Şimdi Ara

ufak dokunuşlarla sistemi tazelemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 10 yıldır kullandığım - evet doğru okudunuz 10 sene önce 3600 liraya topladığım sistemim- bugün artık pek çok açıdan bana darboğaz oluşturmaya başladı. Çoğu yeni oyunu düşükte zor oynarken, yeni uygulamalar da iyice kasmaya başladı,Önce sisteme bakalım:

    gigabyte ep35 ds4r
    intel q6600 @3ghz
    6gb ddr2 ram
    1gb ati 7770 kart

    Şimdi uzun süredir anakartımda şöyle bir sorun var, ram yuvalarında bir sıkıntı var, ikişerlik dört ram takıp 8gb yapayım diyorum alet açılmıyor, biosa bile ulaşmıyor. 3 slot kullanayım diyorum 6gb yapana kadar canımız çatladı, ne hard resetler, ne bios ayarları, ne ram voltaj denemeleri, ne farklı bellekler denemediğimiz yuvaları dğeiştire dğeiştire 30 denemeden sonra zar zor 3 ram'i de kabuıl ettirip 6 yapmayı başarabildik. Bundan önce 2x2 varken onların yuvalarını değiştirdiğimde bile bu açılmama sıkıntısını yapıyordu zannediyorum ki artık kartın eskimesinden dolayı ya yeterli voltajı sağlayamıyor, ya devre yollarında zayıflama/hasar var. Bu sebeğle mevcut anakartın ramleri değiştirip 8gb yapma yolum yok.

    Araştırdığımda bu işlemci ve ekran kartının birbirini destekleyecek son seviyelerde olduğunu gördüm, yani tutup daha verimli bir ekran kartı taksam q6600 cpu darboğaz oluşturuyor hiç bir verim alamıyorum. İşlemciyi değiştireyim desem q9xxx serilerine çıkabilirim ama zaten q6600 overlock ile 3ghzde onların hızına yaknın çalışıyor bir fark yine olmayacak. Daha modern işlemci demek komple anakart, ram sistemi vs değişikliği demek masraf.

    Biliyorum sistem şu anda artık tarih olmuş durumda ama ben bunu 1-2 sene daha kotaracak kadar ufak dokunuşlarla canlandırsam diyorum fakat ne yapsam işin içinden çıkamadım. 6gb ram az geliyor 8 şart, e anakartın durumuna göre o da anakart değişimi demek, yeni sisteme masraf yapamayacağıma göre ikinci el daha modern bir anakart, yine ikinci el bir intel i5 işlemci mi alsam?

    Tam anlatabildim mi bilmiyorum çok ufak masraflarla belki işlemci+ekran kartı, belki anakart + işlemci+ekran kartı değiştirip sistemin ömrünü bir tırnak daha uzakmak istiyorum ama bunu olabilecek en ekonomik şekilde yapmaya ihtiyacım var.

    Misal q8400ler 9400ler var ikinci el, overclocklu q6600den sonra avantaj sağlar mı? Yoksa paraya kıyıp i5 2500 gibi birşeye mi çıksam? 1155 sisteme geçsem hadi bir de ddr3 ram masrafı çıkacak. E daha bunun ekran kartı var, ne yapsam bilemedim, komple sistem revizyonuna kadar ucuz yollu bir şey ne yapabilirim sizce?



  • Şu sistemi emekliye ayır artık.
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    yapma ya? tüh onu düşünememişim ben..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.