Şimdi Ara

*** Huawei Mate 10 Ana Konu & Kullanıcıları ***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.647
Cevap
75
Favori
393.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • 2017 yılı ikinci çeyrekte akıllı telefon satışlarında iPhone'u ikincilik koltuğundan indiren Çinli Huawei Mate 10 serisi, yeni akıllı telefonunu duyurdu.

    Çinli firma telefonu tanımlarken öğrenen akıllı bir cihaz olduğuna dikkat çekiyor.

    Telefonun Mate 10 Lite, Mate 10 ve Mate 10 Pro olarak adlandırılan 3 farklı modeli olacak.

    Türkiye'de Mate 1O Lite ve Mate 10 Pro modelleri satılacak. Yani Türkiye'de ekonomik veya en üst modeline ilgi göstereceği düşünülerek bu tercih yapılmış.

    ÇİFT LIECA KAMERA

    Mate 10 Pro'nun 6 inç ekranı, 5.5 inç ekrana sahip olan iPhone 8 plus ile aynı boyutlarda.
    Yapay zekanın belki de en etkili kullanıldığı yerlerden biri de Mate 10'un arka yüzündeki çift Leica mercek. 20 MP ve 12 MP çift kamera var. Ön tarafta geniş açılı 8 MP kamera bulunuyor. Fotoğraf çekerken profesyonel efektler vermek işinizi kolaylaştırıyor. Ayrıca profesyonel fotoğrafçı tarifiyle alan derinliği ayarları işinizi kolaylaştırıyor. 1.6'lık diyafram açıklığı da daha çok ışık toplayarak düşük ışıkta video ve fotoğraf performansını artırıyor.

    Ayrıca Kirin 970'de yapay zeka destekli akıllı fotoğrafçılık için yeni ikili bir İSS bulunuyor. Özelleştirilmiş NPU, Huawei'nin yenilikçi HiAI mobil bilgi işlem mimarisiyle beraber Kirin 970'in yapay zeka ile ilgili işlemlerde yüzde 20 daha iyi performans ve yüzde 50 daha fazla enerji verimliliği sağlıyor.

    SUYA DAYANIKLI

    Türkiye'de satışa sunulacak Mate 10 Pro, 178 gram ağırlığa sahip. Suya ve toza dayanıklı IP 67 sertifikası var. Suyun 1 metre altında 30 dakika nefesini tutuyor. 3.5 mm kulaklık girişi Mate 10 Pro'da da yok. Cihazın USB C girişinden müzik dinlenebilirken şarj da edilebiliyor.

    PİL TÜKETİRKEN CİMRİ

    Huawei Mate 10 ve Huawei Mate 10 Pro, akıllı pil yönetim sistemi özelliğine sahip 4 bin mAh yüksek yoğunluklu pille birlikte sunuluyor. Huawei'nin şarjı, dünyanın ilk TÜV Hızlı Şarj Güvenlik Sertifikası'na sahip.

    *** Huawei Mate 10 Ana Konu & Kullanıcıları ***


    Huawei Mate 10 özellikleri ve fiyatı

    Başta söylemiştik, Mate 10 serisi için 3 farklı model duyuruldu. İşte bu modellerden amiral gemisi sınıfı olan ama Pro’ya göre ortada kalan model olan Mate 10, lansmanın en dikkat çeken cihazlarından biri oldu.

    Tasarım tarafında arka tarafa yerleştirilen parmak okuyucu sensör ve hemen üzerindeki çift LEICA lensi göze çarpıyor. Mate 9 ile fotoğraf anlamında oldukça iyi iş çıkartan Huawei, bir kez daha bizleri etkileyecek gibi görünüyor. 5.9 inçlik ekrana sahip olan cihaz, IPS paneli ile dikkat çekiyor. 16:9 ekran oranı tercih eden Huawei, 2560 x 1440 çözünürlük ve 390 ppi piksel sıklığı sunuyor. Bu arada ekranın HDR10 desteği ile geldiğini de belirtelim.

    Dayanıklılık kısmındaysa, akıllı telefonda IP53 sertifikası bulunuyor. Parmak okuyucudan 0.33 saniyede açılan Mate 10, bu konuda ciddi bir rekorun da sahibi oluyor.

    Huawei Mate 10 işlemci modeli olaraksa Kirin 970 kullanıyor. Octa Core işlemci 4×2.4 GHz Cortex-A73 ve 4×1.8 GHz Cortex-A53 hızlarını sunuyor. Bu performansı ise 6 GB RAM eşlik ediyor. Artık Android tepe model cihazlarında 6 GB RAM görmeye alışsak iyi olur gibi görünüyor. Cihazda aynı zamanda Mali-G72 MP12 grafik arabirimi bulunuyor.

    Bu işlemcinin Huawei’nin akıllı değil zeki telefon sloganına göre tasarlanmış olması. IoT teknolojilerini kullanan cihaz kişisel asistanı ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Bu işlemci 10nm mimari ile üretilirken, tam 5.5 milyar transistöre ev sahipliği yapıyor.

    Cihaz iki farklı depolama seçeneği ile geliyor. Huawei Mate 10 satın alırken 64 GB veya 128 GB seçenekleri arasından karar verebiliceksiniz. Ayrıca bu depolama alanını 256 GB’ta kadar microSD kart ile arttırabiliyorsunuz. Bugüne kadarki en güçlü işlemci olarak lanse edilen Kirin 970, aynı zamanda ilk Neural Network Processing Unit chipset’i olarak da geçiyor.

    Huawei Mate 10 kamera özellikleri

    *** Huawei Mate 10 Ana Konu & Kullanıcıları ***


    Gelelim Mate serisinin en ünlü olduğu alana, yani kamera özelliklerine. Leica ile olan anlaşma sayesinde son derece sağlam kameralar sunan Huawei, bir kez daha iddialı geliyor.

    Arka tarafta 20 MP ve 12 MP‘lik iki lens kullanan Huawei Mate 10 arka kamera özellikleri şu şekilde;

    * f/1.6 diyafram açıklığı
    * OIS
    * 2x kayıpsız yakınlaştırma
    * Leica lensleri
    * Lazer otofokus
    * Çift tonlu LED flaş
    * Panaroma
    * HDR
    * 4K 30fps ve 1080p 60fps video kaydı

    Ön kamera tarafındaysa f/2.0 8 MP‘lik bir sensör kullanılmış. Cihazın özellikle kamera tarafında yine çok iddialı olduğunu söyleyebiliriz.

    Mate 10 aynı zamanda dünyanın ilk 4.5G telefonu olma özelliğine de sahip.

    Mate 10 batarya tarafındaysa 4000 mAh‘lık bir pil kullanıyor. Mate 10 fiyatı ise 3 farklı seçenek olduğu için bölünmüş durumda.

    Cihaz için güzel haberlerden biri de yine Huawei Mate 10 Porche Design modelinin gelecek olması oldu.

    Huawei Mate 10 fiyatı

    4 GB RAM + 64 GB depolama = 699 Euro



    Huawei Mate 10 teknik özellikleri
    Boyutlar: 77 mm x 150.5 mm x 8.2 mm 186 gram

    Ekran: IPS 5.9 inç 1440 x 2560 – 499ppi

    İşlemci: Hisilicon Kirin 970

    Bellek: 4GB/6GB RAM – 64GB/128GB/256GB depolama alanı

    Kamera: 20MP + 12 MP arka kamera – 8MP ön kamera

    Batarya: 4000 mAh

    İşletim sistemi: Android Oreo 8

    Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac – Bluetooth 5.0 – NFC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 19 Ekim 2017; 9:56:37 >



  • Adamlar siz adını duymadınız diye avrupada 800 euroya sattığı cihazı size 2000 liradan satsın. Niye çünkü adı türkiyede çok duyulmamış mış
    Huawei Apple'ın satış rakamlarını geçmiş
    Samsungla başabaş rekabet ediyor
    Yan markalar hariç sektörün 2.büyük firması-yan markalarla birlikte en büyük oluyorlar.
    kendi işlemcilerini ve parçalarını üretiyor.
    kendi yazılımları sürekli güncelleniyor, üstelik çin ve global şeklinde zahmet gerektiren 2 ayrı takımları var
    Neymiş trde adı yok diye telefon pahalıymış.
    Yinede avrupa fiyatına kıyasla diğer markalara göre en az marj bırakan marka huawei gibi duruyor
    IphoneX 1000 dolar yani 3900tl iken tr satış fiyatı 6200tl yani 2300tl fark var
    Samsung ha keza öyle
    Huawei 800 euro yani 3790tl iken tr satış fiyatını 4390tl belirlemiş. Fark 600 tl. Bu rakamda muhtemelen tareks+vergiler falandır.
    Grey market cihazlarda bile çok daha fazla düşüşler beklemeyin bence. Yurtdışından alıp pasaporta kaydettirseniz bile çok yakın rakamlara denk geliyor.
    Ha ben tl kazansam telefona 2000tl den fazla vermem orası ayrı. apple ve samsunga da piyasayı yükselttiği için ana avratta sövüyorum.
    Almayın hiçbirini dünya çapında protesto edin twitterdan bakın nasıl 250'er dolar indiriyolar görün. Ama hem trde hem yurtdışında millet fanboyluktan protesto etmeyi unutmuş sadece kavga ederek tüketiyor.
    Huawei'ye yapay zeka var diye 4500 lira verirsem kendi zekamı sorgularım. Apple'ın a11 bionic işlemcisi gibi huawei ninde yapay zeka işlemcisi fiyat yükseltmekten başka faydası olmayan, günlük kullanımı etkilemeyen gereksiz özellikler. İphone 7 bu yüzden iphone 8 den fazla satıyor. İstediğin kadar yapay zeka işlemcisi olsun uygulama kapatıldı hatasını göreceksin. Bari bataryaları yükseltselerde telefonları her gün şarja takmak zorunda kalmasak.
    Kimsenin dikkat etmediği ve küçümsediği ama huaweinin öne çıkardığı tek nokta var. Çünkü milletin tek derdi kağıt üstünde hız olmuş.
    Kirin 970 çağ atlattı. Eşi benzeri yok.
    Kalkıp bunu cahil cahil siriyle bixby ile google asisstantla kıyaslayanlar falan var.
    Huawei herkesin yazılımla yaptığını donanımda yaptı. Ve bunu diğerlerine rakip olsun diye yapmadı.
    Yapılan işin diğerleriyle alakası bile yok.

    Zamanla millet bunun yeni bir çağın başı olduğunu anlayacak. Baştan belirteyim huawei fanboy değilim, huaweimde yok henuzde almadım.
    İlerde baska firmalar daha kapasitatif Ai işlemci yapabileceklerse hepsi kirin970'i baz alarak bir yola çıkacak.
    Buna rağmen teknoloji editorleri falan dahil ne kadar kalitesiz olduklarını kirin970 ile hız testi karşılaştırmaları yaparak ortaya koyuyorlar.
    Kirin 970 hızı saat çarpanıyla sunmuyor. Bu işlemci size hızı yaptığınız işlemin sizin için önemini ağırlıklandırarak sunuyor.

    Mesela siz patron olun birde çırağınız olsun. Ofiste başınız ağrıdı diyelim.
    Çırağa koş bana eczaneden bi aspirin al gel dediğinizde çırak ağır adımlarla gider aspirini alır suyunuzu getirir verir.
    Ama siz kalp krizi vb geçirdiğinizde koş dil altı al gel dediğinizde o çırak fiziki kapasitelerini zorlar ve uçarak size dil altınızı getirip hayatınızı kurtarır.
    Niye ikisinde de uçarak gitmiyor çünkü aklı var işte.
    Youtube incelemelerine takılmayın hiç. Birçoğunun sizden veya teknoloji ile ilgilenen insanlardan bir gram fazla bilgisi yok. Bedava para kazanıp kan emiyorlar. Gidin kendiniz mağazada inceleyin daha çok doğru fikre sahip olursunuz.

    Adama incelemelik telefon gelmiş üstünden 1 ay geçmiş, zahmet edip inceleme çekmiş. Söylediklerini aynen aktarıyorum. Baş harfi T...S... olan bir web sitesi.

    -Uygulama çekmecesi yokmuş bu dezavantaj. (adam telefonu karıştırmamış bile bu kadar uzak olaydan yuh be yuh)

    -Samsung'un gece çekimlerine göre kötü. (telefon şu an tüm dünyada bu kadar konuşuluyorsa bunu f/1.6 leicasına, gündüz ve gece çekimi performansına borçlu) Techradardan recombusuna kadar reklam yapmayacak birçok bağımsız reviewda bile en çok konuşulan kamera ve npu

    -Ois kötüymüş yürürken sallanıyormuş (cihazın tek rgb kamerasında ois var bu mallar monochrome kameranın çalıştığı fpsde video çekmişler. Haliyle ois kapalı ve ois kötü demişler :D )

    -En komiğide şu, bu cihazda niye EMUI var saf android olsa iyi emui çok kasıyormuş çok karışıkmış :D ( Huawei duysa intihar edecek adamların en iddialı olduğu konulardan biri emui ve nerdeyse her açıdan özelleştirip ios stabilitesi kazandırmışlar ve bu mal incelemeci arkadaş emui ye çamur atıyor)

    Bu yüzden incelemelere fazla takılmayın. Gidin mağazada inceleyin kendi gözünüzle görün ve deneyimleyin.
    2 yıldır bu konuyu takip ederim.
    Cihazı kullanalı 3 yılı geçti. Kullandığım en iyi telefonlardan biriydi. Bu telefonla çok büyük anılar biriktirdim. Beraber Türkiyeyi gezdik. Beni yarı yolda asla bırakmadı. Bu telefonla büyüdüm ben. Tabi o yaşlandı...

    Bir zamanların amiral gemisiydi. Görenler vaooov derdi. Fotoğraflar çektirirlerdi.
    Mate 10 dendiği zaman ortam ciddileşir, düğmeler iliklenirdi.
    Zamanın en hızlısı ve en sağlam telefonuydu. Abisi pro ile birlikte tahtın sahibiydi.
    Şimdi tüm arkadaşlarım xiaominin yeni fırlama cihazlarına geçtiler.
    Geniş açılar, makro lensler, 108mpler, çerçevesiz ekranlar, ekran altı teknolojileri..
    Mate 10 artık yavaş yavaş tahtını devretmeye başladı.
    Yaşlandığının farkındaydı..
    Kendisine çok iyi baktım. Bir dediğini iki etmedim. Yanımdan ayırmadım.
    Fakat enteresan bir şey vardı.
    Yaşlı kurt, hala rakiplerinden bazı noktalarda üstün kalmaya devam ediyor. İnstagramda binlerce beğeni aldıran fotoğraflara ev sahipliği yapıyor. Günümüz appları hala açabiliyor. Bu kadar yıla rağmen günü çıkartıyor..
    Bilmedikleri bir şey var. Efsaneler ölmez. Fakat benimkinin parmak izi okuyucusu kırıldı dostlar..
    Parça siparişi verdim. Fakat tamirciye göndereceğim. Umarım bu yaşlı kurta zarar vermezler..
    Mate10'nun kıymetini bilin kardeşlerim.
    FIRMWARE YÜKLEME

    • Uyarı! Bu işlem sürecinde telefonunuz Brick olabilir ve bir daha açılmayabilir. O yüzden ne yaptığınızı bilmiyorsanız, bu işlemi yapmaya kalkışmayın.
    • Önemli! Huawei HiSuite uygulaması telefonunuzda yüklüyse, kaldırın. Komut dosyasının çalışmasına engel olabilir.
    • Verileriniz yedekleyin, işlem sırasında telefonunuz fabrika ayarlarıne geri dönebilir.
    • İşleme başlamadan önce bootloader kilidini, HWOTA8_MATE10 klasörünün içindeki unlock.bat dosyasını kullanarak açın.
    • Bootlader kilidi işlem başarıyla sonuçlandıktan sonra tekrar kilitlenebilir, endişe etmeyin.
    • HWOTA8_MATE10 dosyasını şuradan indin:https://drive.google.com/file/d/1DG_G2-GYsxGIL_fJKlFDVuxPNjcIrpCM/view
    • Windows10’ Mate10’un fastbootunu tanıyamayabilir. Bu yüzden şuradan gerekli kayıt defteri dosyasını (Steps3)’ten indirelim, sorunu çözelim;https://www.dc-unlocker.com/huawei-mate-10-fastboot-usb-device-not-recognised-fix

    • Telefonunuzun IMEI’sini öğrenmek için oeminfo klasöründeki info.bat dosyasını çalıştırın.

    • Şimdi burası önemli! Samsung ve Lg telefonlara göre huawei’ye firmware yüklemek biraz çetrefilli ancak maddelerdeki yönergelere uyarsanız, sıkıntı yaşamazsınız.
    • İşleme başlıyoruz...
    • Öncelikle Firmware’i indirmemiz lazım. Doğru firmware’i indirmemiz çok önemli.
    • Link:http://pro-teammt.ru/firmware-database/?firmware_model
    • Resimde görünen en üstteki FULLOTA-MF sırasındaki filelist kısmına tıklıyoruz. İndireceğimiz dosyalar çıkıyor. Hepsini sırayla indirelim.https://hizliresim.com/2J7D2A
    • Update.zip aynı kalacak. Update_data_full_public.zip klasorünü update_data_public.zip olarak değiştirin. En alttaki klasorün ismini update_all_hw.zip olarak değiştirin. Bu dosyalarının isimlerini doğru değiştirmeniz çok önemli.
    • Şimdi bu indirdiğimiz 3 dosyayı HWOTA8_Mate10 klasörü içindeki repack klasörüne atıyoruz. Daha sonra Repack.bat dosyasını çalıştırıyoruz. İşler ters giderse repack yaptığımız dosyayı bir daha kullanamıyoruz. O yüzden bu üç dosyayı ayrı bir klasörde saklayın, gerekirse tekrar repack edersiniz.
    • Ses azaltma tuşuna basılı tutarak PC’ye bağlı olan USB kablosunu telefona takın. Fast Mode almamız lazım telefonu. Daha sonra ota.bat dosyasını çalıştırıyoruz ve yönergeleri takip ediyoruz. Her şeyi doğru yaparsak telefonumuz yeniden başlayacak ve yeni firmware yüklenmiş olacak.
    • Akşam rebrand’ı anlatacağım.

    EMUI 12 de eski kurmuş olduğunuz Call Recorder çalışmıyor


    Call Recorder kullananlar için eski olanı silin ayarlardan uygulama yüklemesine izin verin aşağıdaki dosyadan EMUI 12 için olan Call Recorderi kurup kullanabilirsiniz


    Mate 10 aldım. 10 gündür kullanıyorum.
    (Kararsız kalanlara belki faydası olur, neden Mate 10 tercih ettiğimi anlatayım)

    Önce Note 8 düşündüm. Note 8'in 18.5-9 ekranını ve edge muhabbetini, ekranın eğikliğini sev(e)medim. Ekran bence 16-9 ve düz olmalı dedim.

    Mate 10 pro : Ekranın 18-9 oranında olması, amoled ekranda yanık olma ihtimali, önyüzde kötü duran bir huawei logosu olması, parmak izi okuyucusunun arkada olması, Mate 10'dan 1000 lira pahalı olması gibi sebeplerle tercih etmedim.

    Nokia 8'i ise iki sebeple almak istemedim. 1. Ekranı küçüktü. 2. Android One yazılım eksiklikleriyle dolu. Ayrıca Nokia 8'de kameranın manuel ayarı yok.

    İphone 8 plus düşündüm. İos'un özgür bir platform olmaması, satın aldığım çok sayıda yazılımın androidde olması, ekran kasa oranının Mate 10'a göre çok kötü olması gibi nedenlerle vazgeçtim.

    Sony Xperia Xz premium: Ekran-kasa oranın çok düşük=facia olması uzak durmamın en büyük sebebi...

    Sonuç: Beklentilerime uygun tek seçenek Mate 10 kalmıştı. 3000 liraya aldım. Almayı düşünen kararsızlar için söylüyorum. Mate 10 bence tereddütsüz alınacak bir telefon. Telefonda (en azından şimdilik) hiçbir sorun yok. Sorun sayılmaz belki ama şu simgeler azıcık küçük olmalı :)

    (Yukarıda düşünceler şahsi yorumlarımdır. Kimse katılmak zorunda değil. )
  • İlk mesajla yerimizi alalım bakalım. Özelliklerine göre uygun fiyatlı bir çıkış yaparsa almayı düşündüğüm tek telefon.
  • rez 2
  • Bu özelliklerde çıkarsa ki , sanmıyorum. Mate 9 sahibi kişiler telefonunu kırar.
  • Bazı kaynaklarda parmak izi tanıma ekran üzerinden olacak bazılarında ise mate 9 gibi arkada olacak gibi gösteriyor. Bakalım hangisi doğru çıkacak.
  • Mate serisi her zaman kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayan cihazlar oldu çerçevesiz ekranların gelmeye başladığı günlerde hepsinden daha albenili bir cihaz olacağına eminim.. Tek rakibi mi mix 2 olabilir ancak
  • F/2.2 kamera tam hayal kırıklığı. Rakipler 1.7 ye yoğunlaşmışken. Trend 1.2 ye doğru ilerlerken... F/2.2 gelirse hayal kırıklığı olur.
  • *** Huawei Mate 10 Ana Konu & Kullanıcıları ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzays1z -- 25 Ağustos 2017; 9:47:27 >
  • Görseller yavaş yavaş geliyor. Az kaldı.

    *** Huawei Mate 10 Ana Konu & Kullanıcıları ***
  • Bu özelliklerde gelirse en az 4bin tl olur.
  • *** Huawei Mate 10 Ana Konu & Kullanıcıları ***
  • En azından siyah beyaz kamerası 1.9 olması gerekli, 2.2 ile akşam foto çekimi için 10 saniye sabit tutmak gerekecek. Geri kalan her şey harika duruyor beklemedeyim.
  • Güzel bir cihaz çıksa da alternatif olsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    Bazı kaynaklarda parmak izi tanıma ekran üzerinden olacak bazılarında ise mate 9 gibi arkada olacak gibi gösteriyor. Bakalım hangisi doğru çıkacak.

    Parmak izini ekrana tasiyabilen ve bunu sorunsuzca yapabilen bir firma alir, yurur.



    Huawei,samsung ve apple argeye ciddi kaynak ayirabilen firmalar. Bu teknoloji bu ucunden birinden gelecek ama hangisinden gorecdgiz.



    Arge icin global markalar i saydim. Yoksa sharp gibi ekran teknolojisi basta olmak uzere cesitli cozumlerdr ( ekran-kasa oraninin bu denli gelismesinde basi ceken firmalardandir bkz. aquos serisi) ileri olan firmalar da yok degil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsoldier


    quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    Bazı kaynaklarda parmak izi tanıma ekran üzerinden olacak bazılarında ise mate 9 gibi arkada olacak gibi gösteriyor. Bakalım hangisi doğru çıkacak.

    Parmak izini ekrana tasiyabilen ve bunu sorunsuzca yapabilen bir firma alir, yurur.



    Huawei,samsung ve apple argeye ciddi kaynak ayirabilen firmalar. Bu teknoloji bu ucunden birinden gelecek ama hangisinden gorecdgiz.



    Arge icin global markalar i saydim. Yoksa sharp gibi ekran teknolojisi basta olmak uzere cesitli cozumlerdr ( ekran-kasa oraninin bu denli gelismesinde basi ceken firmalardandir bkz. aquos serisi) ileri olan firmalar da yok degil.

    Yüz tanıma ile parmak izi önde veya arkada muhabbeti bitecek sanırım. En pratik olanı o görünüyor.
  • rez alalım p9 ile yazılmıştır:D
  • Şuan iphone 6s plus 64 Gb kullanıyorum,Bu cihazın çıkmasını bekliyorum. çıktığında karar vereceğim ama Huawei bir şekilde kullanacağım.
  • Huawei Mate 10 benim de heyecanla beklediğim bir telefon. Yarın lanmsmanı yapılacak her şey gün yüzüne çıkar umarım fiyatı da bahsedilen özellikleriyle orantılı olurda alabiliriz umarım.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNTLG -- 19 Ekim 2017; 12:27:27 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.