. para vermekte hata ettiler ama o para sayesinde youtube bu halde. yeni alternatifler çıkacaktır illaki. bırak kanal işini bence deyecek bişey değil kendine ayır o zamanı. bende zamanında lisedeyken ugraştım 900 civarı abonem vardı ama çok vakit alıyor ve gereksizdi.
  • 10 saniye dayandım bu ne iğrenç sestir böyle.



    Sana 335 abone bile çok. 4 yılda bu kadar düşük izlenme abonenin yegane sebebi o ses tonu ve konuşma şekli.



    Yıkıl karşımdan Koskoca Ağayı sinir ettin gecenin bir yarısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaN. kullanıcısına yanıt
    Aldık abone listemize kanalını ;)

    Canlı Yayın dediysek illa iyi bir kamera lazım değil ki. Maddi durumun hakkında bir bilgim yok fakat 10 MP'lik telefon kamerası hatta 2-3 MP'lik WebCam'le bile yayın yapabilirsiniz. İlla oyun yayını da olmayabilir. Dediğim gibi çekiliş yaparsın, oyun içi çekiliş yaparsın. (Örneğin hesap, oyun içi para çekilişi)

    Valla yazık oluyor senin gibilere. 150 bin görüntülenme 330 abone :(

    Neyse sen devam et bizden tam destek unutma...
  • Hocam eleştiri kaldırabiliyor musun bilmiyorum ama ses tonun + konuşman bence bu iş için uygun değil. Mesela PintiPanda'ya bak bi. O da dediğin gibi çok sinirlenmedikçe küfür etmez tatlı tatlı oyununu oynar; ama ben şahsen sesini çok beğeniyorum. İnsan video izlerken seni tanımadığı için varsa kamerana, yoksa sesine bakıyor önce istemeden; ona göre ya sana ısınıyor ya da çıkıp gidiyor.

    Ayrıca eğer ki derdin ünlü olmaksa, trend olmaksa; bahsettiğin arkadaşlar gibi toplumun düşük seviyesine hitap etmen gerekiyor. Aynı şey televizyon için de geçerli mesela. Maalesef ülkemizde seviye olarak düşük insan sayısı çok, sen çok kaliteli içerik de üretsen; bu trenddeki arkadaşlar gibi olamazsın. Buna en iyi örnek Youtube'da bu kadar kaliteli içerik üreten Barış Özcan'dır.
  • evet arkadaşlar bugün sizlere yutubu bırakma cezalı babanemi kırbaçlama çelinç yapıcaz
  • eğer youtubdan para kazanmak istiyosan insanları senden daha akıllı olduklarına inandırman gerek bi nevi senle dalga geçmeleri gerek,salakça görünüp şaklabanlık yapman gerek insanlar hahaa salağa bak napıyo kıvamına geldiğinde asıl salagın kendileri olduğunu bilmiyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtuber'lardan sadece Ruhi Çenet'i örnek alarak izleyebiliyorum.
    Çok başarılı ve eğitici videolar yayınlıyor.
    Bence Ruhi'nin tarzında iş görebilirsin.
  • Bencede bırak
  • Bırak gitsin dostum.
  • Destek olan arkadaşlara teşekkür ederim, bazı arkadaşlar dalga geçiyor veya olayın halen para olduğunu sanıyorlar.
    Eleştiri yazan arkadaşlara'da ayrıca teşekkür ederim sonuçta düşüncelerini paylaşmakta. Saygı duyarım.
    Benim amacım para falan değil. Burada sadece içimden geçenleri yazdım.
    Öncelikle Youtube'de kitleyi bu hale getiren yayıncılar utanması gerekiyor. Yaşı küçük kitleler bu yayıncılar aracılığıyla argo ile tanışıyor. Okulda öğretmenlerine bile argo kelimeler kullanabiliyorlar. Ben bir kitleye videolarda argo konuşarak sahip olacak isem kusura bakmayın ama bırakır giderim.

    Kamera kısmını ise bende uzun süredir düşünüyorum Bir kitleye 20-30 tlik kamera ile kendine çekemezsin. Logitech C922 Pro Stream almayı düşünüyorum böylelikle montaj kısmı ile fazla uğraşmamış olurum.


    Bu arada en başta bahsettim burada benim kanalımın veya sesimin içeriklerimin bir önemi yok beğenen beğenir beğenmeyen eleştiri yazabilir ancak ben Youtube Türkiye'nin durumundan bahsetmeye çalışıyorum. Şuanda doğuru düzgün içerikleriyle insanların ilgisini çeken yayıncılar var ama değerleri maalesef bilinmiyor diğer saçma sapan video yayınlayanlar ise daha çok ilgi görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaN. -- 25 Ağustos 2017; 18:23:43 >




  • KaN. kullanıcısına yanıt
    YouTube Türkiye... Hmm... Çok yabancı olduğum bir kavram. Türkçe videolarında İngilizce kullanmaya bayılan bir milletiz.
  • bencede bırak o kadar harcadığın zamana değmez 5 yılda büyümemişsin bile şu gerçeği kabul et. csgo videona baktım 2500 saat sürenle sens düşür önce. p90 alıp rush yapmaktan baska birsey bilmiyorsun zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.