Şimdi Ara

ONKYO TX-SR674 İNCELEMESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İncelemeye geçmeden küçük bir hatırlatma ev sineması değerlendirmelerimi yaparken bir önceki anfim SONY STR-DE695'e göre yorum yapacağım. Şunu da belirteyim müzikten az çok anlıyorum yani güzel ses illa güçlü çıkan ses değildir son derece farkındayım. Kullandığım hoparlörler de sony'nin mf550'diye 5 kolondan oluşan serisi vardı tam hatırlamıyorum yani ev sinemasında basit sayılacak kolonlar. Subwofer ise Pioneer'ın 120 w'lık modeli. Diğer anfileri dinleme şansım olmadığından kıyaslamaya almayacağım. Geçelim değerlendirmelere;

    Kutunun üstünde cihazın Malezya imalatı olduğu yazıyor, ancak cihazın kalitesinden ödün verilmemiş, yani orjinal Japon değil diye korkacak bir şey yok. Kutunun içinden AVR, Universak Kumanda, 2 adet AA kalem pil, Kullanım kitapçıkları (ingilizce ayrı kitapçık), kumanda kodlarını içeren ince bir klavuz, kalibrasyon yapmaya yarayan (Audyssey2EQ) aparat, 1 FM, 1 Uzun dalga anteni çıkıyor.

    AVR'nin ön paneli metal ve oldukça güzel bir hava vermiş. Ekranı sarı renk, 3 ışık kademeli ve noktalı yani yazılar LCD karakterde değil. Ses açma düğmesinin üzerindeki büyük mavi ışık ONKYO'ya ayrı bir hava veriyor ve isterseniz pasif hale getiriliyor. Arka yüzündeki terminaller ise oldukça yeterli, istediğiniz her cihazı bağlayabilirsiniz sıkıntı yok. Arkada 3 önde 1 tane olmak üzere 4 adet dijital giriş olması zaten cihazın ne kadar geniş bir yelpazaye sahip olduğunu açıklıyor. Kumanda ise sade tasarlanmış, kumanda esnasında hiç bir problem yaşatmıyor. Tuş takımı kısmen aydınlatmalı daha doğrusu universal kumanda olması dolayısı ile seçtiğiniz kaynak (tv, sat, receiver, vs.) tuşların altında kırmızı ışık yanıyor. Tabi bunun pile etkisini yakın zamanda göreceğiz. Denemek için Philips LCD Tv' için programlama yaptım ve TV'yi gayet güzel çalıştırıyor ama ekran formatını değiştirebileceğim bir tuş yok biraz eksiklik olmuş.

    Tüm bağlantıları yaptıktan sonra büyük bir heyecanla AVR'yi açınca üzerimden büyük bir yük kalktı. Çünki deneyemeden aldığım için hep kafamda bir tereddüt vardı ama hepsi boş çıktı. Bence cihazın en başarılı olduğu yön tiz, mid ve basları inanılmaz ayrıştırması. Şöyle bir tabirde bulunayım, eski anfimle stereo müzik dinlerken kolonların içindeki koniler sanki oynamıyordu, ama Onkyo'da bütün titreşimlerini hissedebiliyorum. Bahsettiğim kolonlar 3 yollu ve kulağım üç yoldan da gelen sesi hissedebiliyor. Sizleri bilmem ama benim Stereoda kıyasım zamanında evde 1979 model bir GRUNDIG müzik setimiz vardı, lambalı anfi ve 2x35 4 ohmda güç üretiyordu ama bir sesi vardı inanılmaz temizdi. Gerçi babam hala kullanıyor ben de hala severek dinliyorum. O müzik setinin üzerine Hitachi,Pioneer gibi müzik setleri almama rağmen hiç bir zaman o tadı alamamıştım. Ve ONKYO sonunda bana o sesten bile daha güzel ses verdi. Yani benim için stereo da olayı bitirdi ama tabi bu kulak meselesi. Şimdi düşünüyorum da piyasa malı diye tabir edebileceğim kolonlarla bu sesi verebiliyor ise kimbilir başka kolonlarla nasıl güzel ses veriyordur ama şeytana uymayacağım:smiles10: Teknik bir veri 8 ohm üzerinden 95W'a gelen sürekli gücü var Onkyo'nun.

    Radyo RDS'li ve güçlü bir alıcıya sahip. Sesler oldukça berrak.

