Şimdi Ara

Üniversitem Bitince Bende Avrupa'da Çalışmayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar son günlerde çok açılan bir konu biliyorum fakat csb felan degil yaşım 23 ve üniversite 4 e geçtim. Bulundugum üniversite Avrupa ülkeleri ile anlaşmalı durumda yani birbirlerinin diplomalarını kabul ediyorlar karşılıgı var Avrupada da. Bu sebepten diplomamı alınca Almanya veya İsveç olur İsviçre olur dil ögrenecegim 1 2 sene sonra ise bölümümle ilgili işe girip orada yaşamayı düşünüyorum.

    Sebepleri ise

    -Bu ülkede kalıp devlete girsem ömrüm 2.ci el araba sayfalarında geçecek arkadaşlar. Kim 4k maaşla gidipte 0 araba alabilmiş. En kötüsü 100binden başlıyor. Ev alacak olsam 15 sene birikim yapacamda orta seviye bir ev alabilecegim o da vasıflı bir devlet memuru olup 4.5k maaş alıyor olmama ragmen varın siz düşünün benden alt tabakayı..Fakat Avrupaya gidip meslegimi orada icra etsem daha yüksek hayat standartları sunacak önüme...

    -Burda bölümümden çıkınca devlete girsem alacagım maaş 4k- 4.5k ve bu ülke şartlarında sürünmek istemiyorum. Maaş ülke standartına göre iyi veya orta seviyede kabul ediyorum ama bu ülkede stres içinde yaşamaktansa Avrupada az kazansam bile huzurlu olacagım.

    -Eğer mezun oldugumda diplomamın Avrupa da karşılıgı olmamış olsaydı gitmezdim elbette çünkü orada işçi olacagıma burada devlete girmek daha mantıklı olurdu. Fakat Avrupa benim diplomamı kabul ediyor seni mesleginle burada çalışmanın önü açık diyorsa ben neden düşük standartla içinde yaşamayı tercih edeyim ki ?



    -Ben bu durumu ülkeye ihanet veya bir kaçış olarak görmüyorum. Ben kendimi geliştirip 5 senelik bir saglık bölümü okuyup vasıflı bir vatandaş olmuş isem ve başka ülke benim diplomamı kabul edip gel ülkenden daha iyi şartlar var diyor ise benim bu ülkede durmam da ki amaç nedir ? Neden hayatımı bile bile daha düşük standartta daha kalitesiz şehirlerde geçireyim ki ? Avrupa diplomamı kabul ediyor ise ve daha iyi yaşam varsa giderim orada meslegimi icra ederim. Benim ülkem bana deger verse zaten bana kaliteli hayat imkanı sunar ki ben de dışarda gözüm olmaz...

    aktrollere cevap verilmeyip blocklanacaklardır. Düzgün cevaplayan herkese cevap karşılıgı verilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booozy -- 23 Ağustos 2017; 20:10:3 >







  • Üniversitem Bitince Bende Avrupa'da Çalışmayı Düşünüyorum
  • Hocam eğer ki üniversite okudugum bölümü Avrupa saymıyor olsaydı gitmekten çekinirdim çünkü orada işçi olacaktım ve hayat şartları buradan zor olacaktı.

    Fakat Avrupa bana okudugum diplomayla kabul ediyorsa ve modernlikte ülkemden daha iyiyse neden gitmemeyim ki bana mantıklı sebep söylermisiniz ?

    Burda yaşayıp devlete girip 4k maaş olsam 2ci el arabalarla ömrüm geçecek ama Avrupaya gidip Meslegimi orada yapsam kazandıgım gelirle daha iyi ve modern bir hayatım olacak daha modern araçlar kullanacagım. Yani neden burada kalıp dünyaya bir kere gelipte burada düşük yaşam standartlarında yaşıyorum ki ben ?

    Tekrar diyorum diplomam kabul edildigi için gidiyorum yoksa orada yüksek maaşlı işe giremem. İşçi olarak gitmek mantıklı degil tabiki.
  • öN€ml¡ 0L@n k£πΔ!π! G3L!$₺!rM£q LeN M0Ruq
  • Fransa ve almanca bilmiyosan ustalık derecesinde gel bana çalış 2000 lira verem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim meslegim var zaten hocam 4.cü sınıfım üniversite. Vasıfsız eleman olarak gitmeyecegim Avrupaya. Diplomamın karşılıgı var. Üniversitem ile anlaşmalı Avrupa ülkeleri.
  • Hangi üniversite hocam çok merak ettim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konya da yaşıyorum Selçuk Üniversitesin de okuyorum. 5 Yıllık sağlık bölümü okuyorum hocam. Yani boş beleş bir bölüm degil. Çok şükür kendi çapımız da bir vasfımız olacak bitirince.

