Şimdi Ara

RX Vega Testler Geldi (İlk mesaj güncellendi) ! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
2
Favori
10.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bu yeni nesil boost teknolojilerinden pek hazmetmiyorum. İşte böyle garip sonuçlar çıkıyor. Ama burada asıl sıkıntı sürücülerde. Çekirdek hız değerleri doğru bir şekilde tespit edilmesi mevcut sürücülerle zor görünüyor.

    Bazı örneklerde bir çok yerde görülmüştür, 1980mhz gibi görünmesine rağmen gerçek bundan tabi uzak.

    Bu örnekte de WattTool kullanılıyor. Sözde resmi Vega desteği yok ama doğru gösteriyormuş. Bu da önceki bütün incelemeleri şüphe altında bırakıyor aslında. Atıyorum 1650mhz diye incelendiği örnek isabetli çekirdek hızları mı gösteriyor acaba, belki ısıdan çok düşmüş, dalgalanmıştır, haberimiz yok. Bu örnek buna işaret etti.

    Amd burda resmen öncelikle Pro pazarını hedef almış, ona göre sürücüleri çıkarmış. Bu kesin. Vega'nın oyun için en büyük önemi arz eden özellikleri (daha önce dile getirmiştik) daha sürücülerle devrede bile değil.
  • Kart geldi gelecek ay RAM SSD ve Crosshair 6 anakartını alacağım.
    RX Vega Testler Geldi (İlk mesaj güncellendi) !RX Vega Testler Geldi (İlk mesaj güncellendi) !

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BalistikBomba


    quote:

    Orijinalden alıntı: woundedknee


    quote:

    Orijinalden alıntı: LeviGerman

    Vega 56'da ozellikle undervolt edildiginde epey iyi sonuclar elde edilebiliyor. Daha az voltaj ile daha az isinan kart daha stabil ve 56 orneginde ilginc bir sekilde daha yuksek cekirdek hizlarina ulasiyor.



    Sinirli testlerde 1080 fe ile benzer seviyede gorunuyor. Hatta orneklerde biraz onde. Enteresan.


    https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/44084-amd-radeon-rx-vega-56-und-vega-64-im-undervolting-test.html

    Güç tüketimi 321 watt ve 1592 mhz ile u.v perfonmansı manyak olmuş,ortada F.E 1080 bırakmamış.
    Az daha u.v yapsalar 2100 mhz ile 1080 Ti ile yarışacak.
    Toplam sistem watt harcaması 16 wat fazla 1070'e kıyasla.
    Çok enteresan bir inceleme,iyi yakalamışsın.

    Nasıl yani? Anlamadım! Kartın voltajını düşürdüğümüzde daha iyi performans mı veriyor?

    Aynen öyle,Levi'nin attığı link atlta.
    https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/44084-amd-radeon-rx-vega-56-und-vega-64-im-undervolting-test.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
  • Radeon RX Vega 56'nın düşük potansiyel biraz daha yüksek. Burada, GPU voltajını 1.200 mV'den 1.070 mV'ye (-12%) düşürdük ve saati aşırı durumlarda% 25'lik bir artışla 1.613 MHz'de tutmayı başardık. Kısmen, Radeon RX Vega 56, testlerimizdeki saat hızını 1,300 MHz'e düşürüyor. Bu açıdan elde edilen 1,613 MHz çok iyi bir sonuçtur. Bu aynı zamanda 73 W güç tüketiminin azaltılmasına da yansıyor.

    Bu şekilde çevirdi yazıyı,gayet anlaşılır bence.
  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    Muhakkak Amd bunlari duzeltecektir de, o arada olan olmus oluyor.

    Benzerini 290 serisinde de gorduk. Ilk titan ve 780 karsisinda cok daha uygun fiyata ve daha iyi performansli kartlar cikardilar.

    Ama cok isiniyor ve cok gurultuluydu. Sonra madenciler topladi, derken NV 900 serisi kartlari cikardilar. Akillarda kotu kart olarak kaldilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kanım yazılımsal limitlenmiş kartlar mining ciler atlamasın piyasa doysun oyuncular alsın diye. Undervolt sonuçları güzel fakat bunun slicon lottery mi yoksa dediğim yazılımsal limitlememi olduğunu ileride anlayacağız. Stoklar artsın millet alsın kartları güç tüketim değerleri biraz düşer ve performans kazanımı sağlanır diye tahmin ediyorum.Her ne kadar bekleneni tam karşılamasa da bence kartlar güzel en son teknolojileri barındırıyor ve yeni mimari.1070 ve 1080 fiyatlarına muadil satılırsa alınabilecek uzun vadeli kartlar. Ben şahsen vega56 modelini almayı düşünüyorum yurtdışından bir tanıdığım vasıtasıyla yada burada uygun olursa fiyatlar buradan alırım.
  • Bir kaç tane yazılımsal sorundan dolayı rx 480 den bile geri kalıyor bazı testler de, vega 64 ve bu da bütün genel ortalamayı epey bir geri çekiyor, oysdaki kart çok ciddi rakbet gerektiren yerlde 1080i tokat manyağı yapmış, testlerin detaylarını incelerseniz anlarsınız genel ortalama çok yanıltıcı ! -hiç rx 480 den geri kalabilirmi ?

    https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Radeon_RX_Vega_64/
  • Merak edenlere paint terk adlı Uv meselesi Rx 56 için.
    RX Vega Testler Geldi (İlk mesaj güncellendi) !
  • Bu undervolt mevzusunda hemen gaza gelmeyin. Aynı durum Polaris'te de oldu. Sonra inceleyenler gördü ki her kartta öyle bir durum yok.

    Misal;https://semiaccurate.com/2016/07/01/investigating-thermal-throttling-undervolting-amds-rx-480/

    Düzelticelecek bir şey varsa, muhtemelen Amd yeni bios ve sürücülerle düzeltip güç tüketimini de performans ile düzgünce orantılar. Yoksa her kart için kesin undervolt yapalım da w/p artsın işi tutmaz. Tutacak olsa bu gpuyu tasarlayan ve her birini tek tek test eden (hem de hiç kimsenin edemeyeceği şekilde) Amd yapardı o işi.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.