    100 kademeli ses ayarına sahip olan AVR, çok geniş bir menüye sahip OSD arayüz ile kullanılmakta. Bu menülerden minimum empedansdan, surround modlarındaki etkilere kadar bir çok ayarlama yapabiliyorsunuz. Tüm hoparlörler için ekolayzır ayarlaması yapabilirken, menülere hiç girmeden cihaz üzerinden Ön kolonlar için bas+tiz ayarları yapabiliyorsunuz. Ben Ekolayzır ayarlarını genelde her tip cihazda yaparım ama onkyoda yapmadım çünki gerek duymadım. Ve kalibrasyon cihazı müthiş. Kullanımı da oldukça pratik yaklaşık 4-5 dk. içinde oturma pozisyonunuza göre en ideal pozisyonu ayarlayabiliyor. Bu arada ben sony avr de toplam 72 basamaktan oluşan ses kademesinden ancak 35. kademede ses alıp minumum 45-50 aralığında yüksek ses alıyordum. Ancak ONKYO'da en falza 53'e gelebildim. Bu arada menüde kullanışlı bir özellik, cihazı her çatığınızda ses seviyesinin kalacağı değeri kaydedebiliyorsunuz. Böylece yüksek seste kapattığınız anfinizin, tekrar ayn seste açılarak anfiye ve korkudan size gelebilecek zararların önüne geçiyorsunuz.

    Gelelim ev sineması modlarına. Tam 30 adet mod var. Bunların 7 tanesi ONKYO'ya özel ve özellikle sony de bulunmayan surround kolonları da stereo hale getiren All Ch Stereo modu oldukça kullanışlı. PLIIx modları Movie,Music ve Game'den oluşuyor. Neo:6 ise gen cinema ve music modu ile geliyor her zaman olduğu gibi. DTS ve DOLBY DIGITAL'in tüm formatları destekleniyor. Birde Sony'deki A:F:D fonksiyonuna benzer direct modu var, burada kaynaktan gelen sesi aynen yansıtıyo. Benim ilgimi çeken Pure Audio diye bir mod var ki bu modda cihaz ışıklarını bile kapatıyor, bence çok ince düşünülmüş bir ayrıntı.

    Perfect Storm, Şeytanın Avukatı, Kill Bill filmleri ile yaptığım denemelerde sanki daha önce bu filmleri seyretmeiğim hissine kapıldım. Çevreleyen ses etkisi gerçekten inanılmaz. Sonyde özellikle surroundlar çok yetersizmiş bunu şimdi anlıyorum. Mesela bas seslerde Onkyo inanılmaz bir karakter sergiliyor. Sanki bas hiç yokmuş gibi ama bir anda gerektiği yerde öyle bir devreye giriyor ki tam istenilen etkiyi yapıyor. Mesela gene sony de bir bass dip sesi vardı ki inanılmaz. Önceleri güzel buluyordum ancak baktım ki özellikle araba içlerinde çekilen sahnelerde oluşan ses artık uğultu şeklini alıyordu ve her an bas sesi duyduğunuz için patlama sahnelerinde bile Onkyo'daki güzel, etkileyici sesi veremiyordu. Bugün şeytanın avulkatını seyrederken, bir kilisenin bahçesinin olduğu bölüm var filmin başında. Orda böcek kuş seslerinin sesi inanılmaz etkileyici idi. Kaldı ki bu seslerin etkisini Sony de hiç alamamıştım. Şimdi seyretmiş olduğum DVD'leri sıraya koydum yeniden seyredeceğim.

    DVD Player ile yaptığım cd testinde bile tüm modlarda sesler mükemmel kalitede idi.

    HDMI bağlantısını yapamadım, çünkü bu görüntü aktarımı işinden çok anlamıyorum ayrıca elimde kablo yok. Sadece s-vhs kablo ile AV kanallarından birine onkyo'yu bağladım ki, menüleri görebileyim.

    Sonuç olarak beklediğim performansın çok üstünde bir performans aldım. Şu an 1250-1500.-ytl aralığında cihaz arayanlar için atlanmayacak bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimalle HDMI bağlantısı olmayan ve 6 ohm'da 125w ses gücü olan TX-SR604'de aynı karakterde ses veriyordur diye tahmin ediyorum. 674'ün fiyatını yüksek bulanlar için iyi bir alternatif olacaktır.

    SAYGILARIMLA.