    Hocam kesinlikle csb degil. 23 yaşında birisiyim düşüncelerim gayet olgundur. Yani liseye giden birisi gibi boş hayalleri yazmadım konuma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booozy -- 23 Ağustos 2017; 19:51:16 >
  • Hocam aynı olay yada yurt dışında okuyacağım bölümünüz ve üniniz nedir lütfen aynı kaygılara sahip bir genç dimağım yardımcı olurmusunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yurt dışında okumaktansa burada ki Avrupa ile anlaşmalı olan bir üniversitenin bölümünü okuyup gitmen daha güzel olur bence. Sebebi ise üniversiteden çıkınca yaşın ilerlemiş olacak ve daha olgun daha dogruları görmeye başlayacaksın. Ailen senin kararını daha ciddiye alacak.

    Selçuk Üniversitesinde okuyorum. Bölümüm Avrupa üniversiteleri ile anlaşmalı durumda.
  • Diplomayla işe girebilceğinimi sanıyorsun ? Diploma vasıf değildir haberin olsun.Şimdiye kadar mesleğinle ilgili bir yerde çalıştınmıda vasıf yaptın?
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Bunu ilk gördüğümde çok gülmüştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hangi bölüm hangi uni .benimde yurtdışı ilgimi çekiyor.mümkün olursa bende bir süre oralarda calismak isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yapabilirsen yap ciddiyim umarım güzel bir hayatın olur bol şanslar
  • Okudugum bölümde 2 kere staj yapmadan diplomayı alamıyoruz. Yani 2x 30 günlük staj yapıyoruz. Avrupada da staj olmadan işe başlatılmıyor. Merak etmeyin siz kadar bende araştırıyorum ama üslubunuzu begenmedim nedense.

    Üniversiteden mezun olmadıgımı halen ögrenci oldugumu yazdıgım halde bu tavrınız ile ancak bu kadar anlayabilmiş olasınız ki işinizle ilgili nerede çalıştın da vasfın var diyebiliyorsunuz..Keşke OKUYUP, DÜŞÜNEBİLEN birisi olsaydınız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booozy -- 23 Ağustos 2017; 21:33:34 >
  • Üniversitemi üstteki mesajlarda belirtmiştim hocam. Üniversite degil de okudugun bölümün Avrupa Birligi üniversitelerinde ki sizin bölümünüzde geçerlilik anlaşması varmı ona bakmanız gerekli. Yoksa ileride geçerlilik sorunu yaşayabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: booozy

    Okudugum bölümde 2 kere staj yapmadan diplomayı alamıyoruz. Yani 2x 30 günlük staj yapıyoruz. Avrupada da staj olmadan işe başlatılmıyor. Merak etmeyin siz kadar bende araştırıyorum ama üslubunuzu begenmedim nedense.

    Üniversiteden mezun olmadıgımı halen ögrenci oldugumu yazdıgım halde bu tavrınız ile ancak bu kadar anlayabilmiş olasınız ki işinizle ilgili nerede çalıştın da vasfın var diyebiliyorsunuz..Keşke OKUYUP, DÜŞÜNEBİLEN birisi olsaydınız..

    Sen stajda yaptığınla iş hayatına atılabilceğini mi sanıyorsun ?
  • hernos2 kullanıcısına yanıt
    Önerin nedir? Üniversitem daha bitmedi diyorum bitmemiş bölümüme iş başvurusu mu yapacam? Yani varya nasıl saçmalanırın vücut bulmuş halisiniz resmen



    Önce bölüm bitecekki tecrübe edinenibileyim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes bölüm sormuş söylememişsin hocam, ama 4-4,5k maaş devlette dediğine göre TIP diye düşünüp ileriliyorum; bana kalırsa en doğrusunu yapıyorsun, eğer şansın varsa ilk fırsatta kaç, olur da seni düşük kıdemli görseler bile orda 5 senede yaşasan burda 50 senede varamayacağın kıdeme varırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: booozy

    Önerin nedir? Üniversitem daha bitmedi diyorum bitmemiş bölümüme iş başvurusu mu yapacam? Yani varya nasıl saçmalanırın vücut bulmuş halisiniz resmen



    Önce bölüm bitecekki tecrübe edinenibileyim...

    Öyle yok işte.İş hayatına atılıyım sonra öğrenirim yok.Burda tecrübe konuşuyor.Adamlar artık işi bilen eleman arıyor diplomaya bile bakmıyor.Senin okulun bitmeden önce bi yerde çalışıp çalışmadığına bakıyorlar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.