  • Öncelikle bu güzel inceleme için teşekkür ediyorum ama nacizane bir öneri sen sen ol incelemende resimsiz geçme bu tip makaleleri

     ONKYO TX-SR674 İNCELEMESİ


    http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_4414759.html


    Sistem gerçekten anlattıgına göre güzele benziyor, bende geçenlerde KENWOOD KRF-V6090D AVR yi içeren paketi aldım 800 YTL ye en azından poaket alma şansım oldu, (AVR + Kenwood Divx Player + ONKYO HTP13 6.1 sistem = 800 YTL)

    ancak AVR konusunda en büyük şikayetim senin incelemenden sonra daha da netleşti, benim Kewnwood da bass tiz ayarı yok ne yazıkki, filmleri hangi modda istersen o moda mahkumsun hiçbir şekilde bass tiz ayarı yapamıyorsun (tabi bu müzik fm de de aynı)

    Ama bak sende hemde AVR üzerinde adamlar yapmışlar değişiklik imkanını bu çok hoş bir duygu.

    Kıskandım

    Şaka bir yana hayırlı olsun, gerçekten etkileyici açıklamana göre sanırım çok güzel bir alet almışsın güzel günlerde kullan
  • inceleme için ellerin dert görmesin.
    resüm de isterük
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eiskent
    Büyük ihtimalle HDMI bağlantısı olmayan ve 6 ohm'da 125w ses gücü olan TX-SR604'de aynı karakterde ses veriyordur diye tahmin ediyorum. 674'ün fiyatını yüksek bulanlar için iyi bir alternatif olacaktır.


    Bir düzeltme yapayım müsadenizle. TX-SR 604 modelinde de 2 HDMI inputs and 1 output mevcut, ancak upscaling yapamıyor.

    http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_4414853.html
  • İlk resimleri aşağıda ilginize sunulmuştur.

    Saygılarımla.



     ONKYO TX-SR674 İNCELEMESİ


     ONKYO TX-SR674 İNCELEMESİ


     ONKYO TX-SR674 İNCELEMESİ


     ONKYO TX-SR674 İNCELEMESİ
  • Güzel durmuş TV nin altında tekrar hayırlı olsun
    yalnız son resimde sağda komidinin üstünde duran büyük şey subsa o sub ı yere koysan daha iyi olmaz mıydı ?
  • güle güle kullan.
  • Evet, gayet şık duruyor.Hayırlı olsun
  • Güle güle kullan arkadaşım..bu cihazı çok uzun zamandan beri izliyor ve yurtdışı sitelerde testlerini okuyorum...hep iyi notlar almış bir cihaz...sayende de ilk defa bir türkçe yorum okuma şansımız oldu..

    bende cihazla ilgili areadvd nin linkini vereyim...ilgilenen arkadaşlara...senin yazdıklarının benzerleri burada da bulunuyor...

    http://www.areadvd.de/hardware/2006/onkyo_tx_sr674e_3.shtml

    bir de daha önce kullanan varsa diye bir konuda sormuştum ama cevap gelmemişti...bu cihazda double bass diye bir özellik var...nasıl bişeydir..bass seslerde çok farkı farkediliyormu...daha çok müziktemi yoksa sinemada mı etkisi fazla oluyor?bahsedebilirsen çok sevinirim arkadaşım.
  • Double bass seçeneği hoparlör ayarlarınzı yaparken ön hoparlör için tüm frekansları destekler diye tanımlandığında çıkıyor. Basın ağırlığı biraz daha hissediliyor ama benim kullandığım sony hop.lerde belki de ben fazla fark göremedim. Büyük ihitimalle bass sürücüsü daha büyük kolonlarda fark hissediliyordur. Bu arada zaten normalde verdiği bas sesleri (subwoofer olmadan) yeterli .

    Saygılarımla.
  • aldığınız yer,fiyat ve ödeme seçeneğiniz ile ilgili de bilgi verebilirmisiniz acaba?
  • double bassta ön kolonlar large a ayarlansa bile hem subwooferdan hem de ön kolonlardan bass alınabiliyor.
  • Ankara Ankamall mağazasının alt katındaki Enplus mağzasından 1.490.-YTL'ye aldım.

    Saygılarımla.
  • onkyo kalitesinde uygun fiyatlı bir avr.hayırlı olsun
  • 1500 YTL he bayagi sağlammış, biz Kenwood + ONKYO 6.1 sistemi 800 e aldıydık senin AVR sırf bizim sistemin 2 katı sanırım bayagı farkı vardır aslında benim kenwood la 674 ü test etmek isterdim aynı filmlerde ve hoparlör sisteminde.
  • Ben de il anfimi aldığımda benim anfinin 2 katı bedel ödeyenler için aynı şeyi düşünüyordum o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.İlk mesajda yazdığım gibi ilk kullandığım Sony 695'i çok araştırmamıştım sadece o zaman daha alt modellerini biraz incelemiştim yarım yamalak, alırken nasıl olsa üst modeli alayım daha iyidir dedim aldım ve yanıldım. Aslında dinlerken çok farketmedim ilk çünki başka deneyimim olmamıştı. Daha sonra mağazalarda diğer sistemleri dinleyince baktım daha iyileri var. Önce anfiye toz konduramadım, ne de olsa 750.-YTL'ye almıştım 3 sene önce. Kolonları bi değiştirdim baktım gene istediğim ses değil. 1 sene bekledim. Araştırarak ve bu sefer de almışken iyi bir şey olsun mantığı ile yola çıktım. Zaten bir kere deck sistemle tanışan bir daha geri adım atamıyor. Önce anfi alınır, sonra kolonlar beğenilmez. Sonra iyi bi kolon alınır ama gel gör ki bu sefer anfi yetersiz kalmıştır bu arada dvd playera da kusur bulunur. Bi de bakmışsınız mağazadan subwofer alıyorsunuz hiç aklınızda yokken. Tabi ki maddi olarak bir külfet altına giriyoruz hepimiz ama ilgi alanınızda ev sineması olduğu için gözünüze gelmiyor, icabında bir çok şeyden fedakarlık yapılıyor sistem için. Bu sefer kendimi telkin ettim evladiyelik alayım diye, şu ana kadar da seçimiden son derece memnunum.

    Saygılarımla.
  • @eiskent

    pioneer ın o suwoofer ından memnunmusunuz? Ben kullandım onu pek beğenmemiştim.Bence o avr ye daha iyi bir subwoofer gerekecek Yeni bir masraf daha
  • @eiskent gerçekten bir ev sinema tutkunun geçirdiği / veya geçirmesi olası evreleri çok iyi belirtmişsin kendimi gelecekte görür gibi oldum
  • aykutx şimdilik memnunum aslında 4 aydır kullanıyorum beni tatmin etti. Ama dediğin gibi kimbilir belki de hiç aklımda yokken
    Yine telkinlere başlayayım bari

    Saygılarımla.
  • @eiskent, @tepeb in açmış oldugu ve benimde sahibi oldugum forumdaki Kenwood İncelemesine bakarsan Kenwood amplide hangi modlar var ve bu modlarda hangi tür sesler nasıl çıkıyor kaba bir inceleme yapmıştım,

    Senden şimdi şöyle bir ricam olsa,

    1. ONKYO'da 5.1 bir medyayı (DVD veya AC3 divx neyse işte) dinlediğinde konuşma sesi seçtiğin modlara göre arka surround hoparlörlere de gidiyor mu, gidiyorsa bu güzel bir ses mi yoksa yok abi kesinlikle sesi FRONT lardan aldıgım modlarda dinlerim ben mi dersin, eğer ki arkalara da güzel sesi veren modlar varsa o modların adları neler

    2. Yukarıdaki soruma cevabın evetse yani arka hop.de konuşma sesleri güzelce iletiliyorsa, bu durumda AMPLI uzerindeki sanırım TONE tuşuyla bass ve tizz ayarları yapabiliyordun, bu ayarlar ne kadar etkili oluyor, özellikle benim gibi Tizz hastası biri için özellikle tizz incelemeni gerek film gerek müzik detaylıca isterim açıkçası

    3. 2 kanal bir şey dinlerken (örneğin LOST gibi tv ripleri) arkadan da surround sesi güzelce dagıtabiliyor mu amfi, bir arkadaş forumda JVC nin bunu yaptıgını söyledi de

    4. MP3 dinlerken kulagına en güzel gelen mod hangisi ve mp3de gene arka surroundlarada konuşma sesinin geldiği modlar var mı daha dogrusu dinlenebilir güzellikle bir modu var mı?

    Biraz başını agrıtıcaz ama incelemene birde bu sorulara ait cevapları eklersen tam süper olacak

    Umarım soruları cevaplamaya çalıştıgını hayal edince forumu terketmezsin